Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Τι ψάχνουν να βρούν οι Τούρκοι στις μυστικές στοές της Αγίας Σοφίας;


Μια ομάδα τούρκων κινηματογραφιστών σε συνεργασία με αρχαιολόγους ερευνά από το 2009 τα μυστικά υπόγεια της Αγιάς Σοφιάς, που εδώ και αιώνες παρέμεναν σφραγισμένα. Στο Έκτακτο Παράρτημα… επειδή είμαστε λίγο περίεργοι, ψάξαμε να βρούμε φωτογραφίες από τις έρευνες και κυρίως να μάθουμε τι ακριβώς προσπαθούνε να βρουν…

Σύμφωνα λοιπόν με τον Κουτσί Ακιλί (μέλος της ομάδας κινηματογραφιστών), κρυφή επιθυμία της ομάδας είναι να βρουν το κρυφό δωμάτιο της Αγίας Σοφίας από όπου διέφυγε ο ιερέας στη λειτουργία της 29ης Μαΐου 1453, αλλά και το δισκοπότηρο που χάθηκε κατά την Άλωση της Πόλης και ο μύθος το θέλει να βρίσκεται κάπου στα βάθη της!
«Αυτό το δωμάτιο δεν μπορεί να είναι μακριά, είναι κάπου εκεί. Και όταν ανακαλυφθεί, πολύ πιθανόν μέσα σε αυτό να βρίσκονται πολλά σημαντικά, ιερά κειμήλια της χριστιανοσύνης», λέει ο Κουτσί Ακιλί και υπογραμμίζει ότι το κρυφό δωμάτιο είναι το πιο σημαντικό από όλα.


Xωριά της Βουλγαρίας ζητούν την ένωση τους με την Ελλάδα




"Το Ελληνικό όνειρο των δύο βουλγαρικών χωριών". Η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" με εκτενές ρεπορτάζ της, κάνει λόγο για την επιθυμία των κατοίκων του Tsrantcha και του Brashten για "προσάρτηση στην Ελλάδα". Οι ίδιοι δηλώνουν πως θέλουν νa  αλλάξουν κράτος.... 
γιατί δεν αντέχουν άλλο τη διαφθορά της Βουλγαρίας!
 Το χωριό Tsrantcha

 Τα δύο μικρά Βουλγαρικά χωριά των 600 και 800 κατοίκων, που βρίσκονται στο βάθος της οροσειράς της Ροδόπης που χωρίζει τις δύο χώρες, ζήτησαν εγγράφως να "διοικούνται είτε από τη Δράμα είτε από την Καβάλα".
"'Έχουμε χάσει κάθε ελπίδα στη Βουλγαρία" αναφέρουν στο σχετικό σημείωμα με τις υπογραφές των κατοίκων. Αυτό επαναλαμβάνει και ο "ειδικός απεσταλμένος" τους στον Έλληνα πρέσβη.
Ο λόγος αυτής της δυσαρέσκειας έχει να κάνει με τους τίτλους ιδιοκτησίας οι οποίοι χάθηκαν στα χρόνια του κομμουνισμού.


Kοριτσάκι 9 ετών δόθηκε ως... αποζημίωση




H απίστευτη ιστορία της μικρής Σίντρα που δόθηκε σαν ανθρώπινη αποζημίωση. Συνελήφθη ο πατέρας της
Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε μέλη του συμβουλίου ενός χωριού τα οποία είχαν αποφασίσει ότι ένας εργάτης αγροτικής εκμετάλλευσης θα έπρεπε να δώσει νύφη την κόρη του, ηλικίας 9 ετών, σε μια πλούσια οικογένεια έναντι αποζημίωσης για μια φερόμενη υπόθεση βιασμού, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή τοπικοί αξιωματούχοι.
Ένας εργάτης σε χωράφια στο χωριό Μπαχάλακ στην επαρχία Παντζάμπ, στο κεντρικό Πακιστάν, ο οποίος κατονομάζεται Αρσάντ, κατηγορήθηκε για την απαγωγή και το βιασμό πέρυσι της κόρης ενός γαιοκτήμονα με επιρροή στην περιοχή.


Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Αθήνα και στην Αρχαία Σπάρτη




 (Σημ. Φιλίστωρος: αφιερωμένο στην Γ. Λ.)
 
Η γυναίκα στους αρχαϊκούς και κλασικούς χρόνους θεωρούνταν, βιολογικά και ψυχολογικά, πλάσμα που δεν είχε την ικανότητα να ελέγξει τον εαυτό της και να αντισταθεί σε εξωτερικά ερεθίσματα. Έπρεπε να είναι σεμνή, όμορφη και υγιής, προκειμένου να συμβιβάζεται με τα πρότυπα μιας πατριαρχικής κοινωνίας, όπως ήταν η αρχαία ελληνική. Ακόμα και στην τέχνη είναι δυνατόν να παρατηρήσει κανείς ότι από την αρχαϊκή περίοδο ως και το τέλος περίπου της κλασικής περιόδου, όπου το θηλυκό κορμί απελευθερώνεται, η γυναίκα -ιδιαίτερα στη γλυπτική- παρουσιάζεται ευπρεπώς ενδεδυμένη, ενώ αποφεύγεται η έμφαση στα χαρακτηριστικά του φύλου. Στα πλαίσια αυτά θα εξετάσουμε σε δύο ενότητες αντίστοιχα τη θέση της στην οικογενειακή, κοινωνική και πολιτική ζωή σε Αθήνα και Σπάρτη και το στόχο που εξυπηρετούσε. Παράλληλα, θα αναφερθούμε στη διαφορετική αντιμετώπιση που τύγχαναν οι γυναίκες στις δύο σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις.
 
Ι. ΑΘΗΝΑΙ
Ο ρόλος της Αθηναίας στην οικογένεια

Στην Αθήνα η πρώτη κύρια δυσκολία που αντιμετώπιζε ένα νεογέννητο κορίτσι ήταν να του επιτραπεί να ζήσει. Εξαρτιόνταν άμεσα από την απόφαση του πατέρα η έκθεση1 του νεογνού σε μια ερημική περιοχή, καθώς η γέννηση ενός θηλυκού μέλους θεωρούνταν ανώφελο και επιπρόσθετο έξοδο για τον οίκο, εφόσον μάλιστα σε ένα κατεξοχήν πατριαρχικό σύστημα κληρονομιάς δεν είχε τη δυνατότητα να διατηρήσει το οικογενειακό όνομα και συνεπώς τα οικογενειακά περιουσιακά στοιχεία.
Βασική αρχή στην αθηναϊκή κοινωνία ήταν το ότι η γυναίκα τελούσε μονίμως υπό ανδρική κηδεμονία. Η νέα κοπέλα μέχρι το γάμο της εξαρτάται άμεσα από τον πατέρα της. Όταν έφθανε στην αποδεκτή κοινωνικά ηλικία γάμου, η οποία σύμφωνα με τις τότε αντιλήψεις υπολογίζονταν με βάση τη γυναικεία ήβη, ο πατέρας της επέλεγε το μέλλοντα σύζυγό της. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, σύμφωνα με ένα παλαιότερο έθιμο, η νύφη αποτελούσε το έπαθλο2 αγώνων που προκήρυσσε ο πατέρας της και ακόμη σπανιότερα η ίδια επέλεγε το γαμπρό. 


ILLUMINATI ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ


Ερευνώντας τους Illuminati, θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε πολλές πληροφορίες από πολλές αντικρουόμενες απόψεις και πεποιθήσεις. Οι συμβολισμοί των Illuminati στα δημοφιλή μέσα ενημέρωσης, και πιο συγκεκριμένα, οι συμβολισμοί των Illuminati στη μουσική και στα βιντεοκλίπ.  



Βόμβα: Παρακαταθηκών και δανείων, Alpha, Eurobank, Millenium ΕΒΑΛΑΝ ΕΝΕΧΥΡΟ τα δάνειά σας στην JP MORGAN




ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ 
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 
ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΥ Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ 
ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ ΤΗΝ 
ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ! ΜΕ ΠΡΩΤΗ 
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΕΙ ΠΑΝΩ 
ΑΠΟ 15 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ!

O Θεός αγαπάει τον 
Κλέφτη αλλά αγαπάει και 
τον νοικοκύρη!
Έγγραφα φωτιά έρχονται στην δημοσιότητα για τις αμαρτωλές 
συμβάσεις
 της JP morgan και του Ελληνικού δημοσίου. Σας παρουσιάζουμε
 την σύμβαση του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων με την 
JP morgan. Το παρακαταθηκών και δανείων φυσικά 
δεν πήρε το δάνειο με τις δικές του πλάτες αλλά με τις δικές σας. 
Το Ελληνικό δημόσιο μπήκε εγγυητής και μάλιστα πήρε 
τα 950 εκ/μύρια ευρώ από την JP Morgan βάζοντας ενέχυρο 
τα δάνεια 


Περί διατηρήσεως διαφόρων τροφών






Περί διατηρήσεως διαφόρων τροφών...

Μία έκτών κυριωτέρων τροφών του ανθρώπου είναι τό κρέας. Αλλά  τό κρέας όταν τρώγεται νωπόν, δεν είνε καλόν. Νοστιμώτερον καί τρυφερώτερον είνε, όταν, τρώγητε δύο τουλάχιστον ήμέρας μετά το σφάξιμον. Τό κρέας του κυνηγίου απαιτεί περισσοτέρας ημέρας.
Αλλά το κρέας άν μένη περισσότερον καιρόν έκτεθειμένον εις τον αέρα, αρχίζει νά χαλά καί ν’ άποσυντίθηται. Διά τούτο αναγράφομεν εταύθα τάς κυριωτέρας μεθόδους, διά των οποίων τό κρέας καί άλλαι τρόφαί διατηρούνται επί πολύν καιρόν νωπαί.
Ή πρώτη μέθοδος είνε η διά του ζωϊκοΰ  άνθρακος ή και διά ξυλάνθρακος γινομένη. Παίρνουσι δηλαδή έν δοχείον  οιονδήποτε, στρώνουσιν εις τον πυθμένα του έν στώμα τριμμένου άνθρακος, τοποθετοΰσι άνωθεν αύτού το κρέας ούτως ώστε νά μή εγγίζη τά τριχώματα του αγγείου σκεπάζουαι καλώς μέ άνθρακα καί κλείουσι καλώς το άγγέΐον. Κατά τον τρόπον τούτον το κρέας δύναται νά διατηρηθή επί 20-30 ημέρας.  Σημειωτέον ότι, πριν ή μεταχειρισθώσι το ούτω διατηρούμενον κρέας, πλύνουσι καλώς με κρύο νερό.


ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ


Συριακός Στρατός, ισλαμιστές και Ισραηλινοί σε ένα κοκτέϊλ θανάτου στο Γκολάν

Σφοδρές μάχες διεξάγονται αυτή την στιγμή στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του συριακού Γκολάν που συνορεύει με τον κατεχόμενο από το Ισραήλ τομέα, με εμφανή τον κίνδυνο εμπλοκής του Ισραήλ, το οποίο πάλι χθες δέχθηκε πυρά όλμων και σήμερα προειδοποίησε ότι αν επαναληφθούν οι ρίψεις βλημάτων στο έδαφός το θα επέμβει, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στις προβοκάτσιες από την πλευρά των ισλαμιστών.
 
Ο κυβερνητικός Στρατός έχει.. επιτεθεί με άρματα μάχης Τ-72 και ΤΟΜΑ ΒΜP-1 και προσπαθεί να ανακτήσει την Κουνέϊτρα και τις περιοχές της Μπρίκα, του Μπιρ Άτζεμ και του αλ Χερς, που έπεσαν στα χέρια των ανταρτών πριν δύο ημέρες. Από την περιοχή είχαν αποχωρήσει οι περισσότερες συριακές δυνάμεις για να αναπτυχθούν στην μάχη του Χαλεπίου και οι άντάρτες βρήκαν αφύλακτες διαβάσεις και φυλάκια και κατάφεραν και πήραν τον έλεγχο.


Γερμανικές παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Αιγαίο σε συνεργασία με το τουρκικό Ναυτικό



«ΛΥΣΣΑ» ΜΕΡΚΕΛ

Η Γερμανία πέρα από το βρώμικο ή και «άτιμο» - όπως ομολογούν πλέον και οι φιλοκυβερνητικές πένες- παιχνίδι που παίζει με το μνημόνιο και το χρεος της χώρας προχώρησε και σε και ωμή πρόκληση αμφισβητώντας τα εναέρια σύνορά  μας στο Αιγαίο με ένα γερμανικό ελικόπτερο ναυτικής συνεργασίας LYNX.
Το συγκεκριμένο ελικόπτερο  ορμώμενο από...
φρεγάτα του γερμανικού Ναυτικού η οποία συνασκείτο με τουρκικά πολεμικά σκάφη παραβίασε τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) αλλά και τους κανόνες του FIR Αθηνών  σε αγαστή συνεργασία με τα τουρκικά ελικόπτερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και μαχητικά!


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha