Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η μεγάλη ληστεία του Χίθροου



Η αποθήκη Brinks Mat,
λίγο μετά τη ληστεία

Το σχέδιο είχε οργανωθεί άψογα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας και τέθηκε σε εφαρμογή στις 26 Νοεμβρίου του 1983. Στόχος, η αποθήκη Brinks Mat του αεροδρομίου του Χίθροου, όπου κατά τις πληροφορίες φυλάσσονταν 3 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας σε μετρητά.
Με τη βοήθεια ενός εκ των ανδρών της ασφάλειας, οι έξι μασκοφόροι διείσδυσαν στην απαγορευμένη περιοχή, ακινητοποίησαν τους φύλακες και άνοιξαν την κεντρική είσοδο της αποθήκης. Το θέαμα τους αιφνιδίασε... Αντί για τα χαρτονομίσματα που περίμεναν, αντίκρισαν 10 τόνους χρυσού σε ράβδους, αξίας 26 εκατομμυρίων λιρών, που προορίζοντας για την Άπω Ανατολή.


Sex Pistols - Anarchy in the UK Studio Version ( VIDEO)


1976 Sex Pistols κυκλοφορούν το πρώτο τους σινγκλ "Anarchy in the UK".


ΑΕΚ - Ολυμπιακό 1-5.(VIDEO)


Ιστορική αναδρομή αεκ - Ολυμπιακός 1 - 5Ήταν 26/11/1972, η αεκ υποδέχεται την ομάδα μας και δέχεται την μεγαλύτερη εντός έδρα ήττα.


Ολυμπιακό: Κελεσίδης, Γκαϊτατζής, Γκλέζος, Αγγελης, Συνετόπουλος, Σιώκος, Αργυρούδης, Γιούτσος, Λοσάντα, Δεληκάρης, Τριαντάφυλλος Τα γκολ: 35΄ Τριαντάφυλλος, 48’ Αργυρούδης, 50’ Δεληκάρης, 55΄Γιούτσος, 60‘ Συνετόπουλος


ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (1903 - 1943)


Εγεννήθη στην Αράχωβα Λακωνίας 16-Ιουλίου 1903. Πήγε στο γυμνάσιο της Σπάρτης και από εκεί μετέβη στην Γερμανία όπου σπούδασε γιατρός με ειδικότητα χειρουργός. Το 1928 γύρισε στην Ελλάδα και στην Σπάρτη άνοιξε κλινική.Τα έτη 1929-1943 έκανε 3000 χειρουργεία. Στον πόλεμο του 1940 υπηρέτησε στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και Ναούσης. Κατά την κατοχή είχε πατριωτική δράση. Όταν νοσήλευσε έναν Έλληνα αξιωματικό το 1943 οι Ιταλοί τον συνέλαβαν και με την κατάρρευση της Ιταλίας απελευθερώθη.
Κατά τα μέσα Οκτωβρίου 1943 ο ΕΛΑΣ εγκατέστησε στον δρόμο Σπάρτης – Τριπόλεως κινητόν


Εξέγερση του Γκέτο της Βαρσοβίας


Η Εξέγερση του Γκέτο της Βαρσοβίας (γερμανικά: Aufstand im Warschauer Ghetto, εβραϊκά: מרד גטו ורשה, πολωνικά: Powstanie w getcie warszawskim) ήταν ο ξεσηκωμός των εβραίων έγκλειστων στο Γκέτο της Βαρσοβίας, στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Πολωνία, πράξη αντίστασης στην προσπάθεια των Ναζιστών να μεταφέρουν τους εναπομείναντες κατοίκους του γκέτο στο στρατόπεδο εξόντωσης Τρεμπλίνκα. Η εξέγερση κατά των Γερμανών ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου 1943. Το πιο σημαντικό κομμάτι της έλαβε χώρα από τις 9 Απριλίου έως τις 16 Μαΐου 1943, και η εξέγερση τελείωσε όταν η φτωχά εξοπλισμένη αντίσταση συντρίφτηκε από τα γερμανικά στρατεύματα υπό τις διαταγές του Γιούργκεν Στρόοπ. Ήταν η μεγαλύτερη εξέγερση των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

 Υπόβαθρο


Καζαμπλάνκα





Θρυλική ασπρόμαυρη ταινία, παραγωγής 1942. Είναι ένα ρομαντικό φιλμ με φόντο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που σκηνοθέτησε ο Μάικλ Κέρτιζ, με πρωταγωνιστές τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Ίνγκριντ Μπέργκμαν. Θεωρείται από τις κορυφαίες στιγμές της έβδομης τέχνης, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο των Μάρεϊ Μπάρνετ και Τζόαν Άλισον Everybody Comes to Rick's, τα δικαιώματα του οποίου εξασφάλισε αντί 20.000 δολαρίων ο μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ, Χαλ Γουόλις, ποσό μεγάλο για άπαιχτο θεατρικό έργο εκείνη την εποχή. Οι σεναριογράφοι της ταινίας αδελφοί Επστάιν και Χάουαρντ Κοτς μετέφεραν τη δράση του έργου από τη Βιέννη στην κοσμοπολίτικη Καζαμπλάνκα, που έδωσε και το όνομά της στην ταινία.
Στις αρχές της δεκαετίας του '40, η Καζαμπλάνκα (παραθαλάσσια πόλη του Μαρόκου) βρισκόταν υπό τον έλεγχο του γαλλικού καθεστώτος του Βισύ, το οποίο με τη σειρά του ήταν υπό την επιρροή του Άξονα. Ο Ρικ (Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ), ιδιοκτήτης ενός δημοφιλούς νυκτερινού κέντρου, ξανασυναντά μια παλιά του αγάπη. Όμως, η Ίλσα (Ίνγκριντ Μπέργκμαν), όπως είναι το όνομά της, συνοδεύεται από τον άντρα της, ο οποίος είναι ο ηγέτης της τσέχικης αντίστασης και καταζητείται από τους Ναζί. Το ζευγάρι θέλει πάσει θυσία να φύγει από τη χώρα και ο Ρικ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να τους βοηθήσει. Αυτή με λίγα λόγια είναι η υπόθεση της ταινίας. Η συνέχεια επί της οθόνης, μικρής ή μεγάλης…
Ο Γουόλις ήθελε για σκηνοθέτη τον Γουίλιαμ Γουάιλερ, που, όμως, δεν ήταν διαθέσιμος και κατέληξε στον φίλο του Μάικλ Κέρτιζ, έναν ουγγροεβραίο μετανάστη και ικανό κινηματογραφιστή. Πρώτη επιλογή για το δίδυμο των πρωταγωνιστών ήταν ο Ρόναλντ Ρίγκαν (ο μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ) και η Αν Σέρινταν. Τελικά, τους ρόλους ανέλαβαν ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ κι η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, σοφή επιλογή, όπως αποδείχθηκε.
Τα γυρίσματα της Καζαμπλάνκα ξεκίνησαν στις 25 Μαΐου 1942 και ολοκληρώθηκαν στις 3 Αυγούστου του ίδιου χρόνου. Έγιναν σε στούντιο, εκτός των σκηνών στο αεροδρόμιο που γυρίστηκαν σε φυσικό χώρο. Η ταινία κόστισε 1.039.000 δολάρια και ήταν μια μέση παραγωγή για τα μέτρα της εποχής. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων προέκυψε πρόβλημα με το ύψος των πρωταγωνιστών. Η σουηδέζα ηθοποιός προεξείχε του Μπόγκαρτ κατά πέντε πόντους στις μεταξύ τους σκηνές. Για να φαίνεται ψηλότερος, ο Μπόγκι πατούσε πάνω σε τούβλα ή μαξιλάρια κι έτσι η τάξη επί της οθόνης αποκαταστάθηκε.
Τη μουσική της ταινίας έγραψε ο διακεκριμένος συνθέτης Μαξ Στάινερ, με κορυφαία στιγμή τη Μάχη των τραγουδιών, όπου Σύμμαχοι και Γερμανοί αντιπαρατίθενται συμβολικά στο κλαμπ του Ρικ, τραγουδώντας οι μεν τη Μασσαλιώτιδα, οι δε το τραγούδι Die wacht am Rhein (Η Φρουρά στο Ρήνο). Ξεχωριστή στιγμή αποτελεί το τραγούδι του Χέρμαν Χάπφελντ As Time Goes By, που στην ενορχήστρωση του Στάινερ υπογραμμίζει τις δραματικές κορυφώσεις της ταινίας.
Η πρεμιέρα της Καζαμπλάνκα δόθηκε με πάσα επισημότητα στις 26 Νοεμβρίου 1942 στο Χόλιγουντ Θίατερ της Νέας Υόρκης, προκειμένου να συμπέσει με την απόβαση των Συμμάχων στη γαλλοκρατούμενη Βόρειο Αφρική και την κατάληψη της Καζαμπλάνκα. Σε γενική προβολή βγήκε στις 23 Ιανουαρίου 1943 για να εκμεταλλευτεί τη Διάσκεψη της Καζαμπλάνκα μεταξύ Τσόρτσιλ και Ρούσβελτ. Στην Ελλάδα έκανε πρεμιέρα μεσούσης της Κατοχής στις 11 Οκτωβρίου 1943.
Η υποδοχή της ταινίας από το κοινό υπήρξε θερμή. Με εισπράξεις 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων κατέλαβε την 7η θέση στο πίνακα με τις εμπορικότερες ταινίες του 1943. Το ίδιο θερμή ήταν και η αμερικάνικη κριτική, με εξαίρεση το χλιαρό σχόλιο του περιοδικού The New Yorker, που τη χαρακτήρισε «απλώς ανεκτή». Το 1944 η Καζαμπλάνκα ήταν υποψήφια για οκτώ βραβεία Όσκαρ και τελικά κέρδισε τρία (διασκευασμένου σεναρίου, σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας).
Με τη διαδρομή του χρόνου, η Καζαμπλάνκα απέκτησε διάρκεια και αντοχή, για να τη χαρακτηρίζουμε σήμερα κλασσική ταινία. Όποτε επαναπροβλήθηκε στους κινηματογράφους αντιμετωπίστηκε θετικά από κοινό και κριτικούς, ενώ οι προβολές της στην αμερικάνικη τηλεόραση συγκεντρώνουν πάντα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Μπορεί ο Πολίτης Κέιν του Όρσον Ουέλς, που κυκλοφόρησε σχεδόν την ίδια περίοδο, να θεωρείται η καλύτερη ταινία όλων των εποχών, αλλά η Καζαμπλάνκα είναι σίγουρα η πιο αγαπητή.
Ίσως γιατί ο ικανός τεχνίτης Μάικλ Κέρτιζ ανέμιξε στις σωστές δόσεις το δράμα, το μελόδραμα, την κωμωδία και την ίντριγκα, ενώ είχε στη διάθεσή του κι ένα χαρισματικό ζευγάρι πρωταγωνιστών, που μεγαλούργησε στην οθόνη. Μεγαλύτερος πολέμιος της ταινίας στάθηκε ο γνωστός μας σημειολόγος Ουμπέρτο Έκο. «Η Καζαμπλάνα είναι ένα πολύ μέτριο φιλμ… Μου θυμίζει κόμικ - στριπ, με χαρακτήρες καρικατούρες, χωρίς ψυχολογικό βάθος» έγραψε σ' ένα του κείμενο.
Η ταινία περιέχει και μερικές από τις πλέον αξιοσημείωτες ατάκες στην ιστορία του κινηματογράφου. Στον σχετικό πίνακα που συντάχθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου το 2005 περιέχονται έξι, οι πιο πολλές από τις ταινίες που ανθολογήθηκαν:
  • «Here's looking at you, kid» (5η θέση)
  • «Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship» (20η)
  • «Play it, Sam. Play 'As Time Goes By'» (28η), η πιο διάσημη ατάκα της ταινίας, που την γνωρίζουμε λανθασμένα ως «Play it again, Sam»
  • «Round up the usual suspects» (32η)
  • «We'll always have Paris» (43η)
  • «Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine» (67η)


Φαβιέρος Κάρολος (1782-1855)



Κάρολος Φαβιέρος
Κάρολος Φαβιέρος
Ο Κάρολος Φαβιέρος (Charles Favier) (1782-1855) Γάλλος φιλέλληνας. Ήλθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1824 με το ψευδώνυμο Μπορέλ και αποβιβάστηκε στο Ναυαρίνο, «με τη σκέψη να ιδρύσει αγροτική και βιομηχανική αποικία για τους εξόριστους συναδέλφους του», Γάλλους και Ιταλούς βοναπαρτιστές, οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Ισπανία και Αγγλία. Ο ίδιος ήταν άριστος αξιωματικός του Βοναπάρτη.  Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Παρισιού και συμμετείχε στους Ναπολεόντειους Πόλεμους. Σε ηλικία 30 ετών ήταν συνταγματάρχης, και είχε τιμηθεί με τον Ταξιάρχη της Λεγεώνας της Τιμής και είχε πάρει τον τίτλο του βαρόνου. Το 1809 στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη και το 1810 στην Περσία για να οργανώσει τον περσικό στρατό. Μετά την παλινόρθωση των Βουρβώνων, αποτάχθηκε, όπως και οι περισσότεροι αξιωματικοί του Ναπολέοντα και κατέφυγε στην Αγγλία. Επέστρεψε για λίγο στην Αγγλία αλλά το Μάιο του 1825 όταν ξαναγύρισε στην Ελλάδα, ο Ιμπραήμ είχε αποβιβαστεί στην Πελοπόννησο και η ελληνική κυβέρνηση αναζήτησε στο πρόσωπο του δραστήριου Φαβιέρου τον έμπειρο αξιωματικό, ο οποίος θα μπορούσε να οργανώσει τακτικό στρατό* αντάξιο του υπό τον Ιμπραήμ αιγυπτιακού.  Έτσι στις 30 Ιουλίου 1825 ο Φαβιέρος διορίστηκε διοικητής και εκπαιδευτής του τακτικού σώματος, το οποίο έλαβε μέρος σε πολλές επιχειρήσεις. Η επίσημη τελετή παράδοσης του τακτικού σώματος στρατού έγινε στην πλατεία του Πλατάνου, τώρα Συντάγματος, του Ναυπλίου και ο Παν. Ρόδιος** παρέδωσε τη διοίκησή του στο Φαβιέρο.    


Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων



«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», ένα από τα πλέον αγαπημένα παραμύθια μικρών και μεγάλων σ' όλο τον κόσμο, γράφτηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από τον άγγλο Λιούις Κάρολ, κατά κόσμον Τσαρλς Λούντβιντζ Ντόντγκσον. Στο κλασσικό αυτό βιβλίο, ο συγγραφέας σατιρίσει και καυτηριάσει τον τρόπο ζωής της εποχής του, ενώ μεταφέρει και την αγωνία των παιδιών για τον κόσμο που τους φτιάχνουν οι μεγάλοι. Η Αλίκη, εκπρόσωπος της παιδικής αφέλειας και ανησυχίας, κουβαλά όλα τα ερωτήματα, τις αγωνίες και τα μυστήρια της εποχής της, ταξιδεύοντας σε μια χώρα της


Ο Ναπολέων στη Ρωσία



Ο Ναπολέων επιστρέφει από τη Μόσχα,
πίνακας του Άντολφ Νόρθεν

Την πρώτη δεκαετία του 19ου αιώνα ο Ναπολέων ζούσε την εποχή των μεγάλων θριάμβων. Η Γαλλική Αυτοκρατορία είχε επιβάλλει την κυριαρχία της στην Ευρώπη, είτε μέσω κατακτήσεων, είτε μέσω συμμαχιών και ίδιος είχε αποκτήσει τον πολυπόθητο διάδοχο. Όμως, ο τσάρος Αλέξανδρος Α' έδειχνε όλο και λιγότερο διατεθειμένος να συμπεριφέρεται ως πιστός σύμμαχος στον Ναπολέοντα, χαλαρώνοντας τον ηπειρωτικό αποκλεισμό που είχε επιβληθεί στα εμπορεύματα της Μεγάλης Βρετανίας.


Σαν σήμερα - 26 Νοεμβρίου


Ο Ναπολέων επιστρέφει από τη Μόσχα,
πίνακας του Άντολφ Νόρθεν
43 π.Χ: Σχηματίζεται η Β' Τριανδρία στη Ρώμη, μεταξύ του Οκταβιανού, Λέπιδου και Μάρκου Αντώνιου.


1607: Γεννιέται στο Λονδίνο ο Τζον Χάρβαρντ, από τον οποίο ονομάστηκε το περίφημο αμερικανικό Πανεπιστήμιο.


1703: Καταρρακτώδεις βροχές στο Λονδίνο. Πλημμυρίζει ο Τάμεσης, με αποτέλεσμα 8.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 


1812: Ξεκινά στη Ρωσία η μάχη της Μπερεζίνα, που διήρκεσε έως τις 29 Νοεμβρίου και κατέληξε σε πανωλεθρία των γάλλων εισβολέων του Ναπολέοντα


1826: Ο γάλλος συνταγματάρχης Φαβιέρος απελευθερώνει την Αθήνα. 


1862: Ο Τσαρλς Λούνβιγκ Μτόζον, γνωστός με το ψευδώνυμο Λιούις Κάρολ, στέλνει ως δώρο Χριστουγέννων στη 10χρονη Άλις Λίντελ ένα χειρόγραφό του με τον τίτλο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».


Διαδικτυακή εκστρατεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις



thumb
Σοφία Κατσαρέλη
Η εθελοντική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Hellenic Electronic Center" ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, με αίτημα την αποπληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, όπως προκύπτουν από το κατοχικό δάνειο και τις θηριωδίες που διαπράχθησαν κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η συλλογή των υπογραφών γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.greece.org/blogs/wwii/
"Θα εκτιμήσουμε την υπογραφή σας στο αίτημα μας που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις", σημειώνουν, καλώντας τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να υπογράψουν το αίτημα.
Η ιστοσελίδα κάνει αναφορά στις πιο "μελανές" σελίδες της περιόδου εκείνης, παρουσιάζει βίντεο από τα απομεινάρια των πιο σκληρών μαχών και αναδημοσιεύει άρθρα, μεταξύ άλλων και γερμανικών εφημερίδων, που τάσσονται υπέρ της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων.
Σε άλλο σημείο, γίνεται μία αναδρομή σε όσα συνέβησαν κατά τον πόλεμο.
Ακολουθεί το κείμενο:


HALANDRI NEWS · ανακοίνωση της Ένωσης γονέων για τις σχολικές επιτροπές



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΘΕΜΑ: Ενιαίες Σχολικές επιτροπές-Χρηματοδότηση
Η Ένωση Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου, έχει ευθύνη και χρέος να καταγγείλει την τεράστια δυσλειτουργία που καταγράφεται στα σχολεία του Δήμου μας , όπου μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη στερούνται βασικών κονδυλίων και αδυνατούν να λειτουργήσουν .

Διευθυντές σε απόγνωση, να μην μπορούν να προμηθευτούν αναγκαία υλικά, ενδεικτικά αναφέρουμε :

-ελλείψεις  σε γραφική ύλη
-χαρτί Α4-μελάνι εκτυπωτή
-λάμπες
-κιμωλίες
-καθαριστικά,
σχολεία με απλήρωτους λογαριασμούς, χωρίς πετρέλαιο, με κομμένη την παροχή φυσικού αερίου και σχολικές επιτροπές με τεράστια χρέη.


ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ 8 ΜΩΡΑΚΙΑ! (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)



Τα 8 μωράκια ηλικίας 1-12 μηνών που δυστυχώς οι γονείς τους έχουν εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας χρειάζονται ρουχαλάκια, πετσετούλες, σαλιάρες και κουβερτούλες για να ζεσταθούν. Προφανώς δεν έχει μεριμνήσει κανείς γι' αυτά τα 8 αγγελούδια εκτός από τις νοσηλεύτριες που κάνουν ό, τι μπορούν...
Ενόψει λοιπόν των Χριστουγέννων ας κάνουμε όλοι μία καλή πράξη γι' αυτά τα μωρά και ας τους προσφέρουμε το ελάχιστο που μπορούμε με όλη μας την αγάπη. 


Παιδόφιλοι εντοπίζουν τα θύματά τους με GPS



Νέες τεχνικές έχουν ανακαλύψει οι απανταχού παιδόφιλοι, για να ανακαλύψουν τα πιθανά θύματά τους με βοηθό την τεχνολογία. 
Νέο τέχνασμα για να εντοπίζουν τα πιθανά τους θύματα ανακάλυψαν παιδόφιλοι, γεγονός που κρούει για τα καλά τον κώδωνα του κινδύνου. Μέσα από τεχνολογίες του τύπου "βρες ένα φίλο" σε ιστοσελίδες κοινωνικές δικτύωσης, όπως το Facebook ανιχνεύουν την ακριβή θέση των ανήλικων θυμάτων τους.


Βρέθηκε τριγωνικό κρανίο αρχαίου «εξωγήινου»



Η απόδειξη ότι εξωγήινα όντα αποίκησαν κάποτε τη Γη, Ισπανοί και Ρώσοι «επιστήμονες» πιστεύουν ότι βρέθηκε στο Περού.

Ο Περουβιανός ανθρωπολόγος, Ρενάτο Νταβίλα Ρικέλμε ανακάλυψε τα λείψανα ενός «αγνώστου πλάσματος», με «τριγωνικό» κρανίο και ύψος 50 εκατοστών.

«Το εύρημα δεν έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά, καθώς το κεφάλι είναι τριγωνικό και τόσο μεγάλο όσο σχεδόν το υπόλοιπο σώμα. Στην αρχή πιστεύαμε ότι πρόκειται για το σκελετό ενός μικρού παιδιού, όμως Ισπανοί και Ρώσοι επιστήμονες εξέτασαν τα οστά και επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για κάποιον εξωγήινο ον», δήλωσε ο ανθρωπολόγος στην τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα RPP.

newsbomb.gr


Σε θέση... μάχης οι δήμοι



protoselido200
Σαρωτικές αλλαγές στον τομέα αποκομιδής απορριμμάτων προετοιμάζει η κυβέρνηση. Καθολικό ΟΧΙ στα σενάρια ιδιωτικοποίησης από τις δημοτικές αρχές και τα σωματεία εργαζόμενων στα Βόρεια Προάστια.

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Αρετή Κοτσολάκου
Pεπορτάζ: Κατερίνα Καρύγιαννη, Γιάννης Μπεθάνης, Αμάλθεια Καραλή


Φουντώνει και πάλι, σχεδόν ένα μήνα μετά τη λήξη των επαναλαμβανομένων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα τον Οκτώβριο, η «μάχη του σκουπιδιού». Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, επίκεινται σαρωτικές αλλαγές στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, με την κυβέρνηση να προωθεί μέσα στον Νοέμβριο την κατάθεση πολυνομοσχεδίου, με το οποίο θα ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του τομέα της Καθαριότητας των δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.


JOHNNY ENGLISH REBORN [2011]CAM [ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ]




Ξένος τίτλος : Johnny English Reborn (2011)
Είδος Ταινίας : Comedy
Quallity & Release : CAM XviD playXD
Παραγωγή : Israel | France | Japan | UK
Επίσημη Πρεμιέρα : 22/09/11 [GR]
Μετάφραση Υποτίτλων : Stelioslowbap ★Cinemovies Team★
Επιμέλεια - Ενσωμάτωση : Teniopliktos ★CinemovieS TeaM★
Σκηνοθέτης : Oliver Parker
Σεναριογράφος : William Davies, Hamish McColl, Neal Purvis, Robert Wade
Ηθοποιοί : Rowan Atkinson, Dominic West, Gillian Anderson, Rosamund Pike
Πλοκή : Η επιστροφή του Ρόουαν Άτκινσον στον ρόλο του ιδιόρρυθμου και ατζαμή Βρετανού κατασκόπου Johnny English που πρωτογνωρίσαμε πριν οκτώ χρόνια είναι γεγονός. Εν έτει 2011, λοιπόν, για άλλη μια φορά οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες βρίσκονται σε αδιέξοδο κι αναγκάζονται να αναθέσουν, μετά φόβου Θεού, μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, την προστασία του ηγέτη της Κίνας από έναν αυτομολήσαντα της ΜΙ7 σε μια σύνοδο κορυφής, στον πιο αδέξιο πράκτορά τους (τη μόνη τους ελπίδα!), πράγμα που οδηγεί σε γέλια μέχρι δακρύων


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ!


Παρακαλώ  διαβάσετε Προσεκτικά το κείμενο της κ. Κατερίνας Μουντή του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων! 

Στείλετε το τουλάχιστον σε τρείς φίλους σας και  παρακαλέσετε τους να το στείλουν και αυτοί σε άλλους τρείς ο καθένας . Αν  αυτό το επαναλάβουν οι φίλοι σας και οι φίλοι τους και αυτό γίνει μόνο για  μια δεκαριά επαναλήψεις ,τότε όλη η Ελλάδα θα μάθει τις βρομιές τους και  οι κύριοι αυτών των εταιριών θα καταλάβουν ότι ούτε κουμπάροι ούτε  κυβερνήσεις ούτε τα ΜΜΕ θα μπορούν να σκεπάζουν τις βρωμιές τους . Ας  ξεβρομίσουμε εμείς τον τόπο μας . Έχουμε πλέον στα χέρια μας τη δύναμη της  άμεσης επικοινωνίας πολύ ποιο δυνατή από την ψήφο. ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ!  
ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ  ΑΥΤΕΣ ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΟΡΑ!
  


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ


Διαβάστε προσεκτικά το ΦΕΚ. Είναι αποκαλυπτικό και σοκαριστικό. Ο δοτός πρωθυπουργός της χουντικής κυβέρνησης  και μέλος του Σιωνιστικού Παγκόσμιου εγκληματικού οργάνου της Τριμερούς Παγκόσμιας Επιτροπής που κυβερνά όλο τον κόσμο


Ο πολιτικός δολοφόνος της χώρας μας.

Ο Παπανδρέου απαλλάσσει των καθηκόντων του, τον κ. Παπαδήμο !!!

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ


Μήνυμα Σάρα Βάγγενκνεχτ αλληλεγγύης στους απεργούς στην Ελλάδα




Economist: Λίγες εβδομάδες ζωής έχει το Ευρώ εκτός εαν...


Λίγες εβδομάδες ζωής δίνει στο ευρώ το οικονομικό περιοδικό Economist, στο τεύχος που πρόκειται να κυκλοφορήσει. «Οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για να αποτρέψουν την καταστροφή», αναφέρει το περιοδικό. Το Economist τάσσεται υπέρ των προτάσεων για ένα είδος ευρωομόλογου σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και τις...
μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια «στις οποίες ήδη δεσμεύτηκαν κυβερνήσεις όπως της Ιταλίας και της Ελλάδας».


Τραπεζίτες προς Παπαδήμο: ''Μάζεψε τον Βενιζέλο''



«Μάζεψέ τον». Αυτό ήταν το μήνυμα των τραπεζιτών στον Λουκά Παπαδήμο, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη.

Ο Βενιζέλος στην ομιλία του επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στις τράπεζες, λέγοντας πως... η ρευστότητα που έχουν λάβει οι τράπεζες από το δημόσιο έχει πάει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στις ανάγκες αναχρηματοδότησης του εσωτερικού προβλήματος κάθε Τράπεζας, στην ανάγκη χρηματοδότησης των θυγατρικών της. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα μεγάλο μέρος της ρευστότητας αυτής έχει μεταφερθεί στο εξωτερικό για να στηριχθούν τα δίκτυα των θυγατρικών εταιρειών των ελληνικών Τραπεζών. Και αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να δούμε, διότι αυτό το μπουμ το οποίο έγινε με τις Τράπεζες στην Τουρκία, στην Πολωνία, στη Σερβία, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, πρέπει να δούμε τώρα μέσα στη στρατηγική της ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος πώς τοποθετούμεθα απέναντι στο ζήτημα αυτό» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.


Ο Μπουμπούκος στο Ναυτικό



HALANDRI NEWS · Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου αποφάσισε να καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων...



ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2132023926, Fax. 2132023925
email: press@halandri.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης αποφάσισε να καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για λογαριασμό των δημοτών του κατά της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σε ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Δήμο την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου με ομιλητές τους δικηγόρους Νίκο Πρωτέκδικο και Βασίλη Κουνέλη, τον αρμόδιο υπάλληλο της Οικ. Υπηρεσίας Κώστα Αναγνώστου και τον Δημοτικό Σύμβουλο και μηχανικό Μάνο Κρανίδη και με την παρουσία εκατοντάδων δημοτών, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Χαλανδρίου που έχει ήδη καλέσει με εξώδικο την ΔΕΗ και τους παρόχους να απόσχουν από διακοπές ρεύματος έως συζητήσεως των αιτήσεων ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προστίθεται στους φορείς που ζητούν την ακύρωση του παράνομου, όπως το χαρακτήρισε τέλους. Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος υπάρχουν βάσιμοι λόγοι ακυρότητας αυτού του κοινωνικά άδικου φόρου αλλά και πέραν αυτών αδυναμία πληρωμής από μεγάλες ομάδες πληθυσμού. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταστούν συμπολίτες μας αναξιοπαθούντες, ούτε να υπάρξουν νεκροί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής ομάδας υποστήριξης στελεχωμένη από υπαλλήλους του Δήμου, εθελοντές δημότες και εθελοντές δικηγόρους, που από την Δευτέρα θα παρέχει οδηγίες και συνδρομή σε ευαίσθητες ομάδες και πολίτες του Χαλανδρίου.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha