Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ



823 γεννιέται ο Κάρολος ο Φαλακρός, βασιλιάς της Γαλλίας και αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

1373 η Αγγλία και η Πορτογαλία υπογράφουν συμφωνία για συμμαχία, που από τότε δεν έχει παραβιαστεί.

Η Μάχη του Λάλα
1381 ο Γουάτ Τάιλερ ηγείται της Εξέγερσης των Χωρικών στην Αγγλία, απαιτώντας λιγότερους φόρους από τον βασιλιά Ριχάρδο Β'. Πρόκειται για την πρώτη λαϊκή εξέγερση που έχει καταγραφεί στην αγγλική ιστορία.

1525 ο Μαρτίνος Λούθηρος παντρεύεται την Καταρίνα φον Μπόρα, αψηφώντας το δόγμα της Καθολικής Εκκλησίας για την αγαμία του κλήρου.

1774 το Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ είναι η πρώτη αποικία που κηρύσσει παράνομο το δουλεμπόριο.

1821 νίκη των Ελλήνων στη μάχη του Λάλα

1831 γεννιέται ο Σκοτσέζος φυσικός Τζέιμς Κλερκ Μάξγουελ, εμπνευστής της ηλεκτρομαγνητικής θεωρίας.

1865 γεννιέται ο Γουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς, ο πρώτος Ιρλανδός μυθιστοριογράφος και ποιητής, που απέσπασε Νόμπελ Λογοτεχνίας, το 1923. Πέθανε το 1939.


ΚΟΥΠΟΝΙ ΟΠΑΠ ΠΡΟΤΑΣΗ 13/6/2012




ΣΑΝΤΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ


Under (1,675) στο Σάντος-Κορίνθιανς
Σάντος και Κορίνθιανς έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα το πρωτάθλημα, καθώς προέχει ο στόχος του Λιμπερταδόρες. Έμφαση στην άμυνα δίνουν αμφότερες, στο 1,675 προσφέρεται το under στο clasico του Σάο Πάουλο.
Η Σάντος έχει βάλει ως στόχο την κατάκτηση του Λιμπερταδόρες που θα είναι το δεύτερο τρόπαιο της στη σεζόν καθώς ήδη στέφθηκε πρωταθλήτρια Παουλίστα. Για να προετοιμαστεί καλύτερα για αυτή τη διοργάνωση έχει αμελήσει τις υποχρεώσεις της στο Μπραζιλεϊράο.
Αγωνιζόμενη με αναπληρωματικούς κατά βάση παίκτες όπως συνηθίζει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος γνώρισε την ήττα με 1-0 την Κυριακή από την Σάο Πάουλο. Μετά από τέσσερις αγωνιστικές αγνοεί τη νίκη έχοντας τρεις ισοπαλίες στα υπόλοιπα παιχνίδια της. Αμυντικά είναι αξιόπιστη, όμως στην επίθεση βρίσκει δυσκολίες ειδικά όποτε λείπει ο Νεϊμάρ καθώς έχει σκοράρει μόλις ένα τέρμα.


ΓΚΡΕΜΙΟ - ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ


Σκορ αντί του 1,72 της Γκρέμιο
Η Γκρέμιο δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Παλμέιρας, όμως η Βερντάο θα κάνει τα πάντα για να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου. Προβάδισμα στον άσο, όμως τα σκορ 1-0, 2-0, 2-1, 1-1 δείχνουν προτιμότερα.
Καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσαν να περιμένουν οι οπαδοί της Γκρέμιο καθώς η ομάδα τους βρίσκεται μετά από τέσσερις αγωνιστικές στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Την Κυριακή μπόρεσε να επιβληθεί με 2-0 της Κορίνθιανς η οποία αγωνίστηκε με αναπληρωματικούς παίκτες.
Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Βάσκο η Γκρέμιο μετρά τρεις διαδοχικές νίκες χωρίς καν να δεχθεί γκολ. Αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό το Ολίμπικο φέτος και έχει δώδεκα συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Υποδέχθηκε την Παλμέιρας στα πλαίσια του πρωταθλήματος επικρατώντας με 1-0.
Στη διάθεση του Λουξεμπούργκο ο Μορένο που επέστρεψε από τις υποχρεώσεις με την Εθνική Βολιβίας. Έτοιμος να αγωνιστεί ο Κλέμπερ.


ΑΛΚΟΡΚΟΝ - ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ



Στη Σεγούντα Ντιβιζιόν διεξάγονται οι επαναληπτικοί ημιτελικοί των πλέι οφ ανόδου.
alcorcon golΣτο Βαγιαζήτ-Κόρδοβα, το πρώτο παιχνίδι έληξε ισόπαλο 0-0 και σήμερα οι γηπεδούχοι θέλουν νίκη για να περάσουν στον τελικό. Σε περίπτωση που το ματς λήξει και πάλι 0-0, θα ακολουθήσει παράταση κι αν δεν αλλάξει κάτι, προκρίνεται η Βαγιαδολίδ, καθώς τερμάτισε ψηλότερα στη βαθμολογία. Ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ, οπότε η Κόρδοβα περνάει σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.
Η Βαγιαδολίδ υποδεχόμενη «top 6» ομάδες κέρδισε μόνο τη σημερινή της αντίπαλο με 2-0. Κατά τα άλλα έφερε ισοπαλίες με Έρκουλες (1-1), Αλκορκόν (1-1) και Λα Κορούνια (0-0) και ηττήθηκε από τη Θέλτα (1-2). Η Κόρδοβα στα αντίστοιχα εκτός έδρας παιχνίδια δεν έχει νίκη και γκολ. Πιο συγκεκριμένα ηττήθηκε από τις Αλκορκόν (2-0), Λα Κορούνια (2-0), Έρκουλες (1-0) και Βαγιαδολίδ (2-0) κι έφερε ισοπαλία 0-0 με τη Θέλτα, στο περίφημο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, που οι δυο ομάδες, βολευόντουσαν με το βαθμό της ισοπαλίας.


EURO 2012 ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Μία από τις κρισιμότερες αναμετρήσεις στην φάση των ομίλων του EURO 2012, θα διεξαχθεί αύριο βράδυ (21:45 ώρα Ελλάδας), καθώς στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου και για την 2η αγωνιστική, η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Γερμανία. Ο αγώνας θα γίνει στο χωρητικότητας 35.000 θέσεων «Metalist Stadium» του Χάρκιβ και διαιτητής θα είναι ο Σουηδός Γιόνας Ερικσον.

Μετά την αναπάντεχη ήττα με 1-0 που γνώρισαν στην πρεμιέρα από τη Δανία, οι «οράνιε» δεν έχουν περιθώρια για απώλεια και θα παραταχθούν με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Ο Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ αναμένεται να στηριχθεί εκ νέου στο κλασσικό της ολλανδικής σχολής 4-3-3, με τους Ρόμπεν, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι και Αφελάι στην γραμμή κρούσης. Ωστόσο, όπως φάνηκε στην αναμέτρηση με την Δανία, το κύριο πρόβλημα των Ολλανδών είναι η αναρχία στον τρόπο ανάπτυξης, καθώς δεν υπάρχει οργάνωση στον συγκεκριμένο τομέα και οι παίκτες λειτουργούν κατά κανόνα ατομικά. Παρ΄όλα αυτά, με δεδομένο ότι σε περίπτωση που δεν νικήσουν, πιθανότατα μένουν εκτός συνέχειας, οι Ολλανδοί διεθνείς είναι υποχρεωμένοι να αγωνισθούν επιθετικά και αυτό αναμένεται να κάνουν από την αρχή του αγώνα.


ΣΟΥΗΔΙΑ U21 - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ U21



Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο στάδιο «Βέριτας» στο Τούρκου, όμως οι συνεχείς βροχοπτώσεις στην περιοχή κατέστησαν τον αγωνιστικό χώρο ακατάλληλο, με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση για αλλαγή της έδρας, στο Βάλκεακόσκι, 143 χλμ. μακριά από το Τούρκου.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Είναι αήττητη έπειτα από 3 ματς: Πήρε 4 βαθμούς από τη Μάλτα (0-0 εντός, 2-1 εκτός) και άλλους 3 από το εντός έδρας ματς με τη Σλοβενία.
Ο Νίκο Μάρκουλα (μέσος, Γίβασκιλα, 20 συμ.) και ο πρώτος σκόρερ της β’ κατηγορίας με τη Βίικινγκιτ, Βίλε Σάλμικιιβι (22/20), είναι οι δύο παίκτες της αποστολής που δεν έχουν ακόμη συμμετοχή. Ο μέσος της Ιντερ Τούρκου Γιόνι Κάουκο (26/2) επανέρχεται στην αποστολή.
«Είναι ενδιαφέρον παιχνίδι γιατί ξέρουμε πολλούς από τους παίκτες», σημείωσε ο μέσος της Ερεμπρο, Ντένις Αμπντουλαχι, ο οποίος πάντως αγωνιζόταν μέχρι τον Ιούλιο στην ισλανδική Βίκινγκουρ ως δανεικός. «Η Σουηδία φαίνεται να είναι πραγματικά μια καλή ομάδα. Πρέπει όμως να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι γιατί μόνο έτσι θα έρθει η νίκη».
Τιμωρημένος είναι ο Ρόοπε Ρίσκι, ο οποίος δόθηκε δανεικός από την Τσεζένα στην Τούρκου και πήρε παιχνίδια στα πόδια του τον τελευταίο μήνα (6 συμ./3 γκολ).
«Η επίθεση είναι μάλλον η καλύτερή τους γραμμή», σημείωσε ο Τίμι Λάχτι, αμυντικός που από τη Χάκα πήγε στην πρωταθλήτρια Ελσίνκι στα μέσα της σεζόν.
ΣΟΥΗΔΙΑ: Ξεκινώντας με δύο νίκες επί της Λιθουανίας, η ομάδα των Χόκαν Ερικσον και Τόμι Σέντερμπεργκ έδειξε πως δίκαια θεωρείται από τα φαβορί για την πρόκριση.
Το βράδυ της Πέμπτης είχε την ευκαιρία να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία της υποδεχόμενη στο Τρέλεμποργκ την έκπληξη του ομίλου, Σλοβενία, παιχνίδι στο οποίο οι Σουηδοί παρατάχθηκαν με πολλούς έμπειρους από μεγάλα πρωταθλήματα παίκτες, τελικά όμως έμειναν στο 1-1, δεχόμενοι την ισοφάριση στο 82’ και ενώ οι Σλοβένοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 78’.


EURO 2012: Δανία - Πορτογαλία



Χωρίς αμφιβολία η πιο ενδιαφέρουσα σύγκρουση για τα προκριματικά του Euro 2012 είναι αυτή ανάμεσα στην Δανία και την Πορτογαλία που δίνουν μάχη για την πρώτη θέση του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2012.

Preview Εuro 2012: Δανία - ΠορτογαλίαΑυτή την στιγμή οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 16 βαθμούς με την  Πορτογαλία να έχει όμως το προβάδισμα λόγω της νίκης στο πρώτο ματς. Έτσι η Δανία θέλει μόνο νίκη ενώ της φιλοξενούμενη Πορτογαλία της κάνει και η ισοπαλία. Από αυτό τον όμιλο είναι πολύ πιθανό να βγει και ο καλύτερος δεύτερος αν δεν κερδίσει η Σουηδία την δυνατή Ολλανδία.

Η Δανία έχει κάνει αρκετά καλά προκριματικά έχοντας 5 νίκες και από μία ισοπαλία και ήττα με γκολ 13 υπέρ και 5 κατά. Προέρχεται από 3 νίκες με σχετικά καλές εμφανίσεις, στο ματς του Σάββατου με την Κύπρο στο 22’ είχε πετύχει 4 γκολ ρίχνοντας τους ρυθμούς της στην συνέχεια.

Για την Δανία παραμένουν εκτός ο Ντάνιελ Άγκερ και ο Ματίας Γιοργκεσεν.


EURO 2012 ΕΛΛΑΔΑ-ΤΣΕΧΙΑ 1-2 ( VIDEO )




Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από την Τσεχία με 1-2 στον δεύτερο αγώνα του πρώτου ομίλου στο Euro 2012 και πλέον μειώνονται οι ελπίδες πρόκρισης στους προημιτελικούς.
To ξεκίνημα της Εθνικής ήταν εφιαλτικό με τον Jiracek να ανοίγει το σκορ στο τρίτο λεπτό με πλασέ και τον Pilar να διπλασιάζει τα τέρματα των Τσέχων στο 6’ με προβολή, μετά από σέντρα του Gebre Selasie και τον Χαλκιά να αδυνατεί να απομακρύνει.
Στο 23’ ο Χαλκιάς αντικαταστάθηκε από τον Σηφάκη λόγω τραυματισμού. Στο 41’ ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Φωτάκη με κεφαλιά, ως οφσάιντ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένο στο δεύτερο μέρος και στο 53΄ο Φάνης Γκέκας εκμεταλλεύθηκε λάθος τους Cech και από κοντά μείωσε σε 2-1. Η Εθνική πίεσε για την ισοφάριση μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.
Στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική του ομίλου (16/6) η Εθνική θα αναμετρηθεί με τη Ρωσία (21.45) και η Τσεχία με την Πολωνία (19.00).


To φονικό εμβόλιο για την γρίπη (του Δρ. Γ. Κοεμτζόπουλου).ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!! ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ 666...




Άλλος ένας γιατρός που πραγματικά νοιάζεται! Που ερεύνησε για την αλήθεια, που την κοινοποίησε στους "αδρανούντες αρμόδιους", οι οποίοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον μαζικό "τρομο-εμβολιασμό" μας...
Αλήθεια οι εισαγγελείς μας γιατί ακόμη κωφεύουν;...
 
Στείλτε το παρόν σε όλους τους αγαπημένους σας!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ...
Αγαπητοί μου ιατροί της Ελλάδος, προστάτες της ζωής μας και της υγείας μας.

Σας στέλνω το τεκμηριωμένο αυτό κείμενο με γνώμες εγκρίτων ιατρών και δημοσιογράφων ανα τον κόσμο που διερεύνησαν εις βάθος και συγκέντρωσαν τις μέχρι σήμερα (13.11.09) πληροφορίες για το τι συμβαίνει διεθνώς με το φονικό εμβόλιο της γρίπης των χοίρων, που αποτελεί, κατά κοινή πλέον 

ομολογία, βιολογικό όπλο εναντίον των ανθρώπων για να ικανοποιηθούν οικονομικά συμφέροντα φαρμακευτικών εταιριών που μας θέλουν αρρώστους εφ' όρου ζωής, αλλά και αυτών που προσπαθούν να μας εξουσιάζουν γενικότερα. 
Το στέλνω συμπληρωμένο όπως το έστειλα σε πρωθυπουργό, υπουργό ( minister @ yyka. gov. gr) και υφυπουργό υγείας και λοιπούς υπουργούς και αρμοδίους, αρχηγούς κομμάτων, μέσα ενημέρωσης, συλλόγους, κλπ, οι οποίοι όμως στην πλειοψηφία τους αδρανούν και επιτρέπουν ή και προωθούν τον φονικό εμβολιασμό.

Για τον λόγο αυτό απευθύνομαι σε σας, σε μια ύστατη προσπάθεια αποτροπής του εγκλήματος αυτού, ώστε αφού διαβάσετε και επιβεβαιώσετε τα λεγόμενα μου μέσω των δεκάδων links σε άρθρα και βίντεο που παραθέτω ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα, να ενεργοποιηθείτε έγκαιρα ενημερώνοντας τους συνανθρώπους σας που σας εμπιστεύονται, όπως επιτάσσει το υψηλό καθήκον σας και η συνείδησή σας. Με πολλές ελπίδες δικές μου αλλά και του ταλαίπωρου λαού μας που τόσα υφίσταται τελευταία από τις σκοτεινές δυνάμεις που μας εξουσιάζουν.

* Δρ. Γιώργος Κοεμτζόπουλος. Ιουστινιανού 20 Πολιτεία 14671. Τηλ:21062004502106297233, κιν: 6944883343, Fax: 2106252711, email: g.koemtzo @ hotmail. com" , Ιστοσελίδα www. artmine5000. com (με πληροφορίες που τακτικά συμπληρώνονται με νέα στοιχεία σχετικά με το εμβόλιο και τα τραγικά του αποτελεσματα διεθνώς).


Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος) (1757 – 1798) ( VIDEO)



Πρόδρομος και πρωτεργάτης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, ο Αντώνιος Κυριαζής ή Κυρίτζης -όπως ήταν το πραγματικό όνομά του- γεννήθηκε το 1757 στο Βελεστίνο της Μαγνησίας. Ο ίδιος προτίμησε να χρησιμοποιεί ως επώνυμο αυτό της γενέτειράς του, ενώ οι έλληνες διανοούμενοι που ζούσαν στην εξορία τον αποκαλούσαν Φεραίο, επειδή στην αρχαιότητα η πόλη του ονομαζόταν Φεραί.
Ο νεαρός Ρήγας εγκατέλειψε το Βελεστίνο πολύ νωρίς, αφού πρώτα πήρε την βασική του μόρφωση. Το 1785 πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνέχισε τις σπουδές του κι εντάχθηκε στο περιβάλλον των Φαναριωτών, ενώ το 1788 εγκαταστάθηκε στη Βλαχία ως διοικητικός υπάλληλος.
Στα χρόνια που ακολούθησαν διακρίθηκε ως λόγιος και συγγραφέας. Το 1790 και το 1796 ταξίδεψε στη Βιέννη για να τυπώσει τα βιβλία του, μεταξύ αυτών το «Σχολείο των ντελικάτων εραστών», το «Φυσικής Απάνθισμα», ο «Ηθικός Τρίποδας» και ο «Ανάχαρσις».


ΚΟΥΠΟΝΙ ΟΠΑΠ ΠΡΟΤΑΣΗ 12/6/2012



EURO 2012 ΠΟΛΩΝΙΑ - ΡΩΣΙΑ



Πολωνία και Ρωσία αναμετρώνται σε ένα παιχνίδι το οποίο θα κρίνει πολλά στην υπόθεση πρόκριση.
Η Πολωνία ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση για μισή ώρα. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η Πολωνία ήταν πολύ κακή παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν για περισσότερα από 25 λεπτά με παίκτη παραπάνω. Η Πολωνία μπορεί να αισθάνεται και ικανοποιημένη που στο τέλος του αγώνα με την Ελλάδα κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Πλέον, στο παιχνίδι με την Ρωσία η Πολωνία θέλει να μην χάσει, προκειμένου να τα παίξει όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι με την Τσεχία. Η Πολωνία έχει 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα απέναντι στην Ρωσία, με την μοναδική της νίκη να σημειώνεται το 1998, σε φιλικό παιχνίδι, με σκορ 3-1. Τιμωρημένος είναι ο Σέζνι ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Ελλάδα.


ΠΠΚ ΚΑΝΑΔΑΣ - ΟΝΔΟΥΡΑ



Ξημερώματα για τη χώρα μας ξεκινάει ο δεύτερος γύρος των ομίλων της ζώνης της Β. Αμερικής. Στο 55.000 θέσεων «Εστάδιο Ολίμπικο Μετροπολιτάνο» η Ονδούρα υποδέχεται τον Καναδά, σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.

Η γηπεδούχος Ονδούρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του 2ου Ομίλου των τεσσάρων ομάδων με δύο νίκες και μία ήττα, έχοντας δείξει πολύ καλά στοιχεία τις πρώτες αγωνιστικές. Τον Αύγουστο είχε ηττηθεί με 2-0 από το Μεξικό, ωστόσο, αργότερα ήρθε το σπουδαίο «διπλό» μέσα στον Κανάδα με 2-1, παρότι στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ με 1-0. Το 2-0 με την Τζαμάικα ήρθε εύκολα και έτσι φθάσαμε στη σημερινή αναμέτρηση. Με νίκη εξασφαλίζει ουσιαστικά την πρόκριση για την επόμενη φάση και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως θα είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει Ηνωμένες Πολιτείες και Μεξικό στη τελική φάση της Νοτίου Αφρικής. Παρόλα, αυτά, σήμερα θα απουσιάσει το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο επιθετικός Νταβίντ Σουάζο, που είναι τραυματίας. Αντίθετα, αποθεραπεύτηκε και θα μπορέσει να βοηθήσει ο Μίλτον Νούνιες.


EURO 2012 ΕΛΛΑΔΑ - ΤΣΕΧΙΑ



Ματς δίχως αύριο για Ελλάδα και Τσεχία, καθώς οι 2 ομάδες καίγονται για τους βαθμούς της νίκης.
Η Ελλάδα έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο την Πολωνία στην 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Euro 2012. Η Ελλάδα πραγματοποίησε πολύ άσχημη εμφάνιση στο 1ο ημίχρονο του παιχνιδιού με την Πολωνία και βρέθηκε να χάνει με 1-0. Πέρα του γκολ, η Ελλάδα είχε την ατυχία να χάσει και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο λόγω τραυματισμού αλλά και τον Παπασταθόπουλο, λόγω της αυστηρής αποβολής του. Στο 2ο ημίχρονο, η Εθνική πραγματοποίησε ηρωική εμφάνιση, κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά και να χάσει ευκαιρίες για να πάρει την νίκη. Κορυφαία ευκαιρία ήταν το χαμένο πέναλτι του Καραγκούνη, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Πολωνίας. Με δεδομένο, ότι την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Ρωσία, η Ελλάδα χρειάζεται τους 3 βαθμούς της νίκης στο παιχνίδι με την Τσεχία. Η Ελλάδα έχει χάσει, μόνο, από την Ρουμανία στα 22 παιχνίδια που έχει κάτσει στον πάγκο της ο Φερνάντο Σάντος. Πάντως, η Εθνική Ελλάδας έχει ευχάριστες αναμνήσεις από την Τσεχία, καθώς την είχε κερδίσει με 1-0, στον αξέχαστο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004. Ο Σάντος πονοκεφαλιάζει για την άμυνα που θα χρησιμοποιήσει, καθώς ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι τραυματίας, ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τιμωρημένος. Ο Φωτάκης μάλλον ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού του και θα αγωνιστεί κανονικά.


ΠΠΚ ΙΡΑΚ - ΟΜΑΝ



Στο ουδέτερο «Γκραντ Χαμάντ» της Ντόχα, η αναμέτρηση του δεύτερου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ για την Ασιατική ζώνη, με την τυπικά γηπεδούχο ομάδα του Ιράκ να φιλοξενεί το Ομάν του Πολ λε Γκουέν.
Οι δύο αντίπαλοι έχουν ξεκινήσει με  ένα βαθμό στον συγκεκριμένο  όμιλο και θα περιμένουν στραβοπάτημα της Αυστραλίας στο ματς που θα έχει τελειώσει δύο ώρες νωρίτερα στο Μπρισμπέιν , για να πάρουν μικρό  προβάδισμα για την δεύτερη θέση. Η ομάδα του Ζίκο στην πρεμιέρα πέρασε αλώβητη από το Αμμάν, παίρνοντας ισοπαλία 1-1 από την Ιορδανία. Σε μία αναμέτρηση, στην οποία οι Ιρακινοί βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με τον Ακράμ (14’) και τους Ιορδανούς να ισοφαρίζουν δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στον προηγούμενο γύρο, το Ιράκ έκανε περίπατο  και δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα στο να τερματίσει πρώτο σε ένα όμιλο τον οποίο συμπλήρωναν οι Ιορδανία, Κίνα και Σιγκαπούρη. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ξεκίνησε με ήττα (Ιορδανία 2-0) αλλά ακολούθησαν πέντε συνεχόμενες νίκες ενώ όλα του τα παιχνίδια τα δίνει στη Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ.


EURO 2012: Ουκρανία-Σουηδία 2-1 (video)


oukrania souhdia 1-1 euro 2012 goal shevchenko 
Με δύο γκολ του Αντρέι Σεβτσένκο η Ουκρανία νίκησε 2-1 την Σουηδία, κάνοντας την πρώτη ανατροπή του Euro 2012. Το γκολ των Σκανδιναβών ο Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος φταίει στο 2ο γκολ του "Σέβα", ενώ στο πρώτο τον έχασε ο Μέλμπεργκ
Τα στοιχεία του ματς
  
Σκόρερς: 55' και 61' Σεβτσένκο / 52' Ιμπραχίμοβιτς

Γήπεδο: "Olympic Stadium", Κίεβο

Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
  
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοβ, Γκούσεβ, Μιχάλικ, Χατσερίντι, Σέλιν, Τιμοστσούκ, Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα, Ναζάρενκο, Βορόνιν (85' Ροτάν), Σεβτσένκο (81' Μιλέβσκι).

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ισακσόν, Λούστιγκ, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Μάρτιν Όλσον, Ράσμους Ελμ, Σέλστρεμ, Σεμπάστιαν Λάρσον (68' Βίλχεμσον), Τόιβονεν (62' Άντερς Σβένσον), Ιμπραχίμοβιτς, Ρόσενμπεργκ (71' Ελμάντερ).
  
*κίτρινες κάρτες:
 11' Σέλστρεμ, 83' Ράσμους Ελμ


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha