Popular Post

Blogger Themes

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

HALANDRI NEWS · Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011 Όλες οι κυριότερες ειδήσεις στην κατηγορία "Ελλάδα, Κόσμος"


ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 


HALANDRI NEWS · 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Προμήθεια Πετρελαίου


Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Σήμερα τελικά, μπήκε πετρέλαιο στο σχολείο μας και από αύριο θα ξεκινήσει να λειτουργεί ξανά το καλοριφέρ, το οποίο από χτες είχε σταματήσει.
Ελπίζουμε ότι στο μέλλον δε θα δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε.   http://halandrinews.blogspot.com/2011/12/halandri-news-1.html#.Ttfc22O5PXo


Αγαπητοί γονείς, δάσκαλοι και μαθητές,
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Κυριακή 11 Δεκέμβρη θα γίνει η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που διοργανώνει ο σύλλογος γονέων στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Θα στολίσουμε τα δέντρα μας, θα φωτογραφηθούμε με τον Αη Βασίλη και θα πούμε τα κάλαντα. Θα παρακολουθήσουμε το θεατρικό δρώμενο που ετοίμασαν τα μεγάλα παιδιά που συμμετέχουν στη δραστηριότητα του θεατρικού παιχνιδιού και θα δούμε και χριστουγεννιάτικη ταινία. http://halandrinews.blogspot.com/2011/12/halandri-news_01.html#.TtfdQmO5PXo

Συνελήφθη καθηγητής στο Χαλάνδρι για ασέλγεια σε μαθητή!


Σοκαριστική η καταγγελία του 17χρονου μαθητή. Είπε στους αστυνομικούς ότι ο 52χρονος καθηγητής ασελγούσε πάνω του Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο δρόμο http://halandrinews.blogspot.com/2011/12/halandri-news_8087.html#.TtffNWO5PXo


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 ΕΛΛΑΔΑ - ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ



Ένα οικολογικό, υγιεινό και νόστιμο παριζάκι από… θαλασσινά κατάφεραν να παρασκευάσουν δύο φοιτητές και κέρδισαν το βραβείο του ελληνικού και ευρωπαϊκού διαγωνισμού καινοτόμων προϊόντων διατροφής «ECOTROPHELIA 2011». Νικητές είναι η Αυγουστίνα Γκαλιτσοπούλου και ο Γιάννης Σαρακατσιάνος. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράνομοι όλοι οι Βουλευτές λόγω μη δημοσιοποίησης του Πόθεν Έσχες


Παράνομοι είναι αυτή τη στιγμή όλοι οι Έλληνες Βουλευτές αφού δεν δημοσιοποιούν όπως ορίζει ο νόμος, το Πόθεν Έσχες τους στο ίντερνετ. Σύμφωνα με το νόμο 3979/2011 http://halandrinews.blogspot.com/2011/12/blog-post_1124.html#.Ttff9GO5PXo(για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση) και το άρθρο 56»  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μακροπρόθεσμες προγνώσεις

Με αίθριο καιρό μπαίνει ο Δεκέμβριος


Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα νότια τμήματα της χώρας, περιορισμένη τοπικά ορατότητα στα ηπειρωτικά και παγετό τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011. http://halandrinews.blogspot.com/2011/12/blog-post_3709.html#.TtfeSmO5PXo

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Associated Press. Το κορυφαίο διοικητικό δικαστήριο της Γερμανίας έχει αποφανθεί ότι οι μαθητές δεν έχουν το δικαίωμα να προσευχηθούν, ενώ βρίσκονται στο σχολείο, μήπως δημιουργηθεί σύγκρουση.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

HALANDRI NEWS · ΦΤΙΑΧΝΩ BLOG


Προσκαλούν τους μικρούς και μεγάλους ς φίλους σε ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. Προσκαλεί σε  δωρεάν μαθημάτων μεσώ ιντερνετ.
ΜE ΘΕΜΑ  ΦΤΙΑΧΝΩ BLOG
( Ότι χρειάζεται κάθε blogger για να φτιάξει το τέλειο blog! )



Σαν σήμερα, 2 Δεκεμβρίου



ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ
1804  Ναπολέων Βοναπάρτης στέφεται αυτοκράτορας στην Παναγία των Παρισίων.

1805 ο γαλλικός στρατός υπό την καθοδήγηση του Ναπολέοντα νικά τις ρωσικές και τις αυστριακές δυνάμεις στη μάχη του Αούστερλιτς.

Τζέιμς Μονρόε
1822 οι «μεγάλοι» της Ευρώπης (Αυστροουγγαρία, Γαλλία, Πρωσία και Ρωσία) συνεδριάζουν στη Βερόνα της Ιταλίας για να καταδικάσουν τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα των υπόδουλων λαών.

1823 ο Αμερικανός πρόεδρος Τζέιμς Μονρόε σε ομιλία του στο Κογκρέσο απαιτεί να μειωθεί η επιρροή των Ευρωπαίων στο δυτικό ημισφαίριο. Ο λόγος του αυτός θα μείνει στην ιστορία ως Δόγμα Μονρόε. Στην ίδια ομιλία του αναγνωρίζει ότι έχει δημιουργηθεί ήδη κυρίαρχη ελληνική επικράτεια και προτείνει στο Αμερικανικό Κογκρέσο την αποστολή αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.

1824 οι Κυβερνητικοί του Κουντουριώτη καταλαμβάνουν την Τριπολιτσά, έδρα των Αντικυβερνητικών του Κολοκοτρώνη κατά τις εμφύλιες συγκρούσεις στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης


HALANDRI NEWS · ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, Ν.3979 /2011



ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ   Αρ. Φύλλου 138  16 Ιουνίου 2011
NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3979
Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
και λοιπές διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδοµε τον ακόλουθο νόµο που ψήφισε η Βουλή:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Άρθρο 1
Σκοπός του νόµου
Σκοπός του νόµου αυτού είναι:
α) η αναγνώριση του δικαιώµατος των φυσικών προσώπων και των νοµικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (εφεξής Ν.Π.Ι.Δ.) να επικοινωνούν και να συναλλάσσονται µε τους φορείς του δηµόσιου τοµέα µε χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (εφεξής ΤΠΕ) και
β) η ρύθµιση της χρήσης των ΤΠΕ από τους φορείς του δηµόσιου τοµέα εντός του πλαισίου και για τις ανάγκες της λειτουργίας τους και την υποστήριξη της άσκησης των αρµοδιοτήτων και συναλλαγών τους.
Άρθρο 2
Πεδίο εφαρµογής
1. Ο νόµος αυτός εφαρµόζεται:


Παράνομοι όλοι οι Βουλευτές λόγω μη δημοσιοποίησης του Πόθεν Έσχες



Παράνομοι είναι αυτή τη στιγμή όλοι οι Έλληνες Βουλευτές αφού δεν δημοσιοποιούν όπως ορίζει ο νόμος, το Πόθεν Έσχες τους στο ίντερνετ. Σύμφωνα με το νόμο 3979/2011 (για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση) και το άρθρο 56», (Άρθρο 56Δηµοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακήςκατάστασης υπόχρεων προσώπων - Ψηφιακήδιακίνηση της δηµοσιευτέας ύλης προςτο Εθνικό Τυπογραφείο1. Η παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003 αντικαθίσταται ως εξής:«Η δηµοσίευση στον τύπο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που υποβάλλουν ετησίως τα πρόσωπα που ορίζονται στο άρθρο 1 παρ. 1 περιπτώσεις α΄- ε΄ του παρόντος επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δηµοσιεύεται ολόκληρο το κειµενό τους.Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δηµοσιοποίηση ονοµαστικών στοιχείων. Οι ανωτέρω δηλώσεις αναρτώνται στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής µε µέριµνα του Προέδρου της Επιτροπής του άρθρου 21 του ν. 3023/2002 (Α΄ 146), όπως ισχύει, ο οποίος καθορίζει τη µορφή, τον τύπο, τη χρονική διάρκεια της ανάρτησης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια.»2. Η παράγραφος 10 του άρθρου 9 του ν.3469/2006 (Α΄ 131) «Εθνικό Τυπογραφείο, Εφηµερίς της Κυβερνήσεως και λοιπές διατάξεις» αντικαθίσταται ως ακολούθως:«10. Οι φορείς αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο Εθνικό Τυπογραφείο τα προς δηµοσίευση κείµενα µε χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, υπό την προϋπόθεση ότι φέρουν προηγµένη ηλεκτρονική υπογραφή σύµφωνα µε τα οριζόµενα στη νοµοθεσία. Εφόσον δεν πληρείται η προϋπόθεση αυτή, οι φορείς καταχωρίζουν αυτούσιο το προς δηµοσίευση κείµενο σε εφαρµογή λογισµικού που τηρείται για το σκοπό αυτόν στο δικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου και καταθέτουν ή αποστέλλουν ταχυδροµικά στο Εθνικό Τυπογραφείο το προς δηµοσίευση κείµενο µαζί µε εκτυπωµένο αποδεικτικό καταχώρισης του κειµένου στην εφαρµογή λογισµικού. Τα κείµενα που δηµοσιεύονται στο τεύχος Διακηρύξεων Δηµοσίων Συµβάσεων (Δ.Δ.Σ.) γίνονται δεκτά και µε τηλεοµοιοτυπία, υπό την προϋπόθεση τήρησης των κειµένων διατάξεων για επικοινωνία µε τηλεοµοιοτυπία και εφόσον αποστέλλεται µε τον ίδιο τρόπο και εκτυπωµένο αποδεικτικό καταχώρισης του κειµένου στην εφαρµογή λογισµικού του Εθνικού Τυπογραφείου.Σε περίπτωση που το προς δηµοσίευση κείµενο δεν είναι ταυτόσηµου περιεχοµένου µε το κείµενο που καταχωρήθηκε στην εφαρµογή λογισµικού επιστρέφεται στον φορέα αποστολής αδηµοσίευτο. Η ισχύς της παρούσας διάταξης αρχίζει από την 1.1.2012.» ) οι δηλώσεις αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής, με μέριμνα του Προέδρου της Επιτροπής του άρθρου 21.


HALANDRI NEWS · Συνελήφθη καθηγητής στο Χαλάνδρι για ασέλγεια σε μαθητή!


Σοκαριστική η καταγγελία του 17χρονου μαθητή. Είπε στους αστυνομικούς ότι ο 52χρονος καθηγητής ασελγούσε πάνω του Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο δρόμο.

Ο 52χρονος καθηγητής και ο μαθητής“έπεσαν” στο “μπλόκο” και οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω στον 17χρονο μικροποσότητα χασίς. Όπως είπε ο μαθητής στους αστυνομικούς λίγη ώρα νωρίτερα βρισκόταν με τον καθηγητή στο σπίτι του όπου ο 52χρονος ασέλγησε σε βάρος του. Όπως είπε μάλιστα ο καθηγητής του πρόσφερε και χρήματα. Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 52χρονου βρέθηκε πορνογραφικό υλικό, αλλά και μικρή ποσότητα χασίς.


HALANDRI NEWS · ΦΤΙΑΧΝΩ BLOG


                                                   Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Το HALANDRI NEWS 

Προσκαλούν τους μικρούς και μεγάλους ς φίλους σε ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. Προσκαλεί σε  δωρεάν μαθημάτων μεσώ ιντερνετ.
ΜE ΘΕΜΑ  ΦΤΙΑΧΝΩ BLOG
( Ότι χρειάζεται κάθε blogger για να φτιάξει το τέλειο blog! )

ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΟ  BLOG 


ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΗ ΣΤΗΣ  3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΕΩΣ  18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ



Ανώτατο Γερμανικό δικαστήριο: Απαγορεύεται να προσεύχονται στο σχολείο οι μαθητές





ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Associated Press. Το κορυφαίο διοικητικό δικαστήριο της Γερμανίας έχει αποφανθεί ότι οι μαθητές δεν έχουν το δικαίωμα να προσευχηθούν, ενώ βρίσκονται στο σχολείο, μήπως δημιουργηθεί σύγκρουση.

Το δικαστήριο επικύρωσε την Τετάρτη μια απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που είχε αρνηθεί αυτό το δικαίωμα σε ένα μουσουλμάνο μαθητή, ο οποίος είχε ζητήσει έναν ιδιωτικό χώρο προσευχής στο γυμνάσιο του στο Βερολίνο.
Το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Λειψίας, δήλωσε, ότι ενώ η απόφαση δεν απαγορεύει τους μαθητές σε γενικές γραμμές να προσεύχονται στα διαλείμματα, ο μαθητής του Βερολίνου δεν έχει δικαίωμα να προσευχηθεί.


WEB TV HALANDRI - LIVE STREAM πορεία του ΠΑΜΕ



Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ από την πλατεία Πανεπιστημίου



Ξεκίνησε πριν λίγο η πορεία του ΠΑΜΕ από την πλατεία Πανεπιστημίου. Η συμμετοχή του κόσμου είναι αρκετά μεγάλη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 500 περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και πριν λίγο ξεκίνησαν την πορεία τους προς τους δρόμους του....
κέντρου της πόλης.





Στην κινητοποίση συμμετέχουν μέλη του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και μαθητές.





HALANDRI NEWS · Η ληστεία του Χρηματιστηρίου και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος ( HALANDRI NEWS )



Από την Μαρία Σεφέρου 

Στη συνέχεια παραθέτω αποσπάσματα από το βιβλίο μου «Σοφοκλέους Καζίνο» (Διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα μου www.seferou.net).
«-Το καλοκαίρι του 1999, η μετοχή της Τραπέζης της Ελλάδος είχε παρουσιάσει περίεργη, κατά πολλούς ύποπτη, συμπεριφορά στο ταμπλό της Σοφοκλέους. Η ύποπτη αυτή συμπεριφορά περιγράφηκε πολύ γλαφυρά από τους δημοσιογράφους Γιάννη Αγγελή και Βασίλη Γεώργα, στην "Ε", στις 11/08/1999.
Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα του άρθρου με τίτλο "Tι κρύβει το ράλι της Tράπεζας Eλλάδος", και… αμαρτίαν ουκ έχω:...

"Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, λέει η παροιμία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ποσότητα του καπνού που αναθρώσκει, δικαιολογείται πάντα από την ένταση της φωτιάς που τον γεννά...
Στην περίπτωση όμως της τιμής της μετοχής της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει ξεπεράσει τις 160.000 δραχμές, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 350% από τις αρχές του χρόνου (160% σε 12 ημέρες), έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα όσον αφορά τη σχέση του 'καπνού' και της 'φωτιάς'.(…)


HALANDRI NEWS · ΜΠΑΤΣΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ! ( ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ)






Οι 20 πιο «βρώμικες» τράπεζες



thumb
Της Βάλιας Μπαζού
Ή αλλιώς οι τράπεζες - «δολοφόνοι του κλίματος» όπως χαρακτηρίζονται από 3  μη κυβερνητικές οργανώσεις που επί επτά μήνες έκαναν έρευνα στα οικονομικά των τραπεζών και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.
Την έρευνα παρουσίασε η εφημερίδα Guardian, έρευνά η οποία αποκάλυψε ότι το top twenty των πιο «βρώμικων» τραπεζών χρηματοδότησε τα τελευταία 6 χρόνια τη βιομηχανία του άνθρακα με 171 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την έρευνα της γερμανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Urgewald, του διεθνούς δικτύου BankTrack και της οργάνωσης Earthlife Africa, τράπεζες – κολοσσοί που επενδύουν εκατομμύρια για να διαφημίσουν τη δήθεν περιβαλλοντική τους κοινωνική ευθύνη και να αποκτήσουν περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια, δεν κάνουν τίποτε άλλο από «πράσινο ξέπλυμα» (greenwash) στις καταστροφικές τους επιλογές που είναι υπεύθυνες για την έκλυση δισεκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα μέσα από τη χρηματοδότηση της βιομηχανίας του άνθρακα.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τρεις αμερικανικές τράπεζες - η JP Morgan Chase, η Citigroup και η Bank of America, που τα τελευταία 6 χρόνια έχουν διαθέσει 42 δισεκατομμύρια δολάρια στον άνθρακα.
Οι ΜΚΟ, χρησιμοποίησαν ειδικούς για να ξετρυπώσουν τα δεδομένα και να υπολογίσουν τόσο τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών στη βιομηχανία του άνθρακα όσο και τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως μετοχές σε εταιρείες παραγωγής ενέργειας από άνθρακα και ιδιόκτητα ανθρακωρυχεία.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αποκάλυψαν, επίσης, την υποκρισία των τραπεζών αφού για να αποκτήσουν περιβαλλοντικό προφίλ παρουσιάζουν εκθέσεις για το πόσο οι ίδιες μείωσαν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου την ίδια στιγμή που είναι ιδιοκτήτες ή χρηματοδοτούν αδρά τη βιομηχανία του άνθρακα που ευθύνεται στον μεγαλύτερο βαθμό για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την κλιματική αλλαγή.
Ιδού το top twenty:


Έβαλε κινητό στις φυλακές κρυμμένο στο… έντερό του!


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Λάρισας όταν, μετά από πολύωρη έρευνα, ανακάλυψαν τι ήταν το αντικείμενο που μετέφερε κρυφά ένας κρατούμενος ο οποίος επέστρεφε από πενθήμερη άδεια, αλλά κυρίως… πού το είχε κρύψει! Επιστρέφοντας στην φυλακή, ο κρατούμενος πέρασε από τον ανιχνευτή μετάλλων που όμως έδωσε σήμα ότι κάτι μετέφερε. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του είπαν να βγάλει τη ζώνη και ό,τι μεταλλικό είχε μαζί, του, αλλά ο ανιχνευτής συνέχισε να δίνει σήμα δείχνοντας ότι υπάρχει κάποιο μεταλλικό αντικείμενο. Ακόμη κι όταν ο κρατούμενος πέρασε γυμνός από το μηχάνημα, εκείνο ξαναχτύπησε! Δεν απέμενε τίποτε άλλο παρά να περάσει από ακτινολογικό μηχάνημα ο κρατούμενος και τότε η εικόνα που αποκαλύφθηκε άφησε… ξερούς τους σωφρονιστικούς. Μέσα στο παχύ του έντερο είχε κρύψει ένα… κινητό τηλέφωνο, ελπίζοντας ότι θα κατάφερνε να τους πείσει πως το μηχάνημα ήταν… χαλασμένο! Σκοπός του ήταν να το πουλήσει σε άλλους κρατούμενους που δίνουν ακόμη και 2.000 ευρώ για να έχουν επικοινωνία με τον «έξω» κόσμο!


Με αίθριο καιρό μπαίνει ο Δεκέμβριος



Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα νότια τμήματα της χώρας, περιορισμένη τοπικά ορατότητα στα ηπειρωτικά και παγετό τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 17 στη Δυτική Ελλάδα, από -2 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και από 9 έως 18 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, με μικρή περαιτέρω εξασθένηση το απόγευμα. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 15. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Σαρωνικό μέτριοι και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί, με εξασθένηση τις απογευματινές ώρες.


Ευρωπαϊκό βραβείο καινοτομίας σε έλληνες φοιτητές



Ένα οικολογικό, υγιεινό και νόστιμο παριζάκι από… θαλασσινά κατάφεραν να παρασκευάσουν δύο φοιτητές και κέρδισαν το βραβείο του ελληνικού και ευρωπαϊκού διαγωνισμού καινοτόμων προϊόντων διατροφής «ECOTROPHELIA 2011». Νικητές είναι η Αυγουστίνα Γκαλιτσοπούλου και ο Γιάννης Σαρακατσιάνος.


Η κ. Γκαλιτσοπούλου κάνει το διδακτορικό της στον τομέα βιομηχανικής χημείας και χημείας τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ο κ Σαρακατσιάνος το μεταπτυχιακό του στο τμήμα διασφάλισης ποιότητας του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών.

«Το δικό μου αντικείμενο μελέτης είναι τα θαλασσινά και βλέποντας την προκήρυξη του διαγωνισμού, συζήτησα με τον συντονιστή του έργου δρ Γεωργαντέλη, ο οποίος αναζήτησε και βρήκε έναν μεταπτυχιακό φοιτητή που ασχολείται αποκλειστικά με την ποιότητα των τροφίμων, τον Γιάννη», εξηγεί η κ. Γκαλιτσοπούλου.

Ο Γιάννης έχοντας το βασικό πτυχίο από την κτηνιατρική σχολή Θεσσαλονίκης γνώριζε πολύ καλά τα θαλασσινά και έτσι μπόρεσε να αναλάβει ένα σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης του προϊόντος που υπήρχε ως αρχική ιδέα. Οι δύο φοιτητές δεν έχασαν στιγμή. Ήρθαν άμεσος σε επαφή με την εταιρεία «Κοντοβερός ΑΕΒΕ» που δραστηριοποιείται στα θαλασσινά και η υποδοχή της διοίκησης ήταν θερμή.
Γνωρίζοντας την επεξεργασία των θαλασ


Δύο ακόμη συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο



Δύο ακόμη συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο
Μία 49χρονη και ένας 55χρονος συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Ρόδο και την Θεσσαλονίκη, αντιστοίχως για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση.

Το οφειλόμενο ποσό της 49χρονης ανέρχεται στα 1.044.441,40 ευρώ.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Στην Θεσσαλονίκη συνελήθφη χθες το πρωί ένας 55χρονος, ιδιοκτήτης εταιρείας σιδηροκατασκευών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄εξακολούθηση.
To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 714.657,02 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Ξανά στους δρόμους οι εργαζόμενοι για τις ανατροπές στη ζωή τους



Οι ανατροπές σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα αλλά και οι νέες μειώσεις μισθών που φέρνει ο προϋπολογισμός του 2012 οδηγούν τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη. Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι θα «νεκρώσουν» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι οδηγοί του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν αύριο στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.


HALANDRI NEWS · «Φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη»



 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου,
 η Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος και οι εκδόσεις Μεταίχμιο,
προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια γιορτινή εκδήλωση, όπου θα παρακολουθήσουν τον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου: Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες να τρώνε τα μουστάκια τους, στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια! 
 «Φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη»
Ο συγγραφέας Κυριάκος Χαρίτος και ο εμψυχωτής Χρήστος Χριστόπουλος σας περιμένουν για να βοηθήσετε στη συμφιλίωσή τους.
το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 12:00 
στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»
Παλαιολόγου, Αβέρωφ και Σόλωνος Χαλάνδρι
Τηλ.210 6801654   Εmail. mvaslib@otenet.gr


HALANDRI NEWS · ΔΣ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ: ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ!


Δεν αφήνει η ηγετική ομάδα του Ανδρεόπουλου μόνο του τον εκπρόσωπό τους στο Δ.Σ. του Αετοπούλειου Δ. Παπαδόπουλο.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. συνοδεύεται πάντα από το αναπληρωματικό του μέλος, εκείνον τον κολλητό του Μεγάλου Αρχηγού - δεν θυμάμαι καλά το όνομά του - που βγαίνει στον δρόμο και διενεργεί ελέγχους, ο οποίος όταν τοποθετείται ο Δ. Παπαδόπουλος τον συμπληρώνει ή τον διορθώνει.

Τα μέλη του Δ.Σ. έχουν να το λένε πια για τη νέα αυτή πρακτική των δυνάμεων του σοσιαλισμού στην πόλη μας να πηγαίνουν στα Δ.Σ. σαν του Χιώτες.


ΦΩΤΟ: Από την θεατρική παράσταση Ο ΤΟΥΙΤΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
και το FOOD COST του Δράκου !


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΤΕ....ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ...





Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε κι αλλού… Πολύ επίκαιρο θέμα οι ιδεολογικές μεταλλάξεις, οι ιδεολογίες που γίνονται κάστες και “προβιές”. Πολλοί αριστεροί των περασμένων δεκαετιών, από εκείνους τους φοιτητές που θα άλλαζαν τον κόσμο, που σήκωσαν κόκκινες σημαίες, που κατέβηκαν σε πορείες και συμμετείχαν σε καταλήψεις,...που έμειναν νύχτες στα κρατητήρια της ασφάλειας και ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς, σήμερα είναι τα αφεντικά, κρατάνε στα χέρια τους τις τύχες άλλων εργαζομένων και έχουν μερίδιο ευθύνης για την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που αναφέρονται παρακάτω είναι πρώην αριστεροί. Λίγοι μόνο έχουν παραμείνει συνεπείς στην ιδεολογία τους. Καθήστε, πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε. Μέλη του Ρήγα Φεραίου (νεολαία του ΚΚΕ 


«Ουρές» στα προγράμματα διανομής δωρεάν τροφίμων της ΕΕ


Ξυπνούν μνήμες άλλων, δύσκολων, εποχών. Ειδικά στους γηραιότερους. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Ο λόγος αφορά στα προγράμματα διανομής δωρεάν τροφίμων, που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όλη την Ελλάδα.

Μόλις προχθές, το σχετικό πρόγραμμα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, υλοποιήθηκε στο νομό Τρικάλων, όπου μοιράσθηκαν δωρεάν μεγάλες ποσότητες ρυζιού.

Είχαν προηγηθεί άλλοι νομοί της χώρας και θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλοι.


Αντί για τις λίστες με τα ονόματα των φοροφυγάδων, δημοσιεύουμε τις ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.


Γράφει ο Δρ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ
Αντί για τις λίστες με τα ονόματα των φοροφυγάδων,
δημοσιεύουμε τις ΛΙΣΤΕΣ  ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.
Όλοι μαζί εδώ :
BILDEBERG, TRILATERAL, WORLD ECONOMIC FORUM.
Προσέξτε την τρίτη λίστα, αυτή του WORLD ECONOMIC FORUM.
Θα βρείτε μέσα όλα τα GOLDEN BOYS των μεγαλύτερων οικονομικών κολοσσών του πλανήτη.
Δηλαδή τους εκπροσώπους ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ που λυμαίνονται την παγκόσμια οικονομία και γίνονται κάθε μέρα πλουσιότεροι κερδοσκοπώντας με την κρίση.
Bilderberg Group
ORGANIZATION
Founded in 1954, the Bilderberg Group holds “by invitation only” annual meetings of the rich and powerful. About two-thirds of the attendees are European, the rest American. Informally named for the site of the group’s first meeting, the Hotel de Bilderberg in Oosterbeek, Netherlands.
Founding Date:




Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha