Popular Post

Blogger Themes

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Σε ετοιμότητα



dsc_8797Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης προκειμένου να προστατεύσουν τα δάση της περιοχής την καλοκαιρινή περίοδο. Με μια τριπλή ενέργεια, η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε -σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη εποχή- το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται για την πυρασφάλεια των δασών σε 24ωρη βάση. Όλη τη νύχτα περιπολούν τόσο στο Μορέλλα όσο και στο Κάσδαγλη δύο υπάλληλοι που παραχωρήθηκαν από το ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος Πεντελικού), οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι και σε διαρκή επικοινωνία με το συντονιστικό κέντρο ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση εάν χρειαστεί.
Επίσης -για πρώτη φορά- δέκα σχολικοί φύλακες χωρισμένοι σε βάρδιες (πρωί - απόγευμα) επιφορτίστηκαν με το έργο της φύλαξης, μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στο έργο της φύλαξης συμμετέχουν επίσης δεκάδες εθελοντές του Δήμου ενώ ταυτόχρονα 5 υπάλληλοι βρίσκονται σε επιφυλακή επί 24ωρου βάσεως. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς μειώνεται καθώς τα δάση έχουν καθαριστεί προληπτικά ενώ έχουν ελεγχθεί και όλοι οι πυροσβεστικοί κρουνοί.
Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Ζαφειρόπουλος έχει ζητήσει εγγράφως από τις αρχές Ιουλίου να πυκνώσουν οι περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ της αστυνομίας στις περιοχές των δασών. Το θέμα επανάφερε ο κ. Ζαφειρόπουλος και στην πρόσφατη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας ότι η συχνή παρουσία των ανδρών της αστυνομίας θα λειτουργήσει αποτρεπτικά, τόσο στα σχέδια πιθανών εμπρηστών όσο και άλλων παραβατών.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha