ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ
Γέμιση: Τσιγαρίζουμε σε 2 κουταλιές λάδι, 6 φέτες μπέικον κομμένες στα τέσσερα, 1 κρεμμυδάκι και μια μικρή πιπεριά κομμένα ροδέλες, 1 ντομάτα ψιλοκομμένη.
Σε ένα ταψί βάζουμε τα ζυμάρια, στο κέντρο τη γέμιση, χοντροτριμμένη γραβιέρα ή φέτες τυρί τοστ και σε προθερμασμένο φούρνο (200 β. επάνω ή γκριλ) τα αφήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ (μεξικάνικες πίτες)
Γέμιση: Καβουρδίζω καλά 1-2 χούφτες κιμά, 1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες σε 4 κουταλιές λάδι. Σβήνω με 1 ποτήρι κρασί ή νερό, προσθέτω 2 ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, βράζω μέχρι να στύψει.Αποσύρω από τη φωτιά, ανακατεύω 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ταμπάσκο, 100-150γρ. κασέρι χοντροτριμμένο όπως το λάχανο.
Γέμιση: Καβουρδίζω καλά 1-2 χούφτες κιμά, 1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες σε 4 κουταλιές λάδι. Σβήνω με 1 ποτήρι κρασί ή νερό, προσθέτω 2 ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, βράζω μέχρι να στύψει.Αποσύρω από τη φωτιά, ανακατεύω 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ταμπάσκο, 100-150γρ. κασέρι χοντροτριμμένο όπως το λάχανο.
Στην μεξικάνικη πίτα απλώνουμε 1 φύλλο μαρουλιού και τη γέμιση. Τυλίγουμε και επαναλαμβάνουμε.
Πολύ απλά αν μας έχει περισσέψει κιμάς του προσθέτουμε λίγο κόκκινο πιπέρι, μαϊντανό και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το τυρί που μας αρέσει και τυλίγουμε σε μεξικάνικη πίτα.
ΠΙΤΣΑ
Πολύ απλά αν μας έχει περισσέψει κιμάς του προσθέτουμε λίγο κόκκινο πιπέρι, μαϊντανό και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το τυρί που μας αρέσει και τυλίγουμε σε μεξικάνικη πίτα.
ΠΙΤΣΑ
Βάση: Έτοιμα ζυμάρια, ή φύλλο σφολιάτας ελαφρώς λαδωμένο, διπλωμένο στη μέση, με κέτσαπ ανάμεσα και τρυπημένο με το πιρούνι, ή 5 φύλλα κρούστας διπλωμένα στη μέση και λαδωμένα ανάμεσα.
Αλείφω τη βάση με κέτσαπ ή ντομάτα πελτέ ή απλή σάλτσα.
Ανακατεύω τα διάφορα μαλακά τυριά με τα ψιλοκομμένα αλλαντικά και τα στρώνω.
Από πάνω σκορπίζω ροδέλες πιπεριάς , ντομάτας, ρίγανη, μανιτάρια και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις μου.
Ψήνω στους 180β για 30-40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η βάση και να ροδίσει στην επιφάνεια.
ΖΥΜΗ για ΠΙΤΣΑ-ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ-ΠΥΡΟΣΚΙ-ΠΕΪΝΙΡΛΙ
Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό ή γάλα διαλύω 1 φακελάκι μαγιά. Προσθέτω μια πρέζα αλάτι, ½ ποτήρι λάδι, 3 ποτήρια αλεύρικαι όσο πάρει, ώστε η ζύμη να μην κολλά στα χέρια. Το αφήνω σε ζεστό μέρος σκεπασμένο για 30λεπτά να φουσκώσει. Το στρώνω με τα δάκτυλα στο λαδωμένο ταψί. Απλώνω σάλτσα, αλλαντικά, χορταρικά, τυρί, μπέικον. Αν θέλω λεπτό ζυμάρι ψήνω αμέσως στους 200β, αν θέλω χονδρό το αφήνω να ξαναφουσκώσει.
Με την ίδια ζύμη φτιάχνουμε ψωμάκια παραγεμισμένα με ψιλοκομμένες ελιές, ντομάτα και φέτα ή τυλίγουμε λουκάνικα(πυροσκί) ή πενιρλί.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ