Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Nυχτερινό θρίλερ στο λιμάνι


Nυχτερινό θρίλερ εκτυλίχτηκε το βράδυ της Παρασκευής γύρω στις 22:30, όταν δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι δυνάμεις της αστυνομίας κινήθηκαν προς την κατοικία του εκδότη και ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζου για να τον συλλάβουν, μετά την υποβολή μήνυσης εναντίον του από τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση που υπέβαλε ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών αφορούσε σχόλιο, το οποίο μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, και το οποίο συνέδεε την αποφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου, που κατηγορείται για στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων, με τον μεγαλομέτοχο των «ερυθρόλευκων».
Ως γνωστόν ο Αχιλλέας Μπέος αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους την Πέμπτη, μετά από ένα περίπου χρόνο παραμονής του στις φυλακές Ναυπλίου. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον άλλοτε παράγοντα του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές του «σκανδάλου» για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.
Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς θεωρούν ότι πρόκειται για τη σοβαρότερη υπόθεση απάτης στον αθλητικό χώρο τις τελευταίες δεκαετίες.
Η ανάμειξη λοιπόν, του ονόματος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση των στημένων αγώνων προκάλεσε την αντίδραση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα την υποβολή μήνυσης κατά του Γιάννη Αλαφούζου και τωνΧρήστου Παναγόπουλου και Μπάμπη Παπαδημητρίου, ως υπευθύνων του ΣΚΑΪ.
Κατόπιν τούτου ήταν φυσικό η αστυνομία να κινηθεί για τη σύλληψη του καναλάρχη, Γιάννη Αλαφούζου.
Μάλιστα αναβρασμός επικράτησε στο κανάλι του Νέου Φαλήρου, όταν έφτασαν τα περιπολικά της αστυνομίας, με πληροφορίες της zougla.gr να κάνουν λόγο ότι οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού αποχώρησαν από τα γραφεία τους όπως όπως, προκειμένου να μην συλληφθούν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μήνυση κατατέθηκε στο Α.Τ. Πειραιά και επισύρει αυτόφωρη διαδικασία, καθώς πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση. Πιθανότατα, σύμφωνα με πληροφορίες να λήγει απόψε.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Γιάννης Αλαφούζος είναι πρωταγωνιστής στο εγχείρημα για τη διάσωση του Παναθηναϊκού. Μάλιστα πρόσφατα πήρε στα χέρια του τις μετοχές, που κατείχε στο «τριφύλλι» η οικογένεια του Βαρδινογιάννη.

Ρεπόρτερ της zougla.gr βρέθηκε έξω από το σπίτι του Αλαφούζου, στην οδό Θέτιδος, ωστόσο μέχρι τα μεσάνυχτα, δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους άνδρες της αστυνομίας.
Το χρονικό της κόντρας των Μαρινάκη-Αλαφούζου
Αποτελεί κοινό μυστικό ότι εδώ και αρκετό καιρό οι σχέσεις του Γιάννη Αλαφούζου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη διέρχονται φάση μεγάλης έντασης.
Την αφορμή για να ξεσπάσει ο πόλεμος -όπως έχει γραφτεί σε διάφορες αθλητικές και όχι μόνο στήλες- έδωσε η στάση που κράτησε απέναντι στον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο του ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, του οποίου μέτοχος με ποσοστό 13% είναι ο Μαρινάκης.
Από την πρώτη στιγμή που ο ΣΚΑΙ «ανακάλυψε» τις παθογένειες του ελληνικού αθλητισμού και επικέντρωσε την κριτική του στον Ολυμπιακό, ο Μαρινάκης κατέστησε σαφές προς τον Αλαφούζο ότι δεν είναι διατεθειμένος να παίξει με τις όποιες ιδιορρυθμίες του.
Τις τελευταίες ώρες, η κόντρα ανάμεσα στον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο κορυφώνεται, σε όλα τα επίπεδα.
Ο Γ. Αλαφούζος, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, κάνει γνωστές τις θέσεις του για το ποδόσφαιρο και πριν λίγα 24ωρα έγραψε, ότι δέχεται η ομάδα του, ο Παναθηναϊκός, συντονισμένη επίθεση από τον Πειραιά.
«Θα το πάει μέχρι τέλους», υποστηρίζουν άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις σκέψεις του προέδρου του Ολυμπιακού. Οι ίδιοι επισημαίνουν με νόημα ότι: «Ο Μαρινάκης δεν είναι από τους ανθρώπους που βάζει πάνω από την ηθική και τις αξίες, τα όποια οικονομικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα».
Επειδή, λοιπόν, όλο αυτό το διάστημα θεωρεί (σ.σ. και η πλειοψηφία των φίλων του Ολυμπιακού) ότι η κριτική του ΣΚΑΙ έχει ξεπεράσει τα όρια της εμπάθειας, αποφάσισε να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, δίνοντας, με όποιο κόστος, τη μάχη μέχρι τέλους.
Ακόμη, όμως, και να ήθελε να τα βρει (που δεν το έχει σκεφτεί ούτε λεπτό) με τον Αλαφούζο, αντιλαμβάνεται ότι είναι δύσκολο, από τη στιγμή που ο κόσμος του Ολυμπιακού αισθάνεται προσβεβλημένος από την τακτική που ακολουθεί το κανάλι του Νέου Φαλήρου.
Καθημερινά, ο Μαρινάκης δέχεται εκατοντάδες μηνύματα από φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι του εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για το αντιολυμπιακό μένος του ΣΚΑΙ.
Όσοι γνωρίζουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη υποστηρίζουν ότι: «Για πρώτη φορά ο Γιάννης Αλαφούζος έχει να αντιμετωπίσει έναν άνθρωπο που, εκτός από χρήματα, διαθέτει και ψυχικά αποθέματα, αλλά και το τσαγανό να πάει την κόντρα μέχρι τέλους».
Άλλωστε, όπως επισημαίνουν με νόημα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ό,τι έχει χτίσει, το έχτισε με κόπο και προσωπικό αγώνα. Ούτε του χαρίστηκε ούτε το κληρονόμησε. Κατά συνέπεια, δεν το διαπραγματεύεται με κανέναν και για τίποτα.
Ο Μαρινάκης δεν είχε ποτέ σχέση με τον εκδότη της «Καθημερινής» Αριστείδη Αλαφούζο. Η πρώτη και, όπως φαίνεται, τελευταία επαφή με την οικογένεια είχε να κάνει με τον Γιάννη Αλαφούζο.
Σε ό,τι αφορά την απεμπλοκή του από τη μετοχική σύνθεση του ΣΚΑΙ, η πλευρά Μαρινάκη ξεκαθαρίζει ότι και σ'αυτό το πεδίο η μάχη θα είναι σκληρή.                                             πηγή: Zougla.gr

Σχόλιο αναγνώστη, λένε τα "Πράσινα Νέα"

Με την υπόθεση ασχολήθηκε και η ιστοσελίδα http://prasinanea.gr/, με δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Ο Μαρινάκης μήνυσε τον Αλαφούζο" και υπότιτλο "Σε ακόμα μία προκλητική κίνηση προέβη ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος του Γιάννη Αλαφούζου για ένα σχόλιο αναγνώστη!". 
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι όλη υπόθεση δεν έχει σχέση με τον σταθμό Σκάι αλλά με σχόλιο αναγνώστη. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα γράφει: 
"Την αδικαιολόγητη και προκλητική αντίδραση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, προκάλεσε ένα σχόλιο αγνώστου ταυτότητας επισκέπτη, στην ιστοσελίδα του skai.gr.
Το σχόλιο έγινε με αφορμή την προσωρινή αποφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου που κατηγορείται για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου.
Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας, έκανε αναφορά στον πρόεδρο του Ολυμπιακού για ενδεχόμενη δική του εμπλοκή στην υπόθεση και στις εξ' αυτού του λόγου πιθανολογούμενες συνέπειες. Ασφαλώς το σχόλιο αυτό είναι προσωπικό και οι θέσεις δεν υιοθετούνται από τον ΣΚΑΙ.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θεώρησε σκόπιμο να μηνύσει τον κ. Γιάννη Αλαφούζο, πρόεδρο του ΣΚΑΪ και τους συνεργάτες του, ενεργοποιώντας την διαδικασία του αυτοφώρου.
Τη στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος προσπαθεί να ρίξει τους τόνους στη διαμάχη Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού και να φέρει έναν νέο αέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζει να διχάζει...
Ο υπόδικος για τα στημένα παιχνίδια, που ακόμα δεν έχει απολογηθεί, προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα εν όψει της νέας περιόδου...".

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha