ιού νερό (ή και λίγο περισσότερο αν θέλουμε το πιλάφι μαλακό)
χυμός ενός λεμονιού
2 κουτ. της σούπας βούτυρο γάλακτος
2 φλυτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Μέσα σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσει.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε το βραστό νερό.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιεί το νερό.
Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε τα μανιτάρια με βούτυρο.
Το σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε τη σάλτσα από μανιτάρια στο ρύζι ανακατεύοντας.
Κατόπιν, φορμάρουμε και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Γαρνίρουμε με λίγες πατάτες (προαιρετικά).
Γίνεται και χωρίς μανιτάρια
2 κουτ. της σούπας βούτυρο γάλακτος
2 φλυτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Μέσα σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσει.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε το βραστό νερό.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιεί το νερό.
Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε τα μανιτάρια με βούτυρο.
Το σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε τη σάλτσα από μανιτάρια στο ρύζι ανακατεύοντας.
Κατόπιν, φορμάρουμε και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Γαρνίρουμε με λίγες πατάτες (προαιρετικά).
Γίνεται και χωρίς μανιτάρια
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ