Δυσκολία
Μέτρια
Υλικά:
- 2 κιλά χοιρινή πανσέτα, ολόκληρη ανοιγμένη σα φύλλο (εξηγούμε στον κρεοπώλη ότι τη θέλουμε για ρολό)
- 250 γρ. ρεγκάτο σε στενόμακρες λωρίδες
- 250 γρ. γραβιέρα σε στενόμακρες λωρίδες
- 250γρ. μπέικον σε λωρίδες
- μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- σπάγγο
Εκτέλεση:
- Απλώνουμε την πανσέτα πάνω στον πάγκο εργασίας, την αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με μουστάρδα παντού.
- Από πάνω βαζουμε κατά μήκος της,το μπέηκον και μετά τις λωρίδες των τυριών, όμως μόνο στη μισή επιφάνεια του κρέατος.
- Μετά (εδώ θέλει λίγη επιδεξιότητα) τυλίγουμε σε ρολό, από τη μακριά πλευρά. Έτσι το μπέηκον και τα τυριά κλείνονται μέσα στο ρολό για να γίνουν η πεντανόστιμη γέμισή του. Δένουμε με σπάγγο σφιχτά σε όλο το μηκος.
- Αλείφουμε πάλι με μουστάρδα, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε σε ταψάκι και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περιπου 2 ώρες. Στο ταψάκι ρίχνουμε και 2 ποτήρια νερό.
- Κατά τη διάρκεια το ελέγχουμε για να μην "αρπάξει", να μην καεί δηλαδή σύντομα μόνο εξωτερικά. Το κόβετε σε φέτες, αφού κρυώσει!
Καλή σας όρεξη!
Α! θυμηθείτε να βάλετε στο ψυγείο λευκό κρασί και φτιάξτε μια σαλάτα να το συνοδέψετε!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ