Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ



Δυσκολία
 Μέτρια
41 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε

Υλικά:
  • 2 κιλά χοιρινή πανσέτα, ολόκληρη ανοιγμένη σα φύλλο (εξηγούμε στον κρεοπώλη ότι τη θέλουμε για ρολό)
  • 250 γρ. ρεγκάτο σε στενόμακρες λωρίδες
  • 250 γρ. γραβιέρα σε στενόμακρες λωρίδες
  • 250γρ. μπέικον σε λωρίδες
  • μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σπάγγο
Εκτέλεση:
  • Απλώνουμε την πανσέτα πάνω στον πάγκο εργασίας, την αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με μουστάρδα παντού.
  • Από πάνω βαζουμε κατά μήκος της,το μπέηκον και μετά τις λωρίδες των τυριών, όμως μόνο στη μισή επιφάνεια του κρέατος.
  • Μετά (εδώ θέλει λίγη επιδεξιότητα) τυλίγουμε σε ρολό, από τη μακριά πλευρά. Έτσι το μπέηκον και τα τυριά κλείνονται μέσα στο ρολό για να γίνουν η πεντανόστιμη γέμισή του. Δένουμε με σπάγγο σφιχτά σε όλο το μηκος.
  • Αλείφουμε πάλι με μουστάρδα, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε σε ταψάκι και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περιπου 2 ώρες. Στο ταψάκι ρίχνουμε και 2 ποτήρια νερό.
  • Κατά τη διάρκεια το ελέγχουμε για να μην "αρπάξει", να μην καεί δηλαδή σύντομα μόνο εξωτερικά. Το κόβετε σε φέτες, αφού κρυώσει!
Καλή σας όρεξη!
Α! θυμηθείτε να βάλετε στο ψυγείο λευκό κρασί και φτιάξτε μια σαλάτα να το συνοδέψετε!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha