Popular Post

Blogger Themes

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Παράνομοι όλοι οι Βουλευτές λόγω μη δημοσιοποίησης του Πόθεν Έσχες



Παράνομοι είναι αυτή τη στιγμή όλοι οι Έλληνες Βουλευτές αφού δεν δημοσιοποιούν όπως ορίζει ο νόμος, το Πόθεν Έσχες τους στο ίντερνετ. Σύμφωνα με το νόμο 3979/2011 (για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση) και το άρθρο 56», (Άρθρο 56Δηµοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακήςκατάστασης υπόχρεων προσώπων - Ψηφιακήδιακίνηση της δηµοσιευτέας ύλης προςτο Εθνικό Τυπογραφείο1. Η παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003 αντικαθίσταται ως εξής:«Η δηµοσίευση στον τύπο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που υποβάλλουν ετησίως τα πρόσωπα που ορίζονται στο άρθρο 1 παρ. 1 περιπτώσεις α΄- ε΄ του παρόντος επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δηµοσιεύεται ολόκληρο το κειµενό τους.Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δηµοσιοποίηση ονοµαστικών στοιχείων. Οι ανωτέρω δηλώσεις αναρτώνται στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής µε µέριµνα του Προέδρου της Επιτροπής του άρθρου 21 του ν. 3023/2002 (Α΄ 146), όπως ισχύει, ο οποίος καθορίζει τη µορφή, τον τύπο, τη χρονική διάρκεια της ανάρτησης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια.»2. Η παράγραφος 10 του άρθρου 9 του ν.3469/2006 (Α΄ 131) «Εθνικό Τυπογραφείο, Εφηµερίς της Κυβερνήσεως και λοιπές διατάξεις» αντικαθίσταται ως ακολούθως:«10. Οι φορείς αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο Εθνικό Τυπογραφείο τα προς δηµοσίευση κείµενα µε χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, υπό την προϋπόθεση ότι φέρουν προηγµένη ηλεκτρονική υπογραφή σύµφωνα µε τα οριζόµενα στη νοµοθεσία. Εφόσον δεν πληρείται η προϋπόθεση αυτή, οι φορείς καταχωρίζουν αυτούσιο το προς δηµοσίευση κείµενο σε εφαρµογή λογισµικού που τηρείται για το σκοπό αυτόν στο δικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου και καταθέτουν ή αποστέλλουν ταχυδροµικά στο Εθνικό Τυπογραφείο το προς δηµοσίευση κείµενο µαζί µε εκτυπωµένο αποδεικτικό καταχώρισης του κειµένου στην εφαρµογή λογισµικού. Τα κείµενα που δηµοσιεύονται στο τεύχος Διακηρύξεων Δηµοσίων Συµβάσεων (Δ.Δ.Σ.) γίνονται δεκτά και µε τηλεοµοιοτυπία, υπό την προϋπόθεση τήρησης των κειµένων διατάξεων για επικοινωνία µε τηλεοµοιοτυπία και εφόσον αποστέλλεται µε τον ίδιο τρόπο και εκτυπωµένο αποδεικτικό καταχώρισης του κειµένου στην εφαρµογή λογισµικού του Εθνικού Τυπογραφείου.Σε περίπτωση που το προς δηµοσίευση κείµενο δεν είναι ταυτόσηµου περιεχοµένου µε το κείµενο που καταχωρήθηκε στην εφαρµογή λογισµικού επιστρέφεται στον φορέα αποστολής αδηµοσίευτο. Η ισχύς της παρούσας διάταξης αρχίζει από την 1.1.2012.» ) οι δηλώσεις αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής, με μέριμνα του Προέδρου της Επιτροπής του άρθρου 21.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑΆρθρο 21Ηλεκτρονική επικοινωνία των φορέων δηµόσιουτοµέα µε φυσικά ή νοµικά πρόσωπα1. Με την επιφύλαξη ειδικών ρυθµίσεων που καθιστούν υποχρεωτική τη χρήση ΤΠΕ για την επικοινωνία και τη συναλλαγή µε φορέα του δηµόσιου τοµέα, ο φορέας του δηµόσιου τοµέα µπορεί να χρησιµοποιεί ηλεκτρονικό τρόπο επικοινωνίας µε φυσικά πρόσωπα ή Ν.Π.Ι.Δ. και παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε αυτά, εφόσον τα πρόσωπα αυτά έχουν ζητήσει τη χρήση του τρόπου αυτού ή έχουν δώσει τη ρητή συγκατάθεσή τους. Η αίτηση και η παροχή της συγκατάθεσης, καθώς και η ανάκλησή της µπορούν να διαβιβάζονται και µε ηλεκτρονικό τρόπο, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις της ταυτοποίησης και επιβεβαίωσης ταυτότητας (αυθεντικοποίησης).2. Οι φορείς του δηµόσιου τοµέα επικοινωνούν και συναλλάσσονται µε φυσικά πρόσωπα και Ν.Π.Ι.Δ. και εν γένει παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε αυτά, τηρώντας τις προϋποθέσεις και τους όρους ασφάλειας που περιέχονται στο προβλεπόµενο στο άρθρο 27 του ν. 3731/2008 Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ή στην πολιτική ασφάλειας του εκάστοτε φορέα του δηµόσιου τοµέα. )

   Παρότι έχουν περάσει 5 μήνες από την ψήφιση του νόμου, στο site της Βουλής δεν έχει γίνει καμία ανάρτηση. Αντιθέτως, όταν επικοινωνήσαμε με την Βουλή για να ζητήσουμε το Πόθεν Έσχες βουλευτών, μας είπαν πως αυτό χρειάζεται έγγραφη άδεια από τη Βουλή. Ο Πρόεδρος της Βουλής, πρέπει να πάρει την ευθύνη, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος για την δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων, αλλά και την πραγματοποίηση έλεγχου στα στοιχεία όσων εμφανίζονται ως εκατομμυριούχοι στην Ελληνική Βουλή.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha