Popular Post

Blogger Themes

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ανώτατο Γερμανικό δικαστήριο: Απαγορεύεται να προσεύχονται στο σχολείο οι μαθητές





ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Associated Press. Το κορυφαίο διοικητικό δικαστήριο της Γερμανίας έχει αποφανθεί ότι οι μαθητές δεν έχουν το δικαίωμα να προσευχηθούν, ενώ βρίσκονται στο σχολείο, μήπως δημιουργηθεί σύγκρουση.

Το δικαστήριο επικύρωσε την Τετάρτη μια απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που είχε αρνηθεί αυτό το δικαίωμα σε ένα μουσουλμάνο μαθητή, ο οποίος είχε ζητήσει έναν ιδιωτικό χώρο προσευχής στο γυμνάσιο του στο Βερολίνο.
Το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Λειψίας, δήλωσε, ότι ενώ η απόφαση δεν απαγορεύει τους μαθητές σε γενικές γραμμές να προσεύχονται στα διαλείμματα, ο μαθητής του Βερολίνου δεν έχει δικαίωμα να προσευχηθεί.

Το δικαστήριο είπε ότι οι προσευχές θα πρέπει να απαγορευθούν, αν η θρησκευτική πράξη μπορεί να προκαλέσει θρησκευτικές συγκρούσεις στο σχολείο – κάτι το οποίο έγινε στην περίπτωση στο σχολείο του Βερολίνου. Το δικαστήριο είπε επίσης ότι η δημιουργία ενός ξεχωριστού χώρου προσευχής θα υπερέβαινε τις δυνατότητες του σχολείου του Βερολίνου.
Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2007, όταν ο Yunus M. γιος Γερμανού που ασπάστηκε το Ισλάμ, και πολλοί άλλοι μαθητές έστρωσαν στον διάδρομο του σχολείου τα σακάκια τους για να προσευχηθούν σ’ ένα διάλειμμα.
Την επόμενη μέρα η διευθύντρια ενημέρωσε το παιδί και τους γονείς του ότι η προσευχή δεν επιτρέπεται στους χώρους του σχολείου, που έχει μαθητές από περίπου 30 διαφορετικές εθνικότητες και σχεδόν όλες τις μεγάλες θρησκείες.
Φοβήθηκε μήπως διαταραχθεί η ειρηνική συνύπαρξη στο σχολείο, είπε.
Ο Yunus M. Υποστήριξε ότι επειδή ο ​​χρόνος προσευχής εξαρτάται από την ανατολή και τη δύση του ήλιου, δεν είχε καμία άλλη επιλογή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, παρά να προσευχηθεί γύρω στο μεσημέρι, ενώ ήταν στο σχολείο.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha