Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Προτάσεις για κυριακάτικες εξορμήσεις


Σκαλωσιά Κορινθίας για λίγη επαφή με τη φύση, Ζαρούχλα για λίγη επαφή με τα κάρβουνα, Χαλκίδα για τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες, Ναύπλιο για τους πιο ρομαντικούς και Αθήνα για τους αμετανόητους. Για πάμε λοιπόν:   

Ζαρούχλα για "κάρβουνα"Κυριακή πρωί, ξυπνάς με διάθεση εκδρομική. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα αυτοκίνητο και καλή παρέα. Υποθέτουμε ότι τα έχεις και τα δύο. Σαν βγεις στην Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών, βγαίνεις στην έξοδο του Κιάτου και από εκεί ακολουθείς τις πινακίδες για λίμνη
Στυμφαλία. Η διαδρομή μέχρι εκεί είναι μαγευτική, αλλά γίνεται ακόμα καλύτερη όταν μετά τη λίμνη, βάζεις πλώρη για την κοιλάδα του Φενεού. Το τοπίο γύρω σου είναι απίστευτο, και ακόμη πιο απίστευτη είναι η τεχνική λίμνη Δόξας, με το μικρό εκκλησάκι στις όχθες της. Αν φτάσεις μέχρι εκεί κάνε μια στάση για να χαζέψεις. Και επειδή σίγουρα θα έχεις αρχίσει να πεινάς, πάρε τον δρόμο προς τη Ζαρούχλα. Το παραδοσιακό αυτό χωριό, θα σε αποζημιώσει για την επιλογή σου, όχι μόνο λόγω ομορφιάς του τοπίου, αλλά και επειδή έχει πολύ καλές ταβέρνες. Όλα στα κάρβουνα. Η εκδρομή ενδείκνυται για λάτρεις των ορεινών διαδρομών αλλά και για καλοφαγάδες! 



Ναύπλιο για μελαγχολία

Ήταν μία από εκείνες τις αποφάσεις που παίρνεις χωρίς να φιλτράρεις τα δεδομένα. Δέσμιος της γκρίζας Αθήνας, ένα συννεφιασμένο απόγευμα Σαββάτου στο κέντρο της πόλης μυρίζοντας τα υπέροχα μπαχάρια της Ευριπίδου κάνει κατάληψη ο…νόστος. Δύο συνωμοτικά βλέμματα διασταυρώνονται και πριν προλάβεις να αποκρούσεις τις μνήμες βρίσκεσαι στη γη της μελαγχολικής ομορφιάς. 

   

Το Ναύπλιο, με τα κιτρινισμένα φύλλα του φθινοπώρου να δημιουργούν ένα μωσαϊκό πάνω στο οποίο περπατάς και ταξιδεύεις σε μια άλλη εποχή. Λιγότερο, πλέον, από δύο ώρες από την Αθήνα, φτάνεις το μεσημέρι και καταλήγεις στον «Σαβούρα» στο λιμάνι για να μυρίσεις το ιώδιο του φρέσκου ψαριού που θα ψηθεί στα κάρβουνα σε λίγη ώρα για να ικανοποιήσει τον απαιτ
ητικό ουρανίσκο σου. Ευτυχώς ο «Σαβούρας», δεν είναι…«όνομα και πράγμα» και εκεί κρύβεται η μεγαλύτερη γαστριμαργική αποκάλυψη του Ναυπλίου. Αν πάλι η κρεατοφαγία είναι εγγεγραμμένη στα γονίδια σας, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο στο χωριό Μύλοι (ακολουθείται τον δρόμο για Νέα Κίο) μπορείτε να απολαύσετε το καλύτερο σουβλάκι της περιοχής. Αν μείνετε και το βράδυ τότε πηγαίνετε στην Σπηλιά, λίγο έξω από το Άργος. Εκεί που έτρωγε κοτόπουλο ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο ιδιοκτήτης της δεν του είχε αποκαλύψει ποτέ το μυστικό της πικάντικης σάλπορτ που χρησιμοποιείινήτου και βουρ για Σκαλωσιά Κορινθίας. 



Τι κάνεις εκεί; Τίποτα απολύτως! 

Στήν, serif; line-height: 22px; text-align: -webkit-auto;">Δύο καρέκλες θαλάσσης, αυτές τις ορειβατικές που είναι καλύτερες και από ξαπλώστρες για να μην παραπονιέται το αμόρε, μια σκηνή, ένα βιβλίο, ένα mp3 τίγκα στη μουσική, τα απαραίτητα προς βρώση, πόση και διαβίωση, φόρτωμα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και βουρ για Σκαλωσιά Κορινθίας. 



Τι κάνεις εκεί; Τίποτα απολύτως! 

Στήνεις τη σκηνή και κάνεις χάζι για ώρες στο απέραντο γαλάζιο και τον κόλπο των Αλκυονίδων. Μερικές σελίδες διάβασμα, λίγη μουσική πριν πας για ύπνο και απόλυτη χαλαρουίτα. 



Πως πας εκεί; Άστα να πάνε! 

Από Αθήνα κατευθύνεσαι για Λουτράκι, μετά ακολουθείς τις ταμπέλες για τη λίμνη Βουλιαγμένης και για Περαχώρα, μπαίνεις στο δάσος χάνεσαι κάνα δύο φορές μέχρι να δεις την ταμπέλα για Σκαλωσιά και αν δεις την πιο όμορφη παραλία που έχεις δει ποτέ σου, είσαι εκεί; 



Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξεις; Άστα να φ-άνε! 



Εκτός από τον καιρό, που δεν ξέρω αν θα σου κάνει τη χάρη, το φαγητό! Οι ταβέρνες που μπορείς να ζητήσεις ένα κομμάτι ψωμί είναι στη ειδίκευση στμένης οπτίσια» οστρακοειδή, καφετέριες, μπαρ, κλαμπ και όλα σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου. 



Στη Χαλκίδα όμως, λίγο παραέξω, για την ακρίβεια υπάρχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: Την καλύτερη πολίτικη ταβέρνα σε Αθήνα και… Κωνσταντινούπολη. "Το πηγαδάκι"! Κυριολεκτικά! Φοντί κρεατικών, κεμπάμπια, παστουρμάδες γιαουρτλούδες, Τι να σας λέω; Το μόνο μην κάνεις το λα πάντα: Από τις καλύτερες ψαροταβέρνες με ειδίκευση στα «δυναμιτίσια» οστρακοειδή, καφετέριες, μπαρ, κλαμπ και όλα σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου. 



Στη Χαλκίδα όμως, λίγο παραέξω, για την ακρίβεια υπάρχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: Την καλύτερη πολίτικη ταβέρνα σε Αθήνα και… Κωνσταντινούπολη. "Το πηγαδάκι"! Κυριολεκτικά! Φοντί κρεατικών, κεμπάμπια, παστουρμάδες γιαουρτλούδες, Τι να σας λέω; Το μόνο μην κάνεις το λάθος να πας χωρίς τραπέζι. Το τηλ είναι 22210-79956 και κράτα το μαζί σου γιατί είναι σίγουρο ότι θα χαθείς. Χαλκίδα είναι αυτή! 

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha