Τι χρειαζόμαστε:
- 700 γρ. κιμάς
- 1 ξερό κρεμμύδι, τtp://datένο
- 3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μισές φέτες
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιt no-repeat; borrop="amount">1 μεγάλο μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- und-rest" itemprop="inlist" itemprop="ingredient" itemscope="itemscope" itemtype="http://data-vocabulary.org/RecipeIngredient" style="background-image: url(http://www.sintagespareas.gr/templates/recipesnew/images/all.png); background-position: -10px -506px; background-repeat: no-repeat no-repeat; border-bottom-style: none; color: #462211; padding: 0px 0px 0px 15px; text-align: left;">3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μισές φέτες
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαder-bottom-style: none; color: #462211; padding: 0px 0px 0px 15px; text-align: left;">αλάτι και πιπέρι
- 3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μισές φέτες
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 600 γρ. γιαούρτι
- 2 αυγά
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πως το κάνουμε:
- Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Αν το μείγμα είναι κάπως σκληρό, βουτάμε τα χέρια σε νερό και ζυμώνουμε ξανά μέχρι να γίνει αφράτο. Δεν χρειάζεται να το αφήσουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
- Για το ταψί: Σε ευρύχωρο τηγάνι βάζουμε το 1/2 φλιτζάνι λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια· τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο και να «πέσουν». Τότε τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με το μαϊντανό. Τα αδειάζουμε σε ένα ταψί.
- Κεφτέδες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Πλάθουμε κεφτέδες και τους βάζουμε ανάμεσα στα κρεμμύδια. Προσέχουμε οι κεφτέδες να ακουμπούν στο ταψί, όχι να στέκουν πάνω από τα κρεμμύδια. Γίνονται 14 - 16 κομμάτια. Ραντίζουμε με 1/2 φλιτζάνι νερό και φουρνίζουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια και να ροδίσουν οι κεφτέδες.
- Εν τω μεταξύ, χτυπάμε σ' ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, το σκόρδο, αλατοπίπερο και τις 2 κουταλιές λάδι. Τραβάμε μια στιγμή το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια το μείγμα του γιαουρτιού. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει στην επιφάνεια μια ντελικάτη κρούστα, όχι όμως να σφίξει πολύ το γιαούρτι. Συνοδεύουμε το φαγητό με ένα πιλάφι και μαρουλοσαλάτα.
http://www.sintagespareas.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ