Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

EURO 2012 Ιρλανδία – Κροατία



Τα 2 αουτσάιντερ του 3ου ομίλου, Ιρλανδία και Κροατία θα αναμετρηθούν στο Πόζναν με μοναδικό στόχο την νίκη. Η νικήτρια ομάδα θα μείνει ζωντανή στην μάχη της πρόκρισης, ενώ η ηττημένη ομάδα θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση στα 2 επόμενα παιχνίδια της με αντιπάλους την Ισπανία και την Ιταλία.
Η Ιρλανδία λαμβάνει μέρος για 2η φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η προηγούμενη συμμετοχή τους ήταν στην διοργάνωση του 1988. Η Ιρλανδία κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα play-off του Euro 2012, αποκλείοντας την Εσθονία με νίκη στο Ταλίν με σκορ 4-0 και ισοπαλία στο Δουβλίνο με σκορ 1-1. Η Ιρλανδία έχει καλή παράδοση απέναντι στην Κροατία, έχοντας 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Σε επίσημα παιχνίδια, η Ιρλανδία έχει κερδίσει την Κροατία με 2-0 στα προκριματικά του Euro 2000. Στα προκριματικά του Euro 2012, η Ιρλανδία έχασε μόνο, από την Ρωσία στο Δουβλίνο. Ο Τραπατόνι δεν κάλεσε στην αποστολή της Ιρλανδίας τον ΜακΚάρθι, λόγω οικογενειακού προβλήματος, και τους Φάχεϊ και Φόλεϊ λόγω τραυματισμού. Ο Γκίβεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.
Η Κροατία λαμβάνει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για 3η συνεχόμενη διοργάνωση. Στο Euro 2008, η Κροατία πέτυχε 3 νίκες στην φάση των ομίλων, αλλά στα προημιτελικά της διοργάνωσης αποκλείστηκε από την Τουρκία στην διαδικασία των πέναλτι. Στα προκριματικά, η Κροατία τερμάτισε πίσω από την Ελλάδα και πήρε την πρόκριση στα play-off, όπου απέκλεισε την Τουρκία. Η μοναδική νίκη της Κροατίας επί της Ιρλανδίας σημειώθηκε στο Ζάγκρεμπ με σκορ 1-0 για τα προκριματικά του Euro 2000. Εκτός αποστολής έχει μείνει ο Λοβρέν, ο Όλιτς και ο Ιλίσεβιτς οι οποίοι αποκλείστηκαν από τον Μπίλιτς.


Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha