Μια απολαυστική, γρήγορη και νόστιμη πρόταση. Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε:
- 4 μέρη στήθος ή φιλέτο κοτόπουλο
- 2 αβγά
- Λαδάκι
- Μισό φλιτζάνι αλεύρι γ ια όλες τις χρήσεις
Για τη σάλτσα λεμονιού θα χρειαστείτε:
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
- 3 με 4 λεμόνια
- 1 φλιτζάνι νερό (μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και ένα κύβο λαχανικών)
- Αλάτι & Πιπέρι
Σε μία μικρή κατσαρόλα στύβετε τα λεμόνια και αναμειγνύετε με το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το νερό και τον κύβο (αν θέλετε) και ανακατεύετε μέχρι να βράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει. Προσέχετε να μην κολλήσει.
Στη συνέχεια παίρνετε τα κομμάτια κοτόπουλο (στήθος ή φιλέτο) και τα χτυπάτε με ένα γουδοχέρι και από τις δύο μεριές μέχρι να λεπτύνουν και αλλατοπιπερώνετε. Χρησιμοποιείτε το ασπράδι των αβγών και βουτάτε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο. Κάνετε το ίδιο και στο αλεύρι. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζετε το κοτόπουλο και από τις δύο μεριές. Σερβίρετε το κοτόπουλο προσθέτοντας, από πάνω, τη σάλτσα λεμονιού.
Μπορείτε να συνοδεύσετε με πατάτες τηγανητές, πουρέ ή βραστά λαχανικά.
Καλή σας όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ