Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Μοσχαράκι Κυριακάτικο στη λαδόκολλα



Υλικά:
  • 1 μοσχαρίσιο κότσι ολόκληρο με το κόκκαλο (είναι το κομμάτι που γίνεται το όσο-μπούκο, δεν έχει λίπος, αλλά έχει πολύ   ζελατίνη, είναι ζουμερό και λειώνει στο ψήσιμο)
  • 10 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες ολόκληρες (και αν θέλουμε και μερικά καρότα)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι - πιπέρι - ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα φύλλα λαδόκολλα
Εκτέλεση
  • Ανάβουμε το φούρνο στο φουλ, πρωί- πρωί κατά τις δέκα, δέκα παρά -
  • Τυλίγουμε στη λαδόκολλα το κρέας  αλατοπιπερωμένο καλά - καλά, και με λίγα σκορδάκια τρυπωμένα μέσα του, μαζί και τις πατάτες ολόκληρες και λίγο λάδι. Τυλίγουμε καλά, δένουμε με σπάγκο να μην ανοίξει το πακέτο, και τοποθετούμε στο ταψί. 10:15 το αργότερο, έχει μπει στο φούρνο.
  • Ψήνουμε 30 λεπτά στο φούλ, και μετά χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς και ψήνουμε άλλες 3 – 3:30 ώρες. (1:30 ώρα για κάθε κιλό, + τα 30 λεπτά στην αρχή για να πάρει βράση). Αντιστάσεις πάνω κάτω, στη μεσαία θέση του φούρνου. Δεν ξανασχολούμαστε μαζί του, ούτε το ανοίγουμε ενδιάμεσα.
  • Όταν βγει από το φούρνο, αφήνουμε 15-20 λεπτά για να σταματήσει να κοχλάζει και μετά ανοίγουμε.
 Αυτοσχεδιασμοί στα μυρωδικά, όπως προσθήκη ενός κλαδιού δεντρολίβανου, ή 1-2 φύλλων δάφνης, ή μερικών κόκκων μπαχαριού, ή λίγου μοσχοκάρυδου και άλλων, το κάνουν κάθε φορά διαφορετικό. 
greekmasa.gr

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha