Υλικά:
- 1 μοσχαρίσιο κότσι ολόκληρο με το κόκκαλο (είναι το κομμάτι που γίνεται το όσο-μπούκο, δεν έχει λίπος, αλλά έχει πολύ ζελατίνη, είναι ζουμερό και λειώνει στο ψήσιμο)
- 10 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες ολόκληρες (και αν θέλουμε και μερικά καρότα)
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι - πιπέρι - ελαιόλαδο
- 3 μεγάλα φύλλα λαδόκολλα
Εκτέλεση
- Ανάβουμε το φούρνο στο φουλ, πρωί- πρωί κατά τις δέκα, δέκα παρά -
- Τυλίγουμε στη λαδόκολλα το κρέας αλατοπιπερωμένο καλά - καλά, και με λίγα σκορδάκια τρυπωμένα μέσα του, μαζί και τις πατάτες ολόκληρες και λίγο λάδι. Τυλίγουμε καλά, δένουμε με σπάγκο να μην ανοίξει το πακέτο, και τοποθετούμε στο ταψί. 10:15 το αργότερο, έχει μπει στο φούρνο.
- Ψήνουμε 30 λεπτά στο φούλ, και μετά χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς και ψήνουμε άλλες 3 – 3:30 ώρες. (1:30 ώρα για κάθε κιλό, + τα 30 λεπτά στην αρχή για να πάρει βράση). Αντιστάσεις πάνω κάτω, στη μεσαία θέση του φούρνου. Δεν ξανασχολούμαστε μαζί του, ούτε το ανοίγουμε ενδιάμεσα.
- Όταν βγει από το φούρνο, αφήνουμε 15-20 λεπτά για να σταματήσει να κοχλάζει και μετά ανοίγουμε.
Αυτοσχεδιασμοί στα μυρωδικά, όπως προσθήκη ενός κλαδιού δεντρολίβανου, ή 1-2 φύλλων δάφνης, ή μερικών κόκκων μπαχαριού, ή λίγου μοσχοκάρυδου και άλλων, το κάνουν κάθε φορά διαφορετικό.
greekmasa.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ