Popular Post

Blogger Themes

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

η φωτεινη πλευρα της ζωης!!



Πρώτες απειλές από Τουρκία για "Προστασία της τουρκικής μειονότητας στην Δ.Θράκη"!





Eυθεία απειλή για προστασία των δικαιωμάτων της "τουρκικής μειονότητας" - όπως την χαρακτήρισε - της Θράκης εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι "καταπατά την Συνθήκη της Λωζάνης", όσον αφορά τα δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη, ξεχνώντας ότι και μόνο που αναφέρεται σε "τουρκική" μειονότητα αυτό αποτελεί παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης στην οποία η Τουρκία αναγνωρίζει μόνο τον θρησκευτικό χαρακτήρα της μειονότητας.  

Ο Νταβούτογλου είπε ότι ..
πολλοί «Τούρκοι» από την Δυτική Θράκη έχουν χάσει την ελληνική υπηκοότητα, βάσει του άρθρου 19 του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας, ο οποίος ήταν σε ισχύ όμως μέχρι το 1998 και ανέφερε: "Ένα πρόσωπο μη ελληνικής εθνικότητας που εγκαταλείπει την Ελλάδα, χωρίς να έχει την πρόθεση να επανέλθει, χάνει την ελληνική του ιθαγένεια, για να συμπληρώσει, «αυτό είναι ένα καθαρό παράδειγμα διακρίσεων εις βάρος των εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα"…


«ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ» είναι ελληνική λέξη - και έχει ένα κεφάλαιο με τίτλο: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»...




Τι λέει το Κοράνιο;

«Οι Ελληνες [πάντα] θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους!
Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.) 

Λίγοι γνωρίζουν ότι..
η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ' επέκταση «σαρώνω».
 Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς!
Σήμερα το ρήμα είναι γνωστό ως: «δια-κορεύω», από το κόρη:
δια-κορεύω<κόρη. Δηλαδή η πιο δημιουργική πράξη στον κόσμο! Στο «Κοράνιο» (η λέξη είναι ΔΑΝΕΙΟ των Αράβων, Περσών και Τούρκων από το
ελληνικό-ομηρικό: κορέω). 


“Στην προκυμαία της Σμύρνης”






Η Μικρασιατική Καταστροφή όπως την έζησε και κατέγραψε ο νομπελίστας Έρνεστ Χεμινγουέϊ……

«Το χειρότερο είπε, ήταν οι γυναίκες με τα νεκρά παιδιά. Δε μπορούσαμε να τις πείσουμε να μας δώσουν τα πεθαμένα παιδιά τους. Είχαν τα παιδιά τους νεκρά ακόμα και έξι μέρες, αλλά δεν τα εγκατέλειπαν. Δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Τελικά έπρεπε να τους τα πάρουμε με τη βία.» (Από τη συλλογή διηγημάτων του με το γενικό τίτλο «Στην προκυμαία της Σμύρνης»).

Με τα παραπάνω λόγια κάποιος ήρωας του.. Χεμινγουέι, αξιωματικός πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ αγκυροβολημένου στη Σμύρνη, περιγράφει τη μεγάλη καταστροφή. Το απόσπασμα είναι από το πρώτο λογοτεχνικό κείμενο που εξέδωσε ο αμερικανός συγγραφέας το 1925 μόλις 26 χρονών τότε και με το οποίο άρχισε να αποκτά παγκόσμια φήμη.
Πρόκειται για τη συλλογή διηγημάτων του «Στην εποχή μας» (In Our Times), όπου το πρώτο του διήγημα ουσιαστικά ο πρόλογος του βιβλίου, έχει τον τίτλο «Στην προκυμαία της Σμύρνης».
Αν και διήγημα, ο συγγραφέας δεν γράφει από απλή φαντασία. Μόλις πριν τρία χρόνια ως πολεμικός ανταποκριτής της καναδικής εφημερίδας “Toronto Star” ο Χεμινγουέι είχε βρεθεί ως αυτόπτης μάρτυς στον τόπο της καταστροφής και την είχε περιγράψει σε μια σειρά άρθρων του που εκδόθηκαν το 1985 σε βιβλίο με τον τίτλο: «Dateline: Toronto».


Οι ... αναντικατάστατοι..



Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Φαίνεται ότι οι κύριοι Λοβέρδος και Χρυσοχοίδης θεωρούν τους εαυτούς τους “αναντικατάστατους” και βγήκαν και δηλώνουν ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπουργοποιηθούν!
Αγαπητοί "κύριοι" μήπως θα έπρεπε επιτέλους να ...

ξεκαβαλήσετε  το καλάμι;             
Καταλάβετε πως το ότι βγήκατε βουλευτές δεν ήταν θέμα επιλογής μας αλλά θέμα λίστας!
Δεν μπορώ να καταλάβω την πρεμούρα σας για την υπουργική καρέκλα αλλά τελικά μήπως δεν είναι θέμα καρέκλας αλλά είναι θέμα “τραπεζιού” και το ότι συμβαίνει κάτω από αυτό;

Υποσημείωση


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha