Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ματωμένες Κυριακές




Με τον όρο Ματωμένη Κυριακή (Bloody Sunday για τους αγγλομαθείς, Domhnach na Fola στα ιρλανδικά) εννοούμε τέσσερα διαφορά αιματηρά γεγονότα, που έλαβαν χώρα από το 1887 έως το 1972, και συνδέονται με τις αγγλοϊρλανδικές σχέσεις.

Α' Ματωμένη Κυριακή (13 Νοεμβρίου 1887)

Στις 13 Νοεμβρίου 1887, οι σοσιαλιστές και οι αναρχικοί διοργάνωσαν μια μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο για να καταγγείλουν τη βρετανική πολιτική στο Ιρλανδικό και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης των Τόρυδων (Συντηρητικών).
Οι 10.000 διαδηλωτές έφθασαν στην Πλατεία Τραφάλγκαρ με πορείες από διάφορα σημεία του εργατικού Ανατολικού Λονδίνου. Ανάμεσά τους ξεχώριζε η μορφή του διάσημου ιρλανδού συγγραφέα και ακτιβιστή Τζορτζ Μπέρναρ Σο. Οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με 2.000 αστυνομικούς και 400 στρατιώτες, που ήταν


Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού



«Το παιδί θα απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα….χωρίς διάκριση φυλής, χρώματος, φύλλου, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, εθνικής ή κοινωνικής καταγωγής, περιουσίας, οικογενειακής προέλευσης ή άλλης κοινωνικής θέσης του ίδιου του παιδιού ή της οικογενείας του». Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1959), Αρχή Πρώτη.
Συμπληρώνονται 51     χρόνια από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1959), αναθεωρημένη έκδοση της Διακήρυξης της Κοινωνίας των Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1924). Συμπληρώνονται επίσης 64 χρόνια από την ημερομηνία ίδρυσης της  UNISEF, 11  Δεκεμβρίου 1946, που καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.


Σαν σήμερα, 20 Νοεμβρίου




284 μ.Χ.: Ο Διοκλητιανός ανακηρύσσεται Ρωμαίος Αυτοκράτορας.
1407: Yπογράφεται επίσημη ανακωχή μεταξύ του Δούκα της Βουργουνδίας, Ιωάννη και του Δούκα της Ορλεάνης, Λουδοβίκου. Τρεις μέρες αργότερα, ο Δούκας της Βουργουνδίας θα δολοφονήσει τον Δούκα της Ορλεάνης.
1602: Γεννιέται ο Οτο φον Γκέρικε. Ήταν Γερμανός φυσικός επιστήμονας, εφευρέτης και πολιτικός. Το μεγαλύτερο επιστημονικό του επίτευγμα ήταν η θεμελίωση της Φυσικής του κενού.


Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού. 11 Δεκέμβρη




Αποκατάσταση των Προσφύγων στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου



Συγγραφή : Κατσάπης Κωνσταντίνος (1/10/2002)
Για παραπομπήΚατσάπης Κωνσταντίνος, «Αποκατάσταση των Προσφύγων στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου», 2002,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=3684>


1. Προσφυγική αποκατάσταση και οικονομική ανάπτυξη

Η αποκατάσταση 1.221.849 προσφύγων1 υπήρξε το μεγάλο στοίχημα του ελληνικού κράτους την περίοδο του Μεσοπολέμου. Η ένταξη των προσφύγων στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας δεν αποτελούσε μονάχα το αντίδοτο στη δυστυχία τους, αλλά και τμήμα ενός ευρύτερου σχεδίου για τη συνολική αλλαγή των οικονομικών δομών της χώρας, ιδίως στον αγροτικό χώρο. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, η αποκατάσταση των προσφυγικών πληθυσμών θεωρήθηκε η ιδανικότερη ευκαιρία για την επίτευξη μιας σειράς στόχων όπως η εντατικοποίηση της γεωργικής παραγωγής και η αύξηση της βιομηχανικής. Η διεύρυνση της εσωτερικής αγοράς, η προσφορά φτηνού εργατικού δυναμικού και η αξιοποίηση της πείρας και των νέων τεχνικών που έφεραν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα ήταν στοιχεία που συνηγορούσαν σε αυτή την προοπτική. 


WEB TV HALANDRI - Βαλκανικοί Πόλεμοι (VIDEO)



Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΔΩΝΗΣ 
ΣΤΙΣ 4 το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου 1912 έφτανε στην Αθήνα η πρώτη είδηση για την έναρξη του πολέμου των Βαλκάνιων συμμάχων κατά της Τουρκίας, και την προέλαση τής υπό τον διάδοχο τότε Κωνσταντίνο ελληνικής στρατιάς στη Μακεδονία. Είκοσι μόλις μέρες μετά, η ελληνική σημαία κυμάτιζε στη Θεσσαλονίκη. Τη θυελλώδη αυτή εξόρμηση, αλλά και τον ελληνοβουλγαρικό πόλεμο ―τον Β' Βαλκανικό― παρακολούθησε βήμα προς βήμα ο δημοσιογράφος Νικόλαος Σπανδωνής, κορυφαία και γραφική μορφή της δημοσιογραφίας και της πολιτικής τής εποχής. Οι γλαφυρές ανταποκρίσεις του, δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη» του Βλάση Γαβριηλίδη και στους «Καιρούς» του Π. Κανελλίδη, και αργότερα, με φωτογραφίες μοναδικές από τα πρώτα πολεμικά φωτορεπορτάζ, κυκλοφόρησαν σε ένα καλλιτεχνικό λεύκωμα. Το λεύκωμα αυτό κυκλοφόρησε ξανά πρόσφατα σε πανομοιότυπη έκδοση από τις εκδόσεις Πατάκη με τίτλο «Πανόραμα του Πολέμου 1912-13».


Μόμπι-Ντικ




Ένα από τα αριστουργήματα της αμερικανικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η πλειονότητα των κριτικών δέχεται ότι το μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ στέκεται στο ίδιο δημιουργικό ύψος με τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες και τα έργα του Σαίξπηρ. Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρώτα στην Αγγλία στις 18 Οκτωβρίου 1851 με τον τίτλο «Η φάλαινα» και ένα μήνα αργότερα (14 Νοεμβρίου 1851) στις ΗΠΑ, με τον τίτλο «Μόμπι Ντικ ή Η Φάλαινα».
Ο «Μόμπι Ντικ» είναι μια θαλασσινή περιπέτεια, γεμάτη συμβολισμούς και μεταφορές. Με αφηγητή τον ναύτη Ισμαήλ, παρακολουθούμε το ταξίδι ενός σαλεμένου καπετάνιου, ονόματι Αχαάβ, που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να ανακαλύψει και να σκοτώσει μια θηριώδη λευκή φάλαινα με το όνομα Μόμπυ Ντικ, η οποία σε ένα προηγούμενο ταξίδι τού είχε κόψει το πόδι σε μια μονομαχία τους στη θάλασσα. Ο Μέλβιλ, που είχε δουλέψει χρόνια ως ναυτικός, εστιάζεται σ' έναν «άνθρωπο που δε φοβάται Θεό, που μοιάζει με Θεό, είναι υπέροχος άνθρωπος ο Καπετάν Αχαάβ».


Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ντέρμπι με ισοπαλία



Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ντέρμπι με ισοπαλία
Το ντέρμπι των αιωνίων μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Γεωργιος Καραϊσκάκης έληξε βρίσκοντας τις ομάδες ισόπαλες με 1 -1. Το παιχνίδι ξεχώρισε από τους αγώνες της δέκατης αγωνιστικής της Σουπερ Λίγκας.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη στημένη φάση στο τρίτο λεπτό, όταν ο Χολέμπας εκτέλεσε φάουλ, αλλά η μπάλα βγήκε άουτ.


Η ιδεολογική γύμνια της Νέας Δημοκρατίας και η αηδία της προσωπολατρίας



Γράφει ο Θωμάς Ηλιόπουλος, μέλος Ν.Δ.


Με αφορμή την απροκάλυπτη μνημονιακή στροφή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, τις διαγραφές Χατζηγάκη και Καμμένου και την κόντρα Φαήλου - νεοφιλελεύθερων, έρχεται ξανά στην επιφάνεια ένα θέμα το οποίο η ευρύτερη βάση της Ν.Δ. συνηθίζει να το σπρώχνει κάτω απ'το χαλί.

Μιλώ για την ιδεολογική γύμνια του κόμματος που.....

υποτίθεται ότι εκφράζει την δεξιά παράταξη.


Συνηθίζουμε να οχυρωνόμαστε πίσω από προσωπολατρίες, ανάλογα με τον εκαστοτε πρόεδρο της κάθε εποχής και μας διαφεύγει η ουσία του θέματος, ότι δηλαδή η Ν.Δ. δεν εκπέμπει συγκεκριμένο μήνυμα στην κοινωνία λογω ακριβώς της απουσίας συγκεκριμένου ιδεολογικού στίγματος.




Ιδεολογική μας ασπίδα γίνονται οι λεκτικές μπαρούφες της εκαστοτε ηγεσίας και των συμβούλων της, πράγματα άνευ περιεχομένου και άνευ αξίας που λέγονται μόνο για να λέγονται.

Τι να θυμηθώ; Το ''Φιλελεύθερη Ν.Δ.'' του 1989 και τις ''Νέες Ιδέες'', λες και είναι ποτέ δυνατόν να εκφράσει ο Μητσοτάκης νέες ιδέες. Την lifestyle εκδοχή της πολιτικής του Άρη Σπηλιωτοπουλου το 2000 με το ''Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την θέλουμε''; Την ''Επανίδρυση του Κράτους'' του Καραμανλή το 2004 ή την ''Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου'' του Σαμαρά;

Συνθήματα κενά περιεχομένου, χωρίς κανένα νόημα, χωρίς καμία στόχευση. Με μόνο στόχο την προσέλκυση εκλογικής πελατείας.

Φυσικά, όποιος διαφωνεί, θα μου αντιτείνει ότι και το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά δεν έχει καμία ιδεολογία πλέον και δεν εκφράζει τίποτα συγκεκριμένο. Ναι, αλλά το ΠΑΣΟΚ από το 1985 και μετά δεν χρειάστηκε ξανά την ιδεολογία, την πέταξε στα σκουπίδια, διότι είχε ήδη δημιουργήσει τον στρατό των βολεμένων του που θα το ψηφίζει έως θανάτου ή μέχρι να απολυθούν από το δημόσιο. Εσύ, ως ΝΔ, που ουδέποτε έφτιαξες στρατιές γαλάζιων ταλιμπάν, τουλάχιστον ας γνωρίζεις τι αντιπροσωπεύεις. Η συνεκτική υλη του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα η εξουσία (δεν γνωρίζω αν θα είναι κι από εδώ κι εμπρός), η δική σου ποια είναι; Και επίσης, αν ο άλλος δεν γνωρίζει που πατάει και που βρίσκεται, δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να κάνεις κι εσύ το ίδιο.

Οι κομμουνιστές θα ισχυριστούν ότι πρόκειται για αστικό συστημικό πρόβλημα, και ότι ποτέ η δεξιά δεν διέθετε συγκεκριμένη ιδεολογική έκφανση, αλλά πάντα θέσεις που προκύπτουν από καιροσκοπισμό. Ότι το μόνον που την ενδιαφέρει είναι απλά η εξουσία.

Προφανώς και δεν είναι έτσι. Πέρα από τους πολυδιαφημισμένους ινστρούχτορες του μαρξισμού και της ροζ και πορτοκαλί διανόησης, η δεξιά διέθετε και διαθέτει μια τεράστια δεξαμενή σκέψης και φιλοσοφίας, και στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά. Όπως υπάρχει και μια τεράστια γκάμα θεμάτων και προβλημάτων, πάνω στα οποία η δεξιά έχει διαμορφώσει ιδεολογική πλατφόρμα και έχει χαράξει στρατηγική.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η πνευματική αναπηρία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, οι αγκυλώσεις στην έκφραση και τα κόμπλεξ που κουβαλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν πάντα, τα ανώτερα ηγετικά κλιμάκια της, αρνούνταν και συνεχίζουν να αρνούνται να αυτοπροσδιορισθούν ως δεξιοί. Προτιμούν τους προσδιορισμούς ''κεντροδεξιός'' ή ''φιλελεύθερος''. ''Κεντροδεξιοί'' και ''φιλελεύθεροι'' ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ. Εγώ προσωπικά είμαι δεξιός.

Αν εσείς μεγαλώσατε μέσα στην κομπλεξική μεταπολιτευτική Ελλάδα και γίνατε ένα με αυτήν, αυτό είναι πρόβλημα σας. Εγώ γνωρίζω ακριβώς τι είμαι και γνωρίζω ακριβώς τι πιστεύω. Όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου που ανήκει στην δεξιά παράταξη, είτε ψηφίζει ΝΔ, είτε κάτι άλλο, είτε απέχει.

Φιλελευθερισμός δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα. Η Ελλάδα, ως καθυστερημένη πολιτικά χώρα, δεν πέρασε ποτέ από το στάδιο του πρώτου αγνού φιλελευθερισμού και πήδηξε κατευθείαν στον πρόστυχο νέο-φιλελευθερισμό, αφού πρώτα πέρασε μέσα από την μικροαστική κοινωνία της συντεχνίας. Ο Ελ. Βενιζέλος ονόμαζε το κόμμα του, Κόμμα Φιλελευθέρων, αλλά ήταν ένα καθαρά αστικό συντηρητικό κόμμα, του οποίου οι πολιτικές επιδιώξεις διαμορφώνονταν μόνο και μόνο από τις διαθέσεις του αρχηγού του. Δεν γνωρίζω άλλωστε πολλά φιλελεύθερα κόμματα παγκοσμίως που να έχουν διοργανώσει τουλάχιστον τρία ένοπλα κινήματα.

Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε στα πρότυπα της εθνικής ανάπτυξης και του ευρωπαϊκού οράματος. Ο Καραμανλής όμως δεν επιμελήθηκε εγκαίρως την μετατροπή της Ν.Δ. σε κόμμα αρχών και αυτό την ταλανίζει μέχρι σήμερα. Μίλησε για την θετική έννοια του κοινωνικού φιλελευθερισμού, αλλά ταυτόχρονα έφερε τον Μητσοτάκη στην ΝΔ, ο οποίος και τελικά αλλοίωσε εντελώς την φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα του κόμματος.

Η στρέβλωση της ελληνικής πολιτικής συμπληρώνεται πλήρως, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ανδρέας ήταν σοσιαλιστής και ο Μητσοτάκης εξέφραζε τον φιλελευθερισμό. Αν το ΠΑΣΟΚ ήταν ποτέ σοσιαλιστικό εγώ είμαι αστροναύτης, και ο φιλελευθερισμός του Μητσοτάκη και των φυσικών και πολιτικών επιγόνων του, φθανει μέχρι την λογική της αναίσχυντης δημοπρασίας κάθε δημόσιου αγαθού. Προς όφελος φυσικά ιδιωτικών μονοπωλίων και καρτέλ.

Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει δραματικά και δεν μπορούμε να μιλάμε με αναφορές βάθους τριακονταετίας. Δεν υπάρχει Σοβιετική Ένωση και υπαρκτός σοσιαλισμός, ούτε μπορούμε να επιμένουμε να μιλάμε για φιλελευθερισμό ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ, στην Ελλάδα.

Σήμερα, υπάρχουν δυο μπλοκ στην Ελλάδα. Το ένα είναι το μπλοκ των νεοφιλελευθέρων που καθοδηγούνται από την Νέα Τάξη Πραγμάτων. Το μπλοκ αυτό περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑ.Ο.Σ., τα ντορακια και εδώ και λίγες ημέρες, την Νέα Δημοκρατία. Το άλλο μπλοκ είναι το πατριωτικό. Το ΚΚΕ θα είναι πάντα το ΚΚΕ, το μοναδικό σταλινικό κόμμα που έχει απομείνει στην Ευρώπη, απέναντι στην Νέα Τάξη, αλλά και ικανό, αν χρειαστεί, να επιβάλλει την δικτατορία του προλεταριάτου. Η υπόλοιπη αριστερά σχοινοβατεί μεταξύ πατριωτισμού και πορτοκαλί νεοταξικής καθοδήγησης.

Στις τάξεις του πρώτου μπλοκ, στις τάξεις των ψηφοφόρων και οπαδών και όλων των κομμάτων αυτών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι Έλληνες πατριώτες. Εγκλωβισμένοι από συνηθεια, από συμφέρον, από άγνοια, από ημιμάθεια. Προσωπικά, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια άμεση ελπίδα να απεγκλωβιστούν μαζικά από τα κόμματα. Ούτε νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ, το διαχρονικό κόμμα-ολετήρας της ελληνικής κοινωνίας ή το ΛΑ.Ο.Σ., το κόμμα των εγκάθετων και των λαντζέρηδων της διαπλοκής.

Διατηρώ την ουτοπική ελπίδα να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό, όχι γιατί έχω εμπιστοσύνη στην ηγεσία της, αλλά γιατί γνωρίζω καλά τον κόσμο της. Αυτός ο κόσμος έδειξε τον δρόμο της εξόδου στα νεοφιλελεύθερα απολειφάδια, το 2009. Αυτός ο κόσμος εξέλεξε τον Αντώνη Σαμαρά, και δυστυχώς γι'αυτόν, δεν τον εξέλεξε για να συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ ή να κάνει ασκήσεις εσωκομματικής ισορροπίας με τους υπηρέτες της διαπλοκής και της οικογενειοκρατίας. Αν νομίζει ότι μέσα από ένα πλαίσιο προσωπολατρίας, θα διασωθεί όπως οι προκάτοχοι του, πλανείται πλάνην οικτράν. Οι εποχές έχουν αλλάξει και οι γλοιώδεις πολιτικαντισμοί έχουν τελειώσει.
Αυτό που χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Αν δεν το βρει πολύ σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν μαζί με όλη την Μεταπολίτευση. Οι πατριωτικές δεξιές μάζες θα αναζητήσουν καταφύγιο αλλού, ενώ η αντίσταση ενάντια στην Νέα Τάξη θα κηδεμονευτεί από την αριστερά, όπως έγινε και κατά την Κατοχή

.

Τι σημαίνει ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα; Η βάση του κόμματος να μιλήσει για αυτά που δεν τολμά να μιλήσει η γλυκανάλατη ηγεσία του.

Είμαστε Λαϊκή Δεξιά; Ναι, είμαστε.
Βάζουμε πάνω απ'όλα το συμφέρον της πατρίδας; Ναι, το βάζουμε.
Βάζουμε πάνω απ'όλα το συμφέρον του λαού; Ναι, το βάζουμε.

Ευρωσκεπτικισμός; Γιατί όχι; Σε μια Ευρώπη που καταρρέει και δεν ξέρει τι της γίνεται, εμείς θα συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο; Η Νέα Δημοκρατία έβαλε την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ, όταν όλη η αντιπολίτευση κραύγαζε μανιωδώς ενάντια σε αυτή. Όταν το ΠΑΣΟΚ φώναζε ''ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο''. Και τώρα το ΠΑΣΟΚ λογίζεται ως ''εγγυητής'' της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, διότι τα συμφέροντα της διαπλοκής περνούν μέσα από το ευρώ και από τα δισεκατομμύρια των κοινοτικών ενισχύσεων

Το συμφέρον της πατρίδας τότε, ήταν η ένταξη της στην ΕΟΚ. Σήμερα, αν μιλάμε για την φασιστική ευρωζώνη των ναζί, σίγουρα είναι έξω από αυτή. Η εθνική αξιοπρέπεια προϋποθέτει χάραξη αυτόνομης νομισματικής και οικονομικής πολιτικής. Η εθνική αξιοπρέπεια δεν προϋποθέτει την ύπαρξη γκαουλάιτερ, επιτρόπων και μνημονίων που θα υπαγορεύουν πολιτικές. Η Ευρώπη που οραματίστηκαν ο Ντε Γκολ, ο Αντενάουερ και ο Καραμανλής, δεν έχει καμιά σχέση με την Ευρώπη της Μέρκελ, του Σαρκοζί και του Παπαδήμου.

Απαιτείται άμεσος λογιστικός προσδιορισμός του χρέους και άρνηση αναγνώρισης του τμήματος του που θα κριθεί επαχθές. Το συμφέρον του λαού είναι πάνω από τα συμφέροντα των δανειστών και των τραπεζιτών.

Χρειάζεται ξεκάθαρη μεταναστευτική πολιτική, όχι να συρόμαστε πίσω από τα νομοσχέδια που φέρνουν τα λάθρο-κόμματα και να περιοριζόμαστε στην άρνηση. Πρέπει να χαράξουμε μια πολιτική άμυνας απέναντι στην αλλοτρίωση που επιφέρει η Νέα Τάξη σε κράτη και λαούς μέσω της λαθρομετανάστευσης.

Απαιτείται εθνικά υπερήφανη πολιτική στα ανοικτά εθνικά θέματα. Ενίσχυση του στρατεύματος, ανύψωση του κατεστραμμένου από το ΠΑΣΟΚ ηθικού του και αποκομματικοποιηση του. Χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα. Περικύκλωση του τουρκικού επεκτατισμού. Ρωσία, Κίνα, αγωγοί, πετρέλαια στο Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Απαιτείται άμεση ανατροπή του ανάλγητου κοινωνικού συστήματος που απομυζά τον πλούτο που ανήκει στον ελληνικό λαό. Δεν είναι δυνατόν, το 2009 οι μισθωτοί να πλήρωσαν 80 δις φόρους και οι επιχειρήσεις 15. Πριν επαληθευτεί η προφητεία του Λένιν που έγραφε ότι ''οι αστοί υφαίνουν μόνοι τους το σχοινί που θα τους κρεμάσει'', ας κάνουμε κάτι.

Απαιτείται άμεση και ευθεία ρήξη με την διαπλοκή. Όχι κατευνασμός, όχι εναγκαλισμός. Το συμφέρον του ελληνικού λαού επιτάσσει άμεση καταστροφή του συστήματος των εθνικών εργολάβων και καναλαρχών.

Επαναφορά στις εθνικές αξίες για την παιδεία και την εκπαίδευση. Φτάνει πια με τον εθνομηδενισμό και τα φαινόμενα Ρεπούση. Όλη η Ευρώπη ανακαλύπτει ξανά τις εθνικές ιδιαιτερότητες κι εμείς παραμένουμε δέσμιοι της τρομοκρατίας της μεταπολιτευτικής θολοκουλτούρας.

Ριζική συνταγματική αναθεώρηση για προεδρική δημοκρατία, κατάργηση των νόμων περί ευθύνης υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας.

Οι παραπάνω άξονες πολιτικής δράσης αποτελούν ένα μικρό αλλά ενδεικτικό δείγμα για το προς τα πού πρέπει να κινηθούμε. Άμεσα, λακωνικά και πρακτικά. Αμφιβάλλω όμως αν υπάρχουν άνθρωποι στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ικανοί να υπηρετήσουν μια τέτοια εθνική πολιτική ρήξης. Αμφιβάλλω, αν μπορούν να την κατανοήσουν καν. Και φροντίζουν κάθε ημέρα να μου το αποδεικνύουν και να με διώχνουν από το κόμμα αυτό. Οι χαρτογιακάδες της Συγγρού μόνο λύπηση μου εμπνέουν.

Ο λαός, κύριοι της ΝΔ, δεν είναι αυτό που σας περιγράφουν οι δημοσκόποι. Ούτε είναι αυτό που σας μεταφέρουν διάφοροι γλείφτες. Ο λαός θέλει να ακούσει ξεκάθαρα πράγματα για το μέλλον του και για το μέλλον της πατρίδας του. Η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία περιμένει καρτερικά μήπως και κάπου δει κάποια ελπίδα, πριν ξεσπάσει ολοκληρωτικά.

Η ιδεολογική γύμνια του κόμματος μας είναι απροκάλυπτη όσο ποτέ. Αντί για τον ανένδοτο αγώνα ενάντια στην πολιτική της υποταγής που περίμενε ο λαός από τον Σαμαρά, ξαφνικά το μενού έχει συναίνεση, ''αναπόφευκτη δανειακή σύμβαση'' και συγκυβέρνηση με προδότες. Και από πάνω μας καλεί να του δείξουμε τυφλή εμπιστοσύνη. Αυτή που δείξαμε μέχρι τώρα, προδόθηκε από τριπλή κωλοτούμπα. Τυφλή εμπιστοσύνη και λευκή επιταγή δεν ξαναδίνουμε σε κανέναν, διότι όσες φορές το κάναμε, το μετανιώσαμε πικρά. Η προσωπολατρία και η πίστη σε μεσσίες είναι μόνο για πρόβατα. Οι δεξιές πατριωτικές μάζες ΕΓΚΑΛΟΥΝ την ηγεσία της ΝΔ και την καλούν να εγκαταλείψει άμεσα την πολιτική αυτή.

Το πρόβλημα μας δεν είναι τα νεοφιλελεύθερα απομεινάρια τύπου Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Σπηλιωτοπουλου κλπ, τα οποία έπρεπε να είχαν διαγραφεί εδώ και καιρό, ώστε να κατευθυνθούν στον φυσικό τους χώρο (ΔΗΣΥ ή ΠΑΣΟΚ, διαλέξτε).

Το πρόβλημα μας είναι η δοσιλογική πολιτική με την οποία συγκυβερνά σήμερα η Νέα Δημοκρατία και για την οποία δεν ρωτήθηκε κανείς από εμάς. Η απόφαση για συγκυβέρνηση συνιστά εσωκομματικό πραξικόπημα, πέραν του ούτως ή άλλως κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Πραξικόπημα εις βάρος των 800.000 ψηφοφόρων του Νοεμβρίου του 2009.

Κι όταν όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν για μηδενικά περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης, τότε για ποια ''επαναδιαπραγμάτευση'' μας μιλαει ο κ. Σαμαράς; Αυτήν που θα επικαλείται μέχρι την ημέρα των εκλογών, για να ισχυρίζεται μετά ότι πλέον δεν του αφήνουν κανένα περιθώριο; Γιατί κρατά εγκλωβισμένο το κόμμα και δεν χαράσσει μια ξεκάθαρη πολιτική;

Γι' αυτό λοιπόν θεωρείται αναγκαία η σύγκληση Συνέδριου Αρχών και Θέσεων, μιας νέας εσωκομματικής Συντακτικής Συνέλευσης, ώστε να επανακαθοριστεί η ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος, αλλά και η διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος για τα μείζονα ζητήματα. Οι 800.000 δεν υπάρχουν μόνο για να εκλέγουν ηγεσία, να αποδέχονται αποφάσεις και να παριστάνουν τους κλακαδόρους. Η βάση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται πάνω από όλους και σε αυτήν και μόνο σε αυτήν, ανήκει η ευθύνη των αποφάσεων. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι φέουδο κανενός.



Πώς η εφεδρεία θα αφήσει τους πολίτες να ξεροσταλιάζουν στις στάσεις



Ερχονται καθυστερήσεις που θα φτάνουν και τη μία ώρα σε όλα τα μέσα μεταφοράς ενω δεκάδες περιοχές απειλούνται με κατάργηση δρομολογίων. Έτοιμοι να “πατήσουν γκάζι” για νέες δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, μόλις η κυβέρνηση “βάλει μπρος” την εργασιακή εφεδρεία, είναι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, μέσω του Newsit, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όχι μόνο για καθυστερήσεις αλλά και για την ασφάλεια των επιβατών, εξαιτίας της μείωση του προσωπικού. Ηδη, οι τεχνικοί είναι λιγότεροι


Συγκλονιστικέςκξ αποκαλύψεις του αείμνηστου Ν. Σαρρή, για τον κωλοτούμπα - ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ, Γιώργο Καρατζαφέρη και Σημίτη


Ν.Σαρρής: Θλιβερός Αχυράνθρωπος του Μητσοτάκη ο Καρατζαφέρης  

Το βιντεάκι είναι από την εκπομπή του ομότιμου καθηγητού της Παντείου, Νεοκλή Σαρρή, την  30η Μαρτίου 2010 στο κανάλι «High».
Δείτε το βίντεο... Ο αείμνηστος Καθηγητής, είναι συγκλονιστικός...


Πανικός από την αποτυχία του χαρατσιού στα ακίνητα





Πανικός επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών από τη διαφαινόμενη αποτυχία του μέτρου είσπραξης του Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Από τη μία το διογκούμενο κίνημα δημάρχων που τάσσονται κατά της εφαρμογής του μέτρου, από την άλλη η δικαστική απόφαση που απαγόρεψε στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα, σε συνδυασμό με την άρνηση μεγάλου αριθμού πολιτών να πληρώσουν το χαράτσι, έχουν σημάνει «κόκκινο συναγερμό» στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο προβαίνει σε βεβιασμένες διορθωτικές κινήσεις απελπισίας. Εκατοντάδες χιλιάδες αδικημένοι πολίτες θα μπλέξουν με χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες χωρίς να καταφέρουν άμεσα να πάρουν πίσω τα επιπλέον χρήματα που θα πληρώσουν τώρα!


Βόμβα Ράϊχενμπαχ: "Από τον Μάϊο μας είχαν δώσει τα κλειδιά της χώρας"!



Από τον Μάϊο του 2011 είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου να εκχωρήσει εκτλεστικές εξουσίες στον επίτροπο Χορστ Ράϊχενμπαχ, αποκαλύπτει ο ίδιος ο Ράϊχενμπαχ, σε συνέντευξή του, όπως είχε αποκαλύψει και το Ντομινίκ Στρος Καν ότι από την άνοιξη του 2009 είχε συμφωνήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου να βάλει την χώρα στο ΔΝΤ μόλις κέρδιζε στις εκλογές.


Τα 10 κόμικς που πρέπει να διαβάσεις πριν πεθάνεις! (Part 1)



"Κόμικς;" θα ρωτήσετε. Κόμικς, θα απαντήσω. Οι "μυημένοι" στην ένατη τέχνη, αυξάνονται μέρα με τη μέρα, ενώ είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε τα κόμικς σαν αυτό που πραγματικά είναι. Ένας πολύ ευχάριστος τρόπος να περνάς την ώρα σου...Το cosmo.gr σας προτείνει μερικά "διαμαντάκια!"


THE SANDMAN - ΑΙΩΝΙΕΣ ΝΥΧΤΕΣ



THE SANDMAN - ΑΙΩΝΙΕΣ ΝΥΧΤΕΣΕφτά υπέροχα εικονογραφημένες ιστορίες υπόσχονται να ταξιδέψουν τον αναγνώστη σε φανταστικούς κόσμους, όπου η αλληγορία και η πραγματικότητα συνυπάρχουν όπως οι σκιές και το φως. Το επικό έργο του Neil Gaiman “The Sandman”, που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη, είχε κερδίσει κοινό και κριτικούς από τότε που κυκλοφόρησε. Τώρα ο συγγραφέας επιστρέφει με αυτήν τη συλλογή ιστοριών που αλλάζουν με την προοπτική τους την αντίληψη του αναγνώστη και παίζουν με έννοιες που βρίσκονται στις γωνίες του μυαλού του.
Στο βιβλίο αυτό εμφανίζονται «οι Αιώνιοι». Εφτά αθάνατα αδέλφια που εκπροσωπούν αφηρημένες έννοιες, όπως: το Όνειρο, ο Θάνατος, το Πεπρωμένο, η Επιθυμία, η Απελπισία, το Παραλήρημα και η Καταστροφή . Κάθε ιστορία είναι εικονογραφημένη σε εντελώς διαφορετικό στυλ, από μια λίστα από τους καλύτερους Αμερικανούς, Βρετανούς και Ευρωπαίους δημιουργούς κόμικς.
Στην πρώτη ιστορία, που θυμίζει όπερα, ο πρωταγωνιστής ακολουθεί τον Θάνατο σε ένα νησί στη Βενετία και αφηγείται τα γεγονότα μιας ημέρας που διαρκεί για πάντα. Στη δεύτερη ιστορία παρουσιάζεται μια ερωτική ιστορία, μιας πανέμορφης κοπέλας που θα αποκτήσει όλα όσα επιθυμεί και θα πληρώσει το τίμημα. Στη τρίτη ιστορία ακολουθούμε ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο του Σύμπαντος, εκεί όπου τα άστρα έχουν οντότητα και οι Αιώνιοι δεν είναι μόνο έννοιες αλλά έχουν αισθήματα και θυμίζουν έστω και για λίγο ότι είμαστε ένα μικρό κομμάτι τους.
Στην τέταρτη ιστορία εμφανίζεται η Απόγνωση σε δεκαπέντε δυνατά και τραγικά πορτρέτα Στην πέμπτη ιστορία μια αποστολή διάσωσης θα δοκιμάσει τις αντοχές της λογικής του αναγνώστη, αλλά και εκείνων που θα επιχειρήσουν να εισβάλουν στον κόσμο του Παραληρήματος. Στην έκτη ιστορία μια ομάδα αρχαιολόγων ανακαλύπτουν στοιχεία για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, μαθαίνοντας έτσι περισσότερα απ’ό,τι θα έπρεπε για τον Όλεθρο. Και στην έβδομη ιστορία εμφανίζεται το Πεπρωμένο που διαφεντεύει όλες τις Αιώνιες Νύχτες.
Ονειρικές και ερωτικές ιστορίες, παντρεμένες με γοτθικά στοιχεία, λυρισμός και σκοτεινή φαντασία, παιχνίδια λογικής και παράνοιας αποκαλύπτουν σε κάθε ιστορία κάτι για το καθένα από τα εφτά αδέλφια, ενώ παράλληλα το ιδιαίτερο σχέδιο κάθε δημιουργού χαρίζει σε κάθε ιστορία τη δική της μοναδική ατμόσφαιρα.


The Crow by James O' Barr


" Κάποια μέρα θα χάσεις ο,τι έχεις. Τίποτα δεν θα σε έχει προετοιμάσει γι'αυτή τη μέρα, ούτε η πίστη... ούτε η θρησκεία.. τίποτα. Όταν πεθάνει κάποιος που αγαπάς, θα γνωρίσεις το κενό.. Θα καταλάβεις τι σημαίνει να είσαι ολοκληρωτικά και απόλυτα μόνος. Δεν θα ξεχάσεις ποτέ και ποτέ δεν θα συγχωρέσεις. Οι μοναχικοί συνήθως δεν μιλούν τόσο ανοιχτά και ειλικρινά όπως κάνει σε αυτό το βιβλίο ο James O' Barr- Έτσι, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον πάρε αυτό το μάθημα από το κοράκι: Σκέψου τι έχεις να χάσεις.

Αν είσαι κάποιος που δεν έχει τίποτε να χάσει, τότε έχεις ήδη φτάσει εδώ.. και το μάθημα σου είναι πιο δύσκολο.


Οι νεοταξικοί εκλεγμένοι πολιτικοί αρχηγοί παραδίδουν την εξουσία στους τεχνοκράτες, όπως προβλέπει το «επιχειρησιακό σχέδιο»


Οι αληθινοί (αλλιώς: οι ελεύθεροι εξαρτήσεων) δημοσιογράφοι, δεν είναι ούτε αληθινοί, ούτε ελεύθεροι, αν αυτή την ώρα, με όσα γράφουν ή λένε, αποδεικνύουν ότι βλέπουν το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι. Το «δάχτυλο» είναι οι κατευθυνόμενες εξελίξεις και το «φεγγάρι» είναι εκεί που μας πάνε αυτές οι εξελίξεις…


Η αποβίωση ενός μεγάλου ανθρώπου Νεοκλής Σαρρής



Η αποβίωση ενός μεγάλου ανθρώπου

Τον Νεοκλή θα τον θρηνήσει η οικογένειά του και θα λείψει στο αμούστακο παιδί του. Θα λείψει και σε όσους από εμάς έτυχε να τον γνωρίσουμε από κοντά και νοιώσαμε την ανθρωπολογική του βαθύτητα, τη δύναμη του πνεύματός του και τον τίμιο και ακέραιο χαρακτήρα του. Θα λείψει όμως και από όσους τον γνώρισαν σαν... πανεπιστημιακό δάσκαλο, σαν πνευματική μορφή και σαν μοναδικά εμβριθή γνώστη της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής σε δύσκολα πεδία όπου η γνώση σπανίζει και οι γνώμες κυριαρχούν. Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε θα θυμόμαστε αυτό που συνολικά ήταν: Μια μεγάλη ανθρώπινη μορφή και ένα σπανίζων είδος προικισμένου φορέα της μακραίωνης ελληνικότητας.


Θα αποσύρει τους υπουργούς του ο ΚΑΡΑΤΖΑΠΑΙΡΝΕΙΣ ;



Στα πρόθυρα της διάσπασης -ή ακόμα και της διάλυσης- βρίσκεται το ΛΆΟΣ, μετά τις βαριές κουβέντες που αντάλλαξαν ο Γιώργος Καρατζαφέρης με τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε τα τέσσερα στελέχη του ΛΆΟΣ που μετέχουν στην κυβέρνηση, για να τους δώσει οδηγίες. 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης –και ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης έδινε συμβουλές στα στελέχη του ΛΆΟΣ για τη δουλειά τους στο υπουργείο-, ο Μάκης Βορίδης...


Ο υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ-ΝΔ δεν είναι μόνον υποστηρικτής του Λε Πεν, αλλά και θιασώτης της φασιστικής οργάνωσης Ταγματαλήτων Χ!



Νέα στοιχεία για την «δημοκρατική» δράση και πορεία του κ. Βορίδη, που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο των Υποδομών…
Ο κ. Βορίδης δεν είναι μόνον ο γνωστός παρακρατικός τσεκουροφόρος. Εκτός από θιασώτης και θαυμαστής του Λε Πέν, είναι και θαυμαστής της φασιστικής προδοτικής οργάνωσης ταγματασφαλιτών “Χ”!
Σήμερα, με τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως δημοκράτης πολιτικός θεωρώντας πως ο ελληνικός λαός πάσχει από αμνησία.
Άραγε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, υποτίθεται σοσιαλιστής, δεν γνώριζε τη δράση του κ. Βορίδη ή εκτελεί εργασία ξεπλύματος της ακροδεξιάς και με ποιο αντίτιμο;
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ νιώθουν μια ελάχιστη ντροπή ή συνεργάζονται και υπερψηφίζουν τον κ. Βορίδη για την καρέκλα τους και τον παχυλό βουλευτικό μισθό;
Άραγε τι θα πουν στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟκ για τις πράξεις τους;
Δείτε τη δράση του Υπουργού της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ-ΝΔ...


ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ!.


ΣΧΟΛΙΟ HALANDRI NEWS:  Εβραίοι έχουν σκηνοθετήσει όλους τους παγκόσμιους πολέμους.τώρα δοκιμάζουν την παγκοσμιοποίηση (εβραίικη υποταγή). Στο ελληνικό κοινοβούλιο από τους 300 οι 173 είναι εβραίοι με ελληνικά ονοματεπώνυμα.




Η βόμβα του πατέρα έσκασε στα χέρια του γιου του…





UDemand Προσεγγίσεις!!

Δεν ξέρουμε αν οι τρέχουσες εξελίξεις αποτελούν το τέλος της Μεταπολίτευσης. Εξάλλου αυτό πια λέγεται συνεχώς, φανερώνοντας την ελπίδα να αλλάξουμε πολιτική σελίδα επιτέλους στην χώρα…!

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ήρθε το τέλος του Παπανδρεϊσμού. Δεν χρειάζεται να απορεί κανείς! Αυτό ήρθε νομοτελειακά και εξηγούμαστε αμέσως…


Ο Ανδρέας Παπανδρέου παρέλαβε μία χώρα μετά το ’80 στην οποία όντως υπήρχαν έντονες κοινωνικές ανισότητες. Βρήκε την λύση! Το ζεστό και άφθονο χρήμα από την ΕΟΚ. Όλοι πήραν χρήματα, ακόμα και αν δεν τα επένδυσαν σωστά ο Αντρέας είχε επιτύχει τον σκοπό του. Η αγορά είχε «ζεσταθεί» και ο κόσμος επιτέλους «έφαγε ψωμί». Ο κόσμος ξεχνούσε ότι ο Ανδρέας ήταν οικονομολόγος, ήξερε τι γινόταν και αποκλείεται να μην γνώριζε ότι η μη ανταποδοτικότητα των επενδύσεων σίγουρα θα μας έφερνε σε αδιέξοδο…


Πόλεμο Ανεξαρτησίας



Με τον όρο Αμερικανική Επανάσταση ή Πόλεμος της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ ορίζεται ο πόλεμος μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και των 13 αποικιών της στην αμερικανική ήπειρο (1775-1783). Ο ένοπλος αγώνας των αποικιών εναντίον της καταπιεστικής μητρόπολης ήταν η κορύφωση των πολιτικών διεργασιών του δεύτερου μισού του 18ου αιώνα. Οι Άγγλοι φορολογούσαν βαριά τις αποικίες τους, γεγονός που προκαλούσε τη δυσφορία των κατοίκων, ιδιαίτερα των πλουσιότερων οι οποίοι ήθελαν να ξεφύγουν από την οικονομική κηδεμονία της Μεγάλης Βρετανίας. Η δυσφορία για τα φορολογικά μέτρα αρχικά αλλά κυρίως για τον φόρο του τσαγιού που διατηρήθηκε για λόγους γοήτρου έπειτα τις πρώτες αντιδράσεις των αποίκων, οδήγησε τους Αμερικανούς όχι μόνο να σταματήσουν να αγοράζουν τσάι αλλά να καταστρέψουν και μεγάλα φορτίου τσαγιού, πετώντας τα στην θάλασσα, στο λιμάνι της Βοστόνης στις 16 Δεκεμβρίου 1773. Οι Άγγλοι αντέδρασαν στέλνοντας 4.000 στρατιώτες να καταλάβουν την Βοστόνη. Όταν αγγλικές δυνάμεις στάλθηκαν για να πάρουν στρατιωτικό υλικό από την πόλη Κόνκορντ της Μασαχουσέτης στις 19 Απριλίου 1775, συνάντησαν αντίσταση από την πολιτοφυλακή της Μασαχουσέτης στο Λέξινγκτον και έπειτα στο Κόνκορντ. Οι Αμερικανοί κατάφεραν να σταματήσουν τους Άγγλους και να τους αναγκάσουν να γυρίσουν πίσω στη Βοστόνη έχοντας βαριές απώλειες. Η σύγκρουση είχε αρχίσει. Στη συνέχεια, όλες οι αποικίες συγκέντρωσαν τις


HALANDRI NEWS · Η ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΣΑΧΤΟΥΡΗ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ PROTON ????


Οι Γερμανοί ζητούν άπλετο φως στο σκάνδαλο της Proton Bank


Οι Γερμανοί ζητούν άπλετο φως στο σκάνδαλο της Proton Bank

Ευρωπαϊκές διαστάσεις αποκτά πλέον το σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700 εκατ. ευρώ στην ελληνική τράπεζα Proton Bank .


Και αυτό γιατί οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες ζητούν την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου, υπενθυμίζοντας ότι η εν λόγω τράπεζα έχει χρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης.


Οι «δεν πληρώνω» του Δημοσίου



ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΡΑΤΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΗ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Το ίδιο το κράτος, που επιβάλλει χαράτσια ακόμα και υπό την απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε χειμαζόμενα ελληνικά νοικοκυριά, αρνείται να υπακούσει σε δικαστικές αποφάσεις που έχουν ακυρώσει πράξεις του και το διατάσσουν να επιστρέψει χρήματα σε πολίτες.
Χαρακτηριστική περίπτωση αυτής της συμπεριφοράς της δημόσιας διοίκησης, η υπόθεση ενός πολίτη που δεν μπορεί να βρει το δίκιο του κι ας έχουν εκδοθεί υπέρ του -εδώ και χρόνια- αμετάκλητες - εκτελεστές αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας.
Κι αυτό γιατί η διοίκηση δεν συμμορφώνεται στις εντολές των δικαστηρίων.


Τα ανταλλακτικά παζάρια της Αργεντινής



Τα ανταλλακτικά παζάρια και το τοπικό νόμισμα – κουπόνι creditos είναι τα βασικά στοιχεία μιας παράλληλης οικονομίας που έχει ανθίσει στην Αργεντινή.

Η συνεχώς διευρυνόμενη αυτή τάση αριθμεί περισσότερα από 1400 ανταλλακτικά παζάρια στα οποία συμμετέχουν πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι.


ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ…ΛΑΟΣ…!!!


ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και ΝΑ «ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ» ΣΤΟ… ΛΑΟΣ...!!!

Γράφει ο Θωμάς Ηλιόπουλος 

Αν υπάρχει ενα κόμμα, στο οποίο πραγματικά αρμόζει ο τιτλος "κόμμα-τραβεστι", αυτο είναι το ΛΑ.Ο.Σ..
Θυμάμαι, σαν χθες, ενα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του
 κ. Καρατζαφερη, της επονομαζομενης Α1, τον Μαιο του 2000, κι ας ημουν 17 ετων, κι ας εχουν περασει 11 ετη.


Βγάζουν στο σφυρί όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει!


ΠΑΤΗΣΤΕ LINK
Ξεπουλούν τα πάντα! Οσα με ιδρώτα έχει δημιουργήσει εδώ και δεκαετίες ο ελληνικός λαός λεηλατούνται από ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες (τι μίζες έχουν να πέσουν στους «αρμόδιους» δεν λέγεται!!). Αυτό που λένε για «αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» δεν είναι παρά ένα ατέλειωτο πλιάτσικο και ήδη φτιάχτηκαν οι πρώτες «συμμαχίες» ντόπιων και ξένων καπιταλιστικών Ομίλων για να λεηλατήσουν –με τις ευλογίες του μαύρου μετώπου που στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμα- τον κρατικό.. πλούτο. (Θα γράψουμε ποιο αναλυτικά σε επόμενη ανάρτησή μας)


HALANDRI NEWS · ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΣΑΜΑΡΑΣ VS ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ




HALANDRI NEWS - Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ



WEB TV HALANDRI - ΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΡΕΚΑ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ





Απόβαση στον ...Πειραιά


Ένα σατιρικό βίντεο, σουρεαλιστικό και αρκετά κίτς με αφορμή τα γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά με τους αγρότες απο την Κρήτη...!




Έλληνας βουλευτής: Tο καλύτερο « επάγγελμα» της Ευρώπης



ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΉΣ ΙΣΟΠΈΔΩΣΗΣ, ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΆΝΟΥΝ ΤΑ «ΧΡΥΣΆ» ΠΡΟΝΌΜΙΑ.

Έλληνας βουλευτής: Tο καλύτερο « επάγγελμα» της Ευρώπης
Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2012, η μείωση του καθαρού ποσού που θα λάβει κάθε βουλευτής στο χέρι σε σχέση με το 2011 ανέρχεται σε μόλις 500 ευρώ το πολύ!
Συγκεκριμένα, από τα 6.500 ευρώ καθαρά που κατά μέσο όρο λάμβανε κάθε βουλευτής το περασμένο έτος, την νέα χρονιά το ποσό θα διαμορφωθεί στα 6.000 ευρώ.


Χριστιανή αρτοποιός δέχεται mails μίσους και κινδυνεύει να βρεθεί στο δικαστήριο επειδή αρνήθηκε να φτιάξει τούρτα για την γαμήλια τελετή δύο λεσβιών





Αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη μπορεί να βρεθεί μια αρτοποιός από την Iowa η οποία ευγενικά αρνήθηκε να παράσχει μια γαμήλια τούρτα για δύο λεσβίες, βασιζόμενη στις χριστιανικές της αξίες, καθώς μπήκε στο στόχαστρο του ζευγαριού.
Ο "γάμος" μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ​​νομιμοποιήθηκε στην Αϊόβα το 2009 από το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας, και ένα νόμο του 2007, για τα «ατομικά δικαιώματα» που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού στον τομέα της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, της στέγασης, και της δημόσιας στέγασης.


Έχουν ξεσαλώσει οι ληστές - Μέσα σε μιάμιση ώρα 4 μεγάλες ληστείες


Καθημερινά, δεκάδες ληστείες γίνονται με τον κόσμο πλέον να είναι τρομοκρατημένος.

Η εγκληματικότητα συνεχίζει να χτυπάει κόκκινο κυρίως στις περιοχές της πρωτεύουσας με τους κατοίκους να βρίσκονται σε έναν διαρκή συναγερμό και φυσικά πολλοί καθημερινά να χάνουν τα χρήματά τους από αδίστακτους ληστές.


Ενώ οι πολίτες πεινάνε, 230.000 ευρώ είναι ο ετήσιος βασικός μισθός της επιτρόπου Δαμανάκη και 50.000 ευρώ τα έξοδα κίνησης.



Το Πολυτεχνείο και η πραγματικότητα…

Images-stories-eidhseis-2009_eidhseis_ola_ta_nea-aprilios_2009-damanaki_ebraia-127x159Αλήθεις και ψέματα μιας προδομένης γενιάς…

Η φωνή του Πολυτεχνείου ή η “βρώμικη φωνή” του Πολυτεχνείου;

Επαναστάτρια ή χαφιές;


HALANDRI NEWS · Γ’ ΕΣΚΑ: Αποτελέσματα Α.Ο.Κ Χαλάνδρι-Α.Ο.Κ Σπάτων 65-56 & Αθηναϊκός-Φ.Ο.Τ Χαλανδρίου 70-53



Τα αποτελέσματα του 1ου ομίλου για το Πρωτάθλημα της Γ’ ΕΣΚΑ Ανδρών.
Α.Ο.Κ Χαλάνδρι-Α.Ο.Κ Σπάτων 65-56, Αθηναϊκός-Φ.Ο.Τ Χαλανδρίου 70-53, Κτησιφών Παιανίας-Πρωτέας 65-61, Ε.Σ.Ν. Μάκρης-ΟΦΗ Ηρακλείου 56-31, Α.Ο Λαγονησίου-Εστία Φιλίας-Θησέας 36-62, Γ.Σ Κερατέας-Κηφισιά 2003 62-27, Α.Ε.Κ Περιστερίου-Νικηφόρος Αγίας Βαρβάρας 46-86, Α.Ο Εκάλης-Γ.Σ Αμαρουσίου (Ε) 1-2.  


HALANDRI NEWS · Για την "ελεγχόμενη στάθμευση" στο Χαλάνδρι



Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Χαλανδρίου προτίθεται να εγκαταστήσει στην πόλη σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Η περιοχή που θα εφαρμοστεί άμεσα η μελέτη, περικλείεται από τις οδούς Παλαιολόγου - Λ. Κηφισίας – Καρελλά – Επιδαύρου - Π. Μελά – Γρίβα – Γυφτοπούλου -Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ - Αθ. Διάκου – Βάρναλη – Δάσους – Νηρηίδων - Ηρ. Αττικού –Πανός – Ευριπίδου – Διονύσου – Παλαιολόγου.
Από τη μελέτη υλοποίησης – μελέτη που εγκρίθηκε το 2009 από το Δημοτικό Συμβούλιο-  προβλέπονται τρία είδη θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης. Αποκλειστικά κατοίκων (1118 θέσεις), αποκλειστικά επισκεπτών (κατά τις εργάσιμες ημέρες 9.000- 21.00 και το Σάββατο από 9.00- 16:00) και μικτής χρήσης δηλαδή θέσεις που θα έχουν το δικαίωμα να σταθμεύουν και οι δύο (840 θέσεις).


ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΑΚΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ: Στον αέρα ΟΛΟΙ οι συμβασιούχοι



Ζήτημα αντισυνταγματικότητας μεταβατικής διάταξης του "Διατάγματος Παυλόπουλου" (Π.Δ. 164/2004) που επέτρεψε τη μονιμοποίηση συμβασιούχων έθεσε αιφνιδιαστικά ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες. Νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για παρέμβαση της κυβέρνησης σε τέτοιου είδους "περίεργες" αποφάσεις. 
Ειδικότερα, ο κ. Τέντες υποστήριξε ότι το άρθρο 11 του Π.Δ. 164/2004 που προβλέπει ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις οι διαδοχικές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου συνιστούν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου είναι αντισυνταγματικό.

Επίσης τόνισε ότι το άρθρο 11 του Π.Δ. είναι αντίθετο στο άρθρο 103 του Συντάγματος το οποίο δεν επιτρέπει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν την ξαφνική στάση του κ. Τέντε με τη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου και τις απόψεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν για το θέμα των συμβασιούχων.



pantazisnikos.blogspot.com


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha