Popular Post

Blogger Themes

WEB TV HALANDRI ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ! ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ!

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ;;;; ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

     - Ο κ. Παπαδόπουλος;
     - Εξαρτάται.
     - Τι εννοείται «εξαρτάται»;
     - Από το ποιος τον ζητεί.
     - Συγγνώμη, αυτό δεν είναι το τηλέφωνο του κ. Παπαδόπουλου;
     - Πιθανότατα. Ποιος τον ζητεί;
     - Αγκαθούρα. Από την Kleftobank.
     - Τότε δεν είμαι ο κ. Παπαδόπουλος.
     - Μπορώ να μιλήσω στον κ. Παπαδόπουλο;
     - Αμα θέτε, εγώ θα σας εμποδίσω;
       - Με συγχωρείτε, τι συμπεριφορά είναι αυτή;
     - Αν ξαναπάρεις, να δεις που θα την έχω χειροτερέψει.

ΣΑΔΟΜΑΖΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ  
      - Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ.
     - Ο ίδιος.
    - Από την Kleftobank τηλεφωνώ, κύριε Παπαδόπουλε, Αγκαθούρα.
     - Α, υπέροχα.
     - Σχετικά με το δάνειό σας...
     - Ναι, τι έπαθε;
     - Εχετε καθυστερήσει 6 ημέρες την πληρωμή του.
     - Και μία σήμερα 7.
     - Πότε υπολογίζετε ότι θα μπορέσετε να καταθέσετε το ποσό;
     - Οταν το καταθέσω, θα το δείτε στον υπολογιστή σας.
     - Πρέπει να μου πείτε μια ημερομηνία.
     - Δεν θέλω να σας πω. Θα το δείτε κατατεθειμένο.
     - Με συγχωρείτε, αλλά δεν είναι αυτή συμπεριφορά.
     - Βρε, άντε μου στο διάολο, που θα μου μάθεις και συμπεριφορά, αλογομούρα.
     - Η συνομιλία μας, κύριε Παπαδόπουλε, καταγράφεται και θα μεταβιβαστεί στους υπεύθυνους.
     - Και πώς θα τους πεις ακριβώς, κούκλα μου:
     «Με είπαν καριόλα στο τηλέφωνο επειδή κάνω το επάγγελμα μιας καριόλας»; (κλείσιμο)


ΕΠΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ--ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ


Αν δεν μπορούν οι αρχές να τους συλλάβουν, ο λαός πρέπει ν' αναλάβει τον ρόλο του ...


 ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ


Πρωθυπουργός με… αδήλωτη πισίνα!Πριν από μερικούς μήνες αποκαλύφθηκε ότι ο Φίλιππος Πετσάλνικος είχε αυθαίρετη και αδήλωτη πισίνα, αυθαίρετες προσθήκες στην κατοικία και αυθαίρετο ισόγειο 60 τ.μ.

Ο πρόεδρος της βουλής και σύμφωνα με τη φημολογία επόμενος πρωθυπουργός παραδέχτηκε με κυνικότητα τις αυθαιρεσίες λέγοντας ότι έχει καταβάλει τα ετήσια πρόστιμα διατήρησης μέχρι να του δοθεί η ευκαιρία να νομιμοποιήσει τις κατασκευές με τον νόμο περί αυθαιρέτων. «Διαπίστωσα τις αυθαιρεσίες και θα πράξω τα νόμιμα», έλεγε σε ανακοίνωσή του ο Πετσάλνικος.


Ακόμη χαρακτήριζε τις αυθαιρεσίες «πολεοδομικές ελλείψεις» και όπως είπε πληρώνει ήδη τα σχετικά πρόστιμα διατήρησης. Η Πολεοδομία του έχει επιβάλει το ποσό των 21.368,59 ευρώ ως πρόστιμο ανέγερσης και 2.195,76 ευρώ ως πρόστιμο διατήρησης, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς αντιστοιχεί σε κατασκευές που έχουν γίνει πριν από έξι περίπου χρόνια.


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ

Γράφει η Πόπη Σουφλή
Θα αποτολμήσουμε να γίνουμε προφητικοί. 
Η νέα κυβέρνηση - παρωδία, που αναδεικνύεται σε λίγη ώρα,  μετά από τρεις μέρες πλήρους γελοιοποίησης του  πολιτικου συστήματος και σκληρών παρασκηνιακών διεργασιών, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.
Οι πληροφορίες μας, κάνουν λόγο για...
εκλογές τον Δεκέμβριο, αφού προηγουμένως, η νέα κυβέρνηση, προχωρήσει σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα, μη πληρωμή των CDS, μη καταβολής της


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ...!!!


Επαναδημισιεύεται άρθρο του thoureiou απο τις 25/7/2011

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΛΕΘΡΟ…!!!

 Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος

Η ανάπτυξη της Κίνας με ρυθμούς κοντά στο 11% είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας της αποσταθεροποίησης της υφηλίου.
Το σημαντικότερο σ αυτή την ιστορία είναι ότι η Κίνα έχει πραγματική ανάπτυξη και όχι φούσκα, δηλαδή δεν στηρίζεται στους νεαρούς golden boys της δύσης που χρησιμοποιούν τα χαρτοφυλάκια σαν το play station.
Η ανάπτυξη της Κίνας έχει τα παρακάτω  χαρακτηριστικά:...

  • ·         Θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής ενέργειας…!!!
  • ·         Έχει απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης σε πρωτογενείς και δευτερογενείς τομείς…!!!
  • ·         Έχει πολύ χαμηλό κόστος εργασίας…!!!
  • ·         Η Κίνα δήλωσε ότι τελειοποίησε μία τεχνική επεξεργασίας χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου που θα της επιτρέψει να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες για αιώνες.


VIDEO: Ήταν έγκυος τα τελευταία 23 χρόνια!dougar VIDEO: Ήταν έγκυος τα τελευταία 23 χρόνια!Θα φέρει στον κόσμο το…20ο παιδί της στη διάρκεια του Απριλίου του 2012.

Η 45χρονη Μισέλ Ντούγκαρ, κατά μέσον όρο, τα 23 τελευταία έτη γεννάει ένα παιδί κάθε…18 μήνες περίπου.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι παντρεμένη με τον συνομήλικο της Τζιμ Μπομπ. Αθλείται πέντε από τις επτά μέρες της βδομάδας και επιμένει στην “υγιεινή διατροφή”.
michele VIDEO: Ήταν έγκυος τα τελευταία 23 χρόνια!
Η πολύτεκνη οικογένεια ζει σε μια πολύ φτωχή, συγκριτικά, αμερικανική πολιτεία, το Αρκανσο. Έχει δέκα αγόρια και εννέα κορίτσια.
Το μεγαλύτερο από τα παιδιά τους είναι σήμερα 23 ετών, ενώ το μικρότερο μόλις 23 μηνών. Ήδη, το ζευγάρι έχει αποκτήσει και δύο εγγόνια.


Τί μπορεί να πάθει ένας άντρας που δεν ξέρει να φοράει προφυλακτικό.VIDEO


Ονοματολογία για τη θέση του πρωθυπουργού
Αλ Τσαντίρι Νιουζ, 8/11/2011,
Αόρατη Αυτοκρατορία! Βίντεο, δείτε το! VIDEOΟι πιο "θανατηφόροι δικτάτορες"...Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ!!

Οι πιο "θανατηφόροι δικτάτορες"... 
 
 Μουαμάρ Καντάφι Λιβύη
Το 42χρονο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι τελείωσε χτες με τον εξεγερμένο λαό να πανηγυρίζει πάνω από το νεκρό σώμα του άλλοτε ισχυρού ηγέτη της πιο πλούσιας πετρελαιοπαραγωγού χώρας της βόρειας Αφρικής.
Όμως ο...
Συνταγματάρχης Καντάφι δεν κατατάσσεται ανάμεσα στους πιο «θανατηφόρους δικτάτορες», που διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και μαζικές δολοφονίες, των τελευταίων 100 ετών.
Οι δικτάτορες που οδήγησαν στο θάνατο περισσότερους από 1 εκατ. ανθρώπους, είτε προχωρώντας σε γενοκτονίες είτε μέσω κακής διαχείρισης πόρων που οδήγησε σε λιμοκτονία το λαό τους, είναι οι εξής:
 


New York Times: Καταπληκτικό άρθρο Βρετανού Ιστορικού για την Ελλάδα


 (Σημείωση: Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 30/06/2011)Του Μαρκ Μαζάουερ*
Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης. Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την οθωμανική αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από τη φυλακή της αυτοκρατορίας.


"Από το 1982 δάνειζε Κοσκωτά ο Ρουμελιώτης"!


Ποιος είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης; Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έχει αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή. Διατέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων και ήταν μέλος όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 1981-1989, και συγκεκριμένα: υφυπουργός Συντονισμού, Οικονομικών, Εθνικής Οικονομίας, υπουργός Εμπορίου και υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Το 1989 εκλέχτηκε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το πλήρες βιογραφικό του Π. Ρουμελιώτη στο newsit.


Συνελήφθη ο .. Μάκαρος στα Σκόπια... ΝΑ ΤΟΣ ΝΑ ΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!Δεν πρόλαβε ο Πρόεδρος κ.Παππούλιας να πει το ιστορικό...ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ (που σημαίνει ότι βρίέθηκε ο νέος Πρωθυπουργός) και ήρθε αμέσως η πρώτη αλλά σημαντική επιτυχία της νέας κυβέρνησης...πριν καν αυτή ορκιστεί!!!
Με αστραπιαίες κινήσεις και ενέργειες συνέλαβε τον Νο1 δημόσιο κίνδυνο της χώρας μας.Τον Μάκη Ψωμιάδη.
Με την άψογη συνεργασία των Σκοπιανών Αρχών ο Μάκης συνελήφθη το μεσημέρι σε καφετέρια των Σκοπίων πίνοντας ανέμελα τον καφέ του.
Έτσι συνελήφθη ίσως ο τελευταίος (στο σημείο που έχουμε φθάσει) "ελεύθερος" ΕΛΛΗΝΑΣ! κρίμα και πάλι κρίμα.
Μία προδοτική ενέργεια των γειτόνων μας που θα πρέπει να μας απασχολήσει εν όψει και της επικείμενης απόφασης για την ονομασία του κράτους τους


Πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών και δημοτικών υπαλλήλων έξω από τη ΝομικήΟ Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καταδίκασε τη σημερινή επίθεση που δέχθηκαν με πέτρες δημοτικοί αστυνομικοί, από αγνώστους μετανάστες, οι οποίοι, σύμφωνα με το δήμο, βρίσκονταν στο περίβολο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας...
στο πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας, κάνοντας παράνομο εμπόριο, ενώ έδωσε εντολή να ενταθούν οι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου. 

Ο κ. Καμίνης, ο οποίος την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στο σημείο προκειμένου να παρακολουθήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική αστυνομία δήλωσε: 

«Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες και πρέπει να τις καταδικάσει κάθε Αθηναίος πολίτης. Δεν πτοούμαστε, όμως και θα συνεχίσουμε αυτή την πολύ δύσκολη προσπάθεια, ώστε η Αθήνα να έχει την εικόνα που της αξίζει».


http://hellas-now.blogspot.com/


Παράνομο σήμα στάθμευσηςΣτο Χαλάνδρι και επί της οδού Αγίας Βαρβαρας 63 (το διώροφο διπλα στον υποσταθμό της ΔΕΗ και δίπλα στο νούμερο 75) εχει τοποθετηθεί αυθαίρετα από τον ιδιοκτήτη στην πόρτα της εισόδου σήμα πάρκινγκ χωρις να... υπάρχει πραγματικά νόμιμος χώρος για παρκάρισμα αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει μόνιμη θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητό του έξω απο την πορτα της αυλης του αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχης. Επικοινώνησα με την Δημοτική Αστυνομία Χαλανδρίου για να τους καταγγείλω την παράνομη τοποθέτηση του σήματος αλλά οταν τους ανέφερα την διεύθυνση αρχίζανε να ψελλίζουν διάφορες δικαιολογίες π.χ. οτι το σήμα δεν είναι παράνομο γιατί είναι τοποθετημένο στα καγκελα του σπιτιού και δεν μπορουνε να το αφαιρέσουνε και αλλες πολλές. Ισχύουν πράγματι τα παραπάνω ή τα δημιουργεί η κομματική θέση του συζύγου της ιδιοκτήτριας;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Ντοκυμαντερ, Μαραθώνιος: Μια ελληνική ιστορίαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ - Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ – ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Μαραθωνίου το Σαββατοκύριακοmarathonios_tis_athinasΑπό τις 09:00 ως τις 17:30 θα ισχύσουν οι κυκλοφοριακές αλλαγές εξαιτίας του 29ου Κλασσικού Μαραθωνίου.
Οι ρυθμίσεις θα γίνουν σε: Λ.Μαραθώνος – οδός Μαραθωνοδρόμων– Τύμβος Μαραθώνα – οδός Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου - Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.


Σαν σήμερα, 9 Νοεμβρίου959
πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Ζ' ο Πορφυρογέννητος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου. (Γεν. 2/9/905)

1492
οι Μέδικοι γίνονται κυβερνήτες της Φλωρεντίας
.
1541
η Κάθριν Χάουαρντ, σύζυγος του Ερρίκου Η, φυλακίζεται στον Πύργο του Λονδίνου κατηγορούμενη για μοιχεία. Εκτελέστηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1542.

1799
ο Ναπολέων Βοναπάρτης κατακτά την εξουσία στη Γαλλία.

1818
γεννιέται ο σημαντικός Ρώσος συγγραφέας και ποιητής Ιβάν Τουργκένιεφ,
.
1825
ο Ιμπραήμ καταστρέφει τον Πύργο και τη Γαστούνη.

1858
κάνει την πρώτη της εμφάνιση η Συμφωνική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης.

1866
το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου στην Κρήτη. Ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης βάζει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη και ανατινάζει την ανατολική πτέρυγα της μονής, καταπλακώνοντας Χριστιανούς και Τούρκους.

1868
γεννιέται η βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου, Μαρί Ντρέσλερ.

1880
πεθαίνει ο Έντουιν Ντρέικ, ο άνθρωπος που δημιούργησε την πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ. Πραγματοποίησε την πρώτη γεώτρηση για την ανεύρεση πετρελαίου στην περιοχή της Πενσιλβάνια το 1859 και στη συνέχεια δημιούργησε την εταιρία «Seneca Oil». (Γεν. 29/3/1819)

1881
ο Γιόχαν Μπραμς συμμετέχει ως πιανίστας στη Βουδαπέστη, στην πρώτη ερμηνεία του Κοντσέρτου του για Πιάνο και Ορχήστρα αρ. 2.

1888
ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης σκοτώνει το τελευταίο του θύμα, την Μέρι Τζέιν Κέλι.

1900
η Ρωσία κατακτά τη Μαντζουρία με 100.000 άνδρες.

1906
ο Τίοντορ Ρούσβελτ γίνεται ο πρώτος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, που αποφασίζει να βγει έξω από τα σύνορα της χώρας του και επισκέπτεται το Πουέρτο Ρίκο και τον Παναμά.

1910
Γαλλία, Νορβηγία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Ρωσία και Βρετανία αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις με τη νέα Δημοκρατία της Πορτογαλίας.

1912
οι συντηρητικοί νικούν στις εκλογές στη ρωσική Δούμα.

1913
γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός Χέντι Λαμάρ.

1918
πεθαίνει ο «καταραμένος» ποιητής Γκιγιόμ Απολινέρ.

1918
γεννιέται ο Σπίρο Άγκνιου, (Σπυρίδων Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος), ελληνοαμερικανός πολιτικός που διετέλεσε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατά το διάστημα 1969-1973, επί προεδρίας Νίξον. (Θαν. 17/9/1996)

1925
στη Γερμανία, ιδρύονται τα τάγματα ασφαλείας (SS) του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (Ναζί).

1928
γεννιέται η βραβευμένη με Πούλιτζερ, Αμερικανίδα ποιήτρια Άνι Σέξτον.

1929
γεννιέται ο Ούγγρος συγγραφέας, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ίμρε Κέρτες.

1930
στην Αυστρία, οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν τις εκλογές. Οι Ναζί και οι κομμουνιστές δεν παίρνουν ούτε μια έδρα στη νέα Βουλή.

1931
Έλληνα μοναχός ανακαλύπτει στην Τραπεζούντα την περίφημη εικόνα της Παναγίας του Σουμελά.

1934
γεννιέται ο διάσημος αστρονόμος και συγγραφέας Κάρλ Έντουαρντ Σαγκάν, που προσπάθησε να φέρει την επιστήμη πιο κοντά στο ευρύ κοινό.

1935
γεννιέται η τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Μαρίας Δημητροπούλου.

1938
στη Γερμανία, Ναζί πυρπολούν συναγωγές, καταστρέφουν εβραϊκά μαγαζιά και συλλαμβάνουν χιλιάδες Εβραίους, κατά τη διάρκεια της "Νύχτας των Κρυστάλλων".

1939
στην Ελλάδα, τίθενται σοβαροί περιορισμοί στην ανοικοδόμηση για την εξοικονόμηση σιδήρου, του οποίου είναι αισθητή η έλλειψη.

1941
γεννιέται ο Τομ Φόγκερτι, κιθαρίστας των Creedence Clearwater Revival. Πέθανε από AIDS τον Σεπτέμβριο του 1990.

1942
ο Καναδάς και το Μεξικό διακόπτουν τις σχέσεις τους με την κυβέρνηση του Βισί στη Γαλλία.

1943
στην Αλγερία, ο στρατηγός Ζιρό παραιτείται από τη γαλλική Επιτροπή Εθνικής Ανεξαρτησίας.

1944
για πρώτη φορά μετά το 1939, οι Επιτροπές Νόμπελ Σουηδίας και Νορβηγίας απονέμουν τα Βραβεία Νόμπελ. Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στο Διεθνή Ερυθρό Σταυρό
.
1948
γεννιέται ο Βραζιλιάνος προπονητής Λουίς Φελίπε Σκολάρι.

1953
η Καμπότζη ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.

1953
πεθαίνει ο πρώτος μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ.

1961
ο Μπράιαν Επστάιν γίνεται ο μάνατζερ των θρυλικών Beatles.

1963
στην Ιαπωνία, δυο τραγικά περιστατικά συγκλονίζουν τη χώρα: τρία τρένα συγκρούονται με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 161 άτομα, ενώ έκρηξη, που σημειώνεται σε ανθρακωρυχείο προκαλεί το θάνατο 448 ανθρώπων.

1964
στην Ιαπωνία, πρωθυπουργός εκλέγεται ο Εϊσάκου Σάτο.

1965
σημειώνεται μπλακάουτ στη Νέα Υόρκη και στα ανατολικά παράλια της Βόρειας Αμερικής.

1966
ο Τζον Λένον συναντά για πρώτη φορά σε μία έκθεση μοντέρνας ζωγραφικής τη Γιόκο Όνο και την ερωτεύεται.

1968
η Άρσεναλ γιορτάζει τα 50 της συνεχή χρόνια στην Α Κατηγορία του Αγγλικού Πρωταθλήματος, παρουσία ρεκόρ για τα δεδομένα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

1970
το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δεν εξετάζει την υπόθεση, που θα επιτρέπει στην Πολιτεία της Μασαχουσέτη να δίνει το δικαίωμα στους πολίτες της να μη συμμετέχουν σε πόλεμο, που δεν έχει κηρυχθεί.

1970
πεθαίνει ο Σαρλ Ντε Γκολ, στρατηγός και πρόεδρος της Γαλλίας επί 11 χρόνια (1958-1969). (Γεν. 22/11/1890)  [Αποφθέγματα]

1971
το συνέδριο της Ένωσης Κέντρου στη Βιέννη ορίζει ως εκπρόσωπό της τον Γεώργιο Μαύρο.

1973
γεννιέται ο Ζήσης Βρύζας, διεθνής ποδοσφαιριστής.

1974
γεννιέται ο διάσημος Ιταλός ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, Αλεσάντρο ντελ Πιέρο.

1979
ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής εγκαινιάζει τα έργα του Μόρνου.

1981
πεθαίνει ο λογοτέχνης Διονύσης Ρώμας.

1982
ο Sugar Ray Leonard ανακοινώνει, ότι αποχωρεί από τα ρινγκ μετά από εγχείρηση στα αριστερό του μάτι. Αργότερα, θα γίνει σχολιαστής αγώνων στο δίκτυο NBC.

1985
ο Γκάρι Κασπάροφ σε ηλικία 22 ετών γίνεται ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι βάζοντας τέλος στην 22χρονη κυριαρχία του Ανατόλι Καρπόφ σε αγώνα στη Μόσχα.

1988
ο Laffit Pincay Jr γίνεται ο δεύτερος τζόκεϊ στην ιστορία που φτάνει τις 7.000 νίκες στην καριέρα του όταν κερδίζει την 7η κούρσα στο Hollywood Park ιππεύοντας τον Phone Bid.

1989
ο πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συζητά με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Χαρίλαο Φλωράκη, για την περίπτωση σχηματισμού οικουμενικής Κυβέρνησης.

1990
ο "Νουρέγιεφ" του ελληνικού ποδοσφαίρου Βασίλης Χατζηπαναγής ανακοινώνει ότι αποσύρεται από τα γήπεδα
.
1991
πεθαίνει από έμφραγμα, σε ηλικία 70 ετών, ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός και τραγουδιστής, Ιβ Μοντάν.

1992
οι ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων των χωρών-μελών της ΕΟΚ αποφασίζουν την ίδρυση Ενιαίου Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

1993
αρχίζει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο νέος κύκλος καταθέσεων για την υπόθεση της ΑΓΕΤ - Ηρακλής.

1994
το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από πολύμηνη διαδικασία, κρίνει ένοχο τον Γιώργο Κοσκωτά για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις και τον καταδικάζει σε κάθειρξη 25 ετών.

1995
το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει το βραβείο Ζαχάροφ στη Κούρδισσα φυλακισμένη βουλευτή Λεϊλά Ζανά.

1996
ο Evander Hollyfield κερδίζει με τεχνικό νοκ άουτ στον 11ο γύρο τον Mike Tyson στο Λας Βέγκας και ανακηρύσσεται παγκόσμιος πρωταθλητής.

1997
πεθαίνει ο Αργεντινός προπονητής Ελένιο Ερέρα, ο άνθρωπος που εισήγαγε το κατενάτσιο στο ποδόσφαιρο, το σύστημα, που βασιζόταν στην υπεροχή της άμυνας και στις ξαφνικές αντεπιθέσεις.

2003
ολική έκλειψη σελήνης είναι ορατή από την Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και την κεντρική Ασία.

2005
βομβιστικές επιθέσεις σε τρία ξενοδοχεία στο Αμμάν της Ιορδανίας σκοτώνουν 60 άτομα


Η ιστορία της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα της Τουρκίας (video)


Βασίλης Φουρτούνης: δάσκαλος, αναπληρωματικός Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

 Πέρσι τέτοια εποχή αναφερόμαστε στην πατριαρχική λειτουργία που έγινε μετά 87 χρόνια με την άδεια της τούρκικης κυβέρνησης, στο ιερό χώρο της Μονής της Παναγίας Σουμελά. Φέτος σκεφτήκαμε να ασχοληθούμε με την ιστορία της συγκεκριμένης Μονής, που αποτελεί το ιστορικό και θρησκευτικό επίκεντρο ολόκληρου του Ποντιακού Ελληνισμού.

  Η τραπεζούντα 


 Η Μονή Παναγίας Σουμελά ή Μονή Σουμελά, είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην Τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Τραπεζούντα


Η Νύχτα των ΚρυστάλλωνΗ αποκληθείσα «νύχτα των κρυστάλλων» αποτελεί το πρώτο μαζικό πογκρόμ εναντίον των Εβραίων στη Γερμανία. Συνέβη τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου 1938 ως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας και ήταν η πρώτη ένδειξη για το τι θα ακολουθούσε αργότερα με το εβραϊκό ολοκαύτωμα. Ονομάστηκε «νύχτα των κρυστάλλων», επειδή οι Ναζί ξέσπασαν πάνω στις ιδιοκτησίες των Εβραίων, σπάζοντας τις βιτρίνες πολλών καταστημάτων τους.
Όλα ξεκίνησαν δύο μέρες νωρίτερα, όταν ένας


Το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου (video)Κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών, σύμβολο ηρωισμού και θυσίας. Είναι το σημαντικότερο επεισόδιο της Κρητικής Επανάστασης του 1866.
Η κακοδιοίκηση και η καταπίεση της τουρκικής διοίκησης ανάγκασε την Παγκρήτια Συνέλευση που συνήλθε στα Χανιά να αποστείλει στις 14 Μαΐου 1866 αναφορά στον Σουλτάνο με μια σειρά αιτημάτων. Συγκεκριμένα, ζητούσε: βελτίωση του φορολογικού συστήματος, σεβασμό της χριστιανικής θρησκείας, αναγνώριση του πληθυσμού να εκλέγει ελεύθερα τους δημογέροντές του και τη λήψη μέτρων για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha