Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Στο νοσοκομείο ο Στάθης Ψάλτης



Στο νοσοκομείο εισήχθη εσπευσμένα τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Στάθης Ψάλτης. Ο γνωστός ηθοποιός αισθάνθηκε έντονη ζαλάδα και μούδιασμα στα άκρα με αποτέλεσμα ο θεράπων ιατρός να κρίνει αναγκαία τη μεταφορά τους προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το τελευταίο διάστημα το πρόγραμμα του Στάθη Ψάλτη ήταν κουραστικό με αποτέλεσμα τα σημάδια της κόπωσης να είναι αισθητά. Παρά τις οδηγίες των γιατρών που συνιστούσαν ξεκούραση, εκείνος βρισκόταν συνεχώς σε εγρήγορση, με αποτέλεσμα τα ξημερώματα του Σαββάτου να ζαλιστεί, να νιώσει πονοκέφαλο και να μουδιάσει το δεξί του πόδι.


Το «ευρω-μπορντέλο», η... τσατσά και το μαντρόσκυλο



thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Η συνταγή στην οποία κατέληξε η σύνοδος κορυφής ήταν η αναμενόμενη. Όπως την περιγράφαμε τόσο καιρό και όπως την ανέμεναν οι περισσότεροι τις τελευταίες μέρες: η Γερμανία παρέμεινε πιστή στη δημοσιονομική «ορθοδοξία» χαράζοντας και επιβάλλοντας στην Ευρώπη μια Κόλαση ισόβιας λιτότητας. Η οικονομική και πολιτική κατάκτηση της Γηραιάς Ηπείρου θα προηγηθεί κάθε «λύσης» στην κρίση χρέους.
Άλλωστε η ευρωζώνη δεν έχει λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Τα λεφτά που θα εγγυηθούν τα χρέη είναι πολλά – και δεν είναι διαθέσιμα. Η φράου Άνγκελα, λοιπόν, έχοντας υποτάξει πλήρως τον «μικρούλη» Σαρκοζί, προσφέροντάς του ένα κοκαλάκι προστασίας των τραπεζών του από μελλοντικά «κουρέματα», επέβαλε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς μηδενικών ελλειμμάτων με αυτόματες ποινές για τους «παραβάτες», οι οποίες θα εξειδικευθούν μέχρι τον Μάρτιο. Οι ποινές αυτές θα επιβάλλονται χωρίς καθυστέρηση, εκτός αν αποφασίσει διαφορετικά μια αυξημένη πλειοψηφία.
Και τι έγινε αν η ύφεση εξ αιτίας της λιτότητας σε εμποδίζει να πιάσεις τους στόχους; Και τι έγινε αν ήδη έχεις ξεσκίσει τον λαό σου αλλά αδυνατείς να τα βγάλεις πέρα; Η «παράβαση» θα τιμωρείται αυτομάτως.


HALANDRI NEWS · O Αθλητισμός προτεραιότητα και ανάγκη.


Δημοτικό Γυμναστήριο Χαλανδρίου Όλο και περισσότεροι χαλανδραίοι και γείτονες των Βριλησσίων επισκέπτονται το Γυμναστήριο. Πολίτες και αθλητές μαζί τρέχουν ,γελούν φροντίζουν για την Υγεία. Αυτό που θα έπρεπε να απασχολήσει την διοίκηση άμεσα είναι η είσοδος αυτοκινήτων στον αθλητικό χώρο. Αυτοκίνητα κινούνται ανάμεσα σε παιδιά που ανέμελα κινούνται. Τι θα γίνει αν κάποιο παιδί κτυπήσει; Το δεύτερο απαραίτητο είναι η άμεση κατασκευή νέων των τουαλετών που είναι μεν καθαρές αλλά μετρούν πάνω από σαράντα χρόνια λειτουργία. Το μάρμαρο είναι κατάμαυρο και πηγή μολύνσεων.


 pantazisnikos.blogspot.com


HALANDRI NEWS · Γ.Σ. Χαλανδρίου-Α.Σ. Κολλέγιο Ντερή


Την Παρασκευή 09/12, η γυναικεία ομάδα του Γ.Σ. Χαλανδρίου αντιμετώπισε

σε εμβόλιμο αγώνα, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της


Γ΄ Ε.Σ.Π.Α.Α.Α την ομάδα του Α.Σ. Κολλέγιο Ντερή. Το τελικό σκορ ήταν


3-0 (25-10, 25-17, 25-10) σετ, για την τυπικά γηπεδούχο ομάδα του Γ.Σ. Χαλανδρίου,

 αφού ο αγώνας έγινε στο κλειστό της Νέας Πεντέλης. Ως αξιοσημείωτο σημείο

 του αγώνα είναι η χρησιμοποίηση άλλων δύο αθλητριών απ' τις παγκορασίδες του

 Γ.Σ. Χαλανδρίου. Πρόκειται για τη 13χρονη Γεωργία Κρητικού και για τη


HALANDRI NEWS · ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ....


Κάναμε τσάμπα τρενάκι - γιατί τα παιδιά της λαϊκής συνέλευσης μας έβαλαν εμάς τα παιδάκια να κάνουμε τσάμπα "γύρω γύρω όλη" -  κράξανε λίγο τον δήμαρχο - λιγουλάκι για αρχή - που άναψε ένα δέντρο που ξέχασε να στολίσει, ΜΙΑ ΧΑΡΑ! 

Ο Δήμαρχος εκνευρίστηκε λιγάκι αλλά ήταν προσωρινό. Μετά του πέρασε.

Και μάθαμε και πολύ ωραία νέα. Μάθαμε και Ιταλικά. Πολύ όμορφα περάσαμε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ! 

ΥΓ 1: Αυτοί που πραγματικά είναι κατάλληλοι για συναναστροφές με τα παιδιά σας είναι το προσωπικό της επιχείρησης. ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ! ΑΨΟΓΟΙ! Ρωτήστε τους παρευρισκομένους!  Αφού σκέφτομαι να προτείνω να τους προσλάβουν μετά για τους παιδικούς σταθμούς.

ΥΓ2: Στο ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ το εισητήριο είναι ΜΟΝΟ 10 ευρώ το κεφάλι. 

Δηλαδή μπορούμε να σας υποδείξουμε ιδιωτικές ετιαρίες, σε δικό τους οικόπεδο, με δικό τους κτίριο, δικό τους ρεύμα, ΝΟΜΙΜΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕΣ, με ΙΚΑ κλπ ΦΤΗΝΟΤΕΡΕΣ άμα θέτε,
Ένας παππούς που πέρασε δίπλα μας έλεγε ότι η αντίστοιχη τιμή στο ΜΑΡΟΥΣΙ είναι 4 ΕΥΡΩ! 
Θα το ερευνήσουμε από Δευτέρα αν έχει δίκιο αλλά μάλλον έχει. Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΞΕΡΕΙ! Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ! (Τίποτα δεν ξέρει. Είναι από χωριό.)

ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ



 stinplatia.blogspot.com


Οι συνταγές της... πείνας! Tι έκαναν στην... κατοχή και ΟΧΙ μόνο.



Οι παλιοί όταν διηγούνταν τις στερήσεις που πέρασαν στην Κατοχή δάκρυζαν και απεύχονταν να τις ζήσουν οι νεότεροι… Κι όμως, στην Ελλάδα του 2011 οι εικόνες αυτές κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους.

Ο εφιάλτης της ασιτίας επέστρεψε και αρκετοί προσπαθούν με καθημερινό αγώνα να αποκτήσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. Στις «Συνταγές της πείνας», το βιβλίο της Ελένης Νικολαΐδου, παρουσιάζεται με...
ακρίβεια η ζωή κατά την περίοδο της κατοχής, όπως επίσης και τους εφευρετικότατους τρόπους για να αποκτήσουν τα προς το ζην οι άνθρωποι εκείνη την περίοδο.
Η ιστορικός Ελένη Νικολαΐδου, που έχει γράψει περισσότερα από 20 βιβλία, βγάζει από το χρονοντούλαπο τις συνταγές της Κατοχής, προκαλώντας αίσθηση τόσο στον εγχώριο όσο και στον παγκόσμιο Τύπο. Μάλιστα, όπως η «Daily Telegraph».. αναφέρει χαρακτηριστικά, «είναι το απόλυτο εγχειρίδιο για το πώς σφίγγει το ζωνάρι».
Οι ομοιότητες μεταξύ της κατοχικής περιόδου και του σήμερα είναι εμφανείς. Τότε, ούτε λόγος για δουλειά, τώρα η ανεργία έχει «απογειωθεί», οι μισθοί «ψαλιδίζονται» μήνα με τον μήνα, η ακρίβεια γιγαντώνεται, ενώ η εφορία κάθε τρεις και λίγο ζητάει νέους φόρους.

Τότε, στις ημερήσιες εφημερίδες είχαν καθιερωθεί μόνιμες στήλες με «οδηγίες επιβίωσης». Τώρα, στα δελτία ειδήσεων και στις εφημερίδες πρώτο θέμα καθημερινά είναι η οικονομική ανέχεια και τα κρούσματα πείνας που έχουν χτυπήσει ακόμη και παιδιά σε σχολεία. Πρόσφατα παρατηρήθηκε πως μαθητές λιποθυμούν από την πείνα μέσα σε σχολικές τάξεις.


HALANDRI NEWS · ΠΑΟΚ -Ατρόμητος 3-1



Ο Ευρωπαίος ΠΑΟΚ εμφανίστηκε και στο ελληνικό πρωτάθλημα και επιβλήθηκε 3-1 του Ατρομήτου στην Τούμπα, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα! Λίνο, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης τα γκολ του «δικεφάλου»!
  
Για τους Περιστεριώτες ήταν η δεύτερη εφετινή ήττα στο πρωτάθλημα.
Το ματς είχε…τρελό ρυθμό στο ξεκίνημά του και μέσα στα πρώτα 13 λεπτά ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τα σουτ των Σαλπιγγίδη (άουτ) και Γκαρσία (ο Ιτάνζ απέκρουσε δύσκολα το απευθείας φάουλ του Ουρουγουανού), ενώ ενδιάμεσα ο Επστάιν μπήκε από πλάγια στην περιοχή, αλλά ο Κρέσιτς απέκρουσε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Γερμανού.


Σαν σήμερα, 11 Δεκεμβρίου



JulianusII-antioch(360-363)-CNG.jpg
 Ιουλιανός ο Αποστάτης

Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

361 ο Ιουλιανός ο Αποστάτης γίνεται άρχοντας της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Διοικεί από την Κωνσταντινούπολη και προσπαθεί να επαναφέρει τον Παγανισμό.

969 πεθαίνει ο Νικηφόρος Φωκάς, αυτοκράτορας του Βυζαντίου. (δολοφονήθηκε) (Γεν. 912)

1781 γεννιέται ο φυσικός Ντέιβιντ Μπρούστερ, ο οποίος το 1816 ανακάλυψε το καλειδοσκόπιο.

1803 γεννιέται στα περίχωρα της Γκρενόμπλ της Γαλλίας ο συνθέτης Εκτόρ Μπερλιόζ, που θεωρείται ο εισηγητής του ρομαντισμού στη μουσική του 19ου αιώνα και σπουδαίος μουσικοκριτικός.

1843 γεννιέται ο μικροβιολόγος Ρόμπερτ Κοχ, που ανακάλυψε το βακτήριο της χολέρας (1883). Τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1905.


HALANDRI NEWS · Φωτεινό Χριστουγεννιάτικο σπίτι



Περιγραφή


Είναι ενα μπισκοτένιο σπίτι με παράθυρα απο λιωμένες χρωματιστές καραμέλες που το φωτίζουμε με Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. 



Τι χρειαζόμαστε:


Σοκαριστικό βίντεο του CNN για τους άστεγους της Αθήνας


Την εξαθλίωση και την ανέχεια, που οδήγησε στη φτώχεια αρκετούς Έλληνες αποτυπώνει βίντεο που μετέδωσε το CNN.

Σοκαριστικό βίντεο του CNN για τους άστεγους της Αθήνας
Το βίντεο, με τίτλο «η λιτότητα σπρώχνει τους Έλληνες στο δρόμο», δείχνει ανθρώπους αδύναμους και ταλαιπωρημένους, που μένουν συνήθως στο δρόμο και εκλιπαρούν για ελεημοσύνη.
«Η κρίση χρέους έχει μετατραπεί σε κοινωνική κρίση» σημειώνει το CNN, που αναφέρει ότι τα μέτρα λιτότητας και η κρίση έχουν δημιουργήσει μια νέα κατηγορία πολιτών, τους νεόπτωχους. Οι άνθρωποι αυτοί, πριν λίγους μήνες είχαν και σπίτι και δουλειά, ωστόσο πλέον είναι άστεγοι και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα.



Φοβερή φάρσα με κομμένο κεφάλι!




Το Ειρηνοδικείο Χανίων «σώζει» το σπίτι πολύτεκνης οικογένειας


Το Ειρηνοδικείο Χανίων «έσωσε» με απόφασή του την κύρια κατοικία μιας πολύτεκνης οικογένειας.
Το Ειρηνοδικείο Χανίων «σώζει» το σπίτι πολύτεκνης οικογένειας

Το δικαστήριο κατάφερε «κούρεμα» ύψους 53.807,03 ευρώ στο χρέος του συνταξιούχου του ΙΚΑ ύψους 69.647,03 ευρώ που είχε σε διάφορες τράπεζες.
Η σύζυγος του ηλικιωμένου δεν εργάζεται ενώ το μοναδικό εισόδημα είναι το επίδομα πολυτέκνων, μόλις 101,62 ευρώ. Η γυναίκα διαθέτει κατοικία στο όνομά της η οποία ζήτησε να εξαιρεθεί από ρευστοποίηση γεγονός που το κέρδισε.   
Για το θέμα επενέβη και η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. Ιδού το κείμενο της Ένωσης:
 «Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την υπαρ.366/2011 ηρωική    απόφασή  του, ήρθε να ρυθμίσει, να "κουρέψει " αλλά και να σώσει την κύρια κατοικία οικογένειας πολυτέκνων, με  τέσσερα παιδιά, τα τρία ενήλικα και το ένα ανήλικο ,εξαρτημένο οικονομικά από την οικογένεια, στα Χανiά της Κρήτης.


ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ ΤΟ 2011.ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ....


Αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια για να σωθεί. Αν και ζύγιζε μόλις 40 κιλά, η Ελένη Γιαννοπούλου δεν το είχε βάλει κάτω και με τη βοήθεια των ανθρώπων από το "Βοήθεια στο σπίτι", το τελευταίο διάστημα έδειχνε να πηγαίνει καλύτερα... Δυστυχώς, δεν άντεξε όμως. Η 45χρονη έπαθε έμφραγμα δύο 24ωρα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Το σώμα της, η αδυναμία της καθώς βρισκόταν ένα βήμα πριν την ασιτία, επιβάρυναν πολύ την κατάσταση.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Κράτησαν όμηρο νεογνό,μέχρι να βρεί χρήματα για να πληρώσει η μητέρα τη γέννα.



 

Αν είναι δυνατόν.Τα λεφτά κυβερνούν τα πάντα.Ακόμη και τα αισθήματα.

Σύμφωνα με καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ερώτησης στη Βουλή σε δημόσιο νοσοκομείο κράτησαν, σχεδόν ως “όμηρο” νεογέννητο, μέχρι η νέα μητέρα να βρει χρήματα για να πληρώσει τα νοσήλια…

Η ερώτηση του βουλευτή κ. Κριτσωτάκη και της βουλευτού κ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, αναφέρει ότι η εφαρμογή των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων“έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις γυναίκες που γεννούν στα δημόσια νοσοκομεία και οι οποίες καλούνται να καταβάλουν από 1.175 έως και 2.171 ευρώ αφού σε πολλά νοσοκομεία ζητείται από τις ίδιες να πληρώσουν τα νοσήλια”.                             

“Ειδικά δε για τις γυναίκες μετανάστριες που δεν έχουν έγγραφα νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα έχουν καταγγελθεί περιστατικά, όπου νοσοκομείο στην Αθήνα (…) έχει προβεί στην απαράδεκτη και παράνομη κράτηση του νεογέννητου βρέφους μέχρι η μητέρα του παιδιού να καταβάλει τ’ απαιτούμενα νοσήλια. Οι καταγγελίες αυτές έχουν γίνει επώνυμα και δημόσια από την Μ.Κ.Ο «Αίτημα»” λένε οι βουλευτές.


"Ellada, agapi mou": Φιλελληνικό άρθρο στην γαλλική εφημερίδα "Le Monde"


Σε άρθρο του στην γαλλική εφημερίδα "Le Monde" με τίτλο "Ellada, agapi mou", ο Etienne Roland, πρώην διευθυντής της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγητής της ελληνικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris I Panthéon, καυτηριάζει την εικόνα που δίνεται για την χώρα μας από τα ξένα ΜΜΕ και όχι μόνο. O καθηγητής εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας την οποία χαρακτηρίζει κοιτίδα του πολιτισμού. "Αισθάνομαι βαθιά ταπεινωμένος, όταν μία εφημερίδα τολμά να ισχυρίζεται, ότι η Ελλάδα είναι μία" χώρα ίσως λιγότερο "ευρωπαϊκή" απ' ό,τι φαίνεται", σημειώνει και προσθέτει: "Νιώθω ταπεινωμένος, όταν οι Γάλλοι συμπατριώτες μου κάνουν αυτό το κακό στην ιστορία και παρουσιάζουν το μύθο του Έλληνα ψεύτη και πονηρού". Στη συνέχεια ο κ. Roland, εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι... μια ευρωπαϊκή χώρα και σίγουρα είναι περισσότερο ευρωπαϊκή από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία. "Δεν θα σταθώ παρά σε μερικά σημεία. Αν η Ελλάδα δεν είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, ποιος αξίζει αυτόν τον τίτλο; Οι Γερμανοί ή η δόλια Αλβιόνα, της οποίας ο πιο μεγάλος της ποιητής Byron, έχει ήδη κατηγορηθεί για την λεηλασία της χώρας του Ομήρου; Πιο ευρωπαϊκή είναι η Αγγλία που δεν θέλει καμία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και κυρίως σε εκείνες τις χώρες που της στοιχίζουν χρήματα; Δεν είναι αυτή που έφερε στην Ελλάδα τον στρατό και τον βασιλιά στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου προκαλώντας έναν κατακλυσμό, τον οποίο η χώρα επρόκειτο να


ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!! Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!!!!!!!! Παρακαλούμε διαβάστε το είναι σύντομο.






Αυτό το μήνυμα είναι για όσους βγαίνουν τη νύχτα, πηγαίνουν σινεμά, και τους σπουδαστές που βγαίνουν από το πανεπιστήμιο ή κολέγιο, και για οποιονδήποτε κυκλοφορεί γενικά..

“Αν ένα παιδί που κλαίει στο δρόμο, σε οποιαδήποτε περιοχή, με μία διεύθυνση στο χέρι και σας πεί να το πάτε στην διεύθυνση που λέει (ακόμα κι αν είναι κοντά),πηγαίντε το στην αστυνομία και όχι στην διεύθυνση.” Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν για απαγωγή, ληστείες και βιασμούς.

 ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ, ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ.

Αντιγράψτε και επικολλήστε την παρούσα ανακοίνωση και στείλετε σε όσο περισσότερους φίλους σας. Μπορείτε να αποτρέψετε πολύ πόνο από οικογένειες…Αυτό κυκλοφόρησε από την Αστυνομία...



Πηγή


Μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις μέσω εφορίας





Νέα μείωση στις μηνιαίες αποδοχές τους θα έχουν  από την 1η Ιανουαρίου οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.


Αυτό οφείλεται στην επαχθέστερη φορολογική κλίμακα που θεσπίστηκε με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο (θέτει σε ισχύ το μειωμένο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ από 8.000 ευρώ που είχε θεσπιστεί τον περασμένο Ιούλιο), καθώς και στην έναρξη παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης από...
τους μισθούς και τις συντάξεις.
Έτσι σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις εφορίες όλης της χώρας, οι μειώσεις στις αποδοχές ενός υπαλλήλου που αμείβεται για παράδειγμα με 1.300 ευρώ το μήνα φτάνουν μέχρι και τα 35,65 ευρώ.
Ειδικότερα, ο μισθωτός των 1.300 ευρώ το μήνα έχει σήμερα μηνιαία παρακράτηση φόρου 115,95 ευρώ. Η μηνιαία παρακράτηση του μηνιαίου εισοδήματος αυξάνεται στα 138,60 ευρώ.
Επιπλέον από την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θα χάσει άλλα 13 ευρώ με αποτέλεσμα η συνολική μηνιαία παρακράτηση του να διαμορφωθεί στα 151,60 ευρώ ή 35,65 ευρώ περισσότερα σε σχέση με το Δεκέμβριο.


Μαύρη ημέρα για τον ελληνισμό της Αλβανίας



Μετά από επτά ολόκληρους μήνες, ανακοινώθηκε επίσημα, η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας για την ακύρωση του νόμου «Περί Ληξιαρχείων». Για την ακύρωση του συγκεκριμένου νόμου είχαν προσφύγει τα πρωτοδικεία των Αγίων Σαράντα, Σκόδρας, και Πρεμετής. Υποκινητής της προσφυγής ήταν ο αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου της Αλβανίας και ηγέτης της εθνικιστικής οργάνωσης «Aleanca Kuqezi», Kreshnik Spahiu.
Αφορμή στάθηκαν οι χιλιάδες προσφυγές Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, που ζητούσαν... 
την εγγραφή της ελληνικής εθνικότητας στα αλβανικά δημοτολόγια, που τους είχε αφαιρεθεί από το κομουνιστικό καθεστώς.
Την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας είχαν καταδικάσει με σχετικές ανακοινώσεις, οι εκπρόσωποι της ελληνικής και άλλων μειονοτήτων στην Αλβανία. Παράλληλα είχαν προαναγγείλει την προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ωστόσο η διαδικασία δεν μπόρεσε να προχωρήσει χωρίς την επίσημη εξαγγελία της απόφασης.
Η παράλογη καθυστέρηση της εξαγγελίας, μπορεί να κρύβει κάποια εθνική σκοπιμότητα αλλά δεν αποκλείεται και να έγινε για πολιτικούς - επικοινωνιακούς λόγους από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας Bamir Topi και του υφισταμένου του Kreshnik Spahiu, που φαίνεται να ελέγχουν τα όργανα της δικαιοσύνης, για λογαριασμό του νέου κόμματος που πρόκειται να ιδρύσουν, με κινητήρια δύναμη την εθνικιστική οργάνωση «Aleanca Kuqezi” (Ερυθρόμαυρη Συμμαχία). 


Πυρετός το Σαββατόβραδο με «el clasico» (video)



Το παιχνίδι φετίχ κάθε ποδοσφαιρόφιλου είναι ασφαλώς το Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα, το θρυλικό «clasico». Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι του ισπανικού ποδοσφαίρου, πιθανότατα οι καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στον κόσμο, θα συναντηθούν το Σαββατόβραδο (23:00, OTE-sport 1), με 500 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον πλανήτη να παίρνουν εικόνα από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Το φετινό αναμένεται να είναι το πιο αμφίρροπο ντέρμπι των τελευταίων ετών, καθώς για πρώτη φορά μετά από χρόνια μιλάμε για δύο ισοδύναμες αντιπάλους.


Αν κάποιος πρέπει να επιλέξει φαβορί, αυτό μάλλον είναι η Ρεάλ. Είναι πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, με τρεις βαθμούς διαφορά από τους Καταλανούς και αγώνα λιγότερο, παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο (όπως άλλωστε και η "Μπάρτσα") και φυσικά θα έχει στο πλευρό της περίπου 71.000 φίλους της, στην εξέδρα του "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Βέβαια, η έδρα δεν έχει αποδειχθεί καλός σύμμαχος τα τελευταία χρόνια. Από τότε που ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανέλαβε τους "μπλαουγκράνα", η Μπαρτσελόνα έχει πάρει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες σε πέντε ματς στο... άντρο του εχθρού.


40% αύξηση αυτοκτονιών στην Ελλάδα



Το οικονομικό αδιέξοδο οδηγεί ακόμη και στο θάνατο... Πρώτη σε ποσοστό αύξησης αυτοκτονιών έρχεται η χώρα μας λόγω κρίσης σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από τους πέντε πρώτους μήνες του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι δείχνουν σημαντική αύξηση αυτοκτονιών που αγγίζει το 40%!
Το διάστημα 2000-2009 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας ήταν συνολικά 3.661, με τα περιστατικά να παραμένουν σταθερά στα 350-400 ανά έτος. Μετά την Αττική, η Κρήτη είναι η περιοχή με τις περισσότερες κλήσεις στη γραμμή βοήθειας 1018. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πάνω από 20 άτομα αυτοκτόνησαν στην Κρήτη... ενώ ακόμη δεν είναι διαθέσιμα τα επίσημα στοιχεία για το 2010.


Έκλειψη Σελήνης το Σάββατο, ορατή και στην Ελλάδα




Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, η Σελήνη θα ανατείλει «ματωμένη». Πρόκειται για μία ολική έκλειψη του φεγγαριού που θα αρχίσει αρκετά νωρίτερα (1:33 μ.μ. ώρα Ελλάδος), όταν ο δορυφόρος του πλανήτη μας θα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ορίζοντα. 

Μολονότι οι παρατηρητές θα έχουν χάσει την ολική φάση του φαινομένου, σύμφωνα με τον διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Δ.Σιμόπουλο, θα μπορέσουν εντούτοις να δουν εύκολα, με την ανατολή της, τη Σελήνη καλυμμένη με το πέπλο της γήινης παρασκιάς, η οποία θα χρωματίζει την επιφάνειά της με το χαρακτηριστικό κεραμιδί χρώμα της μερικής φάσης της έκλειψης. Το όλο φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι τις 7:30 μ.μ. του Σαββάτου και θα είναι ορατό, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, απ' όλη τη χώρα.

Όσο η Σελήνη βρίσκεται πλήρως στη σκιά της Γης, η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας φτάνει στη Σελήνη και την «χρωματίζει» με μια παράξενη κεραμιδί απόχρωση που κάνει τον δορυφόρο να φαίνεται σαν «ματωμένος».


Χριστουγεννιάτικη "Μαγική Πλατεία"



Εορταστική είναι από απόψε η ατμόσφαιρα στην "Μαγική Πλατεία" Συντάγματος, με δέντρα που στολίστηκαν φέτος από μαθητές του δήμου Αθηναίων και φωταγωγήθηκαν από τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη που κήρυξε την έναρξη των χριστουγεννιάτικών εκδηλώσεων.

Χριστουγεννιάτικη  Μαγική Πλατεία
Η φωταγώγηση της πλατείας έγινε στις 6 το απόγευμα υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου. Τη σκυτάλη στην εκδήλωση πήραν οι Big Band με ένα πρόγραμμα Jazz υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Τερεζάκη.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, προκειμένου να ξαναζωντανέψει το κέντρο της Αθήνας με συμμετοχή - αλληλεγγύη και αισιοδοξία.
Τόνισε ότι στις φωτεινές γιορτές, πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά, "γιατί είναι τα μόνα που δεν φταίνε για τα όσα περνάμε και έχουν περισσότερο από κάθε άλλον, δικαίωμα στη χαρά της γιορτής. Εχουν δικαίωμα σε μια πόλη φιλική, φιλόξενη, στο ύψος του ανθρώπου".
Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις και τα εορταστικά δρώμενα θα πραγματοποιηθούν σε τρεις κεντρικές πλατείες, 17 γειτονιές και 11 πολιτιστικά κέντρα, με δέκα θεματικά φεστιβάλ στα οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 700 καλλιτέχνες, έναντι συμβολικής αμοιβής, για 30 μέρες και νύχτες.
"Επιλέξαμε", υπογράμμισε, "να φέρουμε την ατμόσφαιρα της γιορτής σε όσο γίνεται περισσότερα σημεία της πόλης, σε όσο γίνεται περισσότερους κατοίκους της. Ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, εκείνους που δοκιμάζονται περισσότερο από τις συνέπειες της κρίσης, που βιώνουν πιο έντονα την ανασφάλεια, τη ματαίωση, τις στερήσεις.
Δεν μας ενδιέφερε καθόλου να εξασφαλίσουμε το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης, ούτε να σχεδιάσουμε λαμπερά σόου. Θέλαμε μια γιορτή της πόλης από την ίδια την πόλη. Κινητοποιήσαμε όλες τις δυνάμεις του δήμου και απευθυνθήκαμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της πόλης, τους δημιουργούς, τις καλλιτεχνικές ομάδες, τους νέους. Κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν.
Ετσι διαμορφώθηκε το πλούσιο αυτό πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και μάλιστα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, αφού αντιστοιχεί στο 1/10 του περσινού».
Ο δήμαρχος κατέληξε πως οι συμμετέχοντες «στέλνουν επιπλέον ένα μήνυμα, που έχουμε όλοι ανάγκη. Το μήνυμα της συμμετοχής, της ευθύνης και της αλληλεγγύης, γιατί στην πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε, η ανιδιοτελής προσφορά τους ανοίγει έναν καινούργιο δρόμο για τον δήμο μας. Πολύ περισσότερο που συμβαδίζει με τις πολύμορφες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται, από διάφορες πλευρές, για τη συνδρομή προς αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Είναι πρωτοβουλίες ελπιδοφόρες, που ξαναφέρνουν στην πόλη την έννοια της συλλογικότητας, της κοινής ευθύνης γι αυτό που υπάρχει και της κοινής προσπάθειας για να το κάνουμε καλύτερο. Που ενισχύουν το αίσθημά μας ότι όλοι ανήκουμε εδώ, ότι όλοι μαζί διαμορφώνουμε την κοινή μας ταυτότητα».


Μια πρώτη ματιά στο νέο video clip του Μιχάλη Χατζηγιάννη


Τα ξημερώματα της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του νέου video clip του Μιχάλη Χατζηγιάννη για το τραγούδι «Θάρρος ή Αλήθεια», το οποίο βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα που δεν έχει ξαναγίνει: Δύο κορυφαίοι Έλληνες σκηνοθέτες, η ομάδα White Room και ο Κωνσταντίνος Ρήγος, κλήθηκαν να ενώσουν ο καθένας τη δική του ξεχωριστή και πολύ αναγνωρίσιμη αισθητική με την αγαπημένη φωνή του Μιχάλη Χατζηγιάννη, υπηρετώντας ένα κοινό σενάριο με δύο όψεις.


Θεσσαλονίκη: Ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης θα διανεμηθούν σε άπορους



Ρούχα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα διανεμηθούν σε Θεσσαλονικείς που έχουν ανάγκη από στήριξη λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Θεσσαλονίκης, με στόχο την, έστω και προσωρινή, ανακούφισή τους ενόψει των Χριστουγέννων.
Η αντιδημαρχία εδώ και δύο μήνες έχει προβεί σε συνεργασία με εμπορικά καταστήματα και φορείς, για τη συλλογή ειδών ρουχισμού που θα διανεμηθούν σε άπορους πολίτες μετά τις 26 Δεκεμβρίου και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Επίσης, θα προχωρήσει, σε συνεργασία με τις δημοτικές κοινότητες, στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία επίσης θα διανεμηθούν σε άπορους.
«Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας μόνιμης "Τράπεζας Ειδών Πρώτης Ανάγκης" για όσους τα έχουν ανάγκη. Για να το πετύχουμε, συνεργαζόμαστε στενά με τις δημοτικές κοινότητες και φυσικά χρειαζόμαστε την συνδρομή των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα.


HALANDRI NEWS · Εντοπίστηκαν βρώμικα ιόντα σε εμφιαλωμένο νερό


Εντοπίστηκαν βρώμικα ιόντα σε εμφιαλωμένο νερόΤην ύπαρξη βρωμικών ιόντων, σε συγκέντρωση μεγαλύτερη του επιτρεπτού ορίου, διαπίστωσαν σε εμφιαλωμένο νερό οι αρμόδιοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία oxygen water, OGO , σε συσκευασία...

0,33 l, με ημερομηνία λήξης 12/2011 και αριθμό παρτίδας L2746, προέλευσης Ολλανδίας. Το προϊόν διακινήθηκε στην Ελλάδα από την ΕΠΙΓΕΥΣΗ Α.Ε. , η οποία εδρεύει στην οδό Κ. Παλαμά και Αιγίνης 2 στο Χαλάνδρι.

Οι αρμόδιοι του ΕΦΕΤ απαίτησαν την απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί την συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος καλούνται να μην το καταναλώσουν


HALANDRI NEWS · ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΤΑΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13-12-2012!!!



Η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης Αετοπούλειου (ΛΑΒΑ), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Μικρός Κοραής», ξεκινά μια νέα ομάδα ανάγνωσης που αφορά στα έργα των Χαλανδραίων συγγραφέων.
Η Λέσχη Ανάγνωσης θέλει να γνωρίζει και να στηρίζει συγγραφείς που να μπορούν να συνομιλούν με τα μέλη της, καθώς είναι πολλοί εκείνοι, που αναζητούν ένα τρόπο να πλησιάσουν τις ομάδες ανάγνωσης και να συζητήσουν για τα βιβλία τους. Είναι φυσικό λοιπόν, να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια γέφυρα, για να βρουν τρόπο να ανταμώσουν τα δύο μέρη (αναγνώστες και συγγραφείς), ώστε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το εύφορο έδαφος των λογοτεχνικών απογευμάτων στο Χαλάνδρι.
Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή, θα κερδίσει το  ενδιαφέρον σας, με στόχο να  καθιερωθούν στη συνέχεια συναντήσεις με αξιόλογους Χαλανδραίους συγγραφείς σε μηνιαία βάση.
Για την 3η μας συνάντηση η ΛΑΒΑ  έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τον Χαλανδραίο συγγραφέα Βασίλη Κουνέλη ο οποίος θα  συζητήσει με τα μέλη της Λέσχης για το βιβλίο του «Νοματαίος», εκδόσεις Ωκεανίδα, 2011.
Πληροφορίες  συνάντησης
Ημερομηνία: Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011
Ώρα: 19:00
Τοποθεσία: Βιβλιοπωλείο «Μικρός Κοραής»  Α. Παπανδρέου 6,
Χαλάνδρι  Τ 210 6890321 E info@koraisbooks.gr  

Δηλώσεις ενδιαφέροντος στη Βιβλιοθήκη του Αετοπούλειου
Τ 210 6820464  F 210 6842840 E autolib@otenet.gr
και στο Βιβλιοπωλείο «Μικρός Κοραής»


HALANDRI NEWS · Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
                                Το αίσχος της πλατείας

ΝΤΡΟΠΗ ! είναι το μόνο πράγμα που έρχεται στο μυαλό του καθενός, όταν βλέπει την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία του Χαλανδρίου.

Πώς είναι δυνατόν η κεντρική πλατεία της πόλης μας, να παραχωρείται από το Δήμο σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο, σε ιδιώτες για εμπορική εκμετάλλευση και να απαγορεύεται στα παιδιά και στους γονείς όχι μόνο η ελεύθερη χρήση της αλλά και η ελεύθερη διέλευση της,  αν πρώτα δεν πληρώσουν 5 ευρώ.

ΝΤΡΟΠΗ ! είναι ότι δεν περιορίστηκαν σ’ ένα σημείο της (πάρκο), αλλά κατέλαβαν και τον χώρο μπροστά στο άγαλμα του άγνωστου στρατιώτη, κατασκευάζοντας πίστα παγοδρομιών, προφανώς με αντίτιμο και αυτή.

Και όλα αυτά γιατί; Για να τονώσουν την κίνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Τέλος πάντων, τι άλλο θ’ ακούσουμε γι’ αυτή την εμπορική κίνηση του Χαλανδρίου;

Πριν λίγο καιρό μας είπαν ότι θα ήταν καλό να μετατρέψουμε τα προαύλια των σχολείων (1ο & 2ο δημοτικό) σε parking για τους  καταστηματάρχες, ώστε να ελευθερωθούν θέσεις στους δρόμους, αδιαφορώντας για το αν είναι οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι για παιχνίδι στο κεντρικό Χαλάνδρι.

Τώρα βλέπουμε την πλατεία να μετατρέπεται σε λούνα παρκ και να καταστρέφεται γι’ άλλη μια φορά ο χώρος για τον οποίο οι κάτοικοι της πόλης μας έχουν πληρώσει αδρά και κατ’ επανάληψη μέσω της φορολογίας τους.

Η θέση της Ένωσης Γονέων είναι ξεκάθαρη.

Είμαστε ενάντια στην κάθε είδους εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου, και διεκδικούμε την αύξηση των λιγοστών ελεύθερων χώρων και του πράσινου.

Εξάλλου παρόμοια στάση κρατήσαμε και στο παρελθόν, ενάντια στην μετεγκατάσταση του Υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Αγώνα.

Τέλος η θέση, την οποία πάντα υποστηρίξαμε και μέσω της συμμετοχής μας στην πάλαι πότε ΔΕΠΑΧ, είναι η υποχρέωση της πολιτείας και σε τοπικό επίπεδο του Δήμου, για δωρεάν παροχή των πολιτιστικών υπηρεσιών, αθλητικών και άλλων ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Σε αυτή την βάση χρόνια τώρα διεκδικούμε και έχουμε πετύχει τη δωρεάν θερινή δημιουργική απασχόληση στα σχολεία.

Θεωρούμε προκλητικό στις μέρες μας, όπου όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουν τα αποτελέσματα της ανάλγητης μνημονιακής πολιτικής να είναι υποχρεωμένοι να «πληρώνουν» για τη διασκέδαση των παιδιών τους.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να «ανοίξει» τώρα την πλατεία στους μαζικούς φορείς της πόλης, οι οποίοι με τα έργα τους, τις δημιουργίες και την ανιδιοτελή προσφορά τους  θα δώσουν μια διαφορετική πρόταση πολιτισμού.


                                                          Για το ΔΣ


         Η πρόεδρος                                                 Η γραμματέας
Λίτσα Γαλάνη-Πισιμίση                                         Φαίη Καρποδίνη 


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha