Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Έρχεται η ώρα του Καραμανλή - Τι γράφει ο Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ



Θέμα επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας

προκειμένου να επανενώσει την παράταξη φέρονται ότι είναι έτοιμα να θέσουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ μετά τον καταποντισμό του κόμματος στις εκλογές.

Η επισήμανση γίνεται από την ιστοσελίδα tovima.gr του ΔΟΛ προκειμένου η Κεντροδεξιά να αποκτήσει ξανά ενιαία έκφραση και να διεκδικήσει με αξιόπιστο τρόπο την εξουσία.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima έχει τίτλο «Η ώρα του λογαριασμού στην ΝΔ. Η επόμενη μέρα και η λύση Κ. Καραμανλή για την επανένωση της Κεντροδεξιάς» . Παρα το γεγονός ότι λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση του αποσύρθηκε η επίμαχη αναφορα στον Καραμανλή, αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις από την Συγγρού. Το πλήρες δημοσιευμα με την επίμαχη παράγραφο έχει ως εξης :

«Η ώρα του λογαριασμού έφθασε στη Ν.Δ. που κατέγραψε το ιστορικό χαμηλό του 18,85% και στο παρασκήνιο έχουν αρχίσει ζυμώσεις και συζητήσεις για την «επόμενη ημέρα».


Σχέδιο ανασύστασης της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την εγκαθίδρυση ενός σούπερ-προέδρου της ΕΕ



Express UK / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ανώτεροι ευρωκράτες μυστικά σχεδιάζουν την δημιουργία ενός πανίσχυρου προέδρου της ΕΕ, δημιουργώντας φόβους στη Βρετανία ότι με τον τρόπο αυτό θα πραγματοποιήσουν το «όνειρό τους», την κατάργηση της Βρετανίας.

Μια μυστική ομάδα υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ έχει καταρτίσει σχέδια για τη συγχώνευση των ρόλων που σήμερα έχουν ο Herman Van Rompuy, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο νέος γραφειοκράτης, ο οποίος δεν θα εκλέγεται άμεσα από τους ψηφοφόρους, αναμένεται να πάρει τον σαρωτικό έλεγχο ολόκληρης της ΕΕ και να εξαναγκάσει τις χώρες μέλη σε όλο και μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική ένωση. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εξαιρεθεί από τις εμπιστευτικές συζητήσεις στο πλαίσιο της σκιώδους "ομάδας του Βερολίνου" των φιλοευρωπαϊστών πολιτικών με αιχμή του δόρατος τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε.


"Το ΚΚΕ, απορρίπτει κάθε συνεργασία", λέει η Παπαρήγα..




ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ» ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ




Μια πραγματικά ιστορική έκδοση κυκλοφορεί στην σειρά «Πολεμικές Μονογραφίες» από σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα: "ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ» ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ" προϊόν ιστορικής έρευνας στα αρχεία των υπουργείων Εξωτερικών και της Τράπεζας της Ελλάδας, φέρνει στην δημοσιότητα για πρώτη φορά την έκθεση του ελληνικού κράτους για τις καταστροφές που υπέστη η Ελλάδα από την γερμανική κατοχή, αλλά και την κατοχή Ιταλών και Βουλγάρων και τεκμηριώνει απόλυτα τις απαιτήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η σύνταξη της ξεκίνησε τον  Μάϊο του 1941 και ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 1944!


Διαβάστε τι έχει γράψει για το θάνατο του Χίτλερ ο Μιχαλολιάκος




Το τεύχος 26 (Μάιος 1987) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» ήταν αφιερωμένο στο θάνατο του Χίτλερ για το οποίο μάλιστα ο Νίκος Μιχαλολιάκος γράφει τα εξής



Το τεύχος 26 (Μάιος 1987) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» είναι αφιερωμένο στο συγκεκριμένο γεγονός για το οποίο γράφει μάλιστα ο Νίκος Μιχαλολιάκος γράφει τα εξής: «Στις 30 Απριλίου 1987 συμπληρώθηκαν σαράντα δύο ακριβώς χρόνια από την Βαλπούργια Γερμανική νύχτα της 30ης Απριλίου 1945, κατά την οποία ο Αρχηγός του Γερμανικού Ράιχ και οραματιστής της Νέας Ευρώπης Αδόλφος Χίτλερ έθεσε μόνος Του (σ.σ. προσοχή στο κεφαλαίο Τ) εις την γήινη παρουσία Του. [...] 30 Απριλίου 1945


ΕΚΤΑΚΤΟ: Κατέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Σαμαράς! Αύριο το μεσημέρι ο Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια


Ο Προεδρος της ΝΔ δεν κατάφερε τελικά να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ αρνήθηκαν να συμφωνήσουν με τη ΝΔ. Έτσι, η εντολή θα περάσει στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, και αύριο στις 2 το μεσημέρι θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να πάρει και επίσημα την εντολή από τον Κάρολο ΠαπούΟ Προεδρος της ΝΔ δεν κατάφερε τελικά να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ αρνήθηκαν να συμφωνήσουν με τη ΝΔ. Έτσι, η εντολή θα περάσει στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, και αύριο στις 2 το μεσημέρι θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να πάρει και επίσημα την εντολή από τον Κάρολο Παπού


Γράφημα: Η τελική κατανομή των εδρών της νέας επτακομματικής βουλής





Αλλο ένα εντυπωσιακό γράφημα, με την κατανομή των εδρών των κομμάτων στη νέα επτακομματική βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της Κυριακής 6 Μαίου 2012. Με καταμετρημένο το 99.9% των ψήφων, όπως βλέπετε στο γραφικό που έφτιαξε ο Γιώργος Αδαλής, τα... κόμματα καταλαμβάνουν τις παρακάτω έδρες:

NΔ (Α.ΣΑΜΑΡΑΣ) : 108 ΕΔΡΕΣ
ΣΥΡΙΖΑ (A.ΤΣΙΠΡΑΣ) : 52 ΕΔΡΕΣ
ΠΑΣΟΚ (Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) : 41 ΕΔΡΕΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ) : 33 ΕΔΡΕΣ
ΚΚΕ (Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ) : 26 ΕΔΡΕΣ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ) : 21 ΕΔΡΕΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ) : 19 ΕΔΡΕΣ 


Εύα Σερκίζη 
aegeantimes.gr


Σενάρια για την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην Ελλάδα


Διαβάστε σε ποια περίπτωση θα υπάρξει γυναίκα πρωθυπουργός στη χώρα. Ποια διαδικασία ακολουθείται




Την πιθανότητα να αποκτήσει η Ελλάδα υπηρεσιακή πρωθυπουργό γυναίκα, έστω και για λίγες ημέρες, δίνει το Σύνταγμα σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι διερευνητικές εντολές που θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων.
Στην περίπτωση αυτή, ο κ. Παπούλιας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή.
Τελευταίος Έλληνας υπηρεσιακός πρωθυπουργός ήταν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Γρίβας, για την περίοδο από 12 Οκτωβρίου μέχρι 23 Νοεμβρίου 1989, ο οποίος διορίστηκε ύστερα από την παραίτηση της κυβέρνησης Τζαννετάκη, προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές του Νοεμβρίου του 1989.


ΣΟΚ: Γονείς δεν έχουν να ταΐσουν τα μωρά τους!




Διαβάστε τα συγκλονιστικά στοιχεία που έβγαλαν στο φως της δημοσιότητας γιατροί, οι οποίοι εργάζονται σε 6 Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
- Βρέφη υποσιτισμένα επειδή οι άνεργοι και ανασφάλιστοι γονείς τους έκαναν οικονομία στη δοσολογία του βρεφικού γάλακτος.
- Ασθενείς που...
πάσχουν από καρκίνο και δεν έχουν χρήματα για τη συνέχιση των θεραπειών.
- Κορίτσι 8 ετών με παραπεμπτικό από δημόσιο νοσοκομείο για μαγνητική εγκεφάλου (υποψία καρκίνου στον εγκέφαλο) με γονείς άνεργους και ανασφάλιστους.
-Δεκάδες μεσήλικες με χρόνια νοσήματα (υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης. στεφανιαία νόσος κ.α.), που αίφνης έμειναν χωρίς ιατρική τακτική παρακολούθηση και χωρίς φάρμακα.


«Όχι» με… αποχρώσεις από τον Φώτη Κουβέλη



Μετά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης φάνηκε στις δηλώσεις του να κρατά μια στάση αναμονής.

«Μια μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι σε αρμονία με την αξίωση των πολιτών», τόνισε ο κ. Κουβέλης. «Ισχύει απολύτως το δίπολο που θέσαμε και προεκλογικά», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση ευρείας αποδοχής μες την εξασφάλιση στην ευρωζώνη και την απαγκίστρωση από το μνημόνιο».

«Κάθε δύναμη», επεσήμανε, «πρέπει να ξεκαθαρίσει της στάση της». Όσο για τον κ. Τσίπρα, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως «μέχρι χθες μιλούσε για συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς από σήμερα πρόσθεσε και τη λέξη πρωτίστως».

«Η πρόταση η δίκη μας συμπεριλαμβάνει τις δυνάμεις αριστεράς», τόνισε και πρόσθεσε: «Χρειάζονται καθαρές και σαφείς προτάσεις και πάνω σε αυτές».


Απέρριψε την πρόταση Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας (BINTEO)





«Ζητήσαμε προεκλογικά εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης δυνάμεων της αριστεράς για να απεμπλακούμε από το μνημόνιο και το εννοούμε», δήλωσε από την κουμουνδούρου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έλαβε πρώτος τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης...




Σε υψηλούς τόνους, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και την ΕΕ τονίζοντας ότι «πιστεύουμε ότι η σωτηρία του τρόπου περνά από την απόρριψη των μέτρων λιτότητας και αντικατάσταση από φορολογία συσσωρευμένου πλούτου».

Όπως εξήγησε «οι προγραμματικές θέσεις Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου της αριστεράς. Έχει υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο και τα νέα επώδυνα μέτρα».


ΠΑΣΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ! ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!


ΒΑΣΩ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ - ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ!

Η ΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ

ΑΡΑ;;;; 

ΧΩΡΙΣ ΠΑΣΟΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!

ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΙΟΣ;;;;

Ο ΣΤΑΘΗΣ!!!!!

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ!

Στην πλάτη του οποίου πέφτει πλέον να σηκώσει τοπικά, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, το ΠΑΣΟΚ!

ΤΟ ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ!

(ε καλά, αυτό το "όλον" που έμεινε εννοούμε -  δεν είναι δα και τόσο βαρύ, αντέχει για τόσο η πλάτη του).

ΥΓ: Κάποιος που ζούσε επί του "Βασιλείου της Ελλάδος"  παρακαλώ να με πληροφορήσει αν το "βασιλομήτωρ" ήταν τότε θεσμικός τίτλος ευγενείας ή απλή απόδοση ιδιότητας για να κάνω και την αντίστοιχη αναγωγή, διότι ήμουν μικρός  και δεν ενθυμούμαι καλώς.


ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Σε «βρώμικη» ομηρία η χώρα...




Της Ζέζας Ζήκου 

Με τα Μνημόνια και τον διχασμό του λαού και των κομμάτων σε «μνημονιακά» και «αντιμνημονιακά», η Ελλάδα εισήλθε στη δική της εποχή των άκρων μιας «βρώμικης» ομηρίας. Ο όρος έχει επινοηθεί από τον μαρξιστή ιστορικό Ερικ Χόμπσμπαουμ και αφορά στον «μικρό 20ό αιώνα», με αφετηρία το 1917 και τέρμα το 1989. Τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., έχουν δεσμευτεί ώστε οι διατάξεις του νέου Μνημονίου να κατοχυρωθούν και από το νέο Σύνταγμα που θα προκύψει από την εντός του 2012–2013 υποχρεωτική αναθεώρηση και τροποποίηση του υπάρχοντος.

Τα νέα δάνεια δεν θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της ανάπτυξης και του μεσαίου επιχειρηματικού κόσμου, η ύπαρξη του οποίου είναι προϋπόθεση επιβίωσης της ελληνικής κοινωνίας, αλλά, για τη μετάλλαξη του προηγούμενου χρέους σε μια νέα μορφή εθνικού χρέους προστατευόμενη από το αγγλικό δίκαιο, με την επιπλέον δυνατότητα άμεσα της κατάσχεσης του δημόσιου πλούτου. Με το άρθρο 1 του υπογραφέντος νέου Μνημονίου


ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!




ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΝΤ!
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ
Πανικό έχει προκαλέσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας τόσο στο εγχώριο κατεστημένο αλλά και στα ευρωπαϊκά και διεθνή κέντρα της ιμπεριαλιστικής εξουσίας, μαζί με τις αγορές.
Ο αντιδραστικός αυτός συνασπισμός ανησυχεί βαθιά και αισθάνεται ιλίγγους μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να χαθεί ο έλεγχος των ελληνικών εξελίξεων και να τεθεί η χώρα σε τροχιά προοδευτικής μετάβασης.
Από σήμερα Δευτέρα (7/5/2012) άρχισαν τα τύμπανα του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας, με αιχμή τον «κίνδυνο» της «ακυβερνησίας» και αθέτησης των «δεσμεύσεων», τα οποία εκπορεύονται από τις αγορέςκαι τα διεθνή κέντρα χειραγώγησης.
Σε πρώτο πλάνο ξεκίνησαν οι απειλές από τον ΔΝΤ σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και ακολουθούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που σημειώνουν εντυπωσιακή βουτιά, πρώτα απ' όλα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις μετοχές ειδικά των τραπεζών να καταρρέουν!
Αυτές τις κρίσιμες ώρες η Αριστερά στο σύνολό της οφείλει να ..


NEO "OXI" ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ




Απέκλεισε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters. «Αποκλείουμε συμμετοχή μας σε μία... 
συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» είπε ο κ. Κουβέλης στο Reuters, μετά από σύσκεψη του κόμματος για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.
«Θα συμμετείχαμε σε μία κυβέρνηση συνεργασίας με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, εάν ικανοποιηθούν οι δύο βασικοί μας όροι: απαγκίστρωση από τους όρους του μνημονίου και παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης.


 fimotro.blogspot.com


Δηλώσεις του Πάνου Καμμένου μετά τις εκλογές 6/5/2012


Απέναντι στους συγκυβερνώντες του χθες, κατάφερε αυτός ο άνεμος των Ανεξάρτητων Ελλήνων να γίνει ένα μεγάλο κύμα, ένα μεγάλο τσουνάμι. Και ουσιαστικά άλλαξε την μεταπολίτευση
.  


Έκτακτο:Ένοπλη ληστεία με πυροβολισμούς στην Εμπορικη Τράπεζα στην Καλαμάτα




Ένοπλη ληστεία με πυροβολισμούς στην Εμπορική Τράπεζα στην Καλαμάτα που βρίσκεται επί της οδού Αριστομένους σημειώθηκε πριν λίγη ώρα.
Συγκεκριμένα δύο θρασύτατοι ένοπλοι ληστές αφού γάζωσαν στην κυριολεξία την είσοδο του καταστήματος,προφανώς για να εκφοβίσουν του υπαλλήλους, εισήλθαν εντός του καταστήματος και με την απειλή των όπλων  απέσπασαν σημαντικό χρηματικό ποσό και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν με δίκυκλο μηχανάκι.


ΜΕ ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ! ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΞΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ




.
Αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή στα χρονικά λαϊκή οργή που εκφράστηκε και μέσα από τα
άψυχα χαρτιά των ψηφοδελτίων βρέθηκαν, όταν άρχισε η καταμέτρηση, χιλιάδες εκλογικοί αντιπρόσωποι και μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Το Makeleio μίλησε με αρκετούς εξ΄ αυτών και σας μεταφέρει το κλίμα....
"Καθάρματα, ήρθε το τέλος σας", "το μνημόνιο θα γίνει το μνημόσυνό σας", "κλέφτες, απατεώνες, μετά την κάλπη ο Κορυδαλλός", "δοσίλογοι, ξεφτίλες, λαμόγια, ξεπουλήσατε τη χώρα", "ήρθε η ώρα της δικής σας αυτοκτονίας. Αναλαμβάνουμε την ταφόπλακα", "που....ράδες έχετε το θράσος να ζητάτε ψήφο. Τα αρ.....δια μας θα πάρετε".


Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΣΙΠΡΑ




Eλληνες τραπεζίτες – Πανικός στις διοικήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα – «Την έχουμε πατήσει» οι εξελίξεις δεν είναι καθόλου καλές.




Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τα επιτελεία των ελληνικών τραπεζιτών.
Οι πρώτες αντιδράσεις από τους τραπεζίτες ήταν άκρως ανησυχητικές.

Θεωρούν ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες και ποντάρουν στην ύστατη στιγμή μήπως προκύψει κυβέρνηση 3 κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς ενώ θεωρούν πολύ δύσκολη την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Οι τραπεζίτες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.
Οι διοικήσεις των τραπεζών υποστηρίζουν ότι έρχονται δύσκολες μέρες για τον κλάδο ενόψει της ιστορικής ανακεφαλαιοποίησης.
Σε ένα τόσο ρευστό πολιτικό περιβάλλον είναι αδύνατο να ..υπάρξουν ευνοϊκοί όροι για τις τράπεζες και τους μετόχους.


Ποιοι μένουν εκτός βουλής...
















Για το ΠΑΣΟΚ, στην Ά Αθηνών, εκτός μένουν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Νάσος Αλευράς και ο... 
Παντελής Οικονόμου.

Στη Β΄Αθηνών, τα εκλογικά έδρανα εγκαταλείπουν, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Πέτρος Ευθυμίου, η Άννα Νταλάρα, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιώργος Κουτρουμάνης και η Αθηνά Δρέττα. Εκτός Βουλής μένει και ο Ευάγγελος Αντώναρος από τη ΝΔ στη Β΄Αθηνών.


Όλυμπος - Τα μυστικά του βουνού των Θεών




Θα ετοιμαστούμε για να κάνουμε μαζί μια ανάβαση στο μυθικό αυτό βουνό και να ανακαλύψουμε τα μυστικά του. Ανεβαίνοντας το, θα διαπιστώσετε και εσείς , οτί οι θρύλοι το τυλίγουν απο κάθε πλευρά. Εχουν ακουστεί απίστευτες ιστορίες για αυτό το βουνό. Για νεραϊδότοπους, για επισκέψεις ιπτάμενων δίσκων στο "μπαλκόνι" του Δία, για ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία κ.α. 

Όλα αυτά φυσικά, μπορεί να είναι απλοί μύθοι, μπορεί να είναι και φανταστικές ιστορίες. Ένα όμως είναι σίγουρο. ότι οι κάτοικοι στις γύρω περιοχές του Ολύμπου, έχουν να σας πούνε πολλές ιστορίες γιατί ζούνε καθημερινά αυτούς τους θρύλους...Μέσα σε όλα αυτά , ένα μεγάλο ρόλο παίζουν και τα ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα του Ολύμπου. Πανω στα οποία έχουν γίνει δεκάδες μελέτες απο πάρα πολλούς επιστήμονες , φυσικούς, γεωλόγους και άλλους. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν μαζί, εδω στο Ελληνικό Αρχείο, να δούμε τα κυριότερα απο αυτά τα "μυστικά" του Ολύμπου.


Στη σέντρα ο ΣΥΡΙΖΑ.... εκλογές στις 17 Ιουνίου (και το τηλεφώνημα Βενιζέλου στον Σαμαρά)



Η επόμενη ημέρα στην Ιπποκράτους αλλά και την Συγγρού ξημέρωσε με πολύ προβληματισμό στα κομματικά επιτελεία, αλλά και οργισμένες αντιδράσεις από τη βάση και των δύο κομμάτων. Διαβάστε - μόνο στο planet-greece - γιατί οι ηγέτες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει, πλέον, να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, την 17η Ιουνίου....



Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαιώνονται από το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου, το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 1974 το ΠΑΣΟΚ κατρακύλησε σε τόσο χαμηλά ποσοστά, πλέον, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Ακόμη κι αν έβγαιναν τα κουκιά, αυτό δε θα γινόταν, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ τερμάτισε δεύτερο κόμμα. Πλέον θέλουν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών του, αποδεικνύοντας στην πράξη εάν όντως έχει πρόγραμμα επί της άσκησης οικονομικής πολιτικής για την άρση της χώρας από το αδιέξοδο του μνημονίου. Το κατά κοινώς λεγόμενο... να βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στη σέντρα.

Μόνο συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ θέλει ο Σαμαράς


El pueblo unido jamas sera vencido (Ο λαός ενωμένος δεν θα νικηθεί ποτέ!!!)




Οι στίχοι στα ελληνικά:


ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ. OTI ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.


Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009 μ.Χ., τα είχε δει όλα: την Οικονομική Κρίση, την Πολιτειακή Ανωμαλία, την ξαφνική Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, τις Απολύσεις, τη Φτώχεια, την Τουρκική Εισβολή σε ώρα αδυναμίας της Ελλάδος, τη Ρωσική σφοδρή Αντεπίθεση, τη Νίκη των Ρώσων και την ήττα της Τουρκίας, την απάντηση Αμερικανών-Νατοϊκών, τον φονικότατο Παγκόσμιο Πόλεμο στον οποίο δεν θα πάρει μέρος η Ελλάδα, την Έγερση του Κεκοιμημένου Βυζαντινού μας Βασιλέως, την Ειρήνη, τον τελικό Θρίαμβο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και μετά από δεκαετίες, την φοβερή Έλευση του Αντιχρίστου, αφού πρώτα έχει κηρυχθεί η Ορθοδοξία παντού!


Πάλι εκλογές στις 10 ή στις 17 Ιουνίου



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Χριστίνας Κοραή, η χώρα θα οδηγηθεί σε επαναληπτικές εκλογές στις 10 ή 17 Ιουνίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς παρά το γεγονός ότι απηύθυνε έκκληση προς όλες τις δυνάμεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με τις απαντήσεις...
που έδωσαν ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης δεν μπορεί να προχωρήσει η πρότασή του.


Αποκάλυψη..Αυτοί χτύπησαν το euro και κατ΄επέκταση την Ελλάδα....Τελικά δεν ήταν μια απλή συνωμοσιολογία,είχε δίκιο ο Πούτιν που τους επικύρηξε...


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑκατηγόρησε επίσημα , τους «Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν», διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα!..
Στην Ευρώπη, κανένας δεν έβγαλε άχνα!
Για να καταλάβουμε, όμως που βασίστηκαν τα σχέδιά τους, πρέπει να ονομάσουμε τα «Χρηματοπιστωτικά Εργαλεία» που χρησιμοποίησαν οι «Αγορές» προκειμένου να κερδίζουν Δισεκατομμύρια, χωρίς κόπο, χωρίς επένδυση, χωρίς ρίσκο και χωρίς τους τεράστιους.....
πονοκεφάλους της Διοίκησης μιας Επιχείρησης που αποτελεί την πιο δύσκολη και την πιο πολύπλοκη δουλειά στον Κόσμο!


Οι εκλογές τέλειωσαν – Πάμε ξανά για εκλογές;



Τώρα που οι κάλπες έκλεισαν και μπορώ αζημίως να υπερβώ την απαγόρευση που το «εθνικό καραγκιοζιλίκι» της μη δημοσίευσης δημοσκοπήσεων επέβαλε, μπορώ να μιλήσω για όσα μάθαινα -και δεν ήμουν ο μόνος, φυσικά- τα τελευταία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Πρώτον, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν είχε αποφασίσει τι θα ψηφίσει την Κυριακή! Πράγμα πρωτοφανές!
Δεύτερον, την τελευταία εβδομάδα ο Σύριζα του Αλέξη Τσίπρα είχε μπει σε ανοδικό ασανσέρ και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει σε ποιον εκλογικό όροφο θα σταματήσει. Οι δημοσκόποι έβρισκαν ότι του είχε δώσει εξαιρετική δυναμική η πρόταση για κυβέρνηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Σε έρευνα της GPO, το 43% των πολιτών έδειχνε να θεωρεί την πρότασή του ως θετική και το 35% ως ρεαλιστική. Πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι ένα μεγάλο τμήμα Ελλήνων θεωρεί ότι υπάρχει δρόμος για καταγγελία των Μνημονίων με ταυτόχρονη παραμονή της χώρας στο ευρώ.


Κατέρρευσε μπαλκόνι στο Χαλάνδρι!




Το Σάββατο 5/5 περίπου στις 9 το πρωί στη οδό Αγίας Παρασκευής 91 ο ένοικος του δευτέρου ορόφου μετακόμιζε τα πράγματα του με κλάρκ. Υπερβολικό φορτίο προς την κάθοδο για το φορτηγό έκανε τα κάγκελα να υποχωρήσουν σε δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν άμεσα 2 άτομα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματίες.


ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Αχέρων
Ο Αχέρων είναι ποταμός της Ηπείρου που πηγάζει από τα Σουλιώτικα όρη και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος. Τα νερά του για να καταλήξουν στη θάλασσα περνούν μέσα από τα Στενά ή Κλεισούρα ή φαράγγι του Αχέροντα, όπως συνήθως αποκαλείται. Ο Κωκητός και ο Πυριφλεγέθοντας είναι οι παραπόταμοι του, ενώ στα σπλάχνα του Αχέροντα χύνεται και ο Τσαγγαριώτικος χείμαρρος, ερχόμενος από το Σούλι.
Η καρυδιά, η αγριοτριανταφυλλιά, η βελανιδιά, η δάφνη, το πεύκο, το κυπαρίσσι και ο σχίνος είναι μερικά από τα πολλά είδη βλάστησης που συνθέτουν το φυσικό περιβάλλον του φαραγγιού του Αχέροντα. Πολλά επίσης είδη της πανίδας, όπως ο χρυσαετός, ο σκαντζόχοιρος, ο ασβός, η αλεπού και ο λαγός βρίσκουν καταφύγιο στα πυκνά του δάση.


Αυτή είναι δημοκρατία - Νόμος Παυλόπουλου.


Προσέξτε τις έδρες του πρώτου και του δεύτερου κόμματος:

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με σχεδόν διπλάσιες ψήφους στην....
Β ΑΘΗΝΑΣ και βγάζει 9 Βουλευτές και Η ΝΔ δεύτερη κερδίζει 14 έδρες.

 Νόμος Παυλόπουλου.
 eleftheriskepsii.blogspot.com


Σάμος: Το νησί με τα χίλια πρόσωπα



Σαμιώτικο κρασί στο λιμάνι του Πυθαγόρα, αρχοντιά και ρομαντζάδα στο Βαθύ, θέα θάλασσα και τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στο Καρλόβασι... Η Σάμος του Πολυκράτη ξαναγράφει την ιστορία της, παρασύροντάς σε στους δικούς της μεθυστικούς ρυθμούς!

Γενέτειρα του μαθηματικού Πυθαγόρα και του αστροφυσικού Αρίσταρχου, το κοντινότερο στα μικρασιατικά παράλια νησί σε μεθά! Οχι μόνο με το φημισμένο κρασί του, αλλά και με τη μνημειώδη του βλάστησή!
Στη γραφική παραλία του Κοκκαρίου.
Στη γραφική παραλία του Κοκκαρίου.
Αν και δέχτηκε, ουκ ολίγες φορές, τα χτυπήματα της πύρινης λαίλαπας -με τελευταίο αυτό του 2000- παραμένει ένας τόπος ειδυλλιακός. Οι δύο μεγάλοι ορεινοί του όγκοι, ο βραχώδης Κέρκης ή Κερκετεύς στο δυτικό άκρο και η κατάφυτη Αμπελος ή Καρβούνης στο βόρειο κομμάτι του, αναφέρονται ως τα πιο ψηλά βουνά του Αιγαίου. Βρίθουν από περιπατητικές διαδρομές και είναι ιδανικά για ποικίλες φυσιολατρικές εξορμήσεις στα φαράγγια, στους χείμαρρους, στις ανήλιαγες σπηλιές τους... Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως χάρη στα πολλά τρεχούμενα νερά και τα μεγάλα ποσοστά υγρασίας που παρουσιάζει η Σάμος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της, κάποιοι της προσδίδουν το παρατσούκλι «ζούγκλα»!
Λόγω της εξαιρετικής γεωγραφικής της θέσης -σταυροδρόμι για Ελλάδα και Ανατολή, Εύξεινο Πόντο, Αίγυπτο και Ανατολική Μεσόγειο-, αποτέλεσε «μήλον της έριδος» για Ρωμαίους, Ενετούς, Γενουάτες και Οθωμανούς. Το στίγμα όλων αποτυπώνεται στα διασωθέντα μνημεία, στους διάσπαρτους αρχαιολογικούς χώρους και στα εκθέματα μιας πλειάδας μουσείων που προβάλλουν το παρελθόν πίσω από καλοστημένες, γυάλινες προθήκες. Μύθοι, πραγματικότητες, φιλόσοφοι και ήρωες του '21 οδηγούν τα βήματά σας και, το ξακουστό σαμιώτικο κρασί -το δώρο του θεού Διονύσου στους Σαμίους-, συνοδεύει γευστικά την κάθε σας εξόρμηση.
Από τα παράλια, στις δαντελωτές ακτές με τους γραφικούς όρμους και τα πεντακάθαρα νερά, ως τους παραδοσιακούς οικισμούς, τους γαντζωμένους στις ορεινές πλαγιές, με την αρχοντική λάμψη. Ολα τα έχει ο μπαξές. Οικισμούς που θυμίζουν ηπειρωτική Ελλάδα, ψαροχώρια και νησιά με γαλαζοπράσινα νερά, εύφορους κάμπους και αρχαιολογικούς χώρους αφιερωμένους στην Ηρα...
Το άγαλμα του Πυθαγόρα, με το περίφημο Θεώρημα, δεσπόζει στο λιμάνι.
Το άγαλμα του Πυθαγόρα, με το περίφημο Θεώρημα, δεσπόζει στο λιμάνι.
Το φως του Πυθαγόρα «καίει» άσβεστο στο ομώνυμο, κοσμοπολίτικο λιμάνι, το Βαθύ και το Κοκκάρι είναι οι ασυναγώνιστοι πρωταγωνιστές της βόρεια ακτής, οι οικογένειες επιλέγουν τον ακόμα «παρθένο» Μαραθόκαμπο και το Καρλόβασι διατηρεί τους δικούς του φανατικούς επισκέπτες.
Από άποψη παραλιών, Σεϊτάνι και Κέρβελη, Ψιλή Αμμος και Ποτοκάκι φιγουράρουν στον χάρτη δροσιάς των απαιτητικών, παρέα με χίλιες δύο ερημικές ή άκρως οργανωμένες παραλίες. Η Σάμος, το νησί με τα χίλια πρόσωπα, είναι ένας προορισμός με ιδιαίτερο χαρακτήρα που αναβλύζει μοσχοβολιστό κρασί και μαγεύει με την αμέριστη φιλοξενία των κατοίκων του? πάντα, με θέα στο Αιγαίο!


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha