Popular Post

Blogger Themes

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ισόπαλες με 1-1 Ιταλία - Κροατία ( VIDEO )



Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Ιταλία και Κροατία στο Πόζναν. Καλύτερη η "σκουάντρα ατζούρα" στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε με...
τον Πίρλο (39'), απάντησε η "χρβάτσκα" στην επανάληψη με τον Μάντζουκιτς (72') που έφτασε τα 3 γκολ στη διοργάνωση.





Οι Κροάτες διατήρησαν το αήττητο κόντρα στην Ιταλία και παρέμειναν στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου.


ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ( VIDEO )






763 π.Χοι Ασσύριοι καταγράφουν έκλειψη ηλίου.

1215 η πρώτη εμβρυακή μορφή διακήρυξης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο βασιλιάς της Αγγλίας Ιωάννης ο Ακτήμων υπογράφει τη Magna Carta, το μεγάλο χάρτη για τις αγγλικές ελευθερίες, με την οποία παραχωρεί μέρος των εξουσιών του στους ευγενείς. Περιλαμβάνει 63 άρθρα, που θεσπίζουν τους κανόνες της λειτουργίας του αγγλικού πολιτεύματος.

1300 ο Δάντης ανακηρύσσεται ως ένας από τους έξι άρχοντες της Φλωρεντίας. Οι πολιτικές του μεταρρυθμίσεις οδήγησαν στην εξορία του από την γενέτειρά του.

1330  γεννιέται ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Εδουάρδος, στρατιωτικός αρχηγός στον Εκατονταετή Πόλεμο. Εξαιτίας της τρομερής του εκστρατείας οι Γάλλοι τον ονόμασαν "Μαύρο Πρίγκιπα".

1383 πεθαίνει ο Ιωάννης 6ος Καντακουζηνός, αυτοκράτωρ του Βυζαντίου. [γεν. 1292]


Μυστικά όπλα Αρχαίων Ελλήνων





 Οι αρχαίοι Έλληνες υπήρξαν πρωτοπόροι σε κάθε
τομέα του πολιτισμού. Μοιραία λοιπόν δεν θα μπορούσαν
να υστερήσουν και στην πολεμική τεχνολογία, εφόσον
μάλιστα, όπως πίστευαν «Πόλεμος πατήρ πάντων
εστί» (ο πόλεμος είναι ο πατέρας των πάντων).
Η παρεξηγημένη
αυτή φράση του Ηρακλείτου δεν εκφράζει,
όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, το φιλοπόλεμο και
«ιμπεριαλιστικό» πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων. Αντιθέτως
εκφράζει τπν μεγάλη αλήθεια του αρχαίου κόσμου,
ότι η ανάγκη γεννά. Η ανάγκη αντιμετώπισης υπερτέρων
αντιπάλων ήταν η γενεσιουργός αιτία της δημιουργίας
και ανάπτυξης «ειδικών» όπλων, ήδη από τους χρόνους
που γεννήθηκε ο πολιτισμός στην πατρίδα μας, περί την
9η χιλιετία π.Χ. Οι σχεδόν πάντα αριθμητικώς ασθενέστεροι
Έλληνες δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να αναπτύξουν
ειδικές δυνατότητες, οι οποίες θα τους επέτρεπαν
να αντιμετωπίσουν επί ίσοις όροις τους πολυπλη-
θείς αντιπάλους τους. 
  
Τοξικά βέλη 
  
Η γένεση του τόξου ως όπλου, για το κυνήγι αρχικά 
και για τον πόλεμο κατόπιν, χάνεται στα βάθη της
ανθρώπινης ιστορίας. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει
πότε οι άνθρωποι άρχισαν να το χρησιμοποιούν. Το
παράδοξο όμως είναι ότι από το την λέξη τόξο γεννήθηκε
και μια ακόμα ελληνική λέξη που υποδηλώνει το
δηλητήριο, η λέξη «τοξικό». Ο διάσημος Έλληνας ιατρός
του 1ου αιώνα μ.Χ. Διοσκουρίδης ήταν ο πρώτος που
ετυμολογησε το επίθετο «τοξικός» από το «τόξο», γράφοντας
χαρακτηριστικά ότι το επίθετο «τοξικός» δηλώνει
τον σχετικό με το τόξο. Πως όμως σχετίζεται ένα
όπλο με τα λογής λογής τοξικά, δηλαδή τα δηλητήρια; Η
απάντηση είναι απλή. Από πολύ νωρίς οι πρωτόγονοι
άνθρωποι ανακάλυψαν ότι κάποιες ουσίες είχαν την ικανότητα
να ναρκώνουν ή να σκοτώνουν άμεσα όποιον ή
ότι ερχόταν σε επαφή μαζί τους.


Λάκης Λαζόπουλος: «Άλλο βία, άλλο αποδοκιμασία» ( VIDEO )



Ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε για όλα στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ.
Ο παρουσιαστής δήλωσε ψύχραιμος, καθώς θωρεί ότι μόνο έτσι αντιμετωπίζονται τα πράγματα, αφού η ψυχολογία όλων είναι άσχημη. 





Όσον αφορά την κατάσταση της χώρας, ο Λάκης Λαζόπουλος είπε ότι δεν γίνεται τα πράγματα να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη ενώ μίλησε και για τα περιστατικά βίας που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό:


Οι ξεχασμένες εκλογές του 1950 και το σήμερα...



Κατεδάφισαν κυριολεκτικά το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης οι εκλογές της 6ης Μαΐου - οι πρώτες εκλογές μετά την επιβολή στη χώρα μας του διαβόητου μνημονίου από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ετσι γίνεται πάντα μετά από μεγάλα γεγονότα στη ζωή μιας χώρας, το προηγούμενο πολιτικό σκηνικό καταρρέει και αναδύονται νέες πολιτικές δυνάμεις. Καταγράφονται νέοι συσχετισμοί δυνάμεων μεταξύ τους.
Γυρίζοντας εξήντα και πλέον χρόνια πίσω, στις 5 Μαρτίου 1950, στις πρώτες εκλογές μετά τα κοσμογονικά γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και τον Εμφύλιο, παρατηρεί κανείς εντυπωσιακές αναλογίες. Αλλες είναι καθαρές συμπτώσεις, άλλες όμως αντανακλούν βαθύτερες διεργασίες και αποτελέσματα, που με άλλους πρωταγωνιστές και σε άλλο πλαίσιο μπορεί κανείς να πει ότι ισχύουν και σήμερα.
Η Ελλάδα του Μεσοπολέμου σφραγίστηκε από την ανελέητη σύγκρουση των βενιζελικών και των αντιβενιζελικών δυνάμεων, που είχαν κύριους εκφραστές το κεντρώο κόμμα των Φιλελευθέρων και το δεξιό Λαϊκό Κόμμα αντιστοίχως.
Στις τελευταίες προπολεμικές εκλογές (που είχαν γίνει στις 26 Ιανουαρίου του 1936) οι Φιλελεύθεροι είχαν πάρει 37% και το Λαϊκό Κόμμα 22%, ενώ συνολικά το βενιζελικό στρατόπεδο είχε πάρει 44% και το αντιβενιζελικό 48%. Συνολικά δηλαδή τα δύο κόμματα είχαν πάρει σχεδόν 60% και τα δύο στρατόπεδα 92%!


Ταξιδιώτης του χρόνου


 Rudolf Fenz, Senior εξαφανίστηκε το 1876.

Παρά την έντονη αναζήτηση από την αστυνομία,ο Fenz δεν βρέθηκε ποτέ. Ωστόσο, η οικογένειά του κατέχει πάντα την ελπίδα ότι θα επέστρεφε. Περίμεναν χρόνια, τελικά πέθαιναν ένας-προς-ένα ακόμα με την ελπίδα ότι ο αγαπημένος τους Rudolf μπορεί να έρθει πίσω.

Για όλους τους συγγενείς του που ζούσαν ,ο Rudolf Fenz είχε πεθάνει ,αλλά τελικά επέστρεψε. Και επέστρεψε με τον πιο απίστευτο τρόπο που είναι δυνατόν.
Ο Rudolf Fenz ξαφνικά εμφανίστηκε τον Ιούνιο του 1950 στο κέντρο μιας πολυσύχναστης πόλης, στο κέντρο του Μανχάταν στη Fifth Avenue 74 χρόνια μετά.
Δευτερόλεπτα μετά που εμφανίστηκε στη μέση της Fifth Avenue ,λόγο μεγάλης κίνησης χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο.

Ο χρόνος είχε παίξει ένα σκληρό τέχνασμα για τον Fenz, που προωθείται για τρία τέταρτα του αιώνα στο μέλλον, μόνο για να τον πετάξει μπροστά σε ένα αυτοκίνητο.

Από την έναρξη της έρευνας τους στον περίεργο θάνατο ενός παράξενα ντυμένου ανθρώπου, η αστυνομία της Νέας Υόρκης γνώριζε την υπόθεση ότι δεν θα ήταν καθόλου τυπική.


“Οι μετανάστες θα γονιμοποιήσουν την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό με την παρουσία τους“!!!!!! Ποιος το είπε ???




034D2DE36947F870B66C994558D6B249 O Κομανέτσι που άνοιξε τα σύνορα... μιλάει τώρα για πάταξη της λαθρομετανάστευσης...
Ο Σα-χλα-μαρας φαίνεται ότι έχει ξεχάσει τι έκανε πριν 20 χρόνια… 
ότι ως υπουργός εξωτερικών έκανε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι. 
(α)ντώνη εσύ δεν ψήφισες το Δουβλινο ΙΙ (ούτε αυτό το διάβασες;), εσυ ανοιξες τα συνορα σε όλα τα Βαλκάνια;

Ο Παυλόπουλος δεν ήταν εκείνος που είπε “Ευχαριστούμε πολύ τους μετανάστες που επιλέγουν την χώρα μας σαν τόπο προορισμού τους” αλλά και την φοβερή φράση:
Οι μετανάστες θα γονιμοποιήσουν την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό με την παρουσία τους“!!!!!!


Τα σχολεία του Χαλανδρίου στην εποχή των μνημονίων



Μία από τις λίγες φορές που η ψυχρότητα των αριθμών βρίσκει τον ορισμό της είναι όταν περιγράφεις το τι έκανε η πολιτική των μνημονίων στα σχολεία της πόλης. Βασικά τα σχολεία του Χαλανδρίου δέχτηκαν όλη την γενναιοδωρία Οικονομική, διοικητική, παιδαγωγική που δέχτηκαν και τα σχολεία δεκάδων άλλων χωρών που βρέθηκαν στο στόχαστρο του ΔΝΤ και του νεοφιλελευθερισμού τα τελευταία χρόνια.

Ο πίνακας που ακολουθεί δίνει μία εικόνα της οικονομικής παραμέτρου και αφορά το σύνολο των χρηματοδοτήσεων που πήρε ο δήμος Χαλανδρίου για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων που βρίσκονται στην πόλη ανά δόση και έτος από το 2008.

xrimatscholion

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάθετη πτώση της χρηματοδότησης των σχολείων της πόλης κατά 41,41% δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχη πτώση των μαθητών ή των σχολείων. Το αντίθετο μάλιστα κατά τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν νέα σχολεία για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης.

Η πολιτική αυτή πέραν των προφανών επιπτώσεων που ήδη έχει φέρει στο δημόσιο και δωρεάν σχολείο συνοδεύτηκε και από μία πλημμυρίδα νόμων που σκοπό είχε και έχει την απορρύθμιση του σχολείου και την λειτουργία του ως νέου σχολείου - σχολείου της αγοράς που μπορεί να χρηματοδοτείται και … από το κράτος – εκτός των γονέων των μαθητών του φυσικά. 

Ενδεικτικά μπορεί κανείς να αναφέρει:


Το Μεγάλο μας Τσίρκο στο Χαλάνδρι






Το εκπληκτικό, όσο και επίκαιρο "Μεγάλο μας Τσίρκο" θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο Χαλάνδρι. Θα σας πρότεινα την παράσταση στις 16 Ιουνίου στη Ρεματιά, ώστε να πάτε να ψηφίσετε με άλλον αέρα!
Αν πάλι δεν προλάβετε η παράσταση θα επαναληφθείτ ο επόμενο Σάββατο 23 Ιουνίου στο 6ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και κυρίως στους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χαλανδρίου.

 Η νέα γενιά έχει πολλά να μας μάθει...


Συναυλίες 2012 – Θέατρο Ρεματιάς, Χαλάνδρι



Κορυφαίοι έλληνες δημιουργοί από το χώρο της μουσικής και του θεάτρου δίνουν το «παρών» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς. H Φ a b r i k a επιστρέφει στον πιο καλοκαιρινό χώρο της πόλης και παρουσιάζει μία σειρά από μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις που θα καθηλώσουν τον θεατή!
Από τους γιορτινούς Active Member που έγιναν 20 χρονών, μέχρι τους διεθνείς της jazz, Γ. Ψυχογιό, Γ. Τρανταλίδη, Γ. Κοντραφούρη, Γ.Σαμαρά, Σ. Λάντσια και από τους «ροκάδες» Παύλο Παυλίδη
και Γιάννη Αγγελάκα, μέχρι τον σολίστα του λαούτου, Μιχάλη Τζουγανάκη, το μουσικό πρόγραμμα της Φ a b r i k a προσπαθεί, όπως πάντα, να ερεθίσει τον ακροατή καλύπτοντας ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο καλλιτεχνικό φάσμα.
Το πρόγραμμα συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο μερικές από τις πιο δημοφιλείς θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς, όπως «Το Ξυπόλητο Τάγμα – Οξω απ’ την παράγκα» (σκην. Κώστας Καζάκος), «To Μεγάλο μας Τσίρκο» (του Ιακ. Καμπανέλλη), «Δον Ζουάν, η επιστροφή» (σκην. Γιώργος Κιμούλης) και “Ιππής” του Αριστοφάνη (σκην. Στ. Φασουλής).
Όλες οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2012. Περισσότερες πληροφορίες στο www.festivalrematias.gr


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ



1821 επίσημη έναρξη της επανάσταση στην Κρήτη και νίκη των Ελλήνων σε μάχη κοντά στο Λούλο των Χανίων.

1905 άγρια σύρραξη στον Άγιον Όρος, μεταξύ ελλήνων και ρώσων μοναχών, με 80 τραυματίες.

1916 Ελευθέριος Βενιζέλος σχηματίζει επαναστατική κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη.

1980  Ελλάδα δίνει τον δεύτερο αγώνα της στην τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Ιταλία. Αντιμετωπίζει στο Ολύμπικο της Ρώμης την Τσεχοσλοβακία και ηττάται με 3-1.Τα γκολ σημειώνουν: Πάνενκα (5'), Αναστόπουλος (13'), Βίτσεκ (26') και Νέχοντα (62').

1987  Εθνική Ελλάδας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας νικώντας στον τελικό τη Σοβιετική Ένωση 103-101 με δύο εύστοχες βολές του Αργύρη Καμπούρη στη λήξη της παράτασης. Πολύ μεγάλη εμφάνιση όλων των παικτών (Γκάλης 40 και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 296, Φασούλας 12, Γιαννάκης 10, Καμπούρης 10, Χριστοδούλου 10, Ανδρίτσος 10, Ιωάννου 8, Ρωμανίδης 3, Φιλίππου, Σταυρόπουλος, Καρατζάς και Λινάρδος). Με τον τίτλο αυτό η Ελλάδα αναγνωρίζεται διεθνώς για πρώτη φορά στα ομαδικά αθλήματα.

1991 γεννιέται ο ποδοσφαιριστής, Κώστας Μανωλάς.









Η "ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΗ" ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ




«Πολλοί μιλούν σήμερα κι ακόμα περισσότεροι φλυαρούν για ελευθερία. Για τον Κρητικό η ελευθερία δεν υπήρξε κούφια λέξη. Οι αδιάκοποι αγώνες του κατά του ξένου δυνάστη του αποκάλυψαν το ιερό, το συγκεκριμένο της νόημα».
Παντελής Πρεβελάκης

 
Πολιορκία του Χάνδακα από τον Οθωμανικό στόλο
(τοιχογραφία σε τούρκικη οικία στο Ηράκλειο)
 Πέρα από τον επετειακό χαρακτήρα της ημέρας, αφορμή για το παρακάτω άρθρο, μου έδωσε μια συζήτηση μεταξύ φίλων για την επανάσταση του 1821 στην οποία διαπίστωσα ότι η πλειοψηφία των παρευρισκομένων αγνοούσε παντελώς την ύπαρξη της επανάστασης το 1821 στην Κρήτη. Παράλληλα παρακολουθώντας πρόσφατα την ομώνυμη σειρά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ διαπίστωσα ότι οι αναφορές για την Κρήτη ήταν ελάχιστες και μερικές φορές απαξιωτικές για τον αγώνα των κρητικών. 
Κι όμως στην επανάσταση του 1821, η Κρήτη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος για μια 10ετία  από το 1821 έως το 1930. Η συμβολή της αυτή όμως σχεδόν αποσιωπάται στα επίσημα εγχειρίδια. Είναι σα να μην υπήρξε ποτέ ο κρητικός αγώνας, ο οποίος μάλιστα αποδείχτηκε πιο μακροχρόνιος απ’ αυτόν της υπόλοιπης Ελλάδας, αν και αντί της ελευθερίας, οδήγησε στη συνέχεια της τουρκοκρατίας, μέσω του αντιβασιλέα της Αιγύπτου, στον οποίο παραχωρήθηκε, καθώς οι μεγάλες δυνάμεις στην κυριολεξία «πούλησαν» την κρητική επανάσταση.


Με σούπερ Γκόμεζ η Γερμανία, 2-1 την Ολλανδία ( VIDEO )





Με δύο γκολ του Μάριο Γκόμεθ η Γερμανία επικράτησε με 2-1 της Ολλανδίας και έγινε η πρώτη ομάδα του Euro 2012 που κάνει το "2 στα 2".


ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ (46' Φαν ντερ Φααρτ), Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Ρόμπεν (83' Κάιτ), Αφελάι (46' Χούντελααρ), Φαν Πέρσι.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Μεσούτ Εζίλ (80' Κροος), Τόμας Μίλερ (92' Λαρς Μπέντερ), Ποντόλσκι, Μάριο Γκόμεθ (72' Κλόζε).

κίτρινες κάρτες: 80' Νάιτζελ ντε Γιονγκ / 87' Τζερόμ Μπόατενγκ


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha