Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Οι ομορφότερες γέφυρες του κόσμου! (VIDEO)



Οι ομορφοτερες γεφυρες του κοσμου! Οσα επιβαλλεται να γνωριζεις για αυτες...
Γιατί είναι γοητευτικές οι γέφυρες; Πέρα από την προφανή αισθητική τους αξία και την Ιστορία που κουβαλούν, είναι και ο συμβολισμός με τον οποίο είναι επιφορτισμένες, εκείνος της ένωσης: διαφορετικών περιοχών, χωρών, λαών, ανθρώπων ή απλά αντικριστών οχθών ενός ποταμού. Όπως άλλωστε έλεγαν εκείνοι που σκέφτηκαν και σχεδίασαν το μακρινό 1996 το νέο, ενιαίο νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «οι γέφυρες στην πίσω όψη των χαρτονομισμάτων παραπέμπουν στην επικοινωνία ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης καθώς και μεταξύ της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου».

Γέφυρα του Μόσταρ, Βοσνία


Αυτόν προορίζουν για Τσίπρα στη θέση του ...Τσίπρα!



 
Είναι πουλέν του Αλαβάνου όπως ήταν κάποτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...
Είναι πολιτικό «παιδί» του Αλέκου Αλαβάνου και τον προορίζουν να γίνει ένας νέος Τσίπρας σε ακόμη πιο ριζοσπαστική βερσιόν, διατεθειμένος να τα πει έξω από τα δόντια για το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν μακριά ισχυρίζονται ότι ο Νίκος Τριανταφύλλου προορίζεται από τους ακραίους αριστερούς του κόμματος που συμμετέχουν στο Αριστερό Ρεύμα (Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Αλέκος Καλύβης κ.ά) να τον χρησιμοποιήσουν για επικεφαλής νέου κόμματος το οποίο θα μπορούσε να προκύψει μετά το εαρινό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν στο Συνέδριο, ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίσει την φιλο-ευρωπαϊκή του πορεία και διευρύνει τα πολιτικά «ανοίγματα» προς την κεντροαριστερά τότε ενδέχεται να προκληθεί σχίσμα, οι αντι-ευρωπαιστές του Αριστερού Ρεύματος να αποχωρήσουν και επικεφαλής του νέου σχήματος να τεθεί ο Νίκος Παπατριανταφύλλου, ο νέος αντι-Τσίπρας.

Σε αυτό το σενάριο, ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές, θα χωρούσαν οι ακραίοι αριστεροί του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ θα υπήρχε χώρος και για τμήματα του ΚΚΕ με το οποίο μοιράζονται τις ίδιες απόψεις. 


"ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ"



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ. προς τα Κόμματα της Βουλής που δηλώνουν ότι στέκονται απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές.

 "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΤΕ

 ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ"

 

Οι ώρες που περνάμε φαίνεται ότι σηματοδοτούν την τελευταία πράξη του δράματος που παίζεται στην πλάτη του ελληνικού λαού τα τελευταία τρία χρόνια.
Είναι σαφές πια, ότι η ντόπια τρόικα (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) σε αγαστή συνεργασία με τους πάτρωνές τους (ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ – και τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους των «αγορών») με τα τερτίπια και τις τσιριμόνιες των δήθεν «διαπραγματεύσεων», «συγκρούσεων» και «εμπλοκών» φτιασιδώνουν το επικοινωνιακό τους προφίλ πριν προχωρήσουν στην αποτρόπαια πράξη της ψήφισης της καταδικαστικής απόφασης για τον ελληνικό λαό. 

Ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου πριν μπουν στο «κοινοβούλιο» και αποφασίσουν την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και την ερημοποίηση της χώρας. Ετοιμάζονται να ρίξουν τη χαριστική βολή στον ελληνικό λαό, οδηγώντας τη χώρα στη πλήρη προτεκτορατοποίησή της και τελικά στον διαμελισμό της, τους νεώτερους ως μετανάστες στα ξένα σκλαβοπάζαρα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και τους γηραιότερους κυριολεκτικά στον Καιάδα.
Οι ώρες είναι κρίσιμες και η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά σε ιστορική καμπή. Ή θα αλλάξει πορεία, με στόχο την εθνική της ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και την πρόοδο ή θα πρέπει να υποταγεί στη μοίρα της δουλοπαροικίας, που της ετοιμάζουν.


ΕΛΛΑΔΑ. Οι εφορίες θα μπορούν να δίνουν στοιχεία για τις περιουσίες των δανειοληπτών




Οι εφορίες μπορούν πλέον να δίνουν πληροφορίες, για τα περιουσιακά στοιχεία, των δανειοληπτών με βάση γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους... και με αυτή την αφορμή η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης υπενθυμίζει στους δανειολήπτες ότι «είναι μονόδρομος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η ένταξή τους στο ν.3869/2010, αφού κατανοήσουν ότι θα προσέλθουν στην χρήση του, με ειλικρινή οικονομικά στοιχεία».
 Η Ένωση, απευθυνόμενη στους καταναλωτές-δανειολήπτες, μέλη της ή μη τονίζει ότι είναι απαιτητό στην κατάθεση της εξωδικαστικής αίτησης να μην είναι ψευδή τα οικονομικά στοιχεία του οφειλέτη. Τώρα πλέον, πέρα από το νόμο, η


Πούτιν: "Αν η Ελλάδα είχε δραχμή θα είχε και εθνική κυριαρχία"



Σε μια εντυπωσιακή δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, αναφορικά με την ελληνική οικονομική κρίση μιλώντας στο γνωστό forum του Διεθνούς Ομίλου "Βαλντάι", που έχει χαρακτηριστεί και Νταβός της Ρωσίας
Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομική καταστροφή επέρριψε την ευθύνη στην αδυναμία της Ελλάδας να "σηκώσει" ένα νόμισμα όπως το ευρώ και επέκρινε εμμέσως την απόφαση να ...ενταχθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σημειώνοντας:
"Κοιτάξτε τι έχει γίνει στην Ελλάδα με το ευρώ. Εάν η Ελλάδα είχε ακόμα ως νόμισμα της την δραχμή, τότε θα μπορούσε να είχε προχωρήσει σε υποτίμηση, με αποτέλεσμα να μην βιώνει τα σημερινά προβλήματα και να έχει γλιτώσει την κρίση".


Θερμή υποδοχή πολίτη σε Σαμαρά: «Μπράβο πρόεδρε, μας πούλησες όλους»! (Βίντεο)





26.000 Τούρκοι παραδίνονται στους Έλληνες. Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης.Πως έγινε. (VIDEO)




26.000 Τούρκοι παραδόθηκαν στις Ελληνικές Δυνάμεις που είχαν φθάσει πια στη Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτωβρίου 1912. Οι Έλληνες στρατηγοί δεν δέχτηκαν κανένα από τους όρους που επιχείρησαν να θέσουν οι Τούρκοι κι έτσι ο Ελληνικός Στρατός εισήλθε θριαμβευτής στη Θεσσαλονίκη.

Τα αποσπάσματα που περιγράφουν την παράδοση των Τούρκων είναι από την “Επίτομη Ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13 του ΓΕΣ/Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού:


“Στις 25 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη οι πρόξενοι των Μεγάλων Δυνάμεων, λόγω της προτάσεως του Ελληνικού Στράτου έπεισαν τον Αρχηγό του Τουρκικού Στρατού στη Θεσσαλονίκη Χασαν Ταξιν Πασα να έλθει σε διαπραγματεύσεις, για να αποφευχθεί η άσκοπη αιματοχυσία.


Η ΑΛΕΚΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ "ΡΑΤΣΙΣΜΟ" ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ... ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ"



Ένα νέο "ρατσιστικό" κρούσμα σε σχολείο της Νίκαιας σημειώθηκε πριν από μερικές
 ημέρες και αυτή τη φορά το καταγγέλλει η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κυρία 
Αλέκα Παπαρήγα.

Στο Γυμνάσιο της Νίκαιας σε μία θεατρική παράσταση υπό την επίβλεψη των 

καθηγητών τους οι μαθητές και οι 
μαθήτριες επιχειρούσαν να.. εξηγήσουν 
από πού προέρχεται ο άνθρωπος.
Ρωτήθηκαν λοιπόν, σύμφωνα 

με το σενάριο: «Από πού προέρχεται ο άνθρωπος;».

 Η απάντηση που έδωσαν ήταν «από το χώμα». Η δεύτερη ερώτηση ήταν: «από πού προέρχεται ο μαύρος άνθρωπος;»  

Σύμφωνα με το Βήμα, η απάντηση (γραμμένη στο σενάριο) που δόθηκε ήταν

 «από την... καρβουνόσκονη»! 

Απάντηση που εξόργισε το ΚΚΕ και φέρνει το θέμα στη Βουλή.


Πού θα τοποθετηθεί ο ανοικοδομημένος τρίτος Ναός του Σολομώντα;



Φωτογραφία για Πού θα τοποθετηθεί ο ανοικοδομημένος τρίτος Ναός του Σολομώντα;
ΚΑΙ Ο... ΡΟΜΝΕΪ (!) ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ!!! ΕΝΑΣ ΝΑΟΣ-«ΨΗΦΙΔΩΤΟ» ΑΠΟ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΥΛΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ! 

Ο Σολομώντας είναι γνωστό ότι ήταν ένας πανίσχυρος μάγος, ο οποίος είχε υπό τον έλεγχό του όλα τα πνεύματα και τα δαιμόνια, που δεν είναι ορατά σ’ αυτόν τον κόσμο. Γι’ αυτό και ο Ναός του είχε τόσο μεγάλη δύναμη και γι’ αυτό πολλοί θεωρούν πως όταν ανεγερθεί (για τρίτη φορά) στο κατάλληλο αυτή τη φορά μέρος, θα γίνει σ’ αυτόν τον κόσμο κάτι πραγματικά κοσμοϊστορικό!

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το πνεύμα του Σολομώντα θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του νέου Ναού, αφού θα βρίσκεται στον υλικό κόσμο (το πνεύμα του) κατόπιν επικλήσεως του ονόματός του από μερίδα «μυημένων» στην Σολομωνική.

Ήδη – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ...
και ενδείξεις - αυτό το διάστημα, ομάδες ανθρώπων εργάζονται πρωί και βράδυ με μόνο μέλημα την αποπεράτωση του Ναού, ο οποίος – όπως ισχυρίζονται όλο και περισσότεροι – χτίζεται ή και χτίστηκε κρυφά σε υπόγεια της Ιερουσαλήμ 

. Πολλοί πιστεύουν μάλιστα ότι πρόκειται να τοποθετηθεί ακριβώς εκεί που βρίσκεται σήμερα το Τέμενος του Ομάρ, ένα από τα ιερά μέρη του Ισλάμ. Άλλοι πάλι μιλούν για τοποθέτησή του σε κάποιο άλλο σημείο, ίσως και κοντά στην Ελλάδα!

Όπως όμως είναι γνωστό, από τους δυο παλαιούς Ναούς του Σολομώντα δεν σώζεται σήμερα τίποτα ή τουλάχιστον ελάχιστα τμήματα ή κομμάτια που να επιτρέπουν την ανοικοδόμησή του. Επομένως, από τι υλικά χτίζεται ή χτίστηκε ο συγκεκριμένος Ναός; Τι υλικά χρησιμοποιούνται, ώστε να μπορεί να είναι ενεργειακά ικανός ο Ναός να «ξυπνήσει» τα πνεύματα και όλες τις δυνάμεις του ορατού και αόρατου αυτού κόσμου; Φυσικά, τέτοια υλικά μπορούν να βρεθούν μόνο εκεί που έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει πλεόνασμα ενεργειακών πεδίων, δηλαδή σε αντίστοιχους άλλους ναούς ή σε εκκλησίες.

Τέτοια υλικά λοιπόν διαθέτουν χώρες, όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Ελλάδα… Ίσως και κάποιες άλλες. Δηλαδή, χώρες με ιστορία… στην διαχείριση μιας ξεχωριστής φιλοσοφίας και δύναμης.

Ίσως λοιπόν, ο καινούργιος Ναός του Σολομώντα ν’ αποτελέσει αυτή την φορά ένα «ψηφιδωτό» ενεργειακών υλικών, τα οποία κάποτε χρησίμευαν στην διατήρηση της συμπαντικής ισορροπίας. Εξάλλου, όπως έχει κατά καιρούς διαπιστωθεί από ειδικούς αρχαιολόγους και συντηρητές αρχαιοτήτων, δεν υπάρχει εξήγηση στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πολλά τμήματα – αλλά και ξεχωριστά κομμάτια από αρχαίους ναούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχουν «τοποθετηθεί» με την προοπτική της συντήρησής τους σε χώρους οι οποίοι είναι «μυστικοί».

Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από αυτή την ιστορία; Ποια «σατανική σύμπτωση» βρίσκεται πίσω από το γεγονός ότι ακόμη και τμήματα από αρχαίους ελληνικούς ναούς δεν «γνωρίζουμε» από τους υπεύθυνους και την εκάστοτε κυβέρνηση, πού βρίσκονται, με πρόφαση την «σωτηρία» τους από την περιβαλλοντική μόλυνση; Υπάρχει άραγε κάποια μυστική συμφωνία ή απλά όλα αυτά είναι υποθέσεις ορισμένων κακοπροαίρετων, όπως ακριβώς το αστείο της γερμανικής εφημερίδας η οποία έλεγε: αν δεν έχετε χρήματα ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ή ΠΟΥΛΗΣΤΕ την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα;

Μήπως ζούμε σε μια παγκόσμια πλάνη;

Μήπως αυτά που νομίζουμε ότι ξέρουμε ή βλέπουμε, δεν είναι παρά μια … καλοστημένη πλάνη; Μπορεί. Ποιος εξάλλου θα μπορούσε να φανταστεί, ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Αμερικής, Μιτ Ρόμνεϊ θα αφιερωνόταν - κατά δήλωσή του - στην ανακατασκευή του τρίτου ναού του Σολομώντος; Πού εξυπηρετεί την πιθανή εκλογή του Ρόμνεϊ μια τέτοια δήλωση και γιατί να την κάνει τώρα; Μήπως γνωρίζει από πριν κάτι που θα μάθουμε εμείς σε λίγες μέρες; Μάλιστα, δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ρόμνεϊ τρέφει μεγάλη αγάπη στην Ιερουσαλήμ και ότι οι Εβραίοι και οι Μορμόνοι έχουν αφιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια, στο όνομα του «Μεσσία», στην προετοιμασία της επιστροφής στην Ιερουσαλήμ και στην ανοικοδόμηση της Πόλης και του Ναού.

Οι προφητείες πάντως που υπάρχουν για τον Ναό του Σολομώντα μιλούν ευθέως (κατά την Ορθοδοξία, αλλά και τα άλλα χριστιανικά δόγματα) για την έλευση του νέου «Μεσσία». Δηλαδή, την ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ο οποίος την κατάλληλη ιστορική στιγμή θα δημιουργήσει μία εθνική «διαθήκη» με το Έθνος του Ισραήλ καθώς και με τα υπόλοιπα έθνη του κόσμου. Και συνεχίζουν οι προφητείες, τονίζοντας, ότι για να σταματήσει ο Αντίχριστος να «ζητάει αίμα», θα πρέπει να γίνονται επίσημα θυσίες σε «ειδικό» ναό καθημερινά.

Ενώ λοιπόν όπως φαίνεται από τα όσα συμβαίνουν οι προφητείες ετοιμάζονται να πάρουν «σάρκα και οστά», οι ορθόδοξοι Ιουδαίοι προσεύχονται τρεις φορές την ημέρα λέγοντας: «Είθε με το θέλημά Σου, να χτιστεί γρήγορα ο Ναός στις ημέρες μας». Ποιανού όμως το θέλημα; Του Θεού του Φωτός ή του Σκότους; Σίγουρα όχι του Φωτός, αφού ο Πρόεδρος του Κινήματος για την Επαναφορά του Ναού, Baruch Ben-Yosef, τονίζει ότι το: «Το μόνο που χρειάζεται (για την ανέγερση του Ναού) είναι ένα Sanhedrin (το Συνέδριο, το οποίο δίκασε τον Ιησού)».

Μάλιστα, εβραϊκές οργανώσεις, όπως το Κίνημα για την Επαναφορά του Ναού και οι Ανυπότακτοι Ραβίνοι, συμπεριλαμβανομένου του ραβίνου Yisrael Ariel, επικεφαλής του Ινστιτούτου του Ναού του Σολομώντα, έχουν ζητήσει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να ξαναγίνουν ΘΥΣΙΕΣ στο σημείο όπου βρισκόταν ο δεύτερος Ναός του Σολομώντα

. Σημειώνεται, ότι ο ραβίνος Ariel Yisrael, ιδρυτής του Ινστιτούτου του Ναού έχει τιμηθεί από το Ισραηλινό Υπουργείο Παιδείας, με το Βραβείο του Ιουδαϊκού Πολιτισμού, το 2008, στην Ιερουσαλήμ. Το Ινστιτούτο του είναι εκείνο που έχει κατασκευάσει με γνήσια υλικά (όπως αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη) αυθεντικά αντικείμενα για την λειτουργία του τρίτου Ναού, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα...

Σε αυτήν την κατεύθυνση το Ινστιτούτο επενδύει περίπου $500,000 το χρόνο σε εκδόσεις, περιηγήσεις και σεμινάρια καθώς και στη συντήρηση της ιστοσελίδας του. Σύμφωνα μάλιστα με το διευθυντή του Ινστιτούτου του Ναού, πολλοί ευσεβείς Ιουδαίοι πιστεύουν ότι ο Ναός «θα έρθει από τον ουρανό». Επιμένει δε, ότι ένας θρύλος σαν και αυτόν δεν μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα, παρότι δεν υπάρχει καμιά Ιουδαϊκή πηγή που να στηρίζει αυτήν την ιδέα.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι "ουράνια" δεν σημαίνει απόκρυφη, υπερφυσική μαγεία. Κατά τη διάρκεια του πολέμου των έξι ημερών, ο Λαός του Ισραήλ αντιμετώπιζε μια μεγάλη καταστροφή και στα ανθρώπινα μάτια δεν είχαμε καμία ελπίδα – θα εξοντωνόμασταν. Σε έξι ημέρες νικήσαμε τους εχθρούς μας σε όλα τα μέτωπα και επανενώσαμε το Κράτος του Ισραήλ. Αυτό δεν είναι καθόλου μικρότερο θαύμα», λέει.

«Το ίδιο και όταν κοιτάζουμε πίσω στο 1938 [πριν το ολοκαύτωμα] και βλέπουμε ότι ήμασταν σχεδόν εξοντωμένοι,» συνεχίζει. «Ποιος θα είχε πιστέψει ότι ήμασταν μόλις 10 χρόνια πριν από το να δούμε τα λόγια των προφητών να βγαίνουν από το Βιβλίο και να υλοποιούνται; [η εγκαθίδρυση του κράτους του Ισραήλ]. Πιστεύουμε απόλυτα ότι κάνουμε αυτό που υποχρεούμαστε. Εκείνος έχει τους τρόπους Του να μας εκπλήσσει. Αλλά αυτό πρέπει να έρθει μέσα από μια ευρείας κλίμακας κλήση και δράση».

Αντίθετα, ο Rabbi David Forman, πρώην διευθυντής του Ισραηλινού γραφείου της Ένωσης για την αναμόρφωση του Ιουδαϊσμού, έχει επιφυλάξεις σχετικά με τους στόχους του Ινστιτούτου του Ναού. "Είμαι ενάντια για δύο λόγους: ο ένας είναι καθαρά ιδεολογικός - θεολογικός και ο άλλος είναι πρακτικός - πολιτικός", λέει ο Forman

."Καταρχήν, η ανακατασκευή του Ναού θα μας ωθούσε πίσω στην εποχή που η έκφραση της λατρείας προς το Θεό εκδηλωνόταν μέσα από θυσίες. Σύμφωνα με την παράδοσή μας, όταν ο Ναός καταστράφηκε, η αντίληψη της θυσίας πέρασε παράπλευρα και στην ραβινική περίοδο, μια νέα μορφή λατρείας δημιουργήθηκε –η προσευχή- που φαίνεται να είναι πολύ πιο πολιτισμένος τρόπος για να ζητήσεις, να δοξάσεις, να ευχαριστήσεις και να προσευχηθείς στο Θεό".

Έπειτα, το να ξανακτιστεί ο Ναός θα ήταν φοβερά διασπαστικό για τους συναισθηματικούς δεσμούς που έχουν οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες (Ιουδαϊσμός – Μουσουλμανισμός- Χριστιανισμός) με την Ιερουσαλήμ, την Άγια Πόλη και το να την άλλαζε κανείς μαζί με τα ιερά σημεία λατρείας της θα σήμαινε, όχι απλά μια τοπική ανάφλεξη, αλλά μια πολύ ευρύτερη, με δεδομένη την ένταση που υπάρχει… Θα επιδείνωνε μια ήδη ευαίσθητη κατάσταση, θα ενέπλεκε την παγκόσμια κοινότητα και πάντως σίγουρα την Ισλαμική».

Όντως, από τότε που το Ισραήλ κατέλαβε την Παλιά Πόλη της Al-Quds το 1967, οι ανασκαφές που γίνονται στην περιοχή έχουν προξενήσει ήδη αρκετά προβλήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους μουσουλμάνους, οι ανασκαφές που συνεχίζονται εδώ και πάνω από 40 χρόνια, έχουν ως κύριο και αποκλειστικό στόχο να υπονομεύσουν κυριολεκτικά και να καταστρέψουν το τέμενος al-Aqsa, προκειμένου να διευκολυνθεί η εκπλήρωση της εβραϊκής προφητείας για την ανοικοδόμηση του ναού στον ίδιο χώρο, όπου οικοδομήθηκε το τέμενος.

Υ.Γ. Ο Ναός – ισχυρίζονται οι γνωρίζοντες - υπάρχει και σε υλική και σε άυλη μορφή, δηλαδή ως «πνευματική παρακαταθήκη». Το να χρησιμοποιηθεί η δύναμή του από «χέρια» που δεν είναι σίγουρο πόσο θα είναι ικανά να την διαχειριστούν θα καθορίσει το μέλλον της ανθρωπότητας και ίσως και την τύχη του γαλαξία μας. Και του σύμπαντος Μύριαμ Νικολαΐδου-Ντενίση 

Δημοσιογράφος-Επικοινωνιολόγος




Πηγή


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha