Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Γιατί σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι που ανέβηκαν στα Ίμια?




Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Για πρώτη φορά απόρρητα έγγραφα για τη νύχτα των Ιμίων

Το πιο σκοτεινό γεγονός της κρίσης στα Ίμια που έφερε Ελλάδα και Τουρκία ένα βήμα πριν τον πόλεμο στο Αιγαίο το Γενάρη του 1996, είναι ο ομαδικός θάνατος των 12 τούρκων κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια τη νύχτα εκείνη.

Γιατί σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι που ανέβηκαν στα ΊμιαΔεκαεπτά ημέρες μετά τη νύχτα των Ιμίων οι 12 τούρκοι κομάντος ξεκινώντας από το ναύσταθμο του Ακσάζ κοντά στη Σμύρνη μ’ ένα ελικόπτερο τύπου S-70A Black Ηawk, θα βρουν όλοι οικτρό θάνατο καθώς το ελικόπτερό τους συνετρίβη στο έδαφος μετά από μία ξαφνική έκρηξη.

Για πρώτη φορά σήμερα αποκαλύπτεται το μεγάλο μυστικό για το θάνατο των τούρκων κομάντος, που είχαν ανέβει στα Ίμια, ήξεραν πολλά για την ιστορική εκείνη νύχτα και έπρεπε Τούρκοι και Αμερικανοί να τους κλείσουν τα στόματα για να μη μιλήσουν ποτέ για το άγνωστο, σκοτεινό παρασκήνιο εκείνης της νύχτας που έζησαν στα Ίμια.

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας, μετά από μία μεγάλη έρευνα σε Ελλάδα και Τουρκία αρχίζει από σήμερα τις μεγάλες αποκαλύψεις για το θέμα αυτό με συγκλονιστικά ντοκουμέντα που θα προκαλέσουν σάλο...

Επιστρέφουμε 16 χρόνια πριν. 30 Ιανουαρίου 1996. Για μια βραχονησίδα στο Αιγαίο, Ελλάδα και Τουρκία είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη λίγο πριν ξεσπάσει ο Αρμαγεδδών του πολέμου για τις δύο χώρες.

Ξαφνικά, μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, εμφανίζονται δύο φουσκωτά του τουρκικού ναυτικού, με πάνοπλους καταδρομείς που έχουν εντολή να ανέβουν στη βραχονησίδα Ίμια και να την καταλάβουν.

Η κωδική ονομασία της ομάδας των Τούρκων καταδρομέων είναι η λέξη «Καρντάκ». Έτσι αποκαλούν τα Ίμια οι Τούρκοι.


Αρχηγός ρωσικού Ναυτικού: "Δεν θα εγκαταλείψουμε την Συρία - Θα δώσουμε μάχη"







Η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Συρία, αντιθέτως θα δώσει μάχη για να κρατήσει τη βάση της στην Ταρτούς, σύμφωνα με δήλωση του από τα πλέον επίσημα χείλη του ναυάρχου, Viktor Chirkov του από τις 6 Μαΐου αρχηγού του Ρωσικού Ναυτικού. 
Η ναυτική βάση στην Ταρτούς αποτελούσε την δεκαετία του 1970 την μόνιμη βάση του σοβιετικού Ναυτικού και εξυπηρετούσε τον στολίσκο της Μεσογείου (για την ακρίβεια αποτελούσε την βάση της 5ης επιχειρησιακής ναυτικής δύναμης). 
Μετά από 20 χρόνια απουσίας το ρωσικό Ναυτικό με προσωπική πρωτοβουλία του πρόεδρου Β.Πούτιν αποφάσισε να επιστρέψει στα ζεστά νερά της Μεσογείου εκσυγχρονίζοντας την υποδομή που υπήρχε στο λιμάνι της Ταρτούς. 
Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν τα τελευταία χρόνια εργασίες εκβάθυνσης του λιμένος, ανακατασκεύασαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις, και τα κτίρια για την φιλοξενία των ρωσικών πληρωμάτων ενώ για την προστασία της βάσης σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει πυροβολαρχίες αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 PMU-2.
Όπως στο παρελθόν είχε δηλώσει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ρωσικού Ναυτικού σκοπός των ...
εργασιών αναβάθμισης του λιμένος της Ταρτούς είναι η υποστήριξη ακόμα και του αεροπλανοφόρου Kuznetsov οποίο μαζί με την ναυτική δύναμη που το συνόδευε είχε επισκεφτεί αυτό το χειμώνα την Συρία.
Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική Ναυτική δύναμη είχε πραγματοποιήσει γυμνάσια με το συριακό Ναυτικό στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Δύση και τους Άραβες συμμάχους της ότι η Συρία είναι πολύτιμη  για τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή.
Επιπλέον το λιμάνι της Ταρτούς αποτελεί την ενδιάμεση στάση των ρωσικών πλοίων των στόλων της Μαύρης θάλασσας και του βορείου Ωκεανού στο ταξίδι τους προς την Αραβική θάλασσα όπου το ρωσικό Ναυτικό συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατά της πειρατείας.             
Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ηχώ της Μόσχας" (και το Ρία Νοβόστι) ο Viktor Chirkov : "Δεν έχουμε σχέδια να εγκαταλείψουμε τη βάση μας στην Ταρτούς, αυτή τη βάση τη χρειαζόμαστε, είναι λειτουργική, και θα συνεχίσει να είναι επιχειρησιακή".
Σημειώνεται ότι επίκειται η αναχώρηση από τη Σεβαστούπολη 3 αποβατικών και ενός βοηθητικού όπως έχει ήδη αναφέρει το defencenet.gr.





ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ ΤΡΙΤΗΣ 26/6/2012










Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για τα πιο ενδιαφέροντα ματς του κουπονιού της Τρίτης.



150. Γκοΐας-Γκουαρατινγκουέτα


Περιμένουν να γεννηθεί το πρώτο γιγαντιαίο Πάντα μετά από 24 χρόνια


Συγκίνηση και ενθουσιασμός επικρατεί στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης σήμερα μετά την είδηση ότι ένα γιγάντιο πάντα από το φημισμένο ζωολογικό πάρκο της συνοικίας Ουενό στο Τόκιο παρουσιάζει σημάδια εγκυμοσύνης. "Μια αύξηση του επιπέδου ορισμένων ορμονών και άλλων δεικτών, όπως και η περιορισμένη όρεξη για φαγητό οδηγούν στην υπόθεση ότι το θηλυκό Σιν Σιν κυοφορεί", μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.
 Όλες οι εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής Nikkei, γράφουν την είδηση η οποία ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί, καθώς η ψευδοκύηση δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, προειδοποίησαν οι υπηρεσίες του ζωολογικού κήπου. Η Σιν Σιν και ο σύντροφός της Ρι Ρι, ηλικίας έξι ετών και οι δύο, είναι ζευγάρι από τα τέλη Μαρτίου όταν άρχισαν να συμβιώνουν στον ίδιο περίβολο, μακριά από τα μάτια των επισκεπτών. Αν όπως ελπίζουν οι Ιάπωνες, ένα βρέφος γεννηθεί στο ζωολογικό κήπο του Ουενό, θα είναι το πρώτο τα τελευταία 24 χρόνια και η γέννησή του ύστερα από φυσικό ζευγάρωμα θα αποτελέσει πρωτοφανές γεγονός σε αυτό το πάρκο.


ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΓΑΜΟΣ Παντρεύτηκαν στην κορυφή του Ολύμπου



Την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου επέλεξαν ο γνωστός φωτορεπόρτερ Γιάννης Κόντος και η αγαπημένη του γιατρός Όλγα Βαρτζιώτη προκειμένου να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου.
Ο φωτορεπόρτερ έχει πάθος με τα βουνά καθώς είναι υπερμαραθωνοδρόμος βουνού όπως και η αγαπημένη του.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι καλεσμένοι του ζευγαριού απέδειξαν έμπρακτα ότι ήθελαν να παραβρεθούν στο γάμο, καθώς χρειάστηκε να περπατήσουν 8 ώρες για να φθάσουν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, όπου έγινε η τελετή.
Οι ηλικιωμένοι, πιο τυχεροί, πήγαν με ελικόπτερο.
Βέβαια, όσοι κατάφεραν να φτάσουν δικαιώθηκαν από το θέαμα καθώς σε υψόμετρο 2.803 μέτρων, όχι μόνο βλέπεις χιόνι εν μέσω καύσωνα και δεν χορταίνεις το άγριο τοπίο, αλλά νιώθεις ότι μπορείς να αγγίξεις τον ουρανό.


GR ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ;; ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ:




Δεν χρειάζονται αναλύσεις. Οι θεωρίες συνομωσίας μοιάζουν με παραμύθια μπροστά στην πραγματικότητα. Για το λόγο αυτό παραθέτουμε ορισμένα πραγματικά περιστατικά, τα οποία σε συνδυασμό με τις εξελίξεις, και την σημερινή κατάντια της Ελλάδος, αρκούν για να πείσουν ακόμη και τον τελευταίο κακόπιστο ότι, η αναρρίχηση στην εξουσία του κ. Παπανδρέου εξυπηρετούσε ένα και μόνο σκοπό : την οικονομική εξαθλίωση της χώρας και μέσω αυτής, την υποθήκευση των περιουσιακών στοιχείων της, ιδιαιτέρως δε του ορυκτού και υποθαλασσίου πλούτου της. 

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ και οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
ΑΙΓΑΙΟ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Γράφαμε , ότι οι Αμερικανοί, και όχι μόνον αυτοί, γνώριζαν την ύπαρξη πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι ήθελαν να έλθουμε σε διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους για την συνεκμετάλλευσή τους. Την Παρασκευή 25 Απριλίου 1975, ο τότε πρόεδρος Gerald Ford, ο υπουργός εξωτερικών Henry Kissinger και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Brent Scowcroft, με εκπροσώπους της γνωστής ελληνοαμερικανικής οργανώσεως ΑΗEPA, αναφέρονται στο θέμα των πετρελαίων. 
Gerald Ford : «…το Αιγαίο, τα δικαιώματα επί του πετρελαίου, μπορούν να διευθετηθούν….» 


Σφαγές Ελληνορθόδοξων Χριστιανών στη Συρία από τους ισλαμιστές - Αντίδραση της Ρωσίας




 

Σφαγές χριστιανών από φανατικούς ισλαμιστές στην συνοικία Καλιντίγια της πόλης Χόμς στη Συρία καταγγέλλονται από καθολικές καλόγριες. Συγκεκριμένα περιγράφεται η συγκέντρωση σε ένα κτίριο Χριστιανών και Αλεβιτών (μουσουλμανικό δόγμα) ομήρων, η τοποθέτηση εκρηκτικών και η ανατίναξή του. εν συνεχεία καλούν ξένους δημοσιογράφους τους δείχνουν το κτίριο με τους νεκρούς και τους λένε ότι "Επεσαν θύματα των βομβαρδισμών από τον Στρατό του Άσσαν"!  
Μία μοναχή που έχει γλιτώσει κρυμμένη σε μια κρύπτη ενός πιστιού της περιοχής, η μητέρα Ἁγνή – Μαρία του Σταυρού, παραθέτει την μαρτυρία της στην γαλλόγλωσση ιστοσελίδα του γειτονικοῦ μοναστηριοῦ St. James. 

Και οι μαρτυρίες για τις σφαγές των Χριστιανών.... ή των μουσουλμάνων που αντιτίθεται στους φανατικούς σουνίες ισλαμιστές, πληθαίνουν. 
Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Μάρτιν Γιάνσεν γράφει στην Frankfurter Allgemeine Zeitung με λεπτομέρειες για τή σφαγή 90 Αλεβιτών ή σιιτών στη Χούλα από τους αντάρτες. 
Οι σουνίτες αντάρτες επιτέθηκαν στα οδοφράγματα που είχε στήσει  συριακός Στρατός για να προφυλάξει τα αλεβίτικα χωριά. Η μάχη κράτησε μιάμιση ώρα και ήταν πολύνεκρη. 
Σε ένα σημείο που πέρασαν οι αντάρτες έσφαξαν δεκάδες γυναικόπεδα που ανήκαν σε σουνιτικές οκογένειες πού είχαν μεταστραφεί στον σιιτισμό, ή που ήταν σουνίτες αλλά θεωροῦνταν συνεργάτες του καθεστώτος και σέ άλλες σιιτικές φαμίλιες, όπως δήλωσαν οἱ ἐπιζῶντες πού κατέφυγαν στό προαναφερθέν μοναστήρι.


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Γυμναστικής Δήμου Χαλανδρίου



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΝΠΔΔ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ»
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Ταχ. Δ/νση : Λ.Πεντέλης 150 Χαλάνδρι
ΤΚ : 15234
Πληροφορίες : Αποστολοπούλου Έφη
Τηλέφωνο : 210 6821975
Φαξ : 210 6821926
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Γυμναστικής Δήμου Χαλανδρίου που συνδιοργάνωσαν ο Αθλητικός – Πολιτιστικός Οργανισμός «Ευριπίδης» και ο Αθλητικός Όμιλος «Αθλοκίνηση» Χαλανδρίου, στις 15 και 16 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο «Ν. Πέρκιζας» και τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν συνολικά 1.200 αθλούμενοι από 35 φορείς από όλη την Ελλάδα.
Η πολυχρωμία, η γυμναστική στο μεγαλείο της σε σχέδια και σχηματισμούς, σαγήνεψαν με την ομαδικότητα και τη μαζικότητά τους. Η μαζικότητα στην άθληση, στο θέαμα, στην αρμονία της κίνησης, της χάρης αλλά και της δύναμης ήταν κάτι πρωτόγνωρο για το Δήμο Χαλανδρίου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και βραβεύτηκαν οι Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος και Εύα Χριστοδούλου, η οποία παρουσίασε και ατομικό πρόγραμμα Ρυθμικής Γυμναστικής. Επίσης οι κάτοχοι Παγκοσμίων κυπέλων Λευτέρης Πετρούνιας και Βασιλική Μιλλούση, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς και η Ελληνική αποστολή της Ρυθμικής Γυμναστικής (ανσάμπλ) με τις αθλήτριες Σταυρούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Ευδοκία Λουκάγκου, Αλεξία Κυριαζή και Βασιλεία Ζάχου μαζί με τις προπονήτριές τους Τζένη Παπαδοπούλου και Γεωργία Αργύρη.


ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΝΕΛΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΤΑΙΟΥ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ 2012



Νοματαίος του Βασίλη Κουνέλη
γράφει ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου

Νομάτοι ή νοματαίοι είναι, σύμφωνα με τα λεξικά, τα ανώνυμα, χωρίς ταυτότητα πρόσωπα: τα πρόσωπα που δύσκολα ξεχωρίζουν ή αποσπώνται από το πλήθος, παραμένοντας πάντα ένα με την κίνηση και τη φωνή του. Σύμφωνα και πάλι με τα λεξικά, οι νομάτοι ή νοματαίοι απαντούν μόνο στον πληθυντικό. Αυτό δεν θα εμποδίσει  τον Βασίλη Κουνέλη (γεν. 1965) να γυρίσει τη λέξη στον ενικό για να τιτλοφορήσει το πρώτο πεζογραφικό του βιβλίο, προειδοποιώντας μας ευθύς εξαρχής για το είδος της ιστορίας που θα παρακολουθήσουμε.


Ο κεντρικός του ήρωας, ο οποίος ακούει στο όνομα Θοδωρής, κρατάει από σόι δασκάλων, τους Μπαντουβάκηδες (τα κλαδιά του γενεαλογικού τους δέντρου θα τα βρούμε περίπου σε όλη την Ελλάδα), και είναι ένας ανήλικος, αδιαμόρφωτος ήρωας: ένα μεγάλο και έκπληκτο πλην κάθε άλλο παρά ανυποψίαστο παιδί ή, καλύτερα, ένας ανήσυχος και ανυπότακτος χαλανδριώτης έφηβος (περιττό να υπενθυμίσω πως δεν είναι όλοι οι έφηβοι ούτε υποψιασμένοι ούτε ανυπότακτοι), που αφηγείται άτακτα, αλλά με την ενδεδειγμένη εσωτερική συνοχή, το σχολικό και οικογενειακό του παρόν, ταυτισμένο με την πρώτη περίοδο της μεταπολίτευσης.
Ο Θοδωρής ανατρέχει εκ παραλλήλου τόσο στα παιδικά του χρόνια, τα οποία ανακαλούν την εποχή της δικτατορίας, όσο και στα χρόνια των αναμνήσεων των ενηλίκων (πρωτίστως της γιαγιάς και του θείου του), που ξεκινούν από τον Εμφύλιο, για να φτάσουν μέχρι και τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Το χρονικό αυτό τρίπτυχο του λόγου του ενδοδιηγητικού αφηγητή (ο Θοδωρής συμμετέχει σε όλα τα δρώμενα, ακόμη και στις αναμνήσεις των συγγενών του, οι οποίες πολύ συχνά τον επηρεάζουν και τον προβληματίζουν βαθιά) αποτελεί το ισχυρότερο και το πλέον αποτελεσματικό μέσον στα χέρια του Κουνέλη. Γιατί; Μα, επειδή ο συγγραφέας αποκτά έτσι τη δυνατότητα να εξαπλωθεί σ’ ένα δεόντως εκτεταμένο άνυσμα, το οποίο δίνει ικανό βάθος στο προσκήνιο της μεταπολίτευσης, συνδέοντας τα φαινόμενά της, που εγγράφονται στον ιστορικό και βιωματικό χρόνο του Θοδωρή, με τη νεότερη (κατά βάση μεταπολεμική) πολιτικοκοινωνική διαδρομή της Ελλάδας.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha