Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής (Ζωοδόχος Πηγή)






Aπό τα ωραιότερα και πρωτότυπα θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδος είναι το Ιστορικό Προσκύνημα "Ζωοδόχος Πηγή" γνωστό σαν " ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΤΡΥΠΗΤΗ" του Αιγίου. Ευρίσκεται στην παραλία Αιγίου, κτισμένο σε απόκρυμνο βράχο ύψους 30μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, μέσα σε Σπήλαιο (τρύπα). Όποιος επισκέπτεται για πρώτη φορά το προσκύνημα εντυπωσιάζεται από την ομορφιά του τοπίου : υψίκορμα κυπαρίσσια και σκιερά
πεύκα δίνουν μία ξεχωριστή και υποβλητική μεγαλοπρέπεια. Μία κλίμακα με 150 σκαλοπάτια ενώνει το Ιερό Προσκύνημα με το δημόσιο δρόμο. Υπάρχει όμως και μία δεύτερη οδός από τον Κυπαρισσώνα. Μόλις ο επισκέπτης, πλησιάσει τα κράσπεδα του Ναού, παρατηρεί εντός του βράχου ένα μικρό σπήλαιο μήκους 3 μέτρων, πλάτους 2 μέτρων και ύψους πάλι 2 μέτρων. Το άνοιγμα είναι κτισμένο με πέτρες και έχει μία μικρή πόρτα και παράθυρο. Κατά την παράδοση εκεί ήταν το ασκητήριο του Καπετάνιου - Ναυαγού που βρήκε την εικόνα. Αν όμως ο θαυμασμός του προσκυνητή είναι μεγάλος από την ομορφιά του περιβάλλοντος χώρου, πολύ περισσότερο


WEB TV HALANDRI - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΏΝ ΑΙΓΙΟΥ



Η Μονή Ταξιαρχών είναι χτισμένη σε ένα πανέμορφο μέρος έξω από το χωριό Ανω Μαυρίκι Αιγίου, δίπλα στον ποταμό Σελινούντα.
Ιδρυτής της Μονής είναι ο Όσιος Λεόντιος που ασκήτευσε σε απόκρημνο βράχο του Κλωκού. Η σκήτη βρίσκεται στο αρχικό μοναστήρι, το "Παλιομονάστηρο" όπου έχουν διασωθεί ελάχιστες φθαρμένες τοιχογραφίες του 16ου αι. Η Μονή Ταξιαρχών χτίστηκε πιθανότατα μεταξύ 1430 και 1460 από τους δεσπότες της Πελοποννήσου Θωμά και Δημήτριο Παλαιολόγο.


ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ !! [ 02-11-2010 ]



Live Streaming



Νικόλας Άσιμος-Την Αντίσταση Βαρέθηκα





1979 Παράνομη κασέτα Νο 000004 "Klaste eleftheros"
Πλευρά Α
Κομμάτι 3

Μουσική:Νικόλας Άσιμος
Στίχοι:Νικόλας Άσιμος


ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΑΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΗΤΙΑΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΕΗ ΤΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!





 αποκλειστικό
 
Την ώρα που ο Παπανδρέου συνεχίζει τα πολιτικά του παιχνίδια, ένας ολόκληρος λαός εξαθλιώνεται.
Πολύτεκνη μάνα η κυρία Όλγα, βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στον δρόμο, αναγκαζόμενη να  ζητιανεύει επειδή η Δ.Ε.Η. της έκοψε το ρεύμα!
Έχει τέσσερα παιδιά και είναι άνεργη, το ίδιο και ο άνδρας της, ενώ το ρεύμα στο δικό τους σπίτι το Ζεφύρι,  το έκοψε η Δ.Ε.Η. παρά τα όσα ισχυριζόταν ο κ. Φωτόπουλος  της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ ότι δεν θα έκοβε το ρεύμα από τις πολύτεκνες και αναξιοπαθούντες οικογένειες.
Αν και όπως μας λέει η ίδια η κ. Όλγα, κατάφερε να συγκεντρώσει από δανεικά γειτόνων, το ποσό των 600 € η προϊσταμένη της Δ.Ε.Η. Περιστερίου δεν δέχθηκε τα χρήματα, απαιτώντας να της καταβάλει  το ποσό των 1000 € περίπου, όσο ήταν η αναγραφόμενη δόση!!!
"Σχεδόν μου έκλεισε την πόρτα στα μούτρα" μάς λέει η κυρία Όλγα.


Θα προτείνει για πρωθυπουργό τον …Μάκαρο





Mετά την αναμενόμενη υπερψήφιση του από 153 αχυράνθρωπους των ξένων με σύνθημα …ψηφίστε να φύγω, σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα πάει ο Παπανδρέου στην megaγλάστρα Παπούλια να συζητήσουν για το πώς θα γίνει κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον αγαπούλα - Μάκαρο με τα συνήθη τσιράκια του συστήματος Καρατζαφερη ,Ντορα, Κουβελη που λένε ότι εκπροσωπούν μαζί με το προδοτικό ΠΑΣΟΚ την πλειοψηφία του λαού. Ο Μάκης είναι η μόνη γάτα που μπορεί να σώσει την χώρα αφού αυτός δεν …εξαγοράζεται, αλλά …εξαγοράζει.  


Πράγματι κ. Σαμαρά, έπεσαν οι μάσκες



Α. Σαμαράς“Είχα πει επίσης ότι άλλο πράγμα η δανειακή σύμβαση – δηλαδή πόσα δανειζόμαστε, πότε και με πιο επιτόκιο θα τα επιστρέψουμε – από τα μέτρα πολιτικής που τη συνοδεύουν. Εμείς από την εποχή του αρχικού Μνημονίου ακόμα, διαφωνήσαμε με τα μέτρα πολιτικής, ή μάλλον με κάποια απ’ αυτά, με το μείγμα πολιτικής. Όχι με την αρχική δανειακή σύμβαση.
Εσείς κ. Σαμαρά, έχετε αφήσει τον λαό έντεχνα, εδώ και ενάμισυ χρόνο, να πιστεύει πως είσαστε “αντι-μνημονιακοί” και πατριώτες και θα “αναδιαπραγματευτείτε” και χίλια δυο.


Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ "MONEY WEEK



Ανατρεπτικό άρθρο αναφορικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας έχει κάνει πάταγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρότερη χώρα του κόσμου...«Μήπως η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου;» αναρωτιέται στο...
MoneyWeek η Μέριν Σόμερσετ Βεμπ δίνοντας μια διαφορετική οπτική από αυτή που είχαμε συνηθίσει. «Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη. Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να προσέξει τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί».


Γιάννης Ιμβριώτης


Γιάννης Ιμβριώτης

Ενας στοχαστής της ελευθερίας 

Πριν από λίγους μήνες συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τον θάνατο και 100 από τη γέννηση του Γιάννη Ιμβριώτη. Με το άρθρο μου αυτό θα επιχειρήσω να ανιχνεύσω τις κύριες δομές της σκέψης του Ιμβριώτη κατά τη μαρξιστική του περίοδο και συνάμα να αναζητήσω επαρκή τεκμήρια, «ενδογενή» και «εξωγενή», για την κατανόηση των λόγων που τον έκαναν να αναβάλλει κάθε φορά το εγχείρημα για την ολοκληρωμένη αποτύπωση των φιλοσοφικών αντιλήψεών του.


The Sex Pistols - God Save The Queen



Γεώργιος Γρίβας-Διγενής


Γεώργιος Γρίβας-Διγενής 
 Aναδιφώντας τις εφημερίδες του Iανουαρίου του 1974
 Tου Δημήτρη H. Tαλιαδώρου, Mέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΔHΣY

 O Γεώργιος Γρίβας-Διγενής αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που ανέδειξε η νεότερη κυπριακή Iστορία με σημαντική προσφορά και στην ευρύτερη ελληνική Iστορία. O Γεώργιος Γρίβας έλαβε μέρος και διακρίθηκε σε όλους τους εθνικούς αγώνες του Έθνους από τη Mικρασιατική Eκστρατεία (1919-1922), στο Έπος της Πίνδου (1940-1941), στην Eθνική Aντίσταση κατά της Γερμανικής Kατοχής (1941-1944) και στην απόκρουση της κομμουνιστικής προσπάθειας για μετατροπή της Eλλάδας σε Λαϊκή Δημοκρατία (1944). H κορυφαία όμως εθνική συνεισφορά του ήταν η οργάνωση και διεξαγωγή του επικού Aγώνα της EOKA (1955-1959) που οδήγησε στην ανεξαρτησία της Kύπρου. Στο σημερινό σημείωμά μας θα παραθέσουμε τις δηλώσεις και τα κείμενα που έγιναν ή γράφτηκαν, μετά το θάνατο του Διγενή, από πρόσωπα και εφημερίδες, που δεν ήταν φιλικά προς το πρόσωπο του Στρατηγού.


Ευαγγελικά Η ΘΕΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ - 1901 Ευαγγελικά 21 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ


Ο τραγικός απολογισμός των επεισοδίων αυτών ήταν οκτώ έως έντεκα, σύμφωνα με διάφορες πηγές, νεκροί. Επίσης, υπήρξαν 70 τραυματίες και 22 συλληφθέντες, οι οποίοι παρέμειναν στα κρατητήρια των στάβλων της Χωροφυλακής τρία εικοσιτετράωρα.

Ευαγγελικά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ως «Ευαγγελικά» έχουν καταγραφεί τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου του 1901 με αφορμή την έναρξη της δημοσίευσης από την εφημερίδα Ακρόπολις των Ευαγγελίων μεταφρασμένων —ή αλλιώς, παραφρασμένων— στη δημοτική γλώσσα από τον Αλέξανδρο Πάλλη στις 9 Σεπτεμβρίου 1901.


Σαν σήμερα, 6 Νοεμβρίου



333
ο Μέγας Αλέξανδρος κατατροπώνει τις πανίσχυρες δυνάμεις του Δαρείου στην Ισσό και αιχμαλωτίζει την περσική βασιλική οικογένεια.

1494
γεννιέται ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, σουλτάνος της Τουρκίας από το 1520 έως 1566.

1796
πεθαίνει σε ηλικία 67 ετών η Αικατερίνη η Μεγάλη της Ρωσίας.


Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ





Ο Μέγας Αλέξανδρος έζησε το 336-323 π.χ. και το όνομα του σημαίνει το τέλος μιας Παγκόσμιας Εποχής και την αρχή μιας Νεώτερης .
1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ


HALANDRI NEWS · Φιλανθρωπικό Παζάρι του ΦΛΥΟΝ με την Αγία Αννα. Οσο υπάρχουν άνθρωποι



Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΧΑΛΑΝΡΙΟΥ

σε συνεργασία με το:

ΦΛΥΟΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ -ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Διοργανώνουν:


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha