Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕ - ΤΡΙΟ ΚΙΤΑΡΑ



Νέες προκλήσεις της Τουρκίας στο Καστελόριζο



Δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως άδεια εκτέλεσης... πετρελαϊκών εργασιών!


Αδειες εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελορίζου, οι οποίες περιλαμβάνουν και κομμάτι ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας. Η κίνηση αυτή εκ μέρους της Αγκυρας έρχεται μία ημέρα μετά και την έναρξη
γεωτρήσεων στο ψευδοκράτος από την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ). Αποτελεί σαφώς πρόκληση, αλλά δεν αναμένεται άμεσα κάποια ενέργεια εκ μέρους της τουρκικής πλευράς. Δεν πρέπει όμως να περάσει απαρατήρητο ότι η
Αγκυρα επιμένει να προβαίνει σε προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Καστελορίζου για να καταστήσει σαφές ότι έχει δικαιώματα και απαιτεί αυτά να γίνουν σεβαστά. Αλλωστε, η τουρκική θέση είναι ότι το Καστελόριζο δεν έχει ούτε υφαλολρηπίδα ούτε ΑΟΖ. 


Όταν ο Φωτοφόρος Απόλλωνας - Ηλίου έγινε το "Άγαλμα της Ελευθερίας".




Το Άγαλμα της Ελευθερίας, του οποίου η επίσημη ονομασία είναι "Η Ελευθερία φωτίζοντας τον κόσμο" (αγγλιστί "Liberty enlightening the World" γαλλιστί "la Liberte eclairant le monde"), είναι ένα κολοσσιαίο άγαλμα πάνω στην ομώνυμη νησίδα και μέσα στο άνω τμήμα του Κόλπου της Νέας Υόρκης. Το άγαλμα αυτό στήθηκε σε ανάμνηση της φιλίας των λαών των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Το συνολικό του ύψος είναι 93 μέτρα (302 πόδια) μαζί με το βάθρο, και κατά την εκδοχή της εγκυκλοπαίδειας Μπριτάννικα παρουσιάζει μια γυναίκα να κηρύττει την ελευθερία. Η γυναίκα αυτή κρατάει έναν πυρσό στο υψωμένο δεξί της χέρι και μια ενεπίγραφη πλάκα στο αριστερό όπου αναγράφεται η ημερομηνία 4 Ιουλίου 1776.


ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!



Το 1989, έγινε στη Σιβηρία μία βαθιά γεώτρηση (16 χλμ) υπό την διεύθυνση Σοβιετικών και ξένων επιστημόνων (ιδιαίτερα Νορβηγών), για να βρεθεί ένας τρόπος ειδοποιήσεως επικειμένου σεισμού. Ο σκοπός ήταν να τοποθετηθεί στο βάθος της γεωτρήσεως ένα μικρόφωνο συνδεδεμένο σε μαγνητόφωνο, για εγγραφή των θορύβων που προέρχονται από την αρχή μιας μετακινήσεως των ηπειρωτικών πλακών, για πρόβλεψη των σεισμών.
"ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ"
Αυτή η είδηση δημοσιεύτηκε πρώτα στις Νορβηγικές και Φιλανδικές εφημερίδες και κατόπιν στις ΗΠΑ στο "WEEKLY WORLD NEWS" της 24 Απριλίου 1990. Ιδού αποσπάσματα:
"Η Φιλανδική εφημερίδα AMMENUSASTIA δημοσιεύει την κατάθεση του γεωλόγου Δρος DIMITRI AZZACOV, που λέει:


Στην πείνα και τη δυστυχία πάνω από 4.000 συμπολίτες μας


Διαβάστε για τα στοιχεία σοκ στην συμπρωτεύουσα. Στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό πάνω από 4.000 συνάνθρωποί μας. Χωρίς κολατσιό στο σχολείο χιλιάδες μαθητές



Τραγικές είναι οι εικόνες που καταφτάνουν από την επαρχία, καθώς οι άστεγοι και όσοι μπαίνουν σε μία ουρά για ένα ζεστό πιάτο φαγητό έχουν αυξηθεί δραματικά.
Η συμμετοχή στα συσσίτια στην συμπρωτεύουσα έφτασε το 85% μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα ανεργίας και τα φαινόμενα υποσιτισμού μεταξύ μαθητών.


ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ - Μοσχάρι λεμονάτο



Από τα Κυριακάτικα οικογενειακά φαγάκια!

Υλικά για 4 μερίδες:

700 γρ μοσχάρι
(συνήθως χρησιμοποιώ ποντίκι)
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Χυμός από 2  λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι


ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ - Κοτόπουλο με σάλτσα λεμόνι



Μια απολαυστική, γρήγορη και νόστιμη πρόταση.  Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε:
  • 4 μέρη στήθος ή φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 αβγά
  • Λαδάκι
  • Μισό φλιτζάνι αλεύρι γ  ια όλες τις χρήσεις
Για τη σάλτσα λεμονιού θα χρειαστείτε:
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
  • 3 με 4 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι νερό (μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και ένα κύβο λαχανικών)
  • Αλάτι & Πιπέρι


Τουρκικά στρατιωτικά νεκροταφεία στoν Πειραιά, αλλά τα ελληνικά στο Ουσάκ με τις χιλιάδες των νεκρών στρατιωτών μας στο Αλή Βεράν, τα εξαφάνισαν οι Τούρκοι!





Ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στο Ουσάκ


Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr

Κάθε χρόνο, στα μέσα Μαρτίου, στο Τουρκικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο που βρίσκεται στην Κοκκινιά, πραγματοποιείται τελετή, όπου οι Τούρκοι, με προεξάρχοντα τον πρέσβη τους στην Αθήνα, αποτίνουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους νεκρούς στρατιώτες τους, που έπεσαν στους Βαλκανικούς πολέμους.

Είναι ένα ιερό, υποχρεωτικό  για τους μεταγενέστερους, καθήκον, να τιμούν με τον προσήκοντα σεβασμό τους νεκρούς του πολέμου, χωρίς τυμπανοκρουσίες ώστε να μην προκληθούν ενδεχόμενες αντιδράσεις και βεβήλωση της  τελετής από κάποιους θερμόαιμους ή και προβοκάτορες.
Ξένα στρατιωτικά νεκροταφεία, τα οποία οι Έλληνες τιμούν και σέβονται, είναι τα Γερμανικά ( σε Μάλεμε και Διόνυσο), το Ιταλικό μνημείο της Μεραρχίας Ακουϊ στην Κεφαλονιά, τα Σερβικά και τα αγγλογαλλικά των Βαλκανικών πολέμων στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη και τα Τουρκικά της ίδιας περιόδου στην Κοκκινιά. Στρατιωτικά νεκροταφεία εκτός Ελλάδος υπάρχουν στο Ρίμινι, στην Κορέα και στην Αλβανία. Στην Τουρκία; Υπήρχε στο Ουσάκ. Μετά εξαφανίστηκε…


Το σχέδιο του ΟΗΕ για την παγκόσμια διακυβέρνηση




The American Dream / Antinews / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ξέρετε ότι ο ΟΗΕ έχει στα σκαριά ένα σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης, που δεν είναι καν μυστικό;

Το ονομάζει «βιώσιμη ανάπτυξη», και αν ισχύσει, θα αλλάξει για πάντα όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Πρόκειται για μια αναφορά 204 σελίδων, με τίτλο «Working Towards a Balanced and Inclusive Green Economy, A United Nations System-Wide Perspective», που δημοσιεύτηκε εν όψει της επερχόμενης συνάντησης Rio + 20 του ΟΗΕ στη Βραζιλία (βλ. εδώ).


ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η εκλογική αναμέτρηση του 2009



Ενώ μόλις είχαν συμπληρωθεί δυο χρόνια από την εκλογική αναμέτρηση του 2007, τα πολιτικά γεγονότα που είχαν λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας προοιωνίζονταν σύντομα ραγδαίες εξελίξεις στο ρευστό πολιτικό σκηνικό. Ηδη τα πρώτα δυσάρεστα δείγματα για την κυβερνώσα παράταξη της ΝΔ είχαν διαφανεί από μια σειρά δημοσκοπήσεων, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ φαινόταν πως προσπερνάει τους «γαλάζιους» και αποκτά σαφές προβάδισμα για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε αυτή γινόταν.
Πριν όμως συμβούν όλα τα παραπάνω είχαμε τα εσωκομματικά προβλήματα στις τάξεις του Κινήματος, που ξεκίνησαν με τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του Γιώργου Παπανδρέου τον Σεπτέμβριο του 2007 και τη βιαστική εκδήλωση ενδιαφέροντος ανάληψης της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ το ίδιο κιόλας βράδυ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αυτή όμως η άτσαλη κίνηση του τελευταίου προκάλεσε δικαιολογημένα δυσφορία στην «πράσινη» βάση, η οποία διαγράφηκε ξεκάθαρα στο αποτέλεσμα των εκλογών για τον πρόεδρο του Κινήματος που απέβη κόλαφος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μια και συνετρίβη από τον συνδιεκδικητή της αρχηγίας σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και μάλιστα με τη μαζική συμμετοχή των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ.


Η Ρωσία στέλνει παρατηρητές στις εκλογές της 6ης Μαΐου! - Υπόνοιες για νοθεία;


Με μία κίνηση που πρακτικά ισοδυναμεί με έγερση αμφιβολιών της αξιοπιστίας του τρόπου διεξαγωγής και εγκυρότητας των αποτελεσμάτων των εκλογών της 6ης Μαϊου, η Ρωσία με αίτημά της στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ζήτησε την αποστολή ... ομάδας Ρώσων παρατηρητών στην Ελλάδα προκειμένου να καταγράψουν τυχόν "παρασπονδίες" στην έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων!

Και το ερώτημα που τίθεται άμεσα είναι "Έχει η Μόσχα πληροφορίες που να θέτουν ζήτημα αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου";


Β’ ΕΣΚΑ: Επεισόδια στο Χαλάνδρι



Μία νίκη γηπεδούχου, δύο διπλά και ένα ματς που… δεν τελείωσε ποτέ ήταν ο απολογισμός των πρώτων αγώνων των πλέι οφ της Β’ ΕΣΚΑ. Στο Χαλάνδρι, συγκεκριμένα, ο Προμηθέας πήρε τη νίκη στα χαρτιά επί των Κουκουβαούνων με 20-0, λόγω της επίθεσης του Κόκκαλη στον διαιτητή Μανουσόπουλο και της απόφασης του άλλου διαιτητή (Σκούτας) να διακόψει το ματς υπέρ των γηπεδούχων.
Στους αγώνες του 2ου ομίλου, η Αναγέννηση επιβλήθηκε της Πεύκης με 60-56 και έκανε το 2-1 στη σειρά, ενώ κάτι ανάλογο έκανε και η Κηφισιά, σπάζοντας μάλιστα την έδρα της Ολυμπιάδας Παπάγου με 63-59!
Οι διαιτητές των δεύτερων αγώνων


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha