Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ WESLEY CLARK: ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ 7 ΧΩΡΕΣ..(VIDEO)


Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδήμων για να αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε εν όψει ενός μεγάλου πολέμου στην Μέση Ανατολή. Ένας πόλεμος που θα συμπαρασύρει συμμάχους και πιθανόν εξελιχθεί στον Γ΄Παγκόσμιο. Μπορεί οι εφησυχασμένοι να πιστεύουν πως δεν θα πάρει μεγάλες διαστάσεις μια επέμβαση στην Συρία, όμως τα γεγονότα προσδίδουν μια διαφορετική τροπή. Παρακάτω θα δείτε ένα βίντεο-ομολογία ενός πρώην Στρατηγού των ΗΠΑ, που προβλέπει τις σημερινές εξελίξεις. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και εμείς οι συνωμοσιολόγοι..


Έλληνες έχτισαν τις πυραμίδες της Αιγύπτου;


Υπάρχει ένας γρανίτης βάρους 600 τόνων που μεταφέρθηκε από το Ασουάν στην πυραμίδα της ΓΚΙΖΑΣ . Διαβάστε το Ασουάν ανάποδα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, θ

α δείτε ότι βγαίνει η λέξη Νάουσα, δηλαδή λέξη Ελληνική. Και μια που κάνατε τον κόπο και διαβάσατε την λέξη Ασουάν ανάποδα , διαβάστε ανάποδα και τις παρακάτω λέξεις που ενώ νομίζαμε μέχρι τώρα ότι είναι αιγυπτιακές , βλέπουμε ότι είναι Ελληνικές. π.χ. το Σάιδ είναι ο Δίας, , το Σουέζ είναι ο Ζέους = Ζευς). Χέοψ από το λιμένα Κωφό ή Χοφό της Νάξου. Μια που ανέφερα τον Χέοπα δείτε πως πήρε αυτό το όνομα. Γύρω στο 3000 π.Χ. Νάξιοι λιθοξόοι από λιμένα


Ο Πλάτων σαν να ζούσε σήμερα...




“Η αποθήκη, του κάθε πολίτη, όταν γεμίζει χρυσάφι καταστρέφει το πολίτευμα αυτού του είδους. Αρχικά γιατί ανακαλύπτουν τρόπο για δαπάνες, και τους νόμους τους παρερμηνεύουν με βάση το συμφέρον τους, και τους παραβαίνουν και αυτοί και οι γυναίκες τους…

Προχωρώντας ακόμα πιο μέσα στο πάθος της φιλοχρηματίας, όσο περισσότερο εκτιμούν αυτό, τόσο περισσότερο περιφρονούν την αρετή… Όσο, λοιπόν, θα εκτιμάται σε μια πόλη ο πλούτος και οι πλούσιοι, τόσο και η αρετή και οι καλοί θα περιφρονούνται περισσότερο”.

ΠΛΑΤΩΝ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η’


Τα μυστικά του Δίσκου της Φαιστού




Τα εικονογράμματα που δομούν την επιγραφή του Δίσκου της Φαιστού. Γόρδιος δεσμός της Αρχαιολογίας παραμένει ο Δίσκος της Φαιστού. Για τους περισσότερους είναι απλώς ένας πήλινος δίσκος διαμέτρου 16 εκατοστών που βρίσκεται στο Μουσείο Ηρακλείου. Ανασύρθηκε το 1908 από τα ερείπια του παλαιού μινωικού ανακτόρου της Φαιστού. Στον ψημένο πηλό του, πάχους 2,1 εκατοστών, βρίσκεται τυπωμένη μια μυστηριώδης σπειροειδής επιγραφή με 122 σύμβολα στη μία πλευρά και 119 στην άλλη. «Τυπωμένη» διότι, πολύ απλά, το υλικό αυτό είναι το πρώτο παγκοσμίως που γράφτηκε από τυπογραφικά στοιχεία (σφραγίδες). Εφέτος μάλιστα, στην επέτειο 100 ετών από την εύρεσή του, τέθηκε το ζήτημα αν ο δίσκος είναι αυθεντικός ή πλαστός…




Η Γραμμική Β αποκρυπτογραφήθηκε το 1952 από τον Μάικλ Βέντρις (Μichael Ventris) και διεύρυνε την ιστορία της ελληνικής γλώσσας κατά περίπου επτά αιώνες. Αλλά η Γραμμική Α και η γραφή του Δίσκου της Φαιστού συνεχίζουν ως σήμερα να θεωρούνται επισήμως μη αποκρυπτογραφημένες γραφές. Αδιέξοδο δε σημαίνει βέβαια ότι έπαψαν να αναδύονται πιθανές ερμηνείες.


Παιδικοί σταθμοί φυλάνε δωρεάν τα παιδιά για να κάνουν σεξ οι γονείς



Παιδικοί σταθμοί φυλάνε δωρεάν τα παιδιά για να κάνουν σεξ οι γονείςΔράση για να βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα ανέλαβαν επτά παιδικοί σταθμοί της Δανίας, προσφέροντας στους γονείς δωρεάν φύλαξη των παιδιών τους για δύο ώρες μια ημέρα την εβδομάδα, ώστε να τους δώσουν το ελεύθερο να κάνουν «τρελίτσες».


Στην πρόταση των παιδικών σταθμών ανταποκρίθηκαν αρκετοί γονείς, πολλοί από τους οποίους ωστόσο παραδέχτηκαν ότι αν και δέχτηκαν την προσφορά με χαρά, δεν το έκαναν για να μεγαλώσουν την οικογένειά τους, αλλά για να καταφέρουν να περάσουν ένα ήρεμο απόγευμα στο σπίτι.


Με τη … βέρα της επιχείρησε να πληρώσει τα φάρμακα γυναίκα στο Λασίθι!




Μπροστά σε ένα απίστευτο δράμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες φαρμακοποιός από το Λασίθι. Όπως μας μετέφερε αναγνώστης μας η ηλικιωμένη καλοντυμένη γυναίκα μπήκε στο φαρμακείο, ενώ οι κινητοποιήσεις βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη, κρατώντας το χαρτάκι με τα φάρμακα τα δικά της και του συζύγου της με απελπισία στα μάτια. 
Πλησίασε στον πάγκο και απευθυνόμενη στο φαρμακοποιό είπε: Δεν έχω χρήματα. Ταυτόχρονα εναπόθεσε πάνω στον πάγκο τη … βέρα της προκειμένου να πληρώσει τα φάρμακα! 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φαρμακοποιός αρνήθηκε να πάρει τη βέρα κι έβγαλε χρήματα από την τσέπη του και τα έβαλε στο ταμείο του φαρμακείου, πληρώνοντας ο ίδιος τα φάρμακα.http://www.ekriktiko.gr


Aπόστρατος αξιωματικός κάτω των 55 γράφει για τον Βενιζέλο





 Εκτός των ευθυνών σου για την σημερινή κατάσταση της πατρίδας και των ΕΛΛΗΝΩΝ...
Εκτος του ότι ήσουνα ο χειροτερος ΥΠΕΘΑ που γνώρισα στα 30 χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις Θα αναφερθώ σε προσωπικό θεμα ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΣΟΥ
Eιμαι αποστρατος αξκος με 34 ετη και για 2 μηνες (δεν εχω 34 ετη, 6μηνες και μια ημερα, η πτητικα) επεσα θυμα του Ν4024/2011 βαση του οποίου με μοναδικό κριτήριο την ηλικια μου (50 ετων) και οχι όπως έπρεπε τις εισφορες που εχω καταβαλει μου μειωνει 40% την συνταξη μου πανω απο τα 1000 ευρω εως οτου γινω 55 ετων.  

Κατά τον χρόνο της αποστρατείας μου καμία διάταξη δεν προέβλεπε ότι με μοναδικό κριτήριο άλλοτε την ηλικία μου και άλλοτε τον τρόπο αποστρατείας μου, και όχι τους νόμους , θα μου επιβάλλονταν επιπλέον εισφορές , κρατήσεις και φόροι από άλλους απόστρατους συναδέλφους που εξήλθαν του στρατεύματος με τους ίδιους νόμους και έχοντας πληρώσει τις ίδιες η και  λιγοτερες εισφορές με εμένα.


ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΚΡΙΣΗ : ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ
ΜΕΧΡΙ ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ
ΤΑΚΤΙΚΕΣ, ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΒΕΒΑΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ
Συγγραφέας: James Wesley,Rawles









 


Μετάφραση: Θωμάς Μαστακούρης

Χρειάζεται μόνο ένα απρόσμενο γεγονός για να διαταράξει τον τρόπο της ζωής μας. Αν λάβει χώρα κάποια τρομοκρατική επίθεση, μια πανδημία, μια φυσική/οικολογική καταστροφή ή μια απότομη υποτίμηση του νομίσματος και οικονομική κατάρρευση, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα που ούτε καν είχατε
φανταστεί. Πού θα βρίσκετε νερό; Πώς θα επικοινωνείτε με συγγενείς που ζουν μακριά σας; Τι θα χρησιμοποιείτε ως καύσιμο;


Συρρικνώθηκε η Δημοτική Συγκοινωνία




dimiotiki-siginonia-2Τροποποιούνται τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πεύκης ύστερα από την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης - Πεύκης να καταργήσει ορισμένα, στα οποία η κίνηση είναι ελάχιστη.
Ρεπορτάζ: Αμάλθεια Καραλή
Ύστερα από τη θυελλώδη συζήτηση που έγινε για το θέμα μέσα στο καλοκαίρι, τελικά ήρθε πάλι στις 28 Αυγούστου, καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση ο πρόεδρος Τάσος Μαυρίδης το είχε αποσύρει με σκοπό να λάβει απόφαση και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Τοποθετούμενος σχετικά, ο δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός εξήγησε ότι η δημοτική αρχή προχώρησε στην πρόταση αυτή επειδή «η σχέση ανάμεσα στο κόστος των λεωφορείων και το υποτιθέμενο έργο που προσφέρουν είναι μη ισόρροπη. Οι εξυπηρετούμενοι είναι ελάχιστοι. Επομένως δεν είναι κοινωνική παροχή αλλά κοινωνική σπατάλη». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ζαφειρόπουλος τόνισε ότι «τα λεωφορεία έχουν φτάσει στα όριά τους».


ΚΑΥΓΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΖΟΡΜΠΑ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ !ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 24/9/2012 26Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ




ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Αλεξόπουλος.
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Θα κάνω μια δήλωση σχετικά με το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, το προτελευταίο, το οποίο ειλικρινά στενοχωρήθηκα πάρα πολύ βλέποντας τον προηγούμενο Δήμαρχο τον Βασίλη τον Γιαννακόπουλο, τον Κώστα τον Κρητικίδη και τον Δήμαρχο τον Βασίλη τον Ζορμπά να υπάρχει μια τέτοια αντιπαράθεση και να φτάνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε τέτοια σκαλοπάτια αντιπαράθεσης. Θεωρώ ότι κάποια στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης πρέπει οπωσδήποτε να μας απασχολήσει η ομοψυχία σ' αυτές τις δύσκολες εποχές που θα διανύσουμε από τον Οκτώβρη και μετά ειδικά στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτό πρέπει να είναι και μόνον το θέμα μας.


Πλημμυρισμένα σπίτια σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, Αγ. Παρασκευή



Από την αρχή της καταιγίδας στην Αττική, μέχρι αυτή την ώρα, το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει δεχτεί21 κλήσεις για άντληση υδάτων.
Οι περιοχές που φαίνεται να έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το Χαλάνδρι, η Αγία Παρασκευή, το Μαρούσι και το Πολύδροσο.


Πρόσκληση στους ποδηλάτες της Αγίας Παρασκευής από τη “ΝΙΚΗ


ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 22/9,  6 μ.μ.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ. καλούμε τους ποδηλάτες και τις ποδηλάτισσες της Αγίας Παρασκευής στην Κεντρική Πλατεία, απ’ όπου θα διασχίσουμε δρόμους της πόλης μας.
1. Για να δείξουμε την αναγκαιότητα να αποκτήσει ο Δήμος πολιτική υποστήριξης του ποδήλατου.
2. Για να τονώσουμε την ανάγκη εναλλακτικών μορφών μετακίνησης.
3. Για να διαμαρτυρηθούμε για την σχεδιαζόμενη αύξηση των εισιτηρίων στις Δημόσιες Συγκοινωνίες και
4. Για να συμμετάσχουμε στην Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας – Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.
Σας περιμένουμε με τα ποδήλατά σας !

H Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΙΝΕΖΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ



_DSC4176Κλιμάκιο από 5 αντιπροσώπους από την Κινεζική Εθνική Επιτροπή Γήρανσης, επισκέφτηκαν, στις 17 Σεπτεμβρίου 2012, τον χώρο του Α΄ΚΑΠΗ Πολυτεχνείου και Ελπίδος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
Σκοπός της επίσκεψης τους στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε από 15-18/9, ήταν η ενημέρωση τους ,από  ελληνικές κυβερνητικές και μη υπηρεσίες και αρμόδιους φορείς, για τη γήρανση  έτσι ώστε να μπορέσουν να δουν τις τρέχουσες κυβερνητικές πολιτικές για τη φροντίδα της οικογένειας ή και για την κατ 'οίκον φροντίδα των ηλικιωμένων, καθώς και να συζητήσουν για το πώς η κρίση επηρεάζει την γήρανση.
Στο Α΄ΚΑΠΗ, την Συνάντηση οργάνωσε και συντόνισε η επιστ. υπεύθυνη του Κέντρου Εργοθεραπείας του Δήμου Ηρακλείου, με την ΜΚΟ 50και Ελλάς, που σε συνεργασία με ομάδα μελών του ΚΑΠΗ, ενημέρωσαν τους Κινέζους επιστήμονες για τις υπηρεσίες  ανοικτής προστασίας και φροντίδας ηλικιωμένων, στη κοινότητα του Ηρακλείου.


Τώρα- Διακοπή ρεύματος στα Βριλήσσια



Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει η καταρρακτώδης βροχή που πέφτει  στο Λεκανοπέδιο. Συγκεκριμένα σε επικοινωνία που είχε το enikos.gr με την ΔΕΗ ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει βλάβη στην γραμμή που περνάει από τα Βριλήσσια μέχρι το Κοντόπευκο, με συνέπεια να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στις περιοχές που παίρνουν ρεύμα από την συγκεκριμένη γραμμή. Συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται προκειμένου να αποκαταστήσουν την βλάβη. Μέχρι να τα καταφέρουν λειτουργεί μόνο ο ένας υποσταθμός.


Eurostat: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που ισοπεδώθηκαν οι μισθοί…




Δραματική μείωση των μισθών στην Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία για την εξέλιξη του ωριαίου κόστους εργασίας στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη, τα οποία δημοσιοποίησε η Eurostat.Τα στοιχεία που αφορούν το δεύτερο τρίμηνο του 2012 και για την Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του ίδιου έτους, καλύπτουν το μισθολογικό και το μη μισθολογικό κόστος εργασίας, καθώς και την εξέλιξη ανά κλάδο, δηλαδή βιομηχανία, κατασκευές και υπηρεσίες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία καταγράφηκε μείωση του ωριαίου κόστους εργασίας  μισθολογικού και μη. Μάλιστα, ήταν και η μόνη χώρα με υποχώρηση του κόστους εργασίας και μάλιστα διψήφια, δεδομένου ότι στις άλλες μνημονιακές χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία), αλλά και την Ισπανία σημειώθηκαν αυξήσεις.


Είδηση ΣΟΚ: Ξεψύχησε όταν του ανακοίνωσαν ότι απολύεται



Μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο συγκλονίζει τα τελευταία 24ωρα χωριό της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου, με τη μοίρα να...αποδεικνύεται σκληρή για μια οικογένεια της περιοχής. Ένας άνδρας, 49 ετών, ξεψύχησε έχοντας υποστεί ανακοπή την ώρα που ο εργοδότης του τού ανακοίνωσε ότι...απολύεται.


Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες. Ο 49χρονος, πατέρας δύο παιδιών 7 και 14 ετών, εργαζόταν σε γραφείο, το οποίο λόγω κρίσης αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές. Όταν του ανακοινώθηκε ότι απολύεται, ο άνδρας αισθάνθηκε δυσφορία και κατέρρευσε μέσα στο γραφείο. Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας, αλλά ήταν πια αργά. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άτυχος πατέρας είχε οικονομικές εκκρεμότητες και με τον μισθό του και εκείνον της συζύγου του τα έβγαζαν πέρα οριακά. 


Καστελόριζο, τί κρύβεται πίσω από την μεταβίβαση μεγάλων εκτάσεων;




Ποιοι αρπάζουν μεγάλες εκτάσεις στο ακριτικό νησί
Λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης και Δωδεκανήσου Μανώλης Χριστοδουλάκης υπέβαλλε επίσημη έκθεση στο υπουργείο Οικονομικών με την οποία ζητούσε να γίνει επειγόντως έλεγχος σε όλους τους τίτλους κτήσεων μεγάλων οικοπέδων στο Καστελόριζο για να διαπιστωθεί τι κρύβεται πίσω από την σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Λόγω της ύψιστης στρατηγικής σημασίας του νησιού για την Ελλάδα ο αείμνηστος Χριστοδουλάκης ζητούσε να ξεκαθαριστεί αν οι τελικοί αποδέκτες των εκτάσεων στο Καστελόριζο ήταν Τούρκοι ιδιώτες ή εταιρείες τουρκικών συμφερόντων.

Ο έλεγχος Χριστοδουλάκη έγινε το 2008 και αποκάλυπτε ότι από το 2000 είχαν γίνει 1.500 συμβολαιογραφικές πράξεις για την αλλαγή ιδιοκτησίας στο ακριτικό νησί το οποίο δεν έχει περισσότερους από 200 κατοίκους.


EBΔΟΜΑΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΤΥΝΑΝ



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 25 Σεπτεμβρίου, καθώς και τη σημαντική αύξηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων στον ελληνικό πληθυσμό, η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ οργανώνει... 
εβδομάδα δωρεάν κλινικών εξετάσεων και ενημέρωσης του κοινού, αφιερωμένη στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της στεφανιαίας νόσου, με βασικό στόχο την πρόληψη των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και του εμφράγματος του μυοκαρδίου. Ειδικότερα: Από Δευτέρα 24/9/2012 έως και Παρασκευή 28/9/ 2012 και ώρα: 10:00 – 14:00 & Τετάρτη 26/9/2012 από 15:00-18:00 στα Εξωτερικά Ιατρεία και μόνο με ραντεβού: ΔΩΡΕΑΝ: Η κλινική εξέταση από εξειδικευμένους Καρδιολόγους ΔΩΡΕΑΝ: Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) Με χρήση Ασφαλιστικού Φορέα ( ΕΟΠΥΥ) και ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Holter Ρυθμού Triplex καρδιάς Δοκιμασία κόπωσης επί ενδείξεων Στεφανιογραφία επί ενδείξεων Σπινθηρογράφημα μυοκαρδίου Για τους ιδιώτες προβλέπεται 50% ΕΚΠΤΩΣΗ Στις επιπλέον διαγνωστικές εξετάσεις ή επεμβατικές πράξεις, που θα κριθούν απαραίτητες θα ισχύσει έκπτωση 50% στους ιδιώτες, ενώ με τη χρήση του ασφαλιστικού φορέα του ΕΟΠΥΥ, οι εξετάσεις επίσης θα πραγματοποιούνται χωρίς συμμετοχή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού κατά τις ώρες 08:00-16:00 καθημερινά, στα τηλέφωνα: 210.6972 985, 210.6972 876 & στο τηλ. κέντρο του νοσοκομείου 210.6972 000.


Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ



ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ»  ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ  ΑΡΧΙΖΕΙ Η 
«Α Π Ο Ρ Ρ Ο Φ Η Σ Η  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»,
ΤΟ ΝΕΟ  ΚΙΛΕΛΕΡ
               Βρισκόμαστε  στο έτος  1929 μ. Χ. στην Ελλάδα. Έχουν περάσει  επτά χρόνια από την μεγαλύτερηκαταστροφή του  Ελληνικού έθνους όταν έναεκατομμύριο Έλληνες   εκριζώθηκαν από τα  πατρικά εδάφη των παραλίων της  ΜικράςΑσίας , όπου  ζούσαν επι  20 και πλέον αιώνες . Οι μαζικές σφαγές του άμαχου πληθυσμού ήταν ο  επίλογος της τουρκοκρατίας  των  4 αιώνων  αλλά και ο πρόλογος μιάς μαζικής μετανάστευσης στην κυρίως  Ελλάδα.
 
Η Ελλάδα  του μεσοπολέμου μετρούσε  ακόμα τις πληγές του  Α ΄ παγκόσμιου  πολέμου και ανάμεσα  στις πληγές  αυτές κυρίαρχη  θέση κατείχε  η ολοσχερής  εγκατάλειψη του αγροτικού πληθυσμού  πουβρίσκονταν  κυριολεκτικά στο  έλεος των πλουσίων γαιοκτημόνων  . Είχαν περάσει μόλις 19 χρόνια  από την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης των αγροτών στο Κιλελέρ  της Θεσσαλίας και η  ζωή του έλληνα αγρότη  ολοένα και χειροτέρευε.


ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ !!! ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ




ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΒΛΑΣΗ ΓΩΓΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ BLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «TAXALIA»

ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑΤΡΕ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ...

του Βλάση Γωγούση

« Καλείσθε όπως εντός 3ημέρου από σήμερον εγκαταλείψετε την κατοικία σας…κλπ.»
-Βάλτε μια υπογραφή εδώ-σας παρακαλώ - , λέει ευγενέστατα  ο δικαστικός επιμελητής.
 Τα μάτι του παραλήπτη, ξάγρυπνο και θολωμένο  όλο το βράδυ, αλληθωρίζει, το χέρι του τραβάει από την κωλοτσέπη το περίστροφο και χωρίς λαλιά,
 « Φύγεεεεεε, ουρλιάζει, έξω από το σπίτι μου ,  τσακίσου» και πυροβολεί ταυτόχρονα στο πόδι τον ( αναίτιο) λειτουργό ! .
Εκείνος, έντρομος κι` αιμορραγώντας , σέρνεται σαν παλαβός για να γλυτώσει !
 
 Όχι δεν είναι σίριαλ τρόμου, είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που....
θα την δούμε σύντομα μπροστά μας, φίλοι αναγνώστες .
 Καλά , δεν καταλάβατε  ,  δεν απορήσατε ακόμα συμπατριώτες μου ,πως η περιλάλητη άρχουσα τάξη, μας πήρε ακόμα και τα σώβρακα και μείς δεν βγάλαμε άχνα;;;


1936 εκδίδεται ο αναγκαστικός νόμος 117 για την καταπολέμηση του κομουνισμού.


18 Σεπτεμβρίου 1936: Το δικτατορικό καθεστώς του Μεταξά εξέδωσε τον Αναγκαστικό Νόμο 117 «Περί μέτρων προς καταπολέμησιν του κομμουνισμού και των εκ τούτου συνεπειών». Ο νόμος αυτός τυπικά ερχόταν να αντικαταστήσει το περιβόητο «Ιδιώνυμο», δηλαδή τον νόμο 4229/25-7-1929 «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών», που είχε ψηφίσει το 1929 η κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου. Στην πραγματικότητα, ο νόμος αυτός εισήγαγε και νέα «εγκλήματα» και επικύρωνε την κατάργηση των λαϊκών ελευθεριών που είχε επιφέρει το δικτατορικό καθεστώς. Ταυτόχρονα έδινε στη δικτατορία τη «νόμιμη» δυνατότητα να διώκει κόμματα, κοινωνικές οργανώσεις και φορείς, ιδέες, συγγραφείς, αλλά και βιβλία κατά το πρότυπο των φασιστικών καθεστώτων. Όπως γράφει ο Ρούσος Κούνδουρος (Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ) «το ενδιαφέρον...


Αθήνα: το «χωριό» που έγινε πρωτεύουσα



Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1834, η μικρή, τότε, Αθήνα ονομάζεται πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Έκτοτε, πολλά έχουν αλλάξει, στην προσπάθεια της πόλης να ανταποκριθεί στον απαιτητικό ρόλο της ως σύγχρονης μεγαλούπολης
Του Αριστείδη Αποστόλου
Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την ανακήρυξη της χώρας μας ως ανεξάρτητη με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου (22 Ιανουαρίου του 1830), δημιουργήθηκε η ανάγκη οργάνωσης και λειτουργίας του νέου κράτους σε σωστές βάσεις και με τις κατάλληλες υποδομές. Μεταξύ άλλων, η πόλη του Ναυπλίου ανέλαβε προσωρινά χρέη πρωτεύουσας - μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί επίσημα ποια θα ήταν η «πρώτη πόλη» της Ελλάδας.
Η απόφαση για τον ορισμό της μελλοντικής ελληνικής πρωτεύουσας, κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Προσωπικότητες της εποχής, πολιτικοί, αλλά και εξειδικευμένοι επιστήμονες (αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι κ.ά.) πήραν μέρος στη συζήτηση που ακολούθησε, προσπαθώντας να επηρεάσουν τις εξελίξεις και την τελική απόφαση. Οι πόλεις που προτάθηκαν ήταν, μεταξύ άλλων, η Κόρινθος, τα Μέγαρα, ο Πειραιάς, το Άργος, καθώς και το Ναύπλιο - η μέχρι τότε πρωτεύουσα της χώρας.
Τελικά, η πλάστιγγα έγειρε προς την Αθήνα, η οποία το Σεπτέμβριο του 1834 ανακηρύχθηκε επίσημα σε «Βασιλική καθέδρα και πρωτεύουσα». Οι λόγοι που οδήγησαν στο να πάρει τελικά η Αθήνα το «χρίσμα», έχουν να κάνουν με την ένδοξη ιστορία της ως λίκνο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού (την απόφαση πιθανότατα επηρέασε ο βασιλιάς της Βαυαρίας, Λουδοβίκος, ο οποίος ήταν γνωστός αρχαιολάτρης).
Η Αθήνα το 1834


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha