Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

«Κινδυνεύουν τα παιδιά μας!»



2o_lykeio_3Αγανακτισμένοι από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που έφεραν πρόσθετη κυκλοφοριακή κίνηση μπροστά από τα σχολεία, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου, του 3ου Δημοτικού, του 2ου Γυμνασίου, του 2ου Λυκείου, αλλά και μέλη της Ένωσης Γονέων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης πρόκειται να κλείσουν συμβολικά την οδό Κορίνθου, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, στις 7.30 το πρωί.
Στη συνέχεια παρατίθεται το κάλεσμα:
«Αγαπητοί γονείς,
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες σε κατ' ιδίαν συνάντηση, αλλά και σε τηλεφωνικές επαφές μας, με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Δημήτριο Φωκιανό, δεν καταφέραμε να τον μεταπείσουμε να τροποποιήσει την κυκλοφοριακή εκτροπή, λόγω έργων της οδού Βύρωνος, προς την Κορίνθου, όπου ως γνωστόν λειτουργούν (4) τέσσερα σχολεία (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο).

Καθημερινώς, περίπου 1.100 μαθητές όλων των ηλικιών διέρχονται την Κορίνθου. Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση αντίθετοι στην εκτέλεση του έργου, αλλά είναι απορίας άξιο γιατί επελέγη να μετατραπεί σε λεωφόρο η Κορίνθου κατά τη διάρκεια των έργων, (περίπου ένα μήνα κατά δήλωση του Δημάρχου), ενώ όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη εκτροπή εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας και ενώ έχουν προταθεί εναλλακτικές διαδρομές από τους τέσσερις συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.


«Σφίγγουν τη θηλειά» στους Δήμους



thilia200Σοβαρές και δραματικές αλλαγές στις προσλήψεις προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με έντονο άρωμα… ιδιωτικοποιήσεων, και στη διαχείριση των οικονομικών των Δήμων, με την ίδρυση ενός νέου ελεγκτικού μηχανισμού, προβλέπει ο «τροϊκανός» πολυνόμος, που ψηφίστηκε στις 7/11.
Ειδικά στον τομέα των προσλήψεων, οι εξελίξεις είναι εντυπωσιακές, καθώς ουσιαστικά κλείνει ο δρόμος για προσλήψεις ατόμων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) και «επιτρέπονται»  εκείνες όσων έχουν Τεχνολογική Εκπαίδευση (Τ.Ε.) και Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση (Π.Ε.), πάντα με την αναλογία 5 αποχωρήσεων (μέσω απολύσεων, συνταξιοδότησης κ.λπ.) για κάθε 1 πρόσληψη. Η συγκεκριμένη διάταξη ερμηνεύεται ουσιαστικά ως μεσοπρόθεσμος προάγγελος ιδιωτικοποίησης όσων δημοτικών υπηρεσιών βασίζονταν μέχρι σήμερα σε υπαλλήλους Υ.Ε. και Δ.Ε., όπως για παράδειγμα η καθαριότητα, τα εξωτερικά συνεργεία ή το πράσινο, καθώς, όπως είναι φυσικό, προϊόντος του χρόνου, θα «αποψιλωθούν» από προσωπικό και δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Παράλληλα, σύμφωνα με το σκεπτικό της εισηγητικής έκθεσης που παρατίθεται αναλυτικότερα παρακάτω, η πρόσληψη αποκλειστικά εξειδικευμένου προσωπικού Τ.Ε. και Π.Ε. καθιστά τον ρόλο των ΟΤΑ περισσότερο επιτελικό και εποπτικό, παρά άμεσα παραγωγικό σε υπηρεσίες που άπτονται της καθημερινότητας.


Ξεκινούν μέσα στο επόμενο διάστημα οι εργασίες για την εφαρμογή και λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης



patoulis_ergo_2Ξεκινούν μέσα στο επόμενο διάστημα οι εργασίες για την εφαρμογή και λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο του Αμαρουσίου μετά την υπογραφή από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, και τον ανάδοχο του έργου, της σύμβασης για την εφαρμογή και λειτουργία ελεγχόμενης στάθμευσης,
patoulis_ergo1ενός έργου που μαζί με τη βιοκλιματική ανάπλαση και το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης θα δώσουν νέα πνοή στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στην πολυετή προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου, τις εργατοώρες και τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί μέχρι τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης. «Είναι πολύ θετικό που σήμερα υπογράφουμε την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο της πόλης, μίας διαδικασίας που ελπίζουμε να δώσει λύση στα προβλήματα καθημερινότητας που άπτονται της αγοράς και των κατοίκων. Πρόθεσή μας είναι μετά τις υπογραφές το έργο να γίνει πράξη το συντομότερο δυνατόν».


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha