Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ιωσήφ Βατοπεδινού (1921-2009)


[keidia-5.jpg]Γεννήθηκε την 1η Ιουλίου του 1921, εορτή των αγίων Αναργύρων, και εκοιμήθηκε ανήμερα των γενεθλίων του εφέτος. 

Μαθητής του αγίου γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή (+1959), καταγόμεν
ου από την Πάρο, μίας από τις αγιότερες μορφές που έχει αναδείξει η ελληνόφωνη Ορθοδοξία τον 20ό αιώνα, ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός μας άφησε, ανάμεσα σε άλλα, μία ωραία και κατατοπιστική βιογραφία του γέροντά του. 
Ο αγιορείτικος (και όχι μόνο) μοναχισμός περικλείει πάντα στους κόλπους του ανθρώπους που βιώνουν βαθιά μέσα τους την αγάπη του Χριστού και του συνανθρώπου. Οι - υπαρκτές - προβληματικές καταστάσεις καλό είναι να μην μας οδηγούν σε γενικεύσεις, γιατί το "φαίνεσθαι", και δη το τηλεοπτικό, δεν ταυτίζεται πάντοτε με το "είναι". Και το λέω αυτό από προσωπική εμπειρία.


Προφητεια Ιωσηφ Βατοπεδινου


Ανεξάρτητα της θρησκευτικής πεποίθησης ή όχι του καθενός μας, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, έχουν προφητευθείξ από μοναχούς που διείδαν αυτά που ζούμε σήμερα, πριν από πολλά χρόνια.
Με ρωτάτε πολλοί από εσάς, τους αναγνώστες του attikanea που στηρίζω αυτά που προσωπικά φέρουν την υπογραφή μου και προειδοποιούν..
Η απάντηση είναι απλή. Ενώνω τα κομμάτια που παζλ...και δυστυχώς όλα οδηγούν σ' έναν εφιάλτη...και προσπαθώ αυτές τις γνώσεις να τις μοιραστώ μαζί σας.. Μακάρι να πέφτω έξω.. αλλά...
Πόπη Σουφλή



 attikanea.blogspot.com/



ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ  Ιωσηφ Βατοπεδινου


HALANDRI NEWS · Έπιασαν τον "Σόλωνα"



Επιτέλους το Τμήμα Εκβιαστών έκανε και μια σύλληψη. Στις 1.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, συνέλαβε τον σεσημασμένο «Σόλωνα» με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Ο «Σόλωνας» γνωστός στον κόσμο της νύχτας για την ανεξάντλητη μυϊκή του δύναμη, φέρεται την 1η Νοέμβρη στο Χαλάνδρι να πυροβόλησε κατά του 44χρονου ονόματι Μακρυγιάννη, ο οποίος όμως δεν έχει καμία σχέση με τον γνωστό ισοβίτη Μιχάλη Μακρυγιάννη.

Σε βάρος του  κατηγορούμενου που δεν βρήκε τον στόχο του, εκκρεμεί όμως καταδικαστική απόφαση [6ετούς κάθειρξης]  του τριμελούς εφετείου Αθηνών για σωματική βλάβη σε επεισόδιο που είχε προκληθεί σε νυχτερινό κέντρο το 2008.
Ο «Σόλωνας» πριν από 2,5 χρόνια στους Αμπελόκηπους κατηγορήθηκε για το θάνατο του  επιχειρηματία Μιχάλη Γιαννουσάκη, πρώην συζύγου της  Αλέκας Κανελλίδου, γνωστού και ως Μike.
Ο δράστης γρονθοκόπησε  στο πρόσωπο μέσα στο κλαμπ «Mike’s Irish» τον 63χρονο ιδιοκτήτη του,  ο οποίος λίγες ώρες μετά άφησε την τελευταία πνοή του στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Ο κατηγορούμενος μετά τη σύλληψή του κατάφερε να αποφυλακιστεί, καθώς ο θάνατος του επιχειρηματία αποδόθηκε σε καρδιακό επεισόδιο. 
 Στις 30 του περασμένου  Σεπτεμβρίου ο «Σόλωνας» και ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του είχε δεχθεί πυροβολισμούς από δράστες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Ζαΐμη. 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 


HALANDRI NEWS · ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ 58-55 (29-29)


Α΄ ΕΣΚΑ – 9η αγωνιστική 
Η Πεντέλη ήταν η θριαμβεύτρια στο μεγάλο ματς της 9ης αγωνιστικής της Α’ ΕΣΚΑ, αφού νίκησε μέσα στο (σχεδόν κατάμεστο) “Σαλούν” τον Παπάγου με 61-55.
Διαιτητές: Θεονάς, Τσαρούχα
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ (Χρυσόγελος,Γιωτάκης): Προκόπης 21 (2), Σπίγγος Α. 3 (1), Μπαλαμπάνης 19 (5), Ροδάκης 2, Παπαβασιλείου, Σπίγγος Σ. 2, Αναγνωστόπουλος 10, Τσίρος, Κατσόγιαννος 1.
ΧΑΛΑΝΔΡΙ (Καρούτζος): Μωραϊτης, Γιαννάκης 6, Γραμματόπουλος 7, Πετριανίδης 14, Παπαδέας 4, Θέος, Ζαχαρόπουλος 7, Σβορώνος 14, Εμίρης 7 (1).


ΟΙ "ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ" ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ και ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ και ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ) ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ... ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΑΜΑΡΑ...!!!


ΜΕ ΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ 6ης ΔΟΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝ και ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ...!!! 

Έχουν λυσάξει στην κυριολεξία...
Τρέμουν τον Σαμαρά και εκβιάζουν από τώρα να δεσμευτεί ότι αύριο πού θα γίνει Πρωθυπουργός δεν θα αλλάξει πολιτική αλλά ότι θα ακολουθήσει την δική τους συνταγή
, την αποτυχημένη του Μνημονίου πού εφάρμοσε το Giorgo και επιβάλει τώρα ο μεταβατικός Παπαδήμος...
Τό πρόσχημα είναι η 6η δόση...
"Ή βάζει υπογραφή ο Σαμαράς, διαφορετικά δεν την παίρνετε"...!!!Τά ίδια όμως θα μας πούνε και γιά την 7η δόση...
Καί το σπουδαιότερο:Αυτοί μας δίνουν υπογραφή ότι τα μέτρα πού μας επιβάλουν θα επιτύχουν και ποιός είναι ο χρόνος πού θα τελειώσουν;;;Βέβαια πρίν τα γράψουν οι Don Korleone των Μ.Μ.Ε. στις εφημερίδες τους, είχαν βγάλει στο MEGA το "απορριμματοφόρο τους όχημα" τον... Καρατζαφέρη να μας πεί ότι η ΤρόΪκα είναι ανένδοτη και επιμένει στην υπογραφή Σαμαρά...Άς είναι καλά το Υπουργείο... Μπόμπολα(Υποδομών) πού πήρε ο Βορίδης...!!!



 politikosafari.blogspot.com


Βάλτε τζίφρες αλλιώς γυρνάμε στη δραχμή!



Το δίλημμα παραμένει προς το παρόν αναπάντητο, με τους εταίρους να ξεκαθαρίζουν, πλέον, ότι εάν δεν δοθούν έγγραφες δεσμεύσεις εκ μέρους της Ελλάδας, έως την προσεχή Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η 6η δόση των 8 δισ. ευρώ. 


ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ




Ο συνδικαλιστής δημοσιογράφος Θ. Βογιατζής απολύθηκε από την εφημερίδα «Θεσσαλία» του Βόλου, αφού πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις για να μην περάσουν αντεργατικές ρυθμίσεις που επέβαλε η εργοδοσία. Είναι η ίδια εφημερίδα που επέβαλε μειώσεις μισθών και εφάρμοσε ενοικιαζόμενη εργασία για να υποκαταστήσει την εργασία των τεχνικών της που αρνήθηκαν να υποκύψουν σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Ο συνάδελφος δεν υπέγραψε τη μείωση μισθών, που επέβαλε η εργοδοσία και μαζί με άλλους εργαζόμενους έδωσαν αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια αυτά. Την απόλυσή του καταγγέλλει η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου θεωρώντας την «εκδικητική και τρομοκρατική για συνδικαλιστικούς καθαρά λόγους».

Όπως μάλιστα αναφέρει η Ομοσπονδία η μείωση μισθών επιβλήθηκε στην «Θεσσαλία» «με την ανοχή και τη συναίνεση της συνδικαλιστικής ηγεσίας στην ΕΣΗΕΘΣΕ» (την Ένωση Συντακτών που καλύπτει τους δημοσιογράφους της περιοχής).


Θεσσαλονίκη: Έξαλλοι οι κάτοικοι της περιοχής Ροτόντας με το πανηγύρι της Παναγίας Δεξιάς



Πυρ και μανία είναι οι κάτοικοι της περιοχής Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το πανηγύρι του Ι.Ν της Παναγίας Δεξιάς. Όπως καταγγέλλουν, ο οίκος του Θεού μετατράπηκε σε...οίκο εμπορίου!

"Την «δόξα» των παράνομων, πλανόδιων μικροπωλητών της περιοχής της Ροτόντας ζήλεψαν και άλλοι. Στην ήδη βεβαρυμένη, με απόλυτη ευθύνη του δήμου, περιοχή από το παράνομο εμπόριο, επί τρεις ημέρες και μέχρι


Η δολοφονία της Ελληνικής Βιομηχανίας συνεχίζεται…



Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως οι οικονομικές και «αναπτυξιακές» κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 30 χρόνια, επέφεραν τον άλλοτε ακαριαίο και άλλοτε αργό (πλην όμως κρατικοδίαιτο) θάνατο της Ελληνικής Βιομηχανίας. 
Σήμερα, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο μέσον μίας...
άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης, η πάγια καταστροφική κυβερνητική τακτική συνεχίζεται. Κι ενώ η χώρα μας εισάγει ζάχαρη από άλλες χώρες, η εφαρμοσθείσα οικονομική πολιτική κλείνει τα Ελληνικά εργοστάσια ζάχαρης!!! 


Ανάλυση-σοκ:"Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να διατηρήσει το Αιγαίο"!



Η ανανεωμένη γεωπολιτική ανάλυση που κάνει το αμερικανικό think tank Stratfor για την Ελλάδα δεν είναι ούτε ευχάριστη ,ούτε αισιόδοξη. Χωρίς τα όσα υποστηρίζουν οι “εγκέφαλοι” του αμερικανικού think tank να πρέπει να αποτελούν θέσφατα,έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τι υποστηρίζουν για τη χώρα και τι μηνύματα προσπαθούν να περάσουν.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή το Stratfor καταλήγει στο δύκολο παρόν και στο απρόβλεπτο μέλλον της Ελλάδας.

Οι συντάκτες της ανάλυσης λένε ότι η από αρχαίων χρόνων επιδίωξη για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί ούτε σαν ...όνειρο να συζητηθεί και η επιτακτική ανάγκη πλέον είναι ο έλεγχος του Αιγαίου.Αλλά αυτό όπως μάλλον χαιρέκακα υποστηρίζουν δεν μπορεί να να γίνει χωρίς “εξωτερικό προστάτη”. “Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί τη μείωση του γεωπολιτικού της ρόλου”,αναφέρει η ανάλυση του Stratfor ,στην οποία επισημαίνεται και η ραγδαία άνοδος της Τουρκίας.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΜΑΡΑ ΛΕΕΙ Η ΝΔ


Η ΝΔ μένει στις πέντε θεσμικές και πλήρεις ενέργειες, με τις οποίες έχει δημοσίως δεσμευτεί ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς στην συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. «Δεν έχω να προσθέσω κάτι πάνω στο θέμα της υπογραφής που...
ζητείται από τον κ. Σαμαρά» συμπλήρωσε.
Επίσης, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικό με υπογραφή του κ. Σαμαρά.
Αναφορικά με τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι ισχύει το πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα ειδικότερα που συμφωνήθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων της ΝΔ με την ομάδα Βενιζέλου.


600 Έλληνες γονείς δίνουν τα παιδιά τους λόγω ανέχειας



«Πάρτε το παιδί μου γιατί δεν μπορώ να το ταΐσω». Πάνω από 600 οικογένειες, πνιγμένες από τα χρέη, ζήτησαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποιο ίδρυμα επειδή δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. 
Τα αιτήματα μέρα με την μέρα αυξάνονται όπως εξηγεί στο www.koutipandoras.gr ο Γιώργος Πρωτόπαπα, Γεν. Διευθυντής στα «Χωριά SOS»: «Στο σύνολο τα αιτήματα που παρουσιάστηκαν το 2010 από οικογένειες για να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποιο ίδρυμα δεν ξεπερνούσαν τα 400. Αυτά τα αιτήματα όμως, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011,  έχουν υπέρ-καλύψει το σύνολο των αιτημάτων του 2010. Πιο συγκεκριμένα η αύξηση των περιπτώσεων ανήλθε στο 65% σε σχέση με το ανάλογο διάστημα πέρυσι».


Ο Σημίτης μας χρέωσε με 16 δισ. στην Goldman Sachs!



Στα 16 δισ. ευρώ θα ανέλθει για την Ελλάδα το τελικό κόστος του περιβόητου swap τηςGoldman Sachs, που έλαβε χώρα επί κυβερνήσεως Σημίτη το 2001 με στόχο να κρύψει χρέος 2,8 δισ. ευρώ.
Στον ισολογισμό για το έτος 2010, που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη χρονιά «το εκτός αγοράς» swap πρόσθεσε στο χρέος 5,2 δισ. ευρώ. Ηταν η χρονιά που το...ποσό καταγράφηκε επίσημα στο χρέος, ύστερα από πιέσεις που άσκησαν η Eurostat και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Βασίλης Χατζηπαναγής. (VIDEO)


Βασίλη Χατζηπαναγή. Στις 7 Δεκεμβρίου του 1975 λοιπόν, 0 20χρονος τότε Χατζηπαναγής


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha