Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Λίστα με ονόματα γνωστών Ελλήνων εκδοτών που έπαιρναν μίζες από εξοπλιστικά στα χέρια Γερμανών δημοσιογράφων!




Αν νομίζετε  ότι η λίστα των 36 που απεκάλυψε η «Ζούγκλα» και από την οποία απουσιάζουν περιέργως 2 ονόματα νυν υπουργών είναι η πιο καυτή, κάνετε λάθος.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο μεγάλης γερμανικής εφημερίδας στην διάθεση των ΜΜΕ της χώρας του,-άρα και της πολιτικής ηγεσίας της-υπάρχει λίστα με ονόματα γνωστών Ελλήνων εκδοτών και..
επιχειρηματιών οι οποίοι ελάμβαναν μίζες από τα εξοπλιστικά.
Η λίστα έχει δημοσιευθεί ήδη σε προσωπικές ιστοσελίδες Γερμανών δημοσιογράφων-ο ένας μάλιστα βρίσκεται στην Αθήνα και ερευνά το «Carouzos gate»-ενώ έχει φθάσει και στα υψηλότερα πολιτικά κλιμάκια της χώρας.
Με απλά λόγια έχει ενημερωθεί σχετικά και η Άνγκελα Μέρκελ!
Όπως όλα δείχνουν ζούμε την Εποχή των Μεγάλων Αποκαλύψεων.


Βόμβα από το euro2day για το σκάνδαλο Καρούζου: Κάποιες τράπεζες γνώριζαν και δάνειζαν αφειδώς για τις αγορές των ακινήτων.




Πλήρης δικαίωση της χθεσινής μας αποκάλυψης: Δεν το περίμενες Βαγγέλη μου ότι οι τραπεζίτες που πληρώσατε σε Ευρώ τώρα θέλουν δραχμή; (Η είδηση πίσω από την “είδηση”)

Η σκοτεινή περίοδος του 2010. Σύμφωνα με την (πολύ προσεκτικά δομημένη) έρευνα του Χ. Κίτσιου, κάποιες τράπεζες γνώριζαν, χρηματοδοτούσαν αφειδώς δάνεια για αγορές πάνω στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ και όχι την αντικειμενική αξία των ακινήτων (φούσκα) και έπειτα πήγαν άρον άρον να συγκαλύψουν “αναδιαρθρώνοντας”, ώστε να δικαιολογήσουν τις απώλειες. Προφανώς βρώμικη συνδιαλλαγή μέσω του άρθρου 99.

Κάποιες άλλες όμως (δεν κατονομάζονται) που προφανώς δεν ήταν στο κόλπο ή δεν δεχόντουσαν πιέσεις από “υψηλότατα κλιμάκια”, έπραξαν τα δέοντα αποκαλύπτοντας στην ουσία το σκάνδαλο!

Γιατί έχουμε την εντύπωση ότι οι τράπεζες – συνένοχοι για τις οποίες κανείς δεν αναφέρεται, είναι οι ίδιες που χειροκροτούσαν τον μεγάλο στοχαστή Παπανδρέου και τις επιλογές του; Ο κύριος Προβόπουλος, η αρμόδια ελεγκτική αρχή, πως ....δεν πήρε είδηση από αυτό το πανηγύρι;

Η υπόθεση έχει μόνον έναν τρόπο πλήρους διερεύνησης: Έναν προς έναν οι φάκελλοι των ακινήτων. Ποιός δάνεισε, πόσα δάνεισε, ποιός εισέπραττε. Ακουλουθήστε το χρήμα και όχι θεωρητικούς ή υποκειμενικούς ισχυρισμούς. Σιγα μην το κάνετε.

Το αποκαλυπτικό άρθρο από το Euro2Day.


Στο ίδιο έργο θεατές….



Του Κώστα Ροδινού
Το κείμενο που ακολουθεί είναι σκληρό, αλλά σκληρή είναι η πραγματικότητα, ενώ η αλήθεια απελευθερώνει…
Όσα χρόνια παρακολουθώ τη ΝΔ, και δεν είναι λίγα, με ενοχλεί  η σχέση της με το επιχειρηματικό-εκδοτικό-τραπεζικό κατεστημένο. Έπαθε πολλές φορές, αλλά ουδέποτε έμαθε. Και συνεχίζει ακάθεκτη, αδιόρθωτη και αμετανόητη!
Παιχνίδια εκδοτών !
Μ. Παπαϊωάννου - Γ. Μπόμπολας - Α. Λιβάνης
Θα θυμούνται οι … νεότεροι, εκείνο το πρωτοσέλιδο του «ΕΘΝΟΥΣ», «Πέφτει ο φαύλος», παραμονές των  εκλογών του 1989. «Φαύλος», ήταν ο πρώην εκλεκτός τους Ανδρέας Παπανδρέου. Βλέπετε τους είχε …ενοχλήσει  η αβάντα του στην  επέλαση  Κωσκοτά!
Οι εκδότες  συνασπίστηκαν με τον Μητσοτάκη και επιχείρησαν να τελειώσουν πολιτικά τον Ανδρέα. Να τον «τελειώσουν», όχι να τον εξαφανίσουν!
Και ο Μητσοτάκης τους αντάμειψε πλουσιοπάροχα. Τηλεοπτικές άδειες, αναθέσεις έργων , προμήθειες κ.λ.π. Έμεινε στην ιστορία εκείνη η φράση του Χαρίλαου «να βοηθήσουμε τον γιό του Πέτρου», τον Σωκράτη Κόκκαλη, δηλαδή!
Η συνέχεια είναι γνωστή!


Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο



Υλικά:


10 κολοκύθια μέτρια (ή λιγότερα μεγάλα που τα κόβουμε στα δύο)
300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι η ( 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια )
2 καρότα τριμμένα
½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο 
½ κούπα άνηθο 
2 κουταλιές αβάρσαμο (δυόσμο) ψιλοκομμένο
½ κούπα ρύζι (καρολίνα ή νυχάκι)
2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
¾ - 1 κούπα λάδι (το μισό στο μίγμα της γέμισης, το μισό στο ταψί)
 4 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι- μαύρο πιπέρι, 
γλυκιά πάπρικα σε σκόνη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)


Σκληρός προϋπολογισμός για τη Γαλλία



Στη Γαλλία, τον σκληρότερο προϋπολογισμό των τελευταίων 30 χρόνων θα ανακοινώνει σήμερα ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.
Ο πρώτος προϋπολογισμός του Ολάντ, από την ανάληψη των καθηκόντων του, θα υποβληθεί το μεσημέρι κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Προβλέπει εξοικονόμηση 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου η κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μείωση του ελλείμματος, ώστε να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε επιπτώσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Όπως αναφέρει το Reuters, το « σφίξιμο των λουριών », μέσω φορολογικών αυξήσεων για υψηλά εισοδήματα και πάγωμα των δαπανών, έχει ως στόχο τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος για το 2013, στο 3% της οικονομικής απόδοσης και την εξασφάλιση της θέσης της Γαλλίας δίπλα στη Γερμανία ως μια ουσιαστική δύναμη στην ευρωζώνη και ως ένας αξιόπιστος δανειολήπτης.

Οι οικονομολόγοι, ωστόσο, ανησυχούν ότι οι στόχοι του προϋπολογισμού είναι σχεδόν υπερβολικοί, ειδικά βάσει των προβλέψεων για οικονομική ανάπτυξη το 2013 της τάξης του 0,8%, που θεωρείται ως ένα υπεραισιόδοξο πλάνο.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Μαρκ Ερό, επανέλαβε τη δέσμευση για μείωση της ανεργίας μέσα στον επόμενο χρόνο και διαβεβαίωσε ότι ο στόχος του0,8% της κυβέρνησης είναι «ρεαλιστικός και εφικτός».



Τέλος στα ψεύτικα like βάζει πλέον το Facebook



Υπολογίζεται ότι θα αφαιρεθούν λιγότερο από 1% των like.
Υπολογίζεται ότι θα αφαιρεθούν λιγότερο από 1% των like.
Σαν Φρανσίσκο: Το Facebook άρχισε να αφαιρεί από τις σελίδες του και ειδικότερα της πλέον αγαπημένες, τα like που είναι προϊόν ψεύτικων χρηστών που έχουν δημιουργηθεί για να «φουσκώσουν» τη δημοφιλία τους, δείχνουν στοιχεία εταιρείας ερευνών.

Ήδη, σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, κάποιες σελίδες καλλιτεχνών, όπως της Rihanna και της Lady Gaga έχουν δεκάδες χιλιάδες like λιγότερα από την προηγούμενη μέρα.

Πάντως υπολογίζεται ότι θα αφαιρεθούν λιγότερο από 1% των like.

Πρόσφατα το Facebook είχε παραδεχτεί ότι το 8,7% των χρηστών, που είναι περίπου 950 εκατομμύρια, είναι ψεύτικοι, δημιουργημένοι από σπάμερ.


«Τα like που προέρχονται από κάποιον που δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για να συνδεθεί με τη σελίδα δεν ωφελούν κανένα», εξηγούσε.

Άλλες έρευνες δείχνουν ότι είναι πολύ εύκολο να αλλοιωθεί το σύστημα και να καταγραφούν στα like από ψεύτικους χρήστες (δήθεν πρόσωπα ή δήθεν εταιρείες) με χώρες προέλευσης την Αίγυπτο ή την Ινδία.

Πηγή: news.in.gr


Καναδάς: Δύο άνδρες φυλάκισαν και κακοποιούσαν άστεγο 16χρονο


Οι δύο καταζητούμενοι φυλάκισαν τον 16χρονο προτού τον κακοποιήσουν.
Οι δύο καταζητούμενοι φυλάκισαν τον
16χρονο προτού τον κακοποιήσουν
.Θύμα απάνθρωπης κακοποίησης έπεσε ένα 16χρονο αγόρι στη Νόβα Στότια του Καναδά καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία το ανήλικο θύμα κρατούταν αλυσοδεμένο και κακοποιούταν σεξουαλικά από δύο άνδρες επί 10 έως 14 ημέρες.

Το αγόρι κατόρθωσε τελικά να δραπετεύσει και ζήτησε βοήθεια από γειτονικά σπίτια. Οι περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία και ο 16χρονος υπέδειξε το οίκημα όπου κρατούταν από τους δύο δράστες.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει 

ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δύο ανδρών, ένας εκ των οποίων είχε διωχθεί ποινικά και κατά το παρελθόν, επειδή κακοποίησε σεξουαλικά δύο αγόρια το 2010.

Ο 16χρονος, ο οποίος είναι άστεγος, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι ιατροί διαπίστωσαν ότι η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.


Κάλεσε κατά λάθος στο πάρτι της... 150.000 άτομα μέσω Facebook



Κάλεσε κατά λάθος στο πάρτι της... 150.000 άτομα μέσω Facebook 
Σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί η αστυνομία του Χάρεν, στη βόρεια Ολλανδία, καθώς το... πάρτι γενεθλίων μιας 16χρονης φαίνεται να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις αφού χιλιάδες καλεσμένοι αναμένεται να κατακλύσουν την κωμόπολη το βράδυ της Παρασκευής.

Η νεαρή κοπέλα ανάρτησε την πρόσκληση στο προφίλ της στο Facebook και ενημέρωσε τους φίλους της, οι οποίοι με τη σειρά τους κάλεσαν τους δικούς τους φίλους και γνωστούς.

«Χιλιάδες άνθρωποι απάντησαν ότι θα συμμετάσχουν στη βραδιά» είπε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Μέλανι Ζουάμα, τονίζοντας ότι οι Αρχές λαμβάνουν «συμπληρωματικά μέτρα ασφαλείας».

Η πρόθεση της 16χρονης ήταν να καλέσει μόνο λίγους φίλους της.

Ωστόσο, επειδή ξέχασε να διευκρινίσει ότι ήταν μια «κλειστή» πρόσκληση, την έλαβαν περισσότεροι από 24.000 άνθρωποι και από αυτούς οι 2.400 απάντησαν ότι θα πάνε στο πάρτι, στο σπίτι της οικογένειας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την εφημερίδα De Telegraaf.


Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου έφτιαξαν μπλογκ αφιερωμένα στο πάρτι που το αποκαλούν «Project X Haren», παραπέμποντας στην αμερικανική ταινία Project X που αφηγείται το πάρτι που οργανώνουν τρεις έφηβοι και το οποίο τελικά παρεκτρέπεται.

Mάλιστα, ο δικτυακός τόπος Project X Haren που δημοσιεύει την ακριβή διεύθυνση του σπιτιού της κοπέλας, μετρά αντίστροφα τις ώρες μέχρι την έναρξη της γιορτής και διαβεβαιώνει ότι έχουν προσκληθεί 150.000 άνθρωποι.

Το δημοτικό συμβούλιο του Χάρεν, μιας πόλης 18.000 κατοίκων, έλαβε επίσης έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη «εισβολή γλεντζέδων». Για να αποφύγει τα χειρότερα μάλιστα ο δήμος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μετατρέψει το πάρτι γενεθλίων της 16χρονης σε γιορτή για όλη την πόλη...


Γυμνόστηθη οπαδός εισέβαλε σε γήπεδο στην Ολλανδία [βίντεο]



Γυμνόστηθη οπαδός εισέβαλε σε γήπεδο στην Ολλανδία [βίντεο]Τα αντρικά βλέμματα συγκέντρωσε πάνω της μία οπαδός της GVVV πριν από την έναρξη του αγώνα για το ολλανδικό Κύπελλο με αντίπαλο την Γκρόνινγκεν.
Η νεαρή εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας βάψει το γυμνό στήθος της στα χρώματα της αγαπημένης ομάδας της (μπλε και άσπρο) και απομακρύνθηκε από το γήπεδο συνοδευόμενη από ένα χαμογελαστό άντρα ασφαλείας. Πάντως η γυμνόστηθη οπαδός δεν βοήθησε την ομάδα από την τρίτη κατηγορία, που γνώρισε την ήττα με 2-1 και αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού.



Πhttp://www.iefimerida.gr


Εκθέσεις - αφιέρωμα στον Έλληνα γλύπτη Ιωάννη Αβραμίδη σε 2 μουσεία της Αυστρίας.



Εκθέσεις - αφιέρωμα στον Έλληνα γλύπτη Ιωάννη Αβραμίδη σε 2 μουσεία της Αυστρίας.
Αποκαλείται «ο σπουδαιότερος γλύπτης της Αυστρίας». Ο Ιώαννης Αβραμίδης (Joannis Avramidis), πρόσφατα έλαβε «Μέγα χρυσό παράσημο τιμής με τον αστέρα» για την προσφορά του από την Αυστριακή υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κλαούντια Σμιντ.
Με αφορμή τα 90α γενέθλια του γλύπτη έχουν προγραμματιστεί 2 σημαντικές εκθέσεις στην Αυστρία: στο Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης στη Βιέννη (έως 7/11) και μια μεγάλη αναδρομική έκθεση για τη συνολική προσφορά του στην Πινακοθήκη Αλμπερτίνα της Βιέννης (17/10-31/1) .
Οι επισκέπτες των εκθέσεων έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν πέρα από γλυπτά, πίνακες του γνωστού καλλιτέχνη, τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και συγκεκριμένα στον τομέα της Ελληνορωμαϊκής εποχής μαζί με άλλα κλασσικά δημιουργήματα της εποχής. Επιπλέον θα μπορέσουν να δουν και τα προσχέδια των έργων του Ιωάννη Αβραμίδη, τα οποία θα συμπεριληφθούν στην επικείμενη έκθεση της Αλμπερτίνα.Κριτικός της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, την προηγούμενη εβδομάδα έγραψε για τον μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη, «οι μορφές, με τις οποίες ο Αβραμίδης έγινε γνωστός, θυμίζουν αναγεννημένες αρχαίες κόρες, είναι μισά αρχιτεκτονήματα και μισές ανθρώπινες μορφές, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στα πρόσωπά τους είναι υποτυπώδη, τα σώματά τους είναι σαν αφηρημένα αντικείμενα».

To φιλί Δούρειος ίππος
Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Ιωάννης Αβραμίδης είχε μιλήσει για την Ελλάδα και για το πώς επηρέασε το έργο του. Συγκεκριμένα είχε πει, «Είμαι Έλληνας και η καταγωγή μου παίζει μεγάλο ρόλο στη δουλειά μου. Επίσης είμαι Πόντιος και το ποντιακό στοιχείο το έχω μέσα μου. Ποτέ δεν έγινα Αυστριακός. Πάντοτε επέμενα ως Έλλην και η δουλειά μου έχει την ελληνική ταυτότητα. Υπάρχει η σχέση με την Πρώιμη Αναγέννηση που αναφέρεται στο αρχαϊκό ελληνικό στοιχείο». Η σχέση του με την Ελλάδα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι από τα πρώτα χρήματα που εξασφάλισε ως γλύπτης, ο Έλληνας καλλιτέχνης παράχωρησε σημαντικό ποσό (σε σημερινές τιμές πάνω από 50.000 ευρώ) για τη σωτηρία της Ακρόπολης.

Ο εργαζόμενος Μαχητής
Η ζωή και το έργο του Ιωάννη Αβραμίδη
Γεννήθηκε το 1922 στα Σούρμενα του Πόντου, όμως η οικογένειά του κατέφυγε στο Βατούμ της Γεωργίας προκειμένου να αποφύγει τους διωγμούς των Τούρκων. Ο πατέρας του συνελήφθη από το σταλινικό καθεστώς, το οποίο τον εξόρισε στη Σιβηρία. Έτσι η μητέρα του αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Όμως το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρήκε τον Ιωάννη Αβραμίδη στη Βιέννη.Μετά τη λήξη του πολέμου αποφάσισε να σπουδάσει ζωγραφική και γλυπτική. Στην πορεία όμως τον κέρδισε η τέχνη της γλυπτικής και αφοσιώθηκε απόλυτα σε εκείνη, δημιουργώντας μία παγκόσμια κληρονομιά. Από την εποχή το 1950 ήταν γνωστός καλλιτέχνης στην Αυστρία και το 1965 έγινε καθηγητής στην Ακαδημία της Βιέννης. Αργότερα έλαβε μία θέση καθηγητή και στην πόλη του Αμβούργου. Μάλιστα μαθητής του Ιωάννη Αβραμίδη αποτέλεσε ο γνωστός και βραβευμένος γλύπτης, Reinhard Puch.
Το 1962 εκπροσώπησε με τα έργα του την Αυστρία στην Μπιενάλε της Βενετίας. Ενώ το 1973 έλαβε το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο της Αυστρίας.
Ωστόσο, ο Ιωάννης Αβραμίδης έχει λάβει και άλλα βραβεία, όπως:1956: Το Κρατικό Βραβείο της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Βιέννης
1958: Το αυστριακό βραβείο για την προώθηση της γλυπτικής
1961: Βραβείο από την πόλη της Βιέννης
1961: Το Hugo von Montfort-Price, Μπρέγκεντς
1964: Από την πόλη της Βιέννης, το Βραβείο Εικαστικών Τεχνών
1968: Το Grohmann-Βραβείο του Βερολίνου
1985: Το μετάλλιο για την αυστριακή Επιστήμη και Τέχνη
 
πηγή: tvkosmos.gr/news.pathfinder.gr


Αυστριακός δισεκατομμυριούχος ίδρυσε κόμμα για να «περάσει στην ιστορία»



Την πεποίθησή του ότι η σημερινή «σημαντική ημέρα», παρουσίασης του νέου κόμματός του «Ομάδα Στρόναχ», θα περάσει στην αυστριακή αλλά και στην παγκόσμια ιστορία, εξέφρασε ο 80χρονος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και επίδοξος πολιτικός, Φρανκ Στρόναχ, παρουσιάζοντας το μεσημέρι τους πολιτικούς του στόχους σε δεκάδες εκπροσώπους αυστριακών και ξένων μέσων ενημέρωσης σε χώρους των πρώην θερινών ανακτόρων του Σένμπρουν στη Βιέννη.
Ο Στρόναχ αναφέρθηκε μόνον αποσπασματικά στο κομματικό πρόγραμμα, που θα ετοιμαστεί μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο από «επιτροπή σοφών» χωρίς πολιτική προέλευση, ενώ προσπάθησε να αποφύγει οποιοδήποτε ίχνος της υπεροψίας για την οποία έχει επικριθεί --«είμαι άνθρωπος του λαού», επαναλάμβανε συνέχεια-- αλλά και του ευρωσκεπτικισμού του.
Επισήμανε πως υποστηρίζει μια «ισχυρή Ευρώπη» και πως σύνθημά του είναι το «οικονομία, οικονομία, οικονομία», καθώς, όπως είπε, «αν δεν λειτουργεί η οικονομία, δεν λειτουργεί απολύτως τίποτε».

Από την ομιλία του, που είχε με αρκετή δόση λαϊκισμού, δεν έλειψε η ευρεία αναφορά στην πορεία της ζωής του και στην προσωπική του επιτυχία, από τα χρόνια της πείνας στη γενέτειρά του κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το ξεκίνημά του ως τορναδόρος, μέχρι τη δημιουργία της οικονομικής αυτοκρατορίας του και το τωρινό «κάλεσμα της συνείδησής» του να επενδύσει τον χρόνο του για το «καλό της Αυστρίας», την οποία μελλοντικά ο ίδιος οραματίζεται με λιγότερο πολιτική, αλλά αντί αυτού με περισσότερη αλήθεια, διαφάνεια και δικαιοσύνη.
Αναλυτές στη Βιέννη, θεωρούν το νέο κόμμα άκρα νεοφιλελεύθερο και καθαρά αρχηγικό, «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του αρχηγού του, Φρανκ Στρόναχ, ο οποίος θα είναι ο κεντρικός υποψήφιός του, διεκδικώντας το αξίωμα του καγκελάριου της Αυστρίας, στις επόμενες αυστριακές βουλευτικές εκλογές που κανονικά πρόκειται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2013.
Επίκαιρες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον δισεκατομμυριούχο, επίδοξο πολιτικό, να έχει απήχηση στο εκλογικό σώμα, αποσπώντας ψηφοφόρους και οπαδούς, σχεδόν αποκλειστικά, από τα δύο ακροδεξιά κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης, το Κόμμα των Ελευθέρων και Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας, αγγίζοντας μάλιστα και διψήφιο ποσοστό, σε περίπτωση που θα διεξάγονταν εκλογές στην Αυστρία, την επόμενη Κυριακή.
Στην τελευταία δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ», ένα ποσοστό 40% των ερωτηθέντων, φέρεται να επικροτεί τη συμμετοχή του νέου κόμματος του Στρόναχ σε ένα μελλοντικό κυβερνητικό συνασπισμό στη Βιέννη, σχεδόν όσο και εκείνων που θα επιθυμούσαν συμμετοχή σε κυβέρνηση, του μεγαλύτερου των δύο ακροδεξιών κομμάτων, του Κόμματος των Ελευθέρων.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο τυπικός υποστηρικτής κυβερνητικής συμμετοχής του κόμματος του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, προέρχεται από την επαρχία, από μεσαία ή χαμηλά κοινωνικά στρώματα, είναι άνδρας, μέσης ηλικίας.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο γνωστός για τον ευρωσκεπτισμό του Φρανκ Στρόναχ είχε ζητήσει την εγκατάλειψη του ευρώ από την Αυστρία και μια επιστροφή της στο πρώην εθνικό της νόμισμα, το σελίνι, ενώ είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα προσπαθήσει να μετατρέψει τις επόμενες εκλογές σε ένα είδος δημοψήφισμα για το ρόλο της Αυστρίας στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας σαφώς την επιχειρηματολογία των δύο αυστριακών ακροδεξιών κομμάτων, από όπου, προφανώς αναμένει να αντλήσει τους περισσότερους ψηφοφόρους του.
Πηγή: ΑΜΠΕ


Ταύτιση απόψεων Υπουργών Αμυνας Κύπρου - Γαλλίας




Ταύτιση απόψεων Υπουργών Αμυνας Κύπρου - Γαλλίας
Συνάντηση με το Γάλλο ομόλογό του Jean-Yves Le Drian είχε χθες το απόγευμα ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Ηλιάδης συνόδευσε τον κ. Le Drian κατά την αναχώρηση του από την Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε στη συνάντηση, λέγοντας ότι διαπιστώθηκαν οι κοινές απόψεις για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις εξελίξεις στην περιοχή μας, καθώς και για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα αρμοδιότητας τους

«Στο επίπεδο των διμερών σχέσεων αναφερθήκαμε στις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου σε όλους τους τομείς. Όσον αφορά τον τομέα αρμοδιότητας των δύο Υπουργείων μας επαναβεβαιώσαμε την εξαιρετική συνεργασία, η οποία αναπτύσσεται και η οποία είναι αποτελεσματική και αποβλέπει στην ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συνεργασία μας στη βάση του διεθνούς δικαίου», είπε.

Οσον αφορά στο Κυπριακό, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι οι απόψεις τους για λύση στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των συμφωνιών κορυφής συμπίπτουν. «Θα ήθελα ξανά να εκφράσω βαθύτατη ικανοποίηση και εκτίμηση για τις διαχρονικές θέσεις αρχών της Γαλλίας. Η Γαλλία ήταν και παραμένει πάντοτε ένας αξιόπιστος φίλος της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε.


Από πλευράς του, ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας ανέφερε ότι οι δύο τους έδωσαν συνέχεια στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας με τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα, καθότι, όπως ανέφερε, είχε να συναντήσει και την ομάδα των Γάλλων που είναι εδώ στην Κύπρο.

Διευκρίνισε επίσης ότι οι Γάλλοι στρατιώτες επαναπατριζόμενοι από το Αφγανιστάν, περνούν τρεις μέρες στην Κύπρο με σκοπό να νιώσουν καλύτερα, να έχουν τη στήριξη που χρειάζονται για να επανενταχθούν στην καθημερινότητα.

Όσον αφορά την πολιτική συνεργασία αλλά και τη διμερή συνεργασία, ο Γάλλος ΥΠΑΜ είπε πως αντηλλάγησαν απόψεις, επιβεβαιώνοντας τα όσα είπε ο κ. Ηλιάδης. Παράλληλα, χαρακτήρισε τη συνάντηση πάρα πολύ εποικοδομητική.

Αναφορικά με το Ατυπο Συμβούλιο, είπε ότι προετοίμασε τις αποφάσεις που τυχόν θα ληφθούν πριν από το τέλος του χρόνου. «Εξετάσαμε πάρα πολλά θέματα και μιλήσαμε με μεγάλη ειλικρίνεια. Αυτή η Συνάντηση επέτρεψε στην Ευρώπη της Άμυνας να νιώσει πιο δυνατή και να είναι ένας πόλος ασφάλειας και ειρήνης στον κόσμο», κατέληξε.



Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Η Κύπρος ζητά 15+5δις ευρώ



Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι η Ρωσία θα χορηγήσει δάνειο διάσωσης προς την Κύπρο μόνο ως μέρος μιας συντονισμένης οικονομικής βοήθειας με την Ευρωπαϊκή Ένωση προς το νησί, το οποίο ζητά συνολικά 20 δισ. ευρώ για κάλυψη των οικονομικών της αναγκών.
Ο Υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov δήλωσε στο Reuters ότι η Ρωσία εξακολουθεί να εξετάζει το αίτημα της Κύπρου για δάνειο 5 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ότι η Λευκωσία ζητά επιπλέον 15 δισ. ευρώ από την ΕΕ μετά το πλήγμα που δέχθηκαν οι κυπριακές τράπεζες από την ελληνική κρίση χρέους.
Το πρακτορείο αναφέρει ότι δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την Κυβέρνηση της Κύπρου. 






ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ Πάνω από 11.000 συντάξεις-«μαϊμού»



Πάνω από 11.000 συντάξεις-«μαϊμού»   
Στους 7.000 υπολογίζονται οι Έλληνες που λάμβαναν συντάξεις-μαϊμού από τα ταμεία πλην του ΟΓΑ, ενώ σε άλλους περίπου 4.000 αγρότες έχει ήδη κοπεί η σύνταξη. Τα αναλυτικά στοιχεία για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ανά ταμείο κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. Ειδικότερα:
Στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, οι αναπόγραφες συντάξεις είναι 6.600. Από τη διασταύρωση στοιχείων, προέκυψε ότι από το σύνολο των περιπτώσεων, περίπου 2.500 αφορούσαν σε συνταξιούχους που είχαν αποβιώσει και από αυτές έχουν διακοπεί προς το παρόν 2.250 συντάξεις, λόγω θανάτου των δικαιούχων.
Στον ΟΑΕΕ, οι αναπόγραφοι συνταξιούχοι, είναι 137. Έχουν ασκηθεί 20 αγωγές και μία μήνυση, το 2011, και 42 αγωγές και τρεις μηνύσεις, το 2012.
Στο ΕΤΑΑ δεν καταβάλλεται σύνταξη σε 99 μη απογραφέντες και έχουν ήδη ζητηθεί στοιχεία για περαιτέρω έλεγχο.
Στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών προέκυψε η καταβολή δύο παράνομα εισπραχθεισών συντάξεων, μετά τον θάνατο των συνταξιούχων.

Στον ΟΓΑ διαπιστώθηκε ότι 3.140 άτομα δεν είχαν τις προϋποθέσεις χορήγησης και ο Οργανισμός διέκοψε οριστικά τη σύνταξή τους. Ακόμη, 1.200 άτομα δεν παρουσιάστηκαν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά και η σύνταξή τους έχει ανασταλεί από 1ης Σεπτεμβρίου του 2011. Το τρέχον έτος, διενεργείται παρόμοιος έλεγχος για ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς, που έχουν γεννηθεί ή κατάγονται από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς την Τουρκία και την Αίγυπτο.
Πάντως, 2.000 άτομα δεν προσκόμισαν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η σύνταξή τους έχει ανασταλεί. Ο ΟΓΑ, στη συνέχεια, θα ελέγξει τα δικαιολογητικά για 17.000 ενδιαφερομένους και, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, θα διακοπεί η σύνταξή τους.




Οι λαοί έχουν τη δύναμη, πώς θα νικήσουμε



Φωτογραφία για Οι λαοί έχουν τη δύναμη, πώς θα νικήσουμε
Ποια είναι η λύση;

Οι μισοί έχουν μισθό και οι άλλοι μισοί δεν έχουν, ή τους τον παρακρατάνε (άνεργοι, αμεα, συνταξιούχοι). Όποιος έχει θα δίνει τα μισά χρήματα σε έναν που δεν έχει.

Αν δεν πληρώνεις τίποτα στην κουραδοπολιτεία φτάνουν τα χρήματα του ενός και για τους δύο.Λες δεν είμαστε ενωμένοι, να κάνουμε τι; Να βγούμε και να φωνάζουμε; Να μας ακούσει ποιος; Μα δεν τους ενδιαφέρει αν διαφωνούμε όσοι κι αν είμαστε, πώς θα γίνει; Βάλε τελεία.

Άρχισε να θες να είμαστε ενωμένοι για να αντέξουμε, να προβάλλουμε σθεναρά αντίσταση. Πώς θα ενωθούμε; Βγες στη γειτονιά σου!!!! Πιάσε τον γείτονα, ζήτα του αν χρειάζεσαι κάτι, και δώστου αν έχεις να δώσεις κάτι.

Εδώ και καρό φτιάχνουμε διάφορα φαγώσιμα τα οποία ανταλλάσσουμε. Πήγα σ’ έναν γείτονα και έδωσα ένα τουρσί. Του λέω αν σου αρέσει να μου ζητάς κι εσύ θα μου δίνεις ότι έχεις ως αντάλλαγμα, για να μην χρειαζόμαστε λεφτά, να απεξαρτοποιηθούμε από την πολιτεία, να μην μας κάνουν ότι θένε οι προδότες. Και μου λέει «μακάρι, πώς θα γίνει αυτό;». Τι πώς θα γίνει του λέω, εμείς το κάνουμε τώρα!!!!
Τι δεν καταλαβαίνεις;;;;

Εσύ μπορείς να κάνεις τη ζωή όπως την επιθυμείς. Δεν θα έρθει το άγιο πνεύμα. Εσύ.

(Αυτό που έγραψα ήδη γίνεται, δεν είμαι ο φωστήρας ούτε που το ανακάλυψε ούτε που το προκάλεσε. Μου την δίνουν αυτά που γράφονται)

Έχει κολλήσει το κεφάλι μας!!! Δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν της απτής (αυτής που αναδεικνύεται);

Εντάξει αν είχαμε έναν Κολοκοτρώνη θα παίρναμε τα όπλα και θα τους είχαμε πηδήξει. Μα δεν έχουμε!!! Τι θα κάνουμε τώρα, να τον εφεύρουμε; Και πάλι εντάξει αν είχαμε αδιάβλητα συνδικάτα θα είχαμε ενωθεί, μα δεν έχουμε!!!!!! Γιατί δεν μπαίνει μια τελεία επιτέλους;

Αν δεν πάρουμε τα όπλα, κι αν δεν κάποιος μας ενώσει δεν σωζόμαστε;

Όταν τελέψουν οι επιλογές λένε αρχίζει η εφαρμογή κι έτσι έρχεται κι η αλλαγή. Τελέψτε τις!!!! Βάλτε μια τελεία στις επιλογές που ΑΥΤΟΙ μας δίνουν, όποιες κι αν είναι (θα μας δώσουν λεφτά οι ομογενείς, η Χάγη θα τους στείλει στα κάτεργα, οι υπογραφές θα τους δείξουν πόσο ισχυροί είμαστε, θα ρίξει η αντιπολίτευση την κυβέρνηση, τα μήντια θα πάψουν να μας γαμούν τον εγκέφαλο, τα συνδικάτα θα οργανώσουν γενική απεργία διαρκείας, κάποιος ήρωας θα ζωστεί με εκρηκτικά και θα τους σκοτώσει όλους, κεραυνός θα πέσει από τον ουρανό, έλεος).

Δεν υπάρχει άλλη λύση; Δεν μπορείς να βρεις άλλη εκτός από αυτές που σου δίνουν; (Που στις δίνουν για να ελπίζεις!!! Για να ελπίζεις και να μην πράττεις!!)

Στεφανία Λυγερού
 Πηγή
logioshermes


Kι ο Φοίνικας του Eθνικού Kήπου παρ’ ολίγον παράπλευρη απώλεια...


Ωρα 15.07. Mια τελευταία ριπή νερού από τον πυροσβέστη έξω απ’ τα κάγκελα του Eθνικού Kήπου. O φοίνικας, αθώος στόχος, θα ’χει κάτι να θυμάται... (φωτο Γιάννης Mπαρδόπουλος, «K», 26/9/12).
Tης Eλενης Mπιστικα
Mε 33 βαθμούς, τέλη Σεπτέμβρη, «Φλέγεται η Aθήνα» θα έγραφαν οι εφημερίδες και στις ακρογιαλιές θα στρέφονταν οι κάμερες για τις φθινοπωρινές κολυμβήτριες. Aυτά σε άλλους ειρηνικούς καιρούς. Tώρα διανύουμε περίοδο διαδηλώσεων, απεργιών, διαμαρτυριών λόγω των μέτρων της τρόικας. Kι επειδή αυτούς κανείς, πόσω μάλλον οι συνδικαλιστές δεν μπορούν καν να τους πλησιάσουν και να διαμαρτυρηθούν, για τα δίκια του λαού, μόνη λύση μένει, άκρως θεαματική, η γνωστή: κλείσιμο του Kέντρου της Aθήνας, «κάθοδος των μυρίων» που πλέον συντονίζονται με τα κινητά και το Διαδίκτυο σε χρόνο μηδέν. Kι επειδή, όπως το αλάτι στο φαγητό, έτσι και διαδήλωση χωρίς κουκουλοφόρους δεν θεωρείται επιτυχημένη, μπήκαν και αυτοί στην όλη εικόνα, οπότε κινητοποιήθηκαν και τα MAT. Oι συγκρούσεις άρχισαν, οι φωτορεπόρτερ και οι καμεραμέν πήραν «εικόνες χάους», «μάχες σώμα με σώμα», «παντού φωτιές και καπνοί» και «καίγεται ο Eθνικός Kήπος»! Aχ! κακομοίρη φοίνικα υπεραιωνόβιε που γλίτωσες από το κόκκινο σκαθάρι του Nείλου και παρ’ ολίγον να πας από φωτοβολίδα ή καπνογόνο! Oσο για το «Mπουρλότο στο Σύνταγμα» δεν ήταν παρά η χαρτονένια πινακίδα του φιλανθρωπικού συλλόγου «Tο Xαμόγελο του Παιδιού» που πήρε φωτιά. Oσο για τα βαρύγδουπα εκείνα «όποιος φορά κουκούλα θα συλλαμβάνεται», ή «θα του κατεβάσουμε την κουκούλα, να δούμε ποιος είναι!» τίποτε δεν έγινε από αυτά! Στην αρχή των διαδηλώσεων έγιναν περί τις 80 προσαγωγές κουκουλοφόρων, η ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε πάρει εντολές να φερθεί ψύχραιμα, ίσως και έγινε, στο μέτρο του δυνατού.

Yπολογίζουν τα MME ότι στη χθεσινή πανελλαδική κινητοποίηση διαμαρτυρίας πήραν μέρος 100.000 άτομα. «Πολύ επιτυχημένη πρέπει να θεωρηθεί» συμφώνησαν οι ρεπόρτερ και παρουσιαστές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση γιατί, σήμερα, θα καλέσουν στα στούντιο και στα «παράθυρα» όλους αυτούς που στηρίζονται στο σεβαστό δικαίωμα της απεργίας και της διαμαρτυρίας, για να διατηρήσουν την όποια ισχύ τους. Mε τα ταμεία της Eλλάδας άδεια, με τους κυρίους που «μεταξύ τους τα φάγανε» στο απυρόβλητο, με τους συνταξιούχους που καταδικάζονται σε υστερνά στερήσεων, φτώχειας, έλλειψης ιατρικής περίθαλψης και φαρμάκων, με τους μισθωτούς του Δημοσίου να μην ξέρουν τι τους ξημερώνει και του ιδιωτικού τομέα να κρέμονται από την αντοχή του εργοδότη τους και τους επιχειρηματίες να ζουν με τον φόβο του «λουκέτου». Tα σούπερ μάρκετ «σέρνουν τον χόρο» προσαρμόζοντας τις τιμές τους στην ανέχεια και στην έλλειψη ειδών, κι εμείς, οι υποστηρικτές του λαού και των δικαιωμάτων τους, τι κάνουμε; Διοργανώνουμε απεργίες, κατεβαίνουμε ως αντιπολιτευτικά κόμματα συντεταγμένοι, ρίχνουμε το πυροτέχνημα της διαμαρτυρίας και της αντίδρασης και δίνουμε στους Eυρωτροϊκανούς... σχοινί να μας κρεμάσουν.
Λυπάμαι, φίλοι αναγνώστες, που η στήλη αυτή που υπηρετεί τον πολιτισμό, και στηρίζει καλλιτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους και σοβαρές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για τα παιδιά, τα άρρωστα, τα ορφανά, τα κακοποιημένα, τα εγκαταλελειμένα, αναγκάζεται να εκφράσει κι αυτή τη διαμαρτυρία της. Kαι να δηλώσει: «Eπιτυχημένη διαδήλωση είναι μόνον εάν βγουν στον δρόμο να διαμαρτυρηθούν τα τριάμισι-τέσσερα εκατομμύρια των κατοίκων της Aθήνας». Γιατί τόσοι είναι οι ζορισμένοι, οι πικραμένοι, οι στριμωγμένοι από την οικονομική κρίση και από τη λήψη των σκληρών μέτρων που επιβάλλει να ληφθούν η πραγματικότητα των άδειων ταμείων μας. Tα ταμεία δεν θα γεμίσουν και η οργή δεν θα καταλαγιάσει εάν δεν τιμωρηθούν οι άλλοι «κουκουλοφόροι», αυτοί που άδειασαν τα ταμεία με τις μίζες και τις τεχνικές «ξεπλύματος» που ξεκινά το ΣΔOE να ερευνά και η δικαιοσύνη να τιμωρήσει.
Aν γίνει η παλλαϊκή αυτή διαμαρτυρία θα ’χουμε ένα σίγουρο κέρδος –δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν τα πανάκριβα αυτοκίνητα, τα τεράστια τζιπ με τις ξανθές στο τιμόνι, που τα είδε ξένος Eυρωπαίος και είπε: «ούτε στη Σαουδική Aραβία δεν είδα τέτοια αυτοκίνητα!». Kι επάνω στο γραφείο περιμένουν τη σειρά τους, όπως γίνεται χρόνια και χρόνια τώρα, πρεμιέρες μπαλέτων, εγκαίνια εκθέσεων, εκδόσεις βιβλίων, συλλεκτικοί τόμοι, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για το Παιδί, προσκλήσεις πρεσβειών, η τρέχουσα ύλη.
Mε τα ταμεία αδειανά, ο πολιτισμός πρέπει να μείνει πιστός στη χώρα που τον γέννησε. Kι ας έχει φθάσει εκεί που έφθασε, κι ας περιμένει να την «ελεήσουν» οι πολλάκις υπεύθυνοι Eυρωπαίοι και ομογενείς μας μήπως και ορθοποδήσει. «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά που, έτσι κι αλλιώς, τα ξέρουν όλα;». Δεν έχουν παρόν, δεν έχουν μέλλον με τα φτερά κομμένα πριν καν τα ξεδιπλώσουν. Mεγάλε Σαββόπουλε, κι αστείρευτο ελληνικό τραγούδι, μόνο εσύ απόμεινες να μιλάς για τους καημούς μας! «Greece in crisis» ο τίτλος, χθες, του μεσημβρινού δελτίου του CNN. Kαι «βαθαίνει το χάσμα των πλουσίων». Aυτά, στον κ. Pόμνεϊ, φυλάξτε τα, θα σας χρειασθούν...
THΛEΦOΣ




Ο ΓΑΠ δίδαξε! Μάθετε λεπτομέρειες για το πρώτο μάθημα



Φωτογραφία για Ο ΓΑΠ δίδαξε! Μάθετε λεπτομέρειες για το πρώτο μάθημα
Η είδηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα διδάξει στο Χάρβαρντ προκάλεσε όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο πάρα πολλά σχόλια ,τα περισσότερα δηλητηριώδη. Ο Γ.Παπανδρέου ,ο πρωθυπουργός που επέλεξε να βάλει τη χώρα στον “μηχανισμό στήριξης” που αποδεικνύεται εξοντωτικός για την χώρα τι να διδάξει στο Χάρβαρντ και σε ποιους.

Ο Δρ.Ιωάννης Παρίσης ,υποστράτηγος ε.α μας πληροφορεί μέσα από τη προσωπική του ιστοσελίδα για τις “επιδόσεις” του πρώην πρωθυπουργού και νυν…καθηγητή αλλά και για τους μαθητές του!

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό κειμενό του:

Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, το Ινστιτούτο Πολιτικής (IOP) του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου Harvard (Βοστώνη, ΗΠΑ), ανακοίνωσε το πρόγραμμα σεμιναρίων για το Φθινόπωρο 2012, στο οποίο ως επισκέπτης συνεργάτης-ομιλητής περιλαμβάνεται ο πρ. Πρωθυπουργός μας ΓΑΠ. Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο με τον τίτλο: «Former prime minister of Greece George Papandreou to serve as visiting fellow»
Το πρόγραμμα των σεμιναρίων άρχισε προχθές Δευτέρα 24 Σεπ., θα συνεχισθεί την Δευτέρα 15 Οκτ και για συνολικά έξι εβδομάδες μέχρι τον Νοέμβριο. Οι έξι κύριοι τίτλοι του σεμιναρίου είναι:

▪ The Eurozone Experiment

▪ Europe – A Solution to Global Challenges

▪ How has Europe fared as a peace project?

▪ Europe as a social project – how relevant? Recent statements by officials have proclaimed that the European social model is dead!

▪ And what about Democracy?

▪ Let’s Redesign Europe – An exercise (radio/podcast program at IOC)

Για το αναλυτικό κείμενο του προγράμματος του ΓΑΠ δείτε εδώ: (Re)designing Europe led by George Papandreou

Πολλοί, κυρίως πανεπιστημιακοί ομογενείς στις ΗΠΑ, αναρωτήθηκαν, γράφοντας στο διαδίκτυο, τι θα μπορούσε να προσφέρει ως γνώση ένας άνθρωπος σαν τον ΓΑΠ και μάλιστα αποτυχημένος πολιτικός.

Σε e-mails που έλαβα τις τελευταίες ημέρες διαβάζω, για παράδειγμα: «…αμφιβάλλω ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου θα είναι και πάρα πολύ χαρούμενος από τις ερωτήσεις που θα δεχθεί από το του ακροατήριό του.»

Φαίνεται ωστόσο, ότι οι οργανωτές του σεμιναρίου φρόντισαν να τον «προστατέψουν» κατά την πρώτη ομίλα του της 24ης Σεπ. Σήμερα 26/9/12 η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης δημοσιεύει πρωτοσέλιδο άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Θεοδώρου Καλμούκου με τίτλο:

Σε στενό φοιτητικό κύκλο οι ομιλίες Παπανδρέου στο «Χάρβαρντ», γράφοντας:

«Σε ασφυκτικά στενό κύκλο μόνο φοιτητών έγινε το απόγευμα της Δευτέρας το πρώτο σεμινάριο του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος, Γιώργου Παπανδρέου, στο πανεπιστήμιο του «Χάρβαρντ» με θέμα «Restructuring Europe» (Ανασχεδιασμός της Ευρώπης).

Το σεμινάριο έγινε σε μικρή αίθουσα χωρητικότητας 40 ή 50 ατόμων…», και συνεχίζει: «Η διεύθυνση του προγράμματος επέτρεψε μόνο σε μερικούς (περίπου 40) φοιτητάς του Χάρβαρντ να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου. Περισσότεροι από 150 φοιτητές άλλων ομόρων Πανεπιστήμιων αλλά και πολλοί ομογενείς αν και ανάμεναν πέραν της μιας ώρας να εισέλθουν στην αναγγελθείσα ελεύθερη είσοδο, τελικά ο Διευθυντής του προγράμματος δεν τους επέτρεψε να εισέλθουν.»

onalert


Βάση υδροπλάνων στην Αλεξανδρούπολη



Φωτογραφία για Βάση υδροπλάνων στην Αλεξανδρούπολη
Ο ομογενής επιχειρηματίας κ. Μιχάλης Πατέλης από τον Καναδά επισκέφτηκε την Αλεξανδρούπολη και παρουσίασε το επενδυτικό του ενδιαφέρον στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη και τον πρόεδρο του ΟΛΑ κ. Χρήστο Σκεύα.

Ο κ. Πατέλης επίσης συναντήθηκε και με τον κ Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, πρόεδρο των Ξενοδόχων Θράκης.

Η επένδυση για τη δημιουργία βάσης αεροπορικού δικτύου με υδροπλάνα στην πόλης μας θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα βάλει την Αλεξανδρούπολη στον τουριστικό χάρτη πολλών αγορών, σύμφωνα με τον κ. Πατέλη.

Περιμένουμε με αγωνία την εξέλιξη αυτής της επένδυσης.

alexandroupolisnews.blogspot.gr


Αυστραλία: Ο ομογενής 'Αντριου Δημητρίου παραμένει από τους ισχυρότερους Αυστραλούς


Για άλλη μια χρονιά η οικονομική εφημερίδα The Australian Financial Review ψήφισε τον ομογενή 'Αντριου Δημητρίου ως έναν από τους ισχυρότερους Αυστραλούς.

Η εφημερίδα σημειώνει πως ο Δημητρίου ήταν ο εγκέφαλος της παναυστραλιανής ανάπτυξης του φούτμπολ και εξασφάλισε ένα δισεκατομμύριο 250 εκατομμύρια δολάρια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο ετήσιος μισθός του Δημητρίου ανέρχεται στα 2,2 εκατ. δολάρια.

Για την ιστορία σημειώνεται ότι, ο 'Αντριου είναι επικεφαλής του αυστραλιανού φούτμπολ (AFL), ενός αθλήματος που «λατρεύεται σαν θρησκεία» στην Αυστραλία, και γι' αυτό ο ίδιος έχει τεράστια πολιτική, οικονομική και πολιτιστική επιρροή.

Το πρωτάθλημα του AFL, συμπεριλαμβάνει 17 ομάδες σε όλη την Αυστραλία και η κάθε μία απ' αυτές αριθμεί περισσότερα από 50.000 μέλη. Ο Δημητρίου έχει εξασφαλίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τις ομάδες, μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.



Το Σάββατο θα γίνει ο τελικός του αυστραλιανού φούτμπολ μεταξύ των ομάδων Χόθορν της Μελβούρνης και Σίδνεϊ Σουάνς και αναμένεται να τον παρακολουθήσουν κοντά 100.000 θεατές και πολλά εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αυστραλία και το εξωτερικό.

Όμως, με τον Δημητρίου επικεφαλής το συγκεκριμένο άθλημα δεν περιορίζεται στον αθλητισμό. Κάνει καμπάνιες και σε κοινωνικά θέματα, όπως την πάταξη του ρατσισμού και της οικογενειακής βίας, κατά των ναρκωτικών κ.α.



News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha