Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Η 25η Μαρτίου στα χρόνια της Κατοχής



Iταλοί έφιπποι καραμπινιέροι επιτίθενται για να διαλύσουν διαδήλωση πατριωτών στην Πλατεία Συντάγματος την 25η Mαρτίου 1943, κατά τον εορτασμό της Eθνικής Επετείου.

Στα χρόνια της φασιστικής Κατοχής ο λαός των Αθηνών γιόρταζε τη μεγάλη Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, μαχόμενος εναντίον των κατακτητών και έβαφε με το αίμα του την Αθηναϊκή άσφαλτο δείχνοντας έτσι σε όλο τον κόσμο και στους ίδιους τους κατακτητές ότι το 1821 δεν είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν και στα βιβλία, αλλά είναι η ίδια η αθάνατη ψυχή του Ελληνικού Έθνους, που γράφει την ιστορία του μέσα στους αιώνες με αγώνες και μάχες για την Ελευθερία.

Η άνοιξη του 1942 ήλθε ύστερα από έναν φοβερό χειμώνα πείνας με χιλιάδες θύματα, ενώ λίγο νωρίτερα το δολοφονικό μαχαίρι της προδοσίας είχε χτυπήσει από τα νώτα το Έθνος και το είχε ρίξει σε ένα μούδιασμα παθητικότητας, από την οποία μόλις τότε άρχισε να βγαίνει. Η 25η Μαρτίου ήρθε τότε σαν εγερτήριο σάλπισμα που καλούσε «στα όπλα».


Η Άλωση της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου 1821)



Πόλεμος της Τριπολιτσάς και των πέριξ αυτής χωρίων.
Πίνακας του Παναγιώτη Ζωγράφου.


Η Άλωση της Τριπολιτσάς στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, ήταν μια σημαντική στρατιωτική επιτυχία των επαναστατημένων Ελλήνων επτά μήνες μετά από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, κάτω από την αρχηγία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που αποτέλεσε σπουδαίο σταθμό στον αγώνα επικράτησής τους στην Πελοπόννησο, αλλά η μεγάλη σφαγή που ακολούθησε, ως αντίποινα στα "λουτρά" αίματος των Τούρκων στην Πελοπόννησο, όπως η Καταστροφή του Αιγίου, η λυσσαλέα Καταστροφή του Γαλαξειδίου, με τις παράλληλες γενικευμένες σφαγές αμάχων που σημειώθηκαν τον ίδιο καιρό στην Κωνσταντινούπολη, Μικρά Ασία και άλλες πόλεις που προηγήθηκαν αυτής, ήταν ένα ιδιαίτερα μελανό σημείο. 


Ούτε στην Χούντα!



Σήμερα, Σάββατο, μετά από εντολή της Αστυνομίας, θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό σε όλο το κέντρο της Αθήνας εμποδίζοντας την μετακίνηση των πολιτών από και προς αυτό. Συγκεκριμένα, από τις 8.00 το πρωί θα είναι κλειστοί οι σταθμοί της Ακρόπολης και...


του Συντάγματος ενώ στις 9.00 θα κλείσει και ο σταθμός του Ευαγγελισμού!






Δε δήλωσε τον θάνατο της μητέρας του και συνέχισε να εισπράττει την σύνταξή της επί 2 χρόνια!


συνταξη, θανατος, μητερας, λογαριασμοΤον έπιασαν με... τα λεφτά στα χέρια! Ο 50χρονος, ξέχασε να δηλώσει ότι ημητέρα του είχε πεθάνει από τον Σεπτέμβριο του 2010 και συνέχιζε να εισπράττει για λογαριασμό της την σύνταξή της! Όμως... 
η σημερινή ανάληψη που έκανε από το ΑΤΜ με την κάρτα της αποβιώσσας γυναίκας, ήταν και η τελευταία του. Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, τον περίμεναν. Έτσι, μόλις αυτός έβαλε την κάρτα στο ΑΤΜ τράπεζας, στο Χαλάνδρι, το online σύστημα χτύπησε κατευθείαν στην υπηρεσία τους και πήγαν στο σπίτι του, όπου τον συνέλαβαν, με όλα τα χρήματα, και βέβαια την κάρτα που ανήκε στην αποβιώσσα μητέρα του.

Σε βάρος του 50χρονου συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του ασφαλιστικού φορέα, οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον Ειδικό Ανακριτή.



 planet-greece.blogspot.com 


Γ1 Ανδρών: Πάντα στην κορυφή ο Αθηναϊκός



Γ1 Ανδρών: Πάντα στην κορυφή ο Αθηναϊκός 
Ξεπέρασε και το εμπόδιο της ΤΟΥΦΑΣ η ομάδα του Αθηναϊκού, καθώς επικράτησε με 58-65 και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή βρίσκεται η ομάδα της Κερατέας που έφυγε με το διπλό από την έδρα της Κηφισιάς 2003. 

Το αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής: 


Παρουσίαση παραμυθιού στο Χαλάνδρι


Ο βασιλιάς Χαρτούρος και οι Ιππότες της Χαμένης Ανακύκλωσης συναντούν τα παιδιά στο Χαλάνδρι
Σάββατο 24 Μαρτίου 2012, ώρα 12.30 μ.μ.
Βιβλιοπωλείο Μικρός Κοραής,
Α. Παπανδρέου 6, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6893000


Παρουσίαση του παραμυθιού «Ο βασιλιάς Χαρτούρος και οι Ιππότες της Χαμένης Ανακύκλωσης» για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας από τον συγγραφέα Γιώργο Κατσέλη μέσα από κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, μουσική, αφήγηση.

Ένας υπουργός που λύνει σταυρόλεξα... Ένας βιομήχανος που λέγεται Ρωμύλος Βρομύλος... Πέντε γενναία σκουπίδια... και ο βασιλιάς Χαρτούρος... ψάχνουν την Ανακύκλωση.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha