Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

41 ημέρες απεργίας στην ελληνική χαλυβουργία



Επίσκεψη στην ελληνική χαλυβουργία (και όχιελληνικη χαλυβουργια αλληλεγγυα κουζινα 01“χαλυβουργική”, όπως τη συγχέουν πολλοί) όπου συνεχίζεται η απεργία των χαλυβουργών. Αφορμή η δράση αλληλεγγύης της συλλογικότητας El-chef, η οποία μαγείρεψε για τους απεργούς και τους αλληλέγγυους που παραβρέθηκαν στο χώρο. Από νωρίς το πρωί ως αργά το απόγευμα δε σταμάτησαν να έρχονται αυτοκίνητα με είδη πρώτης ανάγκης που έφερνε απλός κόσμος ως έμπρακτη αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς. Το κλίμα, συγκινητικό και αγωνιστικό, μετέφερε το μήνυμα: “ο αγώνας που δίνουν οι απεργοί χαλυβουργοί είναι αγώνας που αφορά όλους μας”.
41 ημέρες απεργίας, από τις 31 Οκτώβρη, και οι χαλυβουργοί αντέχουν ακόμα. Αντέχουν χάρη στη συμπαράσταση του κόσμου -”Δεν το περιμέναμε και εμείς οι ίδιοι ότι θα έχει τόση ανταπόκριση στον κόσμο η απεργία μας…”- αλλά και για ένα ακόμα λόγο. Όπως το διατυπώνουν οι ίδιοι: – Δουλεύουμε μέσα στο πυρωμένο ατσάλι κάθε μέρα. Έχουμε γίνει οι ίδιοι εμπόρευμα. Έχουμε γίνει οι ίδιο ατσάλι. Αυτό δεν το υπολόγισε ο Μάνεσης: ότι τα βάζει με το ατσάλι…


HALANDRI NEWS · Αποσύρεται εμφιαλωμένο οξυγονούχο νερό



Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΦΕΤ σχετικά με εμφιαλωμένο οξυγονούχο νερό που κυκλοφορεί στην αγορά.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «oxygen water, OGO», σε συσκευασία 0,33 l, με ημερομηνία λήξης 12/2011 και αριθμό παρτίδας L2746, προέλευσης Ολλανδίας. Σε ελέγχους που διενήργησε το τμήμα εργαστηριακών ελέγχων του ΕΦΕΤ διαπίστωσε συγκέντρωση βρωμικών ιόντων μεγαλύτερη του επιτρεπτού ορίου. Το προϊόν διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία «ΕΠΙΓΕΥΣΗ Α.Ε.», η οποία εδρεύει στο Χαλάνδρι.

Ο Φορέας προχώρησε στην ανάκληση/ απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικοί έλεγχοι.

Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί την συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Ορσαλία Φυτά 

http://www.capital.gr/news.asp?id=1352639


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του ΒΙΒΛΙΟΥ του Γιώργου Λιερού «Σκέψεις για την άμεση δημοκρατία» ΧΑΛΑΝΔΡΙ 13/12/2011




ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ
Συζήτηση με θέμα «Δημοκρατία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Άμεση Δημοκρατία»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Κώστας Χαριτάκης
Γιώργος Λιερός
Διοργάνωση: ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος
———————————————
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 7.30 το βράδυ
ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ (Αντιγόνης & Δαναΐδων)
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Δημήτρης Κωτσάκης
Δημήτρης Μπελαντής
Γιώργος Λιερός
Η άμεση δημοκρατία δεν είναι μόνο μια μορφή πολιτειακής οργάνωσης, αλλά επίσης ένα αξιακό σύστημα, μια αντίληψη για τον άνθρωπο, μια πρόταση πολιτισμού η οποία έχει βαθιές ρίζες στην ανθρώπινη ιστορία. Η άμεση δημοκρατία θέτει στο κέντρο τον άνθρωπο ως πρόσωπο, ως μοναδικό άτομο, ατομική κοινοτική ύπαρξη. Δεν πρόκειται για ένα αμιγώς πολιτικό αίτημα συνάδει με την κατάργηση της μισθωτής εργασίας, την αυτοδιαχείριση, τη δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου, την ανατροπή της καταναλωτικής κοινωνίας.


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ










Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha