Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αφοί Μαγρίζου - Σκάνδαλο Δέλτα Χρηματιστηριακής


Πρωταγωνιστές
Δημήτρης Αργυριάδης : Δικηγόρος στο επάγγελμα που έγινε ''χρηματιστής''. Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της χρηματιστηριακής εταιρείας Δέλτα.Παναγιώτης Τρύφων : Το ''χοντρό πορτοφόλι'' που αποφάσισε να επενδύσει στα φιλόδοξα σχέδια της εταιρίας.Εταιρία : Αφοί Μαγρίζου
Επρόκειτο για μια μικρή ''προβληματική'' κλωστοϋφαντουργική εταιρία με έδρα στη Λάρισα.
Βασικοί μέτοχοι : Δαβίδ Μαγρίζος, Μωυσής Μαγρίζος και Νίνα Μαγρίζου

Χρόνος που έλαβε χώρα το σκάνδαλο : 1996 
Ιστορικό


Θωμάς Μαύρος





Θωμάς Μαύρος αφιέρωμα
Ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο θεός!
Θωμάς Μαύρος
Στις 31 Μαΐου 1954, την ώρα που το φίλαθλο κοινό της Υφηλίου περίμενε την έναρξη του Μουντιάλ της Ελβετίας, γεννήθηκε ο δεύτερος γιος μίας οικογένειας από την Καλλιθέα. Μη βιάζεστε να μας «την πείτε», διότι το γεγονός αυτό έμελλε… να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το αγόρι που γεννήθηκε τότε και σήμερα κλείνει τα 57 του χρόνια, δεν είναι άλλος από τον Θωμά Μαύρο, τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών στην Α’ Εθνική και έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα!Από μικρό παιδί ακόμα, όταν ως μασκότ (!) του Πανιωνίου εντυπωσίαζε τον κόσμο με τα κόλπα του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, μέχρι το 1991, όταν κρέμασε οριστικά τα παπούτσια του στο ίδιο γήπεδο, η ζωή του Μαύρου ήταν συνυφασμένη με το ποδόσφαιρο. Από μικρός εντάχθηκε στις ακαδημίες των «κυανέρυθρων» και το ταλέντο του ξεχώρισε γρήγορα ανάμεσα στα υπόλοιπα παιδιά. Γι’ αυτό τον λόγο το 1970, σε ηλικία μόλις 16 ετών, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα από τον Αγγλο τεχνικό, Τζο Μάλετ. Ένα αστέρι είχε μόλις ανατείλει.


Εξήντα έξι χρόνια από τις δίκες της Νυρεμβέργης



Στις 20 Νοεμβρίου 1945 ξεκίνησε η πρώτη από τις δίκες της Νυρεμβέργης για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της ναζιστικής Γερμανίας. Ενώπιον του Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου βρέθηκαν πρώτοι κατηγορούμενοι οι στενοί συνεργάτες του Αδόλφου Χίτλερ και πρωτεργάτες της ναζιστικής θηριωδίας, μεταξύ των οποίων και οι H.W.Göring, R. Hess, και J. Von Ribbentrop.
Στις 20 του Νοέμβρη του 1945 οδηγήθηκαν στο Παλάτι της Δικαιοσύνης, στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, ενώπιον των στρατιωτικών δικαστών από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία και την Σοβιετική Ένωση, 24 πολιτικοί και στρατιωτικοί της Ναζιστικής Γερμανίας, για τη δίκη που έμεινε γνωστή ως η Δίκη των Σημαντικότερων Εγκληματιών Πολέμου.


ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ, Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ


 Μορφοβούνι Καρδίτσας,1883 - Αθήνα,1953

Στρατιωτικός, γνωστός με την προσωνυμία “Μαύρος Καβαλάρης” και πολιτικός που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο σε κρισιμότατες φάσεις της νεοελληνικής ιστοΕλαιογραφία που βρίσκεται στην Βουλή(13000 bytes) ρίας. Γεννήθηκε στο Μορφοβούνι Καρδίτσης το   1833 και πέθανε το 1953. Υπήρξε ηγέτης της Επανάστασης του 1922 και επανειλημμένα πρωθυπουργός της χώρας (1950, 1951- 52) κατά την ταραχώδη πρώτη μεταπολεμική δεκαετία.
Ο Πλαστήρας ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Καρδίτσα και κατόπιν κατατάχθηκε στο στρατό (1903) και, ως υπαξιωματικός, πήρε μέρος στο Μακεδονικό Αγώνα (1905), καθώς και στις στρατιωτικές κινήσεις που κατέληξαν στο κίνημα στο Γουδί (1909).
Στη συνέχεια, σπούδασε στη Σχολή


Richard Wolff : Στην Ελλάδα έρχονται μεγάλες κοινωνικές αναταραχές. Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι και αυτός μια από τις αιτίες της κρίσης στην Ελλάδα...



αποκλειστική συνέντευξη στους
Δέσποινα Συριοπούλου  & Αλέξανδρο Στεφανόπουλο
Richard_Wolff_21 Richard Wolff.  Το όνομα του ταυτισμένο με την κριτική στο παγκόσμιο ανεξέλεγκτο χωρίς όρια, όρους, προϋποθέσεις και κανόνες καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα για το οποίο πιστεύει ότι έχει υπερκορεσθεί.  Καθημερινά δίνει μια με δυο συνεντεύξεις στα αμερικάνικα και στα διεθνή ΜΜΕ όπου έχει γίνει περιζήτητος  όταν «προ διετίας  με είχαν στα αζήτητα και εξαφανισμένο παρόλο που έλεγα με οικονομικούς όρους όλα αυτά τα δεινά που θα επέφερε αυτό το σύστημα».
Σε εβδομαδιαία βάση βρίσκεται προσκεκλημένος για διάλεξη ανοιχτή σ


ΑΙΣΧΟΣ!!! ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ



Δυστυχώς τα πράγματα στην κοινωνία αγριεύουν συνεχώς. Δημιουργήθηκε ομάδα στο face book με την οποία όπως δηλώνουν "Λέμε ΝΑΙ στην ευθανασία των αδέσποτων και άστεγων ανθρώπων" και μάλιστα όπως γράφουν "Τελος στους μυθους των ανθρωπιστων, αυτοι οι ανθρωποι ειναι παρασιτα για την κοινωνια και επικινδυνοι για την οικονομια και την υγεια μας" Εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού γύρω μας και οφείλουμε να πάρουμε θέση όλοι μας .....

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ


ΓΙΑ ΝΑ «ΚΕΡΔΙΣΕΙ» Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ… ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ…!!!


ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ "ρήξη και ανατροπή"...!!!

Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
π. Γενικος Δ/ντης του ΛΑΟΣ 


Επί τέλους, το περιστέρι που κάθισε στο κεφάλι του Καρατζαφέρη, όταν ο Πατριάρχης έριχνε τον Σταυρό στο Βόσπορο, έκανε το θαύμα του και εκπλήρωσε τον διακαή του πόθο να Κυβερνήσει έστω και με αντιπροσώπους του.
Για τους γνωρίζοντες τον άνθρωπο, είναι βέβαιο ότι τα Υπουργοποιηθέντα στελέχη του θα εκτελούν δικές του και μόνον εντολές και οδηγίες (η δική τους άποψη είναι ανύπαρκτη άλλωστε), αφού θα υπερισχύει η άποψη του Κυρίου τους, που θα συναντάται ανά 15ήμερο με τους


Ρε πως αλλάζουν οι άνθρωποι, όταν μπουν στο.. σαλόνι της εξουσίας... ΚΡΙΜΑ. ΡΕ ΜΑΚΗ...





Άκουσα σήμερα το πρωί τη συνέντευξη που έδωσε ο Μάκης Βορίδης στον Νίκο Χατζηνικολάου. Και τα έχασα!
Ρε πώς αλλάζουν οι άνθρωποι όταν μπουν στο σαλόνι της εξουσίας! 
Δεν τον αναγνώριζα τον άνθρωπο.
Προσπαθούσε (μάταια) να...
μπαλώσει τις κωλοτούμπες του Καρατζαφέρη και ο συνήθως λογικός λόγος του εκτός του ότι κομπίαζε, άγγιζε τον παραλογισμό. 
Κρίμα ρε Μάκη, γιατί με είχες πείσει σε μια παραλία κάποιο καλοκαίρι όταν συζητούσαμε λογικά...
 

Π.Π. 

 attikanea.blogspot.com


HALANDRI NEWS · ΤΑ ΚΑΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!


Κάνοντας την έρευνα για την προηγούμενη ανάρτηση πήραμε και τη Λούλα Καρατζά. Και μας ενημέρωσε ότι η διοίκηση βρήκε την λύση για να καλύψει τα κενά προσωπικού στη λειτουργεία των παιδικών σταθμών!

Πήρε εργαζόμενους από τα ΚΑΠΗ, και τους πήγε στους παιδικούς σταθμούς.

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ.

Η κοινωνική πολιτική του πρωτοποριακού προγράμματος ΚΑΙΑΔΑΣ επεκτείνεται μετά τα βρέφη και στους γέρους, σε συνεργασία με το ΙΚΑ που επιδοτεί επικοινωνιακά το πρόγραμμα που θα του εξοικονομήσει πόρους από συντάξεις (ζωή σε μας!)


Μάνος Χατζιδάκις (1925 – 1994)




Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη, «τη διατηρητέα κι όχι την άλλη, τη φριχτή, που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες», όπως έλεγε και ο ίδιος.
Ήταν γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι και της Αλίκη Αρβανιτίδου. Μετά τον χωρισμό των γονιών του, το 1932, ο Μάνος Χατζιδάκις με τη μητέρα του και την αδελφή του εγκαθίστανται οριστικά στην Αθήνα.
Εν τω μεταξύ, από τα τέσσερά του χρόνια έχει αρχίσει μαθήματα πιάνου με δασκάλα την Αλτουνιάν, γνωστή μουσικό της Ξάνθης, αρμενικής καταγωγής. Παράλληλα διδασκόταν βιολί και ακορντεόν.

Παγοπώλης και φορτοεκφορτωτής


Ο Εξυπνάκιας - 1966 - (Full)



1984 πεθαίνει σε ηλικία 72 ετών ο ηθοποιός Νικήτας Πλατής


ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ


Νικήτας Πλατής 1912 - 1984


Γέννηση 1912 Αμοργός
Θάνατος 14 Νοεμβρίου 1984 Αθήνα
Εθνικότητα Ελληνική
Υπηκοότητα Ελληνική
Είδος Τέχνης ηθοποιός

Ο Νικήτας Πλατής ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αμοργό το 1912. Υπήρξε σύζυγος της επίσης ηθοποιού Γκόλφως Μπίνη. Πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «Μεθοριακός σταθμός», όπου έκανε μια αξέχαστη εμφάνιση ως ο αντικοινοτάρχης που βρισκόταν σε διαρκή κόντρα με τον κοινοτάρχη προϊστάμενό του. Πέθανε στις 14 Νοεμβρίου 1984 και κηδεύτηκε στον Κόκκινο Μύλο. Είχε ένα γιο, το Σωτήριο, ο οποίος πέθανε.

Φιλμογραφία


1974: Υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας





Δημοψήφισμα για τη μορφή του πολιτεύματος πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1974 στην Ελλάδα. Το 69,18% των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας, ενώ το 30,82% υπέρ της βασιλευομένης. 


Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΤΟ 1912!




Μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) η Στρατιά Μακεδονίας στράφηκε προς τη Δυτική Μακεδονία. Το Υπουργείο Στρατιωτικών συνέστησε στον Αρχηγό της Στρατιάς Διάδοχο Κωνσταντίνο να συνδυάσει τις επιθετικές του ενέργειες εναντίον των Τούρκων στην περιοχή του Μοναστηρίου με τις αντίστοιχες σερβικές, με σκοπό τη γρήγορη εκκαθάριση της καταστάσεως και την αιχμαλωσία των τουρκικών δυνάμεων που συμπτύσσονταν προς νότια.

Σύμφωνα με τις απόψεις της Κυβερνήσεως, που τις έκανε γνωστές στη Στρατιά, υπήρχε κίνδυνος οι τουρκικές δυνάμεις σε περίπτωση διαφυγής τους να τραπούν προς την Ήπειρο και να ενισχύσουν την τουρκική φρουρά των Ιωαννίνων.


1909, Γουδί: Καταλύτης επαναστατικών αλλαγών 1909



Oι υπαξιωματικοί και οι φοιτητές απευθύνονται στον λαό και τον βασιλιά κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου

Τι οδήγησε στο ξέσπασμα του κινήματος του 1909
Aν πριν από έναν ακριβώς αιώνα στου Γουδή έγινε «επανάσταση» ή «στρατιωτικό κίνημα» δεν συμφωνούν μεταξύ τους οι ιστορικοί. Tόσο οι παλιότεροι όσο και οι σύγχρονοι. Aντιθέτως, όλοι σχεδόν συνυπογράφουν για τα αίτια που προκάλεσαν τα γεγονότα του 1909 και σηματοδότησαν τον πρώτο καθοριστικό πολιτικό σταθμό της Eλλάδας του 20ού αιώνα. Kλασικό κείμενο για τις αιτίες της «επανάστασης» αποτελούν τα απομνημονεύματα του συνταγματάρχη Nικολάου Zορμπά.


Σαν σήμερα, 14 Νοεμβρίου



565
πεθαίνει ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός ο Μέγας.

1359
πεθαίνει ο Γρηγόριος Παλαμάς, επίσκοπος Θεσσαλικής και άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

1533
Κονκισταδόρες υπό την αρχηγία του Φρανσίσκο Πισάρο φτάνουν στην πρωτεύουσα τον Ίνκας, Καχαμάρκα.

1765
γεννιέται ο Ρόμπερτ Φούλτον, αμερικανός μηχανικός, εφευρέτης του πρώτου ατμοκίνητου πλοίου και του πρώτου υποβρυχίου. (Θαν. 24/2/1815)

1832


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha