Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Πέθανε ο Νίκος Δημόπουλος του παλιού ελληνικού κινηματογράφου


Πέθανε ο Νίκος Δημόπουλος του παλιού ελληνικού κινηματογράφου
Πέθανε σε ηλικία 85 ετών στη Μελβούρνη ένας από τους πιο σημαντικούς οπερατέρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.
Ο Νίκος Δημόπουλος είχε συνεργαστεί με τουςκορυφαίους του ελληνικού κινηματογράφου ωςοπερατέρ, κυρίως στη Φίνος Φιλμ.
«Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο», «Οι κυρίες της Αυλής», «Μερικοί το Προτιμούν Κρύο» είναι μερικές από τις δεκάδες ταινίες που εργάστηκε ως οπερατέρ ο Νίκος Δημόπουλος πριν πάει στην Αυστραλία, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, όπου εργάστηκε σε σίριαλ της αυστραλιανής τηλεόρασης.


Η 1η έκθεση Ελληνικού βιβλίου στη Ν. Υόρκη, ορόσημο για την Ομογένεια


Η 1η έκθεση Ελληνικού βιβλίου στη Ν. Υόρκη, ορόσημο για την Ομογένεια

Μια γιορτή για τους Έλληνες λογοτέχνες της Βορειοαμερικανικής Διασποράς με ταυτόχρονη έκθεση βιβλίου οργάνωσε ο Σύλλογος Αθηναίων της Νέας Υόρκης το Σάββατο 21 Απριλίου.
Στη φωτό, ο Τζον Κατσιματίδης, ο Μιχάλης Τελλίδης, ο Μιχάλης Ιγνατίου και άλλοι φίλοι στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου της Αστόριας.
Aπό τον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης


Οι χρυσοί Ελληνες της Αυστραλίας



 
Όποια πέτρα και να σηκώσεις στον κόσμο θα βρεις κι από έναν Έλληνα. Το ίδιο ισχύει και με τις λίστες των πιο επιτυχημένων εταιρειών στον κόσμο όπου οι ελληνικές παρουσίες αποτελούν σταθερή αξία. Όπως στη μακρινή Αυστραλία, όπου οκτώ ομογενειακές επιχειρήσεις βρίσκονται μέσα στις 500 μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Νέος Κόσμος, ο ταξιδιωτικός οργανισμός Consolidated Travel, ο οποίος ανήκει στο Σπύρο Αλυσανδράτο, είναι η πιο επιτυχημένη ομογενειακή επιχείρηση της χώρας και κατατάσσεται στην 46η θέση των μεγαλύτερων αυστραλιανών εταιρειών. 

Ο όμιλος συγκαταλέγεται επίσης ανάμεσα στις 100 κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις του πλανήτη, με τον κύκλο εργασιών του να φτάνει τα 854 εκατ. δολάρια. Οι υπόλοιπες επτά ομογενειακές επιχειρήσεις είναι: η Moraitis Group, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά οικιακών ειδών με κύκλο εργασιών 526 εκατ. δολάρια, η κατασκευαστική Georgiou Group, με 450 εκατ. δολάρια, η Kailis Bros, η οποία πουλάει οικιακές συσκευές και έχει κύκλο εργασιών 428 εκατ. δολάρια. Η κατασκευαστική Doric Group, με 177 εκατ. δολάρια, η A Raptis & Sons, με αντικείμενο την αλιεία και την αγροτική παραγωγή και 103 εκατ. δολάρια, η MGKailis, με 97 εκατ. δολάρια και η Poulos Bros, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο τροφίμων και την παραγωγή καπνού με κύκλο εργασιών 92 εκατ. δολάρια. 

Πηγή: www.moneypro.gr 


Κοροϊδεύουν τον λαό στην Ελλάδα, διασύρουν την Ομογένεια



Τα έγγραφα που έδωσαν στον πρωθυπουργό, στον 'Αρειο Πάγο, σε υπουργό, στην Βουλή κλπ, οι ''εθνοσωτήρες'' με τα ...600 δισ. δολάρια, οι της Οργάνωσης ''End National Debt''.

ΓΕΓΟΝΟΣ: ''Κρατικά ομόλογα'' 600 δισ. δολ. κλπ δεν έχουν οι ''εθνοσωτήρες'', απλά επειδή ΔΕΝ υπάρχουν.Ανακυκλώνουν και αναπροσαρμόζουν, οι ίδιοι άθρωποι, το παραμύθι με τις χωρίς αξία ''μετοχές'' της -ανύπαρκτης- ''Τράπεζας της Ανατολής''.

Οι φερόμενοι ως ''εθνοσωτήρες'' (με ''αρχηγούς'' τους Αρτέμη Σόρρα, Πάτρα και Μανώλη Λαμπράκη, Νέα Υόρκη) με τα..

.600 δισ. δολάρια που θα ''σώσουν'' την Ελλάδα, παρουσίασαν κατασκευασμένα έγγραφα γιά να εξαπατήσουν τον κόσμο στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, έδωσαν στην δημοσιότητα το έγγραφο 2α-2β, που απευθύνεται στον Αρειο Πάγο, στην Βουλή, στον υπουργό Οικονομικών κλπ. στο οποίο αναγράφεται (έγγραφο 1, κορυφή) ότι αποστολέας είναι η εταιρία ''Federal Stock Transfer & Custody Agents Inc'', με υπεύθυνο τον Greg Pappas και έδρα την πόλη Woodbridge, περιοχή Ontario, Καναδά.
Η εταιρία και ο υπεύθυνός της δεν γνωρίζουμε ακόμα αν είναι δηλωμένοι στον Καναδά και συγκεκριμένα στην κομητεία Οντάριο.
Ο Greg Ρappas είναι υπαρκτό πρόσωπο και το τηλέφωνο ανήκει σε αυτόν. Ζήτησε χρόνο ''γιά μελέτη του εγγράφου'' γιά να απαντήσει στην ερώτηση του ''Κ''
 (4:12 απόγευμα ώρα Ν. Υόρκης, Τετάρτη 3 Οκτ. '12), ''αν πιστοποιεί την ύπαρξη του εγγράφου που φέρει την υπογραφή του''. Τρία τηλεφωνήματα μετέπειτα, έμειναν αναπάντητα.Η διεύθυνση που αναγράφεται στο έγγραφο (60 Μarycroft Ave., Woodbridge, Ontario, unit or suite #4), ανήκει σε... εταιρία που φιάχνει πλαστικά μπουκάλια και όχι σε εταιρία μετοχών κλπ. (κοιτάξτε διεύθυνσή της, ανοίγοντας το παραπάνω ''λινκ'', στα δεξιά).
Στην προτελευταία παράγραφο του έγγραφου 2β, αναγράφεται ως εταιρία: Federal Funding & Investments Group, Inc. Toronto, Καναδά... Τέτοια εταιρία ΔΕΝ υπάρχει.
Το ''πιστοποιητικό'' (3) δείχνει ότι ο αναγραφόμενος σε αυτό είναι αδειούχος... συμβολαιογράφος Καναδά και τίποτα άλλο. Το δε προξενείο της Ελλάδας απλά το επικυρώνει. ΔΕΝ είναι ''αποδεικτικό'' ύπαρξης χρημάτων, όπως ισχυρίστηκαν σε συγκέντρωσή τους σε ξενοδοχείο της Αθήνας και σε τηλεοπτικά κανάλια, επιδεικνύοντας το έγγραφο.








(Περισσότερα, αργότερhttp://www.kalami.net/2012/ellada/end.htmlα - η έρευνα συνεχίζεται)


Ο Καλαβρυτινός ομογενής βουλευτής Μιχάλης Γιάνναρης πρωτοστατεί στην εκδίωξη της Χρυσής Αυγής απ' την Νέα Υόρκη



Ο ΜΙχάλης Γιάνναρης Μετά το δημοσίευμα για την Χρυσή Αυγή στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», την περασμένη Δευτέρα, την προβολή μιας φωτογραφίας με «Χρυσαυγίτες» στο οίκημα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων στην Αστόρια και την κινητοποίηση αμερικανοεβραϊκών και ομογενειακών οργανώσεων, δίνεται πλέον στις ΗΠΑ και μια άλλη διάσταση για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ενώ οι ομογενείς και οι εκπρόσωποί τους διακηρύσσουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στη Νέα Υόρκη.
Η εμφάνιση οργανωμένης ομάδας νεαρών, ντυμένων με μαύρες μπλούζες που ανέγραφαν Χρυσή Αυγή, σε διάφορα σημεία στην Αστόρια και στο Μπρούκλιν, αλλά και σε δυο κολέγια της πόλης, καθώς και οι πληροφορίες ότι ετοιμάζονται να ανοίξουν γραφεία στη Νέα Υόρκη, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μεγάλες αντιδράσεις τόσο μέσα στην ομογένεια, όσο και ευρύτερα στον αμερικανικό χώρο, γράφουν σήμερα "Τα Νέα".
Ελληνοεβραίοι ομογενείς προχώρησαν ήδη σε παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν σχετικές δηλώσεις ή ανακοινώσεις από Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές. Επίσης, ελληνοαμερικανικοί φορείς, όπως η ΑΧΕΠΑ, καταδίκασαν την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ, σε χθεσινή συγκέντρωση που έγινε στην «Πλατεία Αθηνών» στην Αστόρια, μίλησαν τοπικοί αξιωματούχοι της πόλης, στελέχη ομογενειακών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, και ραβίνοι.
Ο δημόσιος εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντι Μπλάσιο, ανέφερε ότι «στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στη Χρυσή Αυγή που προσπαθεί να διεισδύσει στην Αστόρια», τονίζοντας με έμφαση ότι «οι οπαδοί της είναι ανεπιθύμητοι στην κοινότητα, στην πόλη και στη χώρα μας. Στο Κουίνς, με πολυεθνικό μωσαϊκό, ζουν αρμονικά άτομα διαφορετικής εθνικής προέλευσης και θρησκείας. Γι' αυτό, κάθε προσπάθεια καλλιέργειας μίσους και ρατσισμού θα πέσει στο κενό».
Η πολιτειακή βουλευτής της Νέας Υόρκης, Ελληνοαμερικανίδα Αραβέλλα Σιμωτά (κατάγεται από την Κεφαλονιά), δήλωσε ότι «η Νέα Υόρκη και ειδικότερα η Αστόρια αποτελούν μοντέλο ανεκτικότητας και πολυεθνικής συμβίωσης. Δεν υπάρχει χώρος για καμιά ομάδα που προωθεί το μίσος κατά των μεταναστών».
Ο πολιτειακός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, ομογενής Μιχάλης Γιάνναρης (κατάγεται από τα Καλάβρυτα), με γραπτό μήνυμά του, καταδίκασε την παρουσία της Χρυσής Αυγής στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι εξτρεμιστικές ομάδες, όπως η Χρυσή Αυγή, είναι ανεπιθύμητες στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης μίλησε ο αντιπρόεδρος Χρήστος Βουρνάς, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ομοσπονδία δεν έχει καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή και ότι δεν διέθεσε το οίκημά της στην Αστόρια για δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την εμφάνιση οπαδών της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη προγραμματίζονται από διάφορους φορείς, όπως και από το κίνημα Occupy Wall Street.


ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!




ΕΛΛΑΔΑ-ΣΥΡΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ". ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ. ΖΥΓΩΝΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΣΙΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  :


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ...(ΒΙΝΤΕΟ)



mpatsoisxoleio
 Να τους χαίρονται Μεσσήνιος και Δένδιας...
Αστυνομικοί σπάνε κατάληψη σε σχολείο του Χολαργού, εισβάλοντας στον προαύλιο χώρο και έρχονται στα χέρια με τους πιτσιρικάδες καταληψίες...
Νέα ήθη διδάσκει η αστυνομία που δεν διστάζει πλέον να τα βάζει ακόμα και με παιδια!!!


32.000 ευρώ την ημέρα για ένα… σκούπισμα στο Αριστοτέλειο!





Πρέπει να «αστράφτει» από καθαριότητα το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο.
Ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, που αποδεικνύει την κακοδιαχείριση των επιδοτήσεων που το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λαμβάνει από το κράτος...

Η πρυτανεία καλείται να απαντήσει στον εισαγγελέα πώς είναι δυνατόν από τα 25 εκατ. ευρώ που.. λαμβάνει το πανεπιστήμιο, τα 17 να κατευθύνονται σε εργολάβους για την καθαριότητα και τη φύλαξη του κτιρίου, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς παραμένουν για μήνες απλήρωτοι.

Για την ακρίβεια, το ίδρυμα δαπανά πάνω από 32.000 ευρώ την ημέρα για τα συνεργεία καθαριότητας, τη στιγμή που κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα και φυσικό αέριο και οι υπάλληλοι στο τεχνικό συνεργείο έχουν φτάσει στα όρια της απελπισίας.


Επιτακτική η ανάγκη για ΑΟΖ





Είναι κάτι περισσότερο απο πασιφανές πως γίνεται ένας ωμός εκβιασμός εναντίον της χώρας μας. Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια.

 Να θυμηθούμε λίγο πότε έγινε το Νταβός επί Α. Παπανδρέου; Μήπως ήταν μετά απο μεγάλη ένταση μεταξύ εμάς με τους Τούρκους και τότε στο Αιγαίο; 

Άρα εδώ το πράγμα μιλάει απο μόνο του. 
Η τα ξεπουλάμε όλα και μάλιστα μένουμε στο τέλος να χρωστάμε στους "δυνάστες" μας, η θα γίνει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ..
πιθανότατα και όχι μόνο. 

Είναι γεγονός πως η Ρωσία αναζητάει διακαώς το Διεθνές της Δίκαιο λόγο Αρκτικής. Επίσης είναι γεγονός πως εάν εμείς κάναμε εξ'αρχής χρήση του δικαιώματός μας των 12 ναυτικών μιλίων, θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και η Τουρκία στην Μαύρη Θάλασσα, αυτό θα έφερνε Ρωσία και Τουρκία ένα βήμα πιό κοντά στον πόλεμο.


Νέος στολίσκος για τη Γάζα… αλλά δεν θα φτάσει



Δεν έφταναν οι περιπέτειες στο μέτωπο της Συρίας και ο πόλεμος που δείχνει θέμα ωρών και κάποιοι αθεράπευτα ιδεαλιστές – ή μήπως προβοκάτορες; – θεώρησαν ότι προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην ειρήνη και την ασφάλεια, οργανώνοντας πάλι «στόλο ελευθερίας» για να σπάσει το ισραηλινό εμπάργκο στη Γάζα.
Αναρωτιόμαστε εάν αυτή τη φορά εμπλέκονται τα γνωστά «λουλούδια» συμπατριώτες μας, υμνητές του Ερντογάν και της ισλαμιστικής οργάνωσης που είχε οργανώσει την ..
πρώτη μοιραία αποστολή.
Καθόλου δεν θα εκπλαγούμε αν ενεπλάκησαν.
 Η αποστολή θα ξεκινήσει από τη Λα Σπέτσια στην Ιταλία για να φθάσει στη Γάζα σε δυο εβδομάδες.

Πάντως, για μια ακόμη φορά οι ισραηλινοί ξεκαθάρισα σε όλους τους τόνους ότι το πλοίο απλά δεν θα περάσει τον ναυτικό αποκλεισμό. 
Επειδή είναι μεγάλη η φασαρία που γίνεται στην περιοχή, μήπως αυτοί οι διεθνείς… γνωστοί-άγνωστοι να απέφευγαν να χωθούν; 


Το HOT DOC απειλεί με αγωγή τον διοικητή του ΙΚΑ για το «σκάνδαλο Ξυνή»




 
Οι υπεύθυνοι του περιοδικού HOT DOC είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν αγωγή...
εναντίον του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για την ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη ρύθμιση εξόφλησης οφειλών του Ομίλου Ξυνή σε… βάθος 400 ετών!
Το ΙΚΑ χαρακτηρίζει το δημοσίευμα του περιοδικού ως κατασκευασμένο, ανεύθυνο και ανυπόστατο, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει μέχρι τις 31-12-2013 και όχι για τετρακόσια χρόνια.

Οι υπεύθυνοι του περιοδικού απάντησαν σχετικά με την ανακοίνωση του Ιδρύματος ως εξής:

«Το έγγραφο που δημοσιεύσαμε στο τεύχος 10 του HOT DOC, στις 20 Σεπτεμβρίου και εμφανίζει τον όμιλο Ξυνή να έχει προχωρήσει σε διακανονισμό του χρέους του προς το Ίδρυμα 4.700 δόσεων, έχει ή όχι εκδοθεί από το λογισμικό του ΙΚΑ;
Οι όποιες ρυθμίσεις γίνονται πρέπει να διέπονται από την αρχή της ισονομίας για τους έλληνες πολίτες, δηλαδή ίδιες δόσεις για όποιον χρωστάει ή με διάφορες αλχημείες ευνοούνται κάποιοι;
Η κ. Αθηνά Ξυνή πλήρωσε ή όχι 161,47 ευρώ ως δόση και μόνο;


Πάει και η Δωδώνη....Εν μέσω λιστομαχιών και άλλων σταχτών στα μάτια,γίνεται του ξεπουλήματος το κάγκελο.


Η Αγροτική Τράπεζα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υπογράφηκε η συμφωνία για την εξαγορά του ποσοστού που κατείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της «Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου Α.Ε. ΔΩΔΩΝΗ» από το κοινοπρακτικό σχήμα «S.I.» με σύνθεση 90% την Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρία του εξωτερικού και 10% ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε., έναντι τιμήματος 21 εκατ. ευρώ περίπου.
Σύμφωνα και..... 
με τις ανειλημμένες από τον αγοραστή συμβατικές υποχρεώσεις, με τη συμφωνία, εκτός των άλλων, επιδιώκεται:

* Η ανάπτυξη της Δωδώνη στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά με διατήρηση της έδρας της στα Ιωάννινα,

* η αξιοποίηση του προσωπικού,

* οι επενδύσεις στις υποδομές, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και στην προώθηση των προϊόντων,

* η διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής ζώνης γάλακτος,


Η λίστα με τους “φτωχούς” εκατομμυριούχους που έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό




Δήλωναν εισόδημα 400 ευρώ και έστελναν έξω 10.000.000 ευρώ!
- Στην “τσιμπίδα” του ΣΔΟΕ 54.000 άτομα
- Ρεκόρ φυγής χρημάτων το 2010 λόγω φόβου χρεοκοπίας

Μπορεί η λίστα Λαγκάρντ να έμεινε θαμένη, υπάρχει όμως και ένα cd. Αυτό που περιλαμβάνει 54.000 ονόματα Ελλήνων που σήκωσαν λεφτά από τις ελληνικές τράπεζες και τα φυγάδευσαν στο εξωτερικό φοβούμενοι έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ή χρεοκοπία.


Δεν είναι λίγοι, όπως δεν είναι λίγα και τα χρήματα που έστειλαν έξω. Πολλοί από αυτούς μάλιστα ενώ έστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού εκατομμύρια ευρώ, εντός των τειχών δήλωσαν στην εφορία ποσά που αναλογούν στο 1/5 αυτών των χρημάτων.

Όλοι και οι 54.000 μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ που σε αυτή την περίπτωση έχει στοιχεία, δεν θάφτηκε αυτό το cd.


Απέλυσαν χιλιάδες υπαλλήλους επειδή απεργούσαν



Απέλυσαν χιλιάδες υπαλλήλους επειδή απεργούσαν
Εξαιτίας της συμμετοχής τους σε μία απεργία που διαρκεί ήδη τρεις εβδομάδες, 12.000 εργαζόμενοι της Amplats, της θυγατρικής του μεγαλύτερου ομίλου εξόρυξης πλατίνας σε όλον τον κόσμο «είδαν» την πόρτα της εξόδου. «Περίπου 12.000 εργαζόμενοι αποφάσισαν να μην παρουσιαστούν ενώπιον των....
πειθαρχικών συμβουλίων, να μην πάρουν μέρος στις ακροάσεις και άρα απολύθηκαν» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία είχε απειλήσει τους μεταλλωρύχους στο ορυχείο της στο Ρούστενμπουργκ της Νότιας Αφρικής ότι αν αρνούνταν να εμφανιστούν ενώπιον των πειθαρχικών συμβουλίων θα απολύονταν.


Βοήθεια ζητούν τα Κανάρια Νησιά



Η ισπανική Αυτόνομη Περιφέρεια των Καναρίων Νήσων ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στο... Ταμείο Ρευστότητας Αυτονομιών (FLA) ζητώντας βοήθεια ύψους 756,8 εκατ. ευρώ, προστιθέμενη στον κατάλογο με άλλες τέσσερις Αυτονομίες που έχουν ζητήσει ήδη βοήθεια ύψους σχεδόν 16 δισ. ευρώ.
Οι Κανάριες Νήσοι γίνονται η πέμπτη Αυτονομία που προσφεύγει στο Ταμείο που δημιούργησε η κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης, μετά την Καταλονία (που ζήτησε 5,023 δισ. ευρώ), την Κοινότητα της Βαλένσια (3,5 δισ. ευρώ), τη Μούρθια (641 εκατ.) και την Καστίλια –Λα Μάντσα (848 εκατ.). Σε περίπτωση δε, που «πολύ πιθανώς» προσφύγει και η Ανδαλουσία (που σκέπτεται να ζητήσει 4,906 δισ. ευρώ από το FLA) θα είναι πλέον η έκτη.


Προϊστορική στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα!


Μια απίστευτη ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές του προϊστορικού οικισμού του Αρχοντικού Πέλλας, λίγες μέρες πριν κλείσει η ανασκαφική περίοδος (καλοκαίρι 2011). Αποκαλύφθηκε στα κατώτερα στρώματα του οικισμού πέτρινη στήλη, διαστάσεων περίπου 30Χ20 εκατ. με εγχάρακτα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου. 
 Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε χρονολογία γύρω στο....4000 π.Χ. πολύ πριν από την...
ανακάλυψη της σφηνοειδούς γραφής από τους Σουμέριους (περίπου 3500 π.Χ.). Δείγματα της Στήλης του Αρχοντικού (όπως πλέον αποκαλείται προσωρινά το εύρημα) έχουν σταλεί στο εργαστήριο Ορυκτολογίας και Πετρογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς η σύσταση του πετρώματος, γεγονός που θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της περιοχής προέλευσής του, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση, μια και το πέτρωμα υπάρχει σε τοποθεσίες της περιοχής και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.
 Στην συνέχεια η στήλη, αφού συντηρηθεί, θα υποβληθεί σε εξέταση με ακτίνες Χ ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα γράμματα, που μετά από τόσες χιλιετίες, είναι δύσκολη η ανάγνωσή τους, λόγω φθοράς της επιφάνειας.

«Μουδιασμένοι» οι αρχαιολόγοι
 
 Οι υπεύθυνοι της ανασκαφής αρχαιολόγοι αποφεύγουν να δηλώσουν οτιδήποτε και όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή που μας μετέδωσε και την αρχική είδηση, είναι καταφανώς αμήχανοι και «μουδιασμένοι», γεγονός απόλυτα φυσικό αν


Όμιλος Ε.Τ.Ε. - Χρυσός "γάμος" για Εθνική και Eurobank



 

Ο "γάμος" της Εθνικής με τη Eurobank είναι πλέον γεγονός. Η πρώτη εξαγοράζει τη δεύτερη και έτσι δημιουργείται μία τράπεζα γίγας για τα ελληνικά δεδομένα 

Το απόγευμα της Παρασκευής τα διοικητικά συμβούλια ενέκριναν τον "γάμο" που δημιουργεί μία υπερτράπεζα, που θα αποτελεί έναν ισχυρό κρατικό πυλώνα, στην Ελλάδα, αλλά και έναν ισχυρό τραπεζικό "παίκτη" στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, με παρουσία σε 12 χώρες.
Οι διοικήσεις των δυο τραπεζών, σύμφωνα με την "Ημερησία" βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία, το τελευταίο διάστημα. 

Η "ένωση" τους είχε κριθεί και από τις δύο πλευρές ως η βέλτιστη λύση, ενώ μαζί μπορούν να διεκδικήσουν την απόκτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο οποίο κατέχουν ποσοστό πάνω από 6% εκάστη, συνολικά δηλαδή περί το 13%. 


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha