Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

HALANDRI NEWS ·Βρέθηκε σφαγμένος στο σπίτι του στο Χαλάνδρι



Μαχαιρωμένος στο κεφάλι και στο πόδι, βρέθηκε αλλοδαπός ηλικιωμένος στη μονοκατοικία του στο Χαλάνδρι, στην οδό Νίκης 3.
Ο άνδρας έφερε τραύματα στο κεφάλι και στο πόδι από αιχμηρό αντικείμενο.


∆υο νέοι σκηνοθέτες, δυο µατιές στην Αθήνα



 ∆υο νέοι σκηνοθέτες,  δυο µατιές στην Αθήνα
Oι σκηνοθέτες Γιώργος Γεωργόπουλος (αριστερά) και Ζαχαρίας Μαυροειδής φωτογραφημένοι στο Μοναστηράκι. Οι δυο τους αποφάσισαν να συνεργαστούν ώστε να προωθήσουν τις ταινίες τους ανεξάρτητα από τις μεγάλες εταιρείες διανομής


HALANDRI NEWS · Silver Alert: Εξαφάνιση ηλικιωμένου



Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011, 20:47
Έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για την εξαφάνιση του 84χρονου Δαλέζιου Αντώνη να επικοινψνήσουν άμεσα με τη γραμμή SOS του Silver Alert (10-61)απευθύνουν οι συγγενείς του.
Ο κ. Αντώνης εξαφανίστηκε σήμερα μυστηριωδώς από το σπίτι του στο Χαλάνδρι.
Έχει ύψος 1,69, είναι εύσωμος και πάσχει από άνοια.
Φορούσε μαύρο τζιν παντελόνι, καρό πουκάμισο, πράσινο πουλόβερ και εκρού μπουφάν.Οδηγεί Volkswagen Passat με αριθμό κυκλοφορίας YKO 2691.
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011, 20:58
πηγή: NewsKosmos.Com/www.zougla.gr


Κατάληψη του κεντρικού κτιρίου της Γεωπονικής από το διοικητικό προσωπικό αντιδρώντας στην εφεδρεία



Σε κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησε σήμερα το διοικητικό προσωπικό του, διαμαρτυρόμενο για τα μέτρα που αφορούν στην εφεδρεία.
Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος έχει πάρει απόφαση για διήμερη αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος την 30η Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου, καθώς όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της το πανεπιστήμιο απειλείται πλέον με «αποψίλωση».
Συγκεκριμένα στην απόφαση της Συγκλήτου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η αναγκαστική συνταξιοδότηση και η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας αφ' ενός μεν αποτελεί πλήγμα για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους καταρρακώνει ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά, 

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
αφετέρου δε απογυμνώνει το ήδη ελλιπές προσωπικό του Πανεπιστημίου από σημαντικότατους υπαλλήλους, το κενό των οποίων θα δημιουργήσει ανυπέρβλητη δυσλειτουργία έως και την πλήρη αδρανοποίηση τομέων ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και την έρευνα καθώς και για την ομαλή λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος.


Η εργασιακή εφεδρεία θα φέρει μόνο εξαθλίωση, χωρίς αντίκρυσμα.



Το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, όπως το σχεδίασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσο όφελος θα φέρει.
Η εργασιακή εφεδρεία μπορεί λογιστικά και αριθμητικά να μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Δεν συνεισφέρει, όμως, παρά ελάχιστα στη μείωση του σκέλους των δαπανών αφού οι αποζημιώσεις και – στη συνέχεια – οι συντάξεις θα συνεχίσουν να κρατούν τις δημόσιες δαπάνες υψηλά.


Το άγαλμα-σύμβολο των Βρυξελλών ντύθηκε ... τσολιάς!



Στολή τσολιά φόρεσαν οι Βέλγοι στο άγαλμα-σύμβολο αντίστασης της πρωτεύουσάς τους ως ένδειξη συμπαράστασης στους Έλληνες για την κρίση χρέους που η χώρα τους καλείται να αντιμετωπίσει.

To εν λόγω μπρούτζινο άγαλμα, το οποίο απεικονίζει ένα μικρό αγόρι που ουρεί και έχει αποκτήσει το όνομα «Manneken Pis» («ο κατρουλής»), θεωρείται σύμβολο αντίστασης, καθώς ο θρύλος θέλει το παιδί ενός δούκα να ουρεί εναντίον των εισβολέων που πήγαν να ανατινάξουν τα τείχη της πόλης. Από...


"Έλληνες πολιτικοί έχουν κρυφές καταθέσεις στην Ελβετία"



Λεφτά υπάρχουν...


Οι δηλώσεις του βουλευτή του Ελβετικού κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη για ολιγωρία των ελληνικών αρχών για την φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία επειδή -εκτός των άλλων- πολλοί Έλληνες πολιτικοί διαθέτουν λογαριασμούς στην Ελβετία προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ κ. Μ. Γιακουμάτου και Κ. Τσαβάρα οι οποίοι ζητούν εξηγήσεις με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών ενώ προχώρησαν και σε αίτηση κατάθεσης εγγράφων. 

Ο Ιωσήφ Ζησιάδης έκανε αυτές τις δηλώσεις στην εκπομπή του Π.Τσίμα “ΕΡΕΥΝΑ” και ο διάλογος είναι αυτός που ...
χτύπησε καμπανάκι στους κ. Γιακουμάτο και Τζαβάρα.

ΖΗΣΙΑΔΗΣ: “Τον Ιούνιο έχω κάνει μια ερώτηση στην Υπουργό Οικονομικών να την ρωτήσω τι γυρεύει η Ελβετία. Γυρεύει να φέρει όλα τα χρήματα από την Ελλάδα στην Ελβετία; Είναι αυτός ο στόχος της;”.
ΤΣΙΜΑΣ: “Η απάντηση της Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας τον άφησε άφωνο. Η Ελβετία του απάντησε έχει προτείνει από το 2005 στην Ελληνική Κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία αλλά οι Ελληνικές Κυβερνήσεις 6 χρόνια τώρα κωφεύουν”.


Γιορτή για τα παιδιά των ανέργων από το ΠΑΜΕ



Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στο θέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά το ΠΑΜΕ διοργανώνει μια γιορτή για τα παιδιά των ανέργων. 

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το «Θρίαμβο του Καραγκιόζη» από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του Άθου Δανέλλη, αλλά και να συμμετάσχουν σε μια σειρά μουσικοκινητικών παιχνιδιών.

Το θέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά βρίσκεται στην Πλατεία Ιπποδάμειας, Ομηρίδου Σκυλίτση 19. 

zougla.gr


WSJ: «ΒΛΕΠΕΙ» ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ



Προετοιμασίες στις αγορές συναλλάγματος για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή και τον καθορισμό της σχέσης της με τα άλλα νομίσματα, "βλέπει" η Wall Street Journal σε σημερινό της δημοσίευμα. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η ICAP αποκάλυψε χθες, Κυριακή, ότι...
δοκιμάζει συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών για μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή.
"Οι προετοιμασίες έχουν επικεντρωθεί στον καθορισμό της σχέσης μεταξύ της δραχμής και άλλων νομισμάτων και πως θα διαμορφωθούν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες", δήλωσαν στελέχη της εταιρείας που λειτουργεί το μεγαλύτερο σύστημα διατραπεζικών νομισματικών συναλλαγών.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα και η CLS Bank International, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στις τράπεζες να διακανονίσουν τις συναλλαγές τους σε νομίσματα, πραγματοποιεί τεστ προσομοίωσης για ενδεχόμενη διάλυση του ευρώ.


Οι τράπεζες στα χέρια της τρόικας



Ηλίας Καραβόλιας, αναλυτής διεθνών οικονομικών

Νέα «κεντρική τράπεζα» υπό ευρωπαϊκό έλεγχο προβλέπει για την Ελλάδα η απόφαση που έλαβαν Μέρκελ και Σαρκοζί.

Η πληροφορία που παραθέτω είναι από σοβαρή και επίσημη πηγή, σε επίπεδο κυβέρνησης-Βρυξελλών. Πριν λίγες μέρες λοιπόν, φαίνεται ότι ελήφθη η απόφαση από Μέρκελ-Σαρκοζί, να....
περάσει στα χέρια της τρόικας και σε διορισμένη διοίκηση υπό την εποπτεία της, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας( ΤΧΣ). 

Ενώ το καταστατικό του ΤΧΣ αφορούσε την ελληνική - και μόνο -παρουσία μελών στο διοικητικό του συμβούλιο, οπότε και θα είχε χαρακτήρα «εθνικής» στήριξης προς το τραπεζικό σύστημα, τελικά το 60% των μελών της διοίκησης, θα είναι άνθρωποι του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Μάλιστα, οι περισσότεροι που θα το στελεχώσουν, έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνουν στρατηγική ως προς την επιβεβλημένη πλέον ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. 


ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (blog) html




Απάνθρωπη αδικία: Καλούν χιλιάδες ανέργους να πληρώσουν κεφαλικό φόρο!!!



Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται εισφορά αλληλεγγύης θα κληθούν να πληρώσουν ακόμη και άνεργοι που έκαναν αίτηση να εξαιρεθούν από το χαράτσι.
Άνθρωποι που έκαναν έστω και ένω μεροκάματο των λίγων ευρώ, αναγκάζονται να πληρώσουν γιατί ο νόμος δεν τους αναγνωρίζει ως ανέργους αν πριν από την ένταξη στον ΟΑΕΔ είχαν έστω και ελάχιστο εισόδημα.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας τα σχετικά απαντητικά σημειώματα θα φτάσουν σωρηδόν το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εγκύκλιος που εκδόθηκε τον Οκτώβριο ήταν σαφής, αλλά την αδικία θα νιώσουν στο πετσί τους χιλιάδες άνθρωποι τώρα. 

Αυτό γιατί για να εξαιρεθεί κάποιος άνεργος από την έκτακτη εισφορά πρέπει μέσα στο 2011 να μην ειχε πραγματικά εισοδήματα από άλλη πηγή έστω και μικρού ποσού. Δηλαδή αν κάποιος εργάστηκε - ανεξάρτητα πόσο - μέσα στη χρονιά δεν θα εξαιρεθεί. 

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα γιατί για το ποσό της εισφοράς λογίζεται προσαύξηση 1% ανά μήνα για το διάστημα που μεσολαβεί από την υποβολή της αίτησης εξαίρεσης μέχρι την έκδοση της αρνητικής απάντησης. Έτσι η εισφορά θα έρθει με... καπέλο.
NEWSIT


Μόνο... πεζές περιπολίες απ' την Αστυνομία



Για γέλια και για κλάματα...
Πριν από λίγη ώρα στέρεψε και η τελευταία σταγόνα από τις δεξαμενές καυσίμων του Σώματος και στο πρατήριο της Αμυγδαλέζας.

Από το πρωί, περιπολικά και μοτοσικλέτες που πήγαιναν για ανεφοδιασμό καυσίμων σε Συγγρού και στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδή, ενημερώνονταν από το προσωπικό ότι ξέμειναν απο καύσιμα τα οποία έχουν εξαντληθεί.

Όλο το κομβόι κατευθύνθηκε ως εκ τούτου προς το υπουργείο και στην Αμυγδαλέζα, οι δεξαμενές των οποίων και αυτές εξάντλησαν γρήγορα τα αποθεματικά, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα....
να μην υπάρχει δυνατότητα ανεφαδιασμού κανενός αστυνομικού οχήματος στην Αττική!!!

Η ίδια δραματική κατάσταση επικρατεί και στη γειτονική Κορινθία, όπου τα καύσιμα εκεί έχουν στερέψει από το ... Σάββατο.


πηγή: newsit.gr


Υπό κατάληψη τα γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας από εργαζόμενους



Από την κατάληψη στα γραφεία της υπηρεσίας στο ΕλληνικόΑθήνα
Σε κατάληψη του κτιρίου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό έχουν προχωρήσει από τις 7 το πρωί της Δευτέρας έως και τη λήξη του ωραρίου εργασίας οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας «το μέτρο της εφεδρείας, όχι μόνο δεν εξοικονομεί χρήματα για το κράτος, αλλά στη περίπτωση της ΥΠΑ είναι η αιτία για το χάσιμο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η κατάληψη «είναι το έσχατο μέτρο διαμαρτυρίας μας, για αποτελέσματα του καθεστώτος αυτού, που οδηγεί στη διάλυση των αερομεταφορών, το κλείσιμο τουλάχιστον 21 κρατικών αεροδρομίων και τη στέρηση από τη πολύπαθη οικονομία μας εκατομμυρίων ευρώ, όταν από την άλλη "σφάζονται" μισθωτοί και συνταξιούχοι για πολύ λιγότερα».

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τονίζουν πως όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός Μ.Βορίδης «έχει δηλώσει εξαρχής στα ΜΜΕ ότι αναγνωρίζει το πραγματικό πρόβλημα που η εφεδρεία δημιουργεί στην ΥΠΑ, το ίδιο δε έχουν αναγνωρίσει και οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

               ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ


HALANDRI NEWS · Γ.Σ. Χαλανδρίου-Π.Α.Κ. Χαλανδρίου


Τοπικό ντέρμπι περιλάμβανε η 8η αγωνιστική του γ΄ ομίλου της α΄ φάσης

του πανελληνίου πρωταθλήματος νεάνιδων. Η ομάδα του Γ.Σ. Χαλανδρίου

υποδέχτηκε την ομάδα του Π.Α.Κ. Χαλανδρίου. Μετά από έναν αγώνα

γεμάτο αγωνία, όπου κυριάρχησαν τα λάθη και οι κακές επιλογές των αθλητριών,

η ομάδα του Γ.Σ. Χαλανδρίου φάνηκε πιο ψύχραιμη στο τέλος και επικράτησε

με 3-2 (28-26, 21-25, 29-27, 14-25, 15-8) σετ. Η εικόνα του αγώνα


HALANDRI NEWS · Παιδιά Πάμε «Παραμυθοχώρα»…



ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Φιλ. Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι 15232 τηλ. 2106820464
 http://aetopouleio.blogspot.com/ email: aetopoli@otenet.gr

Παιδιά Πάμε «Παραμυθοχώρα»…

Δελτίο Τύπου
Το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου στο κέντρο της πόλης, θα ξεναγήσει τα παιδιά σε ένα μαγικό ταξίδι στην «παραμυθοχώρα».
Τα παιδιά του νηπιαγωγείου αλλά και των δημοσίων παιδικών σταθμών του Δήμου μας θα φιλοτεχνήσουν με τη βοήθεια της νηπιαγωγού μια χριστουγεννιάτικη κάρτα, για να την κρεμάσουν στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο «των ευχών και της ελπίδας» της «Παραμυθοχώρας» την ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων στις 6 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18.00 στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.
Αυτή η μικρή πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Κέντρου έχει μεγάλη αξία στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα εξαιτίας των δικών μας επιλογών και όχι των παιδιών μας.  Είναι μεγάλη ευκαιρία για τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και την πολιτεία να προσφέρουν στα παιδιά μας τη χαρά της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης, της δημιουργίας και όχι το εφήμερο της υλικής αξίας.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!!
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ !!


HALANDRI NEWS · λαϊκό ηλεκτρολογείο κάθε Τετάρτη στο στέκι Αβέρωφ 7α



HALANDRI NEWS · «Το Χαστούκι» του Χρήστου Τσιόλκα (Christos Tsiolkas)




Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
Δήμου Χαλανδρίου
Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18
Τηλ.210 6820464
Ιστολόγιο (blog) http://www.labalib.blogspot.com/

  
ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ
«Το Χαστούκι» του  Χρήστου Τσιόλκα (Christos Tsiolkas)
(Εκδόσεις: Ωκεανίδα, 2010)
 

 επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης,
 την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ώρα 18:30
 στο Βιβλιοπωλείο «ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΑΗΣ»
ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 
ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α. Παπανδρέου 6, Χαλάνδρι, Τηλ. 210 6893000/ 210 6820989/ 210 6890321 

Μαζί μας ο μεταφραστής του βιβλίου Βασίλης Κιμούλης.
 Για τα σχόλιά σας επισκεφθείτε το blog http://www.labalib.blogspot.com/



HALANDRI NEWS · Kινδυνεύει η δράση του Αετοπούλειου



parastasiΣτενάζει κάτω από το βάρος της έλλειψης πόρων το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου, που αναγκάστηκε να προσφύγει σε δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του. 
Ρεπορτάζ: Αρετή Κοτσολάκου
Αν και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είχε δώσει αγώνα προκειμένου να επιτύχει τη διατήρηση της αυτοτέλειάς του ως ξεχωριστό νομικό πρόσωπο -στο πλαίσιο των «καλλικρατικών» συγχωνεύσεων των νομικών προσώπων των δήμων-, το ιστορικό πολιτιστικό κέντρο βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη καμπή, καθώς οι διαθέσιμοι πόροι του δεν επαρκούν παρά για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών.


HALANDRI NEWS · «Τεράστια δυσλειτουργία σχολείων»



3o-15o-dimotiko-2Ανακοίνωση - καταγγελία για την «τεράστια δυσλειτουργία» που παρατηρείται στα σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου, απέστειλε η Ένωση Γονέων Χαλανδρίου στον δήμαρχο Γιώργο Κουράση, την αντιδήμαρχο Παιδείας Αφροδίτη Χατζηγεωργίου και τους προέδρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άννα  Μαρία Τσικίνη και Θανάση Αναστασίου.
Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση αναφέρεται στις σημαντικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, στα χρέη των παλαιών Σχολικών Επιτροπών αλλά και στην ανάγκη για άμεση κινητοποίηση του Δήμου, προκειμένου να καλυφθούν «έστω και την τελευταία στιγμή» προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία των επιτροπών.
«Θλιβερή & εφιαλτική πραγματικότητα»
Η καταγγελία έχει ως εξής:
«Η Ένωση Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου έχει ευθύνη και χρέος να καταγγείλει την τεράστια δυσλειτουργία που καταγράφεται στα σχολεία του Δήμου μας, όπου μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη στερούνται βασικών κονδυλίων και αδυνατούν να λειτουργήσουν.
Διευθυντές σε απόγνωση, να μην μπορούν να προμηθευτούν αναγκαία υλικά, ενδεικτικά αναφέρουμε ελλείψεις σε γραφική ύλη, χαρτί Α4, μελάνι εκτυπωτή, λάμπες, κιμωλίες, καθαριστικά, σχολεία με απλήρωτους λογαριασμούς, χωρίς πετρέλαιο, με κομμένη την παροχή φυσικού αερίου και Σχολικές Επιτροπές με τεράστια χρέη.


HALANDRI NEWS · Προς αξιοποίηση το «Καλλισπέρη»



kallisperiΈντονους διαξιφισμούς προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου το θέμα της ανάθεσης διαχείρισης και αποτίμησης του κληροδοτήματος Καλλισπέρη στη δημοτική επιχείρηση Φλύα Α.Ε., για την αξιοποίησή του από τον Δήμο Χαλανδρίου.
Οι δραστηριότητες της ανώνυμης εταιρείας ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο, καθώς διοίκηση και μείζων μειοψηφία διαφώνησαν ως προς το εάν είναι νόμιμη η ανάθεση μιας τέτοιας δραστηριότητας στη Φλύα Α.Ε. «Η εταιρεία μπορεί να τρέξει όλες τις διαδικασίες με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς από τον Δήμο», ήταν η θέση του δημάρχου Γιώργου Κουράση, με τον επικεφαλής του συνδυασμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΦΙΛΙΚΗ ΠΟΛΗ να υποστηρίζει ότι η δημοτική επιχείρηση «δεν έχει εκ του νόμου τέτοια αρμοδιότητα», ζητώντας η διαδικασία να ανατεθεί στις υπηρεσίες του Δήμου.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω κληροδότημα, δωρεά της αείμνηστης Σεβαστής Καλλισπέρη, είναι ένα συγκρότημα κτηρίων εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ού αιώνα, που βρίσκεται επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δίπλα στην Ακρόπολη (συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Παρθενώνος 43 και Νικολάου Καλλισπέρη 22). Το πανέμορφο ακίνητο, αναξιοποίητο μέχρι στιγμής από τον Δήμο, βρίσκεται σήμερα σχεδόν υπό κατάρρευση.
Γ. Κουράσης


WEB TV - HALANDRI - 28 Νοεμβρίου 2010 ο Γιώργος Φούντας. ηλικία 86 ετών


2010 πεθαίνει ο ηθοποιός Γιώργος Φούντας

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ :   Γιώργος Φούντα

Σαν σήμερα, 28 Νοεμβρίου 


Σαν σήμερα, 28 Νοεμβρίου


 greecepedia.wordpress.com/


1520: Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού.


1814 - Οι ''Τάιμς του Λονδίνου''
1582: Ο θεατρικός συγγραφέας Γουίλιαμ Σέξπιρ παντρεύεται την ηθοποιό Αν Χάθαγουεϊ.


1729 Μισσισσιππί Ινδιάνοι επιτίθενται στο Φορτ Ρόζαλι και σκοτώνονυ 35 γυναίκες και 56 παιδιά

1814: Οι "Τάιμς του Λονδίνου" είναι η πρώτη εφημερίδα που κάνει χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της
.

1821 Κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία στις 28 Νοεμβρίου του 1821 ο Παναμάς.  Ο Παναμάς είναι μια μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής, ανατολικά βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό και Δυτικά από τον Ειρηνικό Ωκεανό, οι οποίοι ενώνονται μέσω της διώρυγας. Για αρκετά χρόνια ο Παναμάς ήταν υπό Ισπανική κυριαρχία και απέκτησε την ανεξαρτησία του στις 28 Νοεμβρίου του 1821.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha