Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Δείτε ποια είναι τα προγράμματα των κομμάτων για λαθρομετανάστες και οικονομία




Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

Δείτε ποια είναι τα προγράμματα των κομμάτων για λαθρομετανάστες και οικονομία

Ρίξτε μια ματιά στα προγράμματα των κομμάτων πριν πάτε να ρίξετε την ψήφο σας...

Στο παραπέντε της κρίσιμης ψηφοφορίας της Κυριακής, κάνουμε μια επισκόπηση των βασικών θέσεων των υποψήφιων κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας και την είσοδο τους στη Βουλή.
Η επισκόπηση αφορά στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την πολιτική ατζέντα τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα....
έχουν να κάνουν με το μνημόνιο, το χρέος, το δημόσιο και τις απολύσεις, τους μισθούς-συντάξεις και το μεταναστευτικό.

ΠΑΣΟΚ
Ναι στο μνημόνιο με βασική ατάκα «να μη χαθούν οι θυσίες που έχουν γίνει». Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που θα επιτρέψει με ασφαλή βήματα την έξοδο της χώρας από τη μνημόνιο έως το 2015. Να θωρακιστεί η Ελλάδα για την ευρωπαϊκή και διεθνή κρίση. Δημοσιονομικά αυτάρκες και θεσμικά ισοδύναμο κράτος – μέλος της Ευρωζώνης. Εθνική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Το χρέος αναγνωρίζεται στο σύνολο του. Σε ότι αφορά το δημόσιο, στόχος είναι ο περιορισμός. Αναφέρεται επίσης πως σε ότι αφορά το ζήτημα των μισθών και των συντάξεων, δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Τέλος, προβλέπεται λειτουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών με στόχο την εκεί συγκέντρωση τους και διαδικασίες ταχείας αξιολόγησης και επαναπροώθησης.

ΝΔ
Αποδοχή του στόχου μείωσης του χρέους και του ελλείμματος με περιστολή της δημόσιας σπατάλης και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Μέτρα ανάκαμψης ταυτόχρονα με τις περικοπές του ελλείμματος. Το χρέος αναγνωρίζεται στο σύνολο του. Η ΝΔ τάσσεται υπέρ των αποκρατικοποιήσεων στον δημόσιο τομέα. Δε γίνεται σαφής αναφορά σε απολύσεις., ενώ δεν προβλέπεται περαιτέρω μείωση σε μισθούς και συντάξεις. Γίνεται λόγος για «άρση αδικιών σε χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους, ομολογιούχους, δανειολήπτες». Όχι κατάργηση 13ου και 14ου μισθού.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, προβλέπεται κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια. Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, πίεση προς την Τουρκία να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρωτόκολλο επανεισδοχής. Αλλαγή του ετεροβαρούς κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ. Δημιουργία χώρων προστασίας-φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών, μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλασή τους, που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις μήνες.

ΚΚΕ
Αποδέσμευση από την ΕΕ. Μονομερής διαγραφή του χρέους. Αποχώρηση από τη διεθνή αγορά κεφαλαίου με εργατική λαϊκή εξουσία και κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων. Το ΚΚΕ κάνει λόγο για διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Προβλέπονται μαζικές προσλήψεις σε κοινωνική υποδομή με δημόσια έργα, κάλυψη κενών σε Υγεία, Παιδεία κλπ. Προβλέπεται καθιέρωση κατώτατου μισθού στα 1.400 ευρώ και κατώτατης σύνταξης στα 1.000 ευρώ.

Για το μεταναστευτικό προβλέπεται παύση της συμμόρφωσης με τον μηχανισμό του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ. Παροχή ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων (πχ αυτών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία). Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας διαμονής από ένσημα και σύμβαση εργασίας, η χορήγησή της και στους ανέργους, η απλοποίηση των διαδικασιών και διευκόλυνση των διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης.


ΛΑΟΣ
Έξοδος από το μνημόνιο. Για το χρέος προβλέπεται δάνειο από ΕΚΤ με επιτόκιο 1% και πενταετή περίοδο χάριτος και μετά καταβολή 10 δισ. ευρώ ετησίως ως δόση αποπληρωμής. Για το δημόσιο το κόμμα προβλέπει αναδιαμόρφωση του Υπουργικού Συμβουλίου με περιορισμό των Υπουργείων και δημιουργία Υπουργείου Αδήλων Πόρων (Ναυτιλία, Τουρισμός Απόδημος Ελληνισμός).

Διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας σε 20 Περιφέρειες με πλήρη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, διοικούμενες από αιρετά όργανα.

Το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη τάσσεται εναντίον όλων των διατάξεων για περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις. Τέλος, στο ζήτημα του μεταναστευτικού, τάσσεται υπέρ της παροχής Ελληνικής υπηκοότητας ως κίνητρο για επενδύσεις. Απομάκρυνση των λαθρομεταναστών, πλην ενός μικρού ποσοστού επί του Ελληνικού πληθυσμού που θα επιλεγούν για να παραμείνουν με βάση τις Ελληνικές ανάγκες και την αξιολόγηση των δεξιοτήτων τους.

ΣΥΡΙΖΑ
Άμεση απεμπλοκή από το Μνημόνιο και τις συνέπειες του. Αναδιαπραγμάτευση του χρέους με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Μείωση επιτοκίου, επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμή για το υπόλοιπο και τριετής περίοδος χάριτος. Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο για παραγωγική ανασυγκρότηση του τομέα και ανάπτυξη του στην υπηρεσία της κοινωνίας. Κατώτερη σύνταξη ίση τουλάχιστον με 20 ημερομίσθια της ΕΓΣΣΕ για την κύρια σύνταξη και 5 για την επικουρική. Επάνοδος κύριας σύνταξης στο 80% των συντάξιμων αποδοχών. Συνταξιοδότηση στα 65 για τους άνδρες και στα 60 για τις γυναίκες, με προοπτική τη μείωση στα 60 και 55 αντίστοιχα, ανεξάρτητα από ημερομηνία ασφάλισης.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, προβλέπεται κατάργηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων, κοινωνική ένταξη των μεταναστών και διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων. Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών με δημιουργία ανοιχτών χώρων φιλοξενίας των προσφύγων, με υπηρεσίες κοινωνικής και νομικής προστασίας,αντί για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Δημοκρατική Αριστερά
Παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και απαγκίστρωση από ρυθμίσεις δανειακής σύμβασης, αντιμετώπιση του χρέους με ευρωπαϊκή λύση. Αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους με επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής, μείωση επιτοκίου, και περίοδος χάριτος 2-5 έτη. Εξορθολογισμός του δημόσιου τομέα και τον ΔΕΚΟ. Σταδιακή μείωση δημοσίων υπαλλήλων με πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το 2015. Ενιαίο μισθολόγιο, όχι απολύσεις αλλά μετατάξεις. Ανώτατος μισθός στο τετραπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Ανώτατη σύνταξη στο διπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Ενίσχυση των ασθενέστερων, αποκατάσταση των αδικιών, σταδιακή αποκατάσταση εισοδήματος.

Για το μεταναστευτικό, προβλέπεται διεκδίκηση της αναθεώρησης της Συνθήκης Δουβλίνο II του 2003 η οποία μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρο εγκλεισμού όλων των μεταναστών. Διεκδίκηση της διαμόρφωσης μιας ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, στην οποία θα πρέπει να προβλέπεται ο επιμερισμός του βάρους της μετανάστευσης σε όλη την Ευρώπη, με κριτήρια τον πληθυσμό και το κατά κεφαλήν εισόδημα κάθε χώρας. Επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών.

Ανεξάρτητοι Έλληνες
Καταγγελία Μνημονίου και δανειακών συμβάσεων και κατάργηση εφαρμοστικών νόμων. Λογιστικός έλεγχος για προσδιορισμό επαχθούς, όπως χαρακτηρίζεται, χρέους με μονομερή διαγραφή του. Σε ότι αφορά το δημόσιο, το κόμμα τάσσεται ενάντια στις απολύσεις, υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας για νέες προσλήψεις.

Ενιαίο μισθολόγιο με εξαίρεση δικαστικούς και ενστόλους. Εντός τετραετίας σταδιακή αποκατάσταση των εισοδημάτων. Ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη στα 800 ευρώ σε βάθος τετραετίας. Αλλαγή νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια με αυστηροποίηση των σχετικών προβλέψεων. Κατάργηση όλων των μεταναστών, ενίσχυση φύλαξης συνόρων, υποδομές κράτησης για παρανόμους. Απελάσεις με χρέωση των χωρών προέλευσης.

Δημοκρατική Συμμαχία
Συνεπής τήρηση των συμφωνιών για το μνημόνιο, με παράλληλη στήριξη ανάπτυξης και επενδύσεων. Υλοποίηση των δεσμεύσεων για αποπληρωμή του χρέους. Για το δημόσιο προβλέπεται αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ και κρατικών εταιρειών που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Κατάργηση οργανισμών, πάγωμα διορισμών, αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων. Κρατική επιδότηση μόνο στις συντάξεις εκείνων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Συντάξεις ανάλογα με τις εισφορές. Μη αποδοχή περαιτέρω εισροής (νόμιμης ή παράνομης), μεταναστών, τουλάχιστον μέχρι το 2020.

Άμεση καταγραφή όλων των παράνομων μεταναστών. Δημιουργία Κέντρων προσωρινής κράτησης μεταναστών σε περιοχές «κλειδιά».

Οικολόγοι Πράσινοι
Για το Μνημόνιο γίνεται λόγος για απεμπλοκή εντός Ευρωζώνης, με εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου. Δημοσιονομική εξυγίανση με σεβασμό στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Αναδιάρθρωση του χρέους σε πραγματικά βιώσιμα επίπεδα, με συμμετοχή της ΕΚΤ και εξαίρεση των ασφαλιστικών ταμείων. Αποδοτική δημόσια διοίκηση με ριζική αναδιοργάνωση, υπηρεσιακή ανεξαρτησία, κλείσιμο ψαλίδας στο μισθολόγιο. Πρόβλημα νομιμότητας στο «κούρεμα» του βασικού μισθού.

Εναλλακτικά μέτρα στήριξης των θέσεων εργασίας. Κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου και μετανάστευσης.

Κατάργηση ή αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ.

Δράση
Να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το Μνημόνιο. Για το χρέος, το κόμμα αναφέρει πως η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με αθέτηση υποχρεώσεων προς τους δανειστές. Για το δημόσιο προβλέπεται δραστική μείωση του κράτους, ουσιαστική μείωση δημοσίων υπαλλήλων. Προβλέπεται επίσης εγγυημένη βασική εθνική σύνταξη στα 700 ευρώ στο 67ο έτος.

Τέλος, για το μεταναστευτικό, η Δράση προβλέπει την απόδοση ιθαγένειας σε όλους τους ξένους μετανάστες γεννήθηκαν στη χώρα μας καθώς και τη νομιμοποίηση όσων βρίσκονται και εργάζονται στην Ελλάδα για ικανό χρόνο και δεν έχουν καταδικαστεί σε ελληνικά ή ξένα δικαστήρια.


ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! Ο ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ ΤΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΛΙΜΑΝΙΩΝ – ΥΔΑΤΩΝ ΚΛΠ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!



Ο ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ ΤΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΛΙΜΑΝΙΩΝ – ΥΔΑΤΩΝ ΚΛΠ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΙΔΩ – ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ “ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ!


« Η καταρρέουσα, παράνομη και ένοχη κυβέρνηση
ξεπουλάει το ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ, ΟΔΠΕ »

Τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, στη ζούλα, κουρελιάζοντας κάθε έννοια νομιμοποίησης, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε να μεταφέρει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το 51% των μετοχών του ΟΛΠ και το 50,9% των μετοχών του ΟΛΘ, προχώρησε δηλαδή στην πλήρη ιδιωτικοποίησή τους. Με την ίδια απόφαση περνάει στο Ταμείο το 34% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ, το 34% της ΕΥΑΘ, το 34% της ΔΕΠΑ και το 13% του ΟΔΙΕ.


«Έφυγε» η Μαρίκα Μητσοτάκη.



8:09 πμ
Την τελευταία της πνοή άφησε στις τρεις τα ξημερώματα η Μαρικα Μητσοτακη,σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία νοσηλευόταν από τις 17 Απριλίου στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο. 

Η Μαρίκα Μητσοτάκη, 82 ετών, αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας λόγω παθήσεων που της είχαν προκαλέσει και κινητικά προβλήματα.
Τις τελευταίες μέρες η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί σημαντικά.
Η κόρη της Μαρίκας Μητσοτάκη, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, επιστρέφει εσπευσμένα από την Κρήτη, όπου βρίσκεται για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.
Η Μαρία Μητσοτάκη, είναι γόνος της ευκατάστατης οικογένειας Γιαννούκου.


Χιλιάδες Νεοδημοκράτες φωνάζουν: "Αλήτη, Προδότη, Σαμαρά!"




Δείτε τι λέγανε οι Νεοδημοκράτες τότε...

Ο Λαός δεν ξεχνά τον Προδότη Σαμαρά!
"Τέρμα τα ψέματα. Η Μεγάλη Φιλελεύθερη Δημοκρατική Παράταξη του 48% δεν υπάρχει πια. Η Νέα Δημοκρατία, η Μεγάλη και Δυνατή, ξεψύχησε στα μιαρά χέρια του Αρχιπροδότη Σαμαρά. Τα χέρια εκείνα που έβαψε στο δικό σας αίμα, αγαπητοί Νεοδημοκράτες, ξεπουλώντας για....
τριάκοντα αργύρια τους αγώνες μιας δεκαετίας. Όσο χρειάστηκε για να λυτρώσουμε και να λυτρωθούμε από τον παπανδρεϊκό φασισμό της κάλπικης «Αλλαγής»."

Χιλιάδες Νεοδημοκράτες φωνάζουν: "Αλήτη, Προδότη, Σαμαρά!"


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha