Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΠΑΟ: Παίρνει νέο δάνειο από την Πειραιώς για το πλάνο βιωσιμότητας




Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τη μάχη που δίνουν οι άνθρωποι της ομάδας για την αδειοδότηση και για να παίξει το Τριφύλλι στην Ευρώπη τη νέα σεζόν. Την Τετάρτη το πρωί παίρνει νέο δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υποστηριχθεί το πλάνο βιωσιμότητας που θα παρουσιαστεί το μεσημέρι στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, στην εκδίκαση της έφεσης, ώστε να ανάψει το πράσινο φως...

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί από το πρωί της Τρίτης οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ξεκινώντας τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011 σε ποδοσφαιριστές και ομάδες, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο 24ωρο, ενώ παράλληλα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους νυν παίκτες του ρόστερ και τους ατζέντηδες τους, προκειμένου να προχωρήσουν οι διακανονισμοί των οφειλών του 2012 και να πάρουν στα χέρια τους υπογεγραμμένα χαρτιά των πρασίνων.
Η εξόφληση των οφειλών του 2011 και οι διακανονισμοί για τις οφειλές του 2012 είναι δύο σημαντικά βήματα, ωστόσο το σημαντικότερο είναι το πλάνο βιωσιμότητας που πρέπει να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός στον φάκελο του, ούτως ώστε να ανάψει το πράσινο φως η δευτεροβάθμια επιτροπή και να δώσει την αδειοδότηση στο Τριφύλλι.


Τότε, Τρίτη 29 Μαΐου 1453, σήμερα πάλι Τρίτη 2012: Η κερκόπορτα ανοίγει!



«Εάν η Πόλις μου απωλεσθεί, θα απωλεσθώ μαζί της»
Παναγιώτης Αποστόλου
aegeantimes.gr 




Τότε, Τρίτη 29 Μαΐου 1453, σήμερα πάλι Τρίτη 2012. Εκεί, στα γλαυκά παράλια της Μικράς Ασίας άστραψε η χαραυγή του Ελληνικού πνεύματος και καταύγασε την αιωνιότητα.

Εκεί, το πρώτο φως της ποίησης το εκήβολο.

Εκεί, των φιλοσόφων Ελλήνων ο λαμπρός αστερισμός που οι λαμπηδόνες του εξακολουθούνε να λάμπουνε στη φωτοβόλο και άχρονη τροχιά του πνεύματος. Πανάρχαια, βαθύρριζη και αδιάφθορη η ρωμιοσύνη από την εποχή των προελλήνων μέχρι σήμερα.

Εκεί, στην κορυφή, στην αγκαλιά του Βοσπόρου στέκει περήφανη η Κωνσταντινούπολη, η Πόλη των πόλεων, η πόλη των δύο κόσμων. Η Πόλη του Βυζαντίου, η Πόλη μας, που ξυπνά και ικανοποιεί τις αισθήσεις μας, η Πόλη που πάντοτε μας σαγηνεύει.


Επισήμως σε εφαρμογή το τουρκικό «Σχέδιο Β»



Αλλαγή ονομασίας της «ΤΔΒΚ» σε «Τουρκικό Κράτος της Κύπρου»

Του Νίκου Στέλγια


Στα λεγόμενα διαβατήρια, στο πεδίο της υπηκοότητας, 

ξεχωρίζει ο όρος «Τουρκοκύπριος (Turkish Cypriot)».


Τέλος εποχής στην άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής και νέο ξεκίνημα για το «Τουρκικό Κράτος της Κύπρου»... Με άλλα λόγια, επίσημη δρομολόγηση του περίφημου «Σχεδίου Β» της Άγκυρας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας... Αυτό δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις από την τουρκοκυπριακή πλευρά.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ...


Τα 27 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας



Τα 27 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας

Αυτά είναι τα 27 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Στον Άρειο Πάγο έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Διαβάστε αναλυτικά όλους τους συνδυασμούς που στις ερχόμενες εκλογές διεκδικούν την ψήφο μας.

Συνολικά κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής 27 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι.

Το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους.

Τα 27 κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές είναι

Νέα Δημοκρατία (Α. Σαμαράς)


Κωνσταντίνος Χολέβας : " ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΘΥΜOΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ "




Κωνσταντίνος Χολέβας

13/4/2003

Πεντακόσια πενήντα χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 29ης Μαϊου 1453. Τότε που ακούστηκε η κραυγή "Εάλω η Πόλις" καί η Βασιλεύουσα, η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε υπό την κατοχή του Οθωμανού δυνάστη. Ετσι άρχισε η Τουρκοκρατία. Το Γένος απεβίωσε, αλλά η Κωνσταντινούπολις και η Αγιά Σοφιά παραμένουν σε ξένα χέρια. Σήμερα τιμούμε τους πεσόντες κατά την πολιορκία και κατά την Άλωση, διαβάζουμε τους θρήνους και τους θρύλους, συγκινούμεθα και διδασκόμεθα. Διότι αυτή είναι η αξία της ιστορικής μνήμης. Να αποτελεί μάθημα ες αεί για τις νεώτερες και τις απερχόμενες γενιές.


1941: Λήγει η Μάχη της Κρήτης, με την κατάληψη όλου του νησιού από τους Γερμανούς



Η Μάχη της Κρήτης


Με την ονομασία αυτή έμεινε στην ιστορία η αεραποβατική επιχείρηση, που επιχείρησε η Ναζιστική Γερμανία κατά της Κρήτης στις 20 Μαΐου 1941 και η οποία έληξε δώδεκα μέρες μετά, την 1η Ιουνίου, με την κατάληψη της Μεγαλονήσου. Ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο.
Η απόφαση για την επίθεση στην Κρήτη ελήφθη από το Χίτλερ στις 25 Απριλίου 1941, λίγες μέρες μετά την παράδοση της ηπειρωτικής Ελλάδας στις δυνάμεις του Άξονα, και έλαβε την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Ερμής» («Unternehmen Merkur»). Ήταν αμυντική και όχι επιθετική επιχείρηση, όπως αποδείχθηκε αργότερα. Οι Γερμανοί είχαν ως στόχο να εξασφαλίσουν τα νοτιοανατολικά τους νώτα, ενόψει της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα (Εκστρατεία στη Ρωσία) και να εξορμήσουν στη Βόρεια Αφρική, με εφαλτήριο την Κρήτη, όπως πίστευαν οι Σύμμαχοι.


Στη Ρωσία δολοφονήθηκαν όσοι έψαχναν το σκάνδαλο




 

Συγκλονιστικές πτυχές της υπόθεσης των TOR-M1Συγκλονιστικές πτυχές της υπόθεσης των TOR-M1

Συγκλονιστικές πτυχές, που θυμίζουν μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ και μέχρι σήμερα παρέμειναν στο παρασκήνιο της υπόθεσης, περιλαμβάνει η υπόθεση των αμαρτωλών εμβασμάτων για τα ρωσικά οπλικά συστήματα TOR-M1.

Πέραν από τις δαιδαλώδεις διαδρομές που ακολούθησαν οι μίζες μέχρι να φτάσουν στα χέρια τουζεύγους Τσοχατζόπουλου, η συγκλονιστική ιστορία περιλαμβάνει ακόμη και εν ψυχρώ δολοφονίες στην παγωμένη Κόκκινη Πλατεία των Ρώσων αξιωματούχων που ανέλαβαν να ερευνήσουν το σκάνδαλο.

Ειδικότερα, ..στις 29.2.1999 ο τότε γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και ο Ι. Βορόμπιεφ, πρόεδρος του ρωσικού ομίλου Almaz-Antey, υπογράφουν τη σύμβαση για την προμήθεια των TOR-M1. 

Από τότε και μέχρι τις αρχές του 2002 η παράδοση των συστημάτων γινόταν κανονικά, κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω), αξίας 73 εκατ. δολαρίων. Τα αναζήτησε τελικά ο κ. Σπύρος Τραυλός, αντικαταστάτης του Γιάννη Σμπώκου, και διαπίστωσε, έκπληκτος, ότι η Drumilan (σ.σ.: η εταιρεία που είχε αναλάβει να υλοποιήσει τα Α/Ω) είχε κλείσει τα γραφεία της στην Αθήνα και ο εκπρόσωπός της κ. Φουάντ Αλ Ζαγιάτ μαζί με τον Ελληνα συνεργάτη του κ. Βλάση Καμπούρογλου είχαν εξαφανιστεί!


28-29 ΜΑΐΟΥ 1453 - ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...




  
 Η Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως
Είναι βράδι της 28ης Μαΐου 1453. Μόλις έχει τελειώσει η δοξολογία μπροστά από την εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας φτιαγμένης από τον Απόστολο Λουκά, αφού όλοι έψαλλαν - ωΐμέ! - για τελευταία φορά τον Ακάθιστο Ύμνο, αναχωρούν για τις επάλξεις αυτοί πού θα υπερασπίζονταν τα Θεοφύλακτα Τείχη πού προστάτεψαν για 1000 χρόνια τη Πόλη των Κωνσταντίνων. Όλοι έλαβαν τη Θεία Ευχαριστία, κοινώνησαν μέσα στην Πορφυρογέννητο Ιουστινιανή της του Θεού Σοφίας την μεγάλη Εκκλησιά τη καρδιά του παγκόσμιου Χριστιανισμού! Το σύμβολο του μεσαιωνικού ελληνισμού! Ζήτησαν συγχώρεση ο ένας από τον άλλον χιλιάδες κόσμος όσο ορθόδοξοι και καθολικοί ιερείς τελούσαν τη Θεία Λειτουργία μέσα στο Ναό.

Ο αυτοκράτορας έγινε αντιληπτός μόλις για λίγα λεπτά από το θεοσεβούμενο πλήθος. Το βάρος της ευθύνης του να σώσει ένα έθνος, μιά τιμή, μιά χιλιόχρονη ιστορία, τη μνήμη των Κωνσταντίνων, τον ελληνικό πολιτισμό, όλα αυτά μαζί με το γρίφο της υπεράσπισης της πόλης και την επίλυση του σχεδίου άμυνας φορτώνουν τον έσχατο αυτοκράτορα με ''Ακάνθινο Στέφανο'' όμοιον με εκείνον του Χριστού...


"Το Ακρόπολις δεν είναι ένας απλός αγώνας"





Ο κορυφαίος οδηγός του WRC, ο άνθρωπος των 8 παγκοσμίων πρωταθλημάτων και ο μεγάλος νικητής του Ράλι Ακρόπολις, Sébastien Loeb, μία ημέρα πριν από την εκκίνηση του ελληνικού αγώνα, μίλησε αποκλειστικά στη zougla.gr για όλους και για όλα.
Τόνισε ότι το Ράλι Ακρόπολις δεν είναι ένας απλός αγώνας, κάτι που αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά, ενώ αναφέρθηκε - έπειτα από αρκετή είναι η αλήθεια επιμονή από μέρους μας - και στην οικονομική κρίση, δίνοντας το μήνυμά του σε όλους τους Έλληνες.


Νέα αυτοκινητοβιομηχανία από την Ολλανδία



Ακόμα μία εταιρεία εισήλθε στον χώρο της αυτοκίνησης, παρουσιάζοντας το πρώτο της αυτοκίνητο. Πρόκειται για την ολλανδική Vencer, με το αρχικό μοντέλο της γκάμας της να ονομάζεται Sarthe.

Το Sarthe ανήκει στην κατηγορία των super car, με τη σχεδίασή του να θυμίζει αρκετά την προηγούμενη γενιά της McLaren F1. Το αμάξωμα είναι χειροποίητο και κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με το πλαίσιο να είναι από αλουμίνιο. Τροφοδοτείται από έναν V8 κινητήρα, απόδοσης 510 ίππων και 650 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 325 χλμ./ώρα.


Το μοντέλο της Lamborghini γίνεται πιο άγριο από ποτέ ( VIDEO )



Γερμανικός βελτιωτικός οίκος βάζει «χέρι» στην Aventador

Το μοντέλο της Lamborghini γίνεται πιο άγριο από ποτέΔεν είναι ακριβώς ότι το κομψοτέχνημα που ακούει στο όνομα Lamborghini Aventador χρειαζόταν αναβάθμιση, ωστόσο ο γερμανικός οίκος Wheelsandmore τα κατάφερε περίφημα...

Το αποτέλεσμα είναι εξωπραγματικό! Η Aventador LP777-4 Chocolate Rabbioso λοιπόν έγινε πιο άγρια από ποτέ, κάτι που άλλωστε υποδηλώνει και το «rabbioso» του τίτλου της («θυμωμένη»).

Το καφέ της μόκας της πάει πολύ, πόσο μάλλον με το καφέ φινίρισμα των νέων ελαστικών της Pirelli που εφοδίασε η Wheelsandmore το αριστούργημά της.


Γι’αυτό αγαπάμε τα motorspors ( VIDEO )


Formula 1, WRC, Rally, Group B, NASCAR είναι μερικές εκδοχές αυτών που χαρακτηρίζουμε ως motorspors. Γιατί μας κάνουμε να τα βλέπουμε; Τι μας προσφέρουν; Τα πράγματα είναι πολύ απλά! Ένταση, πάθος, συγκινήσεις, αδρεναλίνη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν όλους εμάς να λατρεύουμε τα motorspors. Και αν με λόγια είναι δύσκολο να το περιγράψεις ακριβώς, το video που ακολουθεί, το περιγράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Ποιος είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών του κόσμου;



Ποιος είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών του κόσμου;Δύσκολα μπορεί να μαντέψει κάποιος την εταιρεία που καταλαμβάνει τη θέση αυτή

Ας παίξουμε λίγο Trivial Pursuit. Μπορείτε να κατονομάσετε τον 3ο μεγαλύτερο κατασκευαστή μοτοσυκλετών του κόσμου; 

Μάλλον ένας από τους τέσσερις μεγάλους, Honda, Yamaha, Suzuki ή Kawasaki, θα απαντήσουν οι περισσότεροι. Ή μήπως κάποια ευρωπαϊκή εταιρεία; Η Piaggio, η Triumph ή μήπως η BMW; 

Αν η απάντησή σας είναι μία από τις παραπάνω, συγγνώμη, αλλά χάσατε.

Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων όλων των εταιρειών για το 2011, η ιεράρχησή τους ανάλογα με τις πωλήσεις είναι η εξής.

Η Honda είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παγκοσμίως. Δεύτερος είναι η ινδική Hero, η μεγαλύτερη εταιρεία της Ινδίας και μέχρι πέρσι συνεταίρος της Honda στην 2η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Πίσω από την Hero βρίσκεται πλέον η επίσης ινδική Bajaj Auto, η οποία πούλησε παγκοσμίως 3,8 εκατομμύρια τεμάχια το 2011.


Νέο σπορ μοντέλο από Mazda και Alfa Romeo το 2015



Στην κατασκευή ενός roadster αυτοκινήτου με κίνηση στους πίσω τροχούς, θα κατασκευάσουν από κοινού Mazda και Alfa Romeo, με την παραγωγή του να ξεκινά το 2015.

Οι δύο εταιρείες θα λανσάρουν τυπικά δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, ουσιαστικά όμως θα είναι τα ίδια. Οι διαφορές τους θα εντοπίζονται σε ορισμένα σημεία στο εξωτερικό αμάξωμα και στην καμπίνα, με το καθένα να τονίζει τα σήματα της φίρμας. Όσον αφορά τους κινητήρες, αν και δεν διαρρεύσει τίποτα μέχρι στιγμής, θα φέρουν τους ίδιους. Η κατασκευή τους θα ξεκινήσει το 2015 και θα γίνεται από το εργοστάσιο της Mazda, στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.
Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος


Οι πολιορκίες της Πόλης




Αμέτρητες φορές η Βασιλεύουσα πολιορκήθηκε από τους εχθρούς της που εποφθαλμιούσαν τα πλούτη, τη δόξα και τη δύναμή της.
Στην υπερχιλιετή ιστορία της ως πρωτεύουσας του Βυζαντίου, μόνο δύο φορές υπέκυψε σε πολιορκία. Η πρώτη, η πολιορκία των “σταυροφόρων” της διαβόητης τέταρτηςσταυροφορίας, ήταν μία μάλλον ιδιάζουσα περίπτωση, ενώ η δεύτερη, η κατάκτησή της από τους Οθωμανούς, σήμανε και το τέλος της Κωνσταντινούπολης ως ελληνικής πόλης, αφού στο εξής θα ήταν για πέντε αιώνες η πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.


Τρία αρχαία ναυάγια μεταξύ Κέρκυρας και Παξών



Δύο αρχαία ναυάγια (ρωμαϊκών χρόνων) και ένα νεώτερο εντόπισαν έρευνες που έγιναν στον πυθμένα της θάλασσας όπου προβλέπεται να ποντιστεί ο αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας - Ιταλίας. Η μέθοδος που ακολουθήθηκε για τον εντοπισμός τους σε εξαιρετικά μεγάλα βάθη. χρησιμοποίησε μηχανήματα και αναλύσεις που έφεραν αποτελέσματα.  











Διάφορα αγγεία και αμφορείς από το χώρο του ναυαγίου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 1».


Ειδικότερα, αρχαιολογικός έλεγχος στην προβλεπόμενη όδευση του υποθαλάσσιου
αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Ιταλίας «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κέρκυρας και Παξών, διενεργήθηκε 11 με 17 Μαΐου από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.


Εκτός από κομπλεξικοί και παλιάνθρωποί είναι και προδότες!




Γράφει ο Δευκαλίων

Μόλις στον χθεσινό Δευκαλίωνα γράφαμε με αφορμή την γνωστή ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων για την ακύρωση του θέματος στην Φυσική:
·   «Πρέπει να είναι κάποιος εντελώς κομπλεξικός και παντελώς παλιάνθρωπος για να μην αντιμετωπίζει με την υπέρτατη ευθύνη παιδιά 17 ετών που ταλαιπωρημένα από το οικογενειακό και πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον με το άγχος να τα βασανίζει προσέρχονται σε εξετάσεις από τις οποίες θα κριθεί εν πολλοίς το μέλλον τους»
Και ήρθαν τα σημερινά γεγονότα να μας επιβεβαιώσουν.
Ακύρωσαν την προηγούμενη δικιά τους απόφαση, της 25 Μαΐου 2012, που έλεγε τα εξής για το επίμαχο θέμα:


1927 γεννιέται ο κορυφαίος Έλληνας κωμικός Θανάσης Βέγγος [θαν 2011]



Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΛΌΟΥΝ

Από τα χρόνια της Μακρονήσου στην επαγγελματική επιτυχία και στην καταξίωση. Μια εργοβιογραφία για τον λαϊκό ηθοποιό αλλά και για τη δύσκολη πορεία της ελληνικής κοινωνίας το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα….. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ


Ντοκουμέντα- φωτιά από τον Καμμένο για την εποχή Συμπιλίδη!





Πυρηνική αντεπίθεση ετοιμάζει ο Πάνος Καμμένος με στοιχεία φωτιά από την επική εποχή Συμπιλίδη. Ο αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ο οποίος...
βλέπει να βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη μια βρώμικη προσπάθεια εξαγοράς στελεχών του από τη ΝΔ είναι έτοιμος να βάλει φωτιά στο σκηνικό με ντοκουμέντα-φωτιά. Την ίδια ώρα ο ψηφοφόροι σοκαρισμένοι από τις μεθοδεύσεις ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία με κάθε τρόπο δίνουν ραντεβού στις 17 Ιουνίου.


Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ


Χαλάνδρι, 25/05/2012
Α.Π. : 9369


- 11ηΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2012


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σας καλεί σε συνεδρίαση του Σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 29η Μαΐου, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:


1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 30/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στην «Συζήτηση και λήψη απόφασης για εκδίκαση της υπ΄ αριθμ. 3307/28-2-2012 ένστασης κατά της υπ΄ αριθμ. 374/11 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 720».


2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 51/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χαλανδρίου’ που αφορά στη ‘Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Συμβουλευτικό Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής Δήμου Χαλανδρίου’ για το Ο.Ε. 2011’.


Νίκος Ζαχαριάδης



ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΓΗΤΑΥΡΟΥ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 38 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΗΝ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1973, ΓΡΑΦΤΗΚΕ Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ  ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ.


Για το μεγάλο κομμουνιστή επαναστάτη που η ζωή του συνδέθηκε ακατάλυτα με τον αγώνα του Ελληνικού για ελευθερία κι εθνική ανεξαρτησία αλλά και για την ανατροπή της αστικής εξουσίας έχουν γραφεί πάρα πολλά. Θετικά κι αρνητικά. Και δικαιολογημένα.Ποιος απ’ τους αστούς πολιτικούς, απ΄αυτούς που προσκυνούσαν και το τελευταίο Γερμανό ή Βρετανό δεκανέα, θα μπορούσε να συγκριθεί μαζί του; Αυτόν που συγκρούστηκε με τις μεγαλύτερες δυνάμεις της εποχής για την Ελευθερία της Ελλάδας και προτίμησε να πεθάνει στη Σιβηρία παρά να προσκυνήσει το χρουτσωφικό ψευδοκομμουνισμό. Γιατί ο Νίκος Ζαχαριάδης, είναι πράγματι εκπληκτικό, πολέμησε  το 1940-1944 ενάντια σε Ιταλία, Γερμανία και Βουλγαρία, το1946-1949 ενάντια σε Αγγλία και Αμερική, ενώ το 1949 προδόθηκε απ’ το Τίτο και τη Γιουγκοσλαβία και το 1956 καθαιρέθηκε με παρέμβαση του ΚΚΣΕ από γραμματέας του κόμματος και εκτοπίστηκε. Παράλληλα έχοντας για περίπου τριάντα χρόνια τη θέση του γραμματέα ήταν φυσιολογικό να χρεωθεί όλα τα δεινά και την ήττα που υπέστησαν οι κομμουνιστές και ο ελληνικός λαός την τραγική αυτή περίοδο.
Στη συνέχεια παραθέτουμε τον επίλογο από το έργο του:


Άλωση της Πόλης, θρύλοι κα παραδόσεις ( VIDEO )



Const3_1453.jpg

Τρίτη 29 Μαϊου: Οι Τούρκοι αρχίζουν την επίθεση από την πύλη του Αγ. Ρωμανού όπου το τείχος ήταν σχεδόν κατεστραμμένο. Οι πρώτες επιθέσεις αποκρούσθηκαν μετά από μάχη σώμα με σώμα στις οποίες ήταν παρόντες ο Ιουστινιάνης και ο Κων/νος. Σ' αυτή τη μάχη τραυματίστηκε ο Ιουστινιάνης και κατέφυγε στο Γαλατά.
ΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΗ: "Η κακή τύχη ηθέλησε και ελαβώθη ο καπετάνιος Γιουστουνιάς ( Ιουστινιάνης) με μια σαϊττέα εις τα σαγόνια και έτρεχε το αίμα εισέ όλο του το κορμί, και εσκιάχθη να μην αποθάνη, και δεν εμίλησε λόγον να βάλη άλλον εις τον τόπον του, μόνε άφησε τον πόλεμον καί έφυγε κρυφά, δια να μην τζακιστούνε οι σύντροφοι του. Και εμπήκανε οι εχθροί μέσα. Οπού αν ήθελε αφήσει άλλον εις τον τόπον τον, δεν ηθέλανε εμπή, οι εχθροί και ήθελε κρατεί τον πόλεμον και δεν ήθελε χάσει την χωράν, τόσο ότι ακόμα αντιστέκανε οι Ρωμαίοι και πολεμούσανε ανδρείως- και εσκλήρυνε πολλά ο πόλεμος. Και ο βασιλεύς, ωσάν· έμαθε ότι ελαβώθη ο καπετάνιος και έφυγε, τότε επήγαινε με αναστεναγμόν να τον ευρή, και ερωτά πού 'να τον ευρή. Και οι πολεμιστάόες, οι σύντροφοι του, επολεμούσανε χωρίς καπετάνιο. αμή αρχίσανε και αυτοί και άφηναν τον πόλεμον και εφεύγανε. Τότε επηρανε οι Τούρκοι θάρρος πολύ και οι Ρωμαίοι εόειλιάσανε πολλά. Και ετούτα εγίνισαν όιατίέφυγε ο καπετάνιος, οπού έκαμνε χρεία να στέκη και να πολεμά έως να αποθάνη εις την τιμήν του, και ήθελε όιόει θάρρος και των συντρόφων του, όιατί όλη η δύναμη του Τούρκου ήτανε εις εκείνην την μερέα. Και οι ελεεινοί Ρωμαίοι αμή ελιγοστεύανε και δεν ημπορουσανε να αντισταθούνε εισέ τόσο πλήθος Τούρκων". (Βαρβερινός κώδικας) 


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΜΑΙΟΥ



Const3_1453.jpg
1453 Άλωση της Πόλης
1167 διεξάγεται η Μάχη του Λουγκάνο, κατά την οποία η στρατιά της Λομβαρδίας νικά τον αυτοκράτορα Φρειδερίκο Α.

1453 πραγματοποιείται η άλωση της Κωνσταντινούπολης. "Η Πόλις εάλω" μετά από πολιορκία ενός χρόνου. Την ίδια ημέρα χάνει τη ζωή του ο Κωνσταντίνος ΙΑ, ο Παλαιολόγος, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου.

1500 πεθαίνει ο Μπαρτολομέου Ντιάς, πορτογάλος εξερευνητής. [γεν. 1450]

1630 γεννιέται ο βασιλιάς της Αγγλίας Κάρολος Β.

1660 ο Κάρολος Β επιστρέφει στον αγγλικό θρόνο.

1677 η συνθήκη της "Μεσαίας Φυτείας" αποκαθιστά την ειρήνη ανάμεσα στους αποικιοκράτες της Βιρτζίνια και τους Ινδιάνους, που διαμένουν στην περιοχή.

1727 ο Πέτρος Β είναι ο νέος τσάρος της Ρωσίας.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha