Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μοσχάρι στο φούρνο με μπύρα


ΥΛΙΚΑ
• 2 κιλά μοσχάρι (σπαλομπριζόλα με καπάκι ή κιλότο ή κόντρα)
• 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 μεγάλα καρώτα φέτες
• 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
• 1 μικρό μπουκάλι μπύρα
• 1 κύβο κλασικό βοδινό
• 2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σε κατσαρόλα ρηχή και φαρδιά, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και βάζουμε το κρέας να θωρακιστεί, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, δεν το γυρνάμε πλευρά μέχρι να ροδίσει η προηγούμενη και δεν ξεκολλάει εύκολα από την κατσαρόλα. Δεν τρυπάμε με πιρούνι γιατί θα χάσουμε υγρά.


Βιβλίο για ενήλικες, ετοιμάζει η συγγραφέας του Χάρι Πότερ



Η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιστρέψει στον κόσμο των εκδόσεων με ένα νέο βιβλίο, αυτήν τη φορά για ενήλικες, στο οποίο δεν έχει δοθεί ακόμη τίτλος.
Η συγγραφέας, τα βιβλία της οποίας έγιναν διεθνώς μπεστ σέλερ και ενέπνευσαν μια σειρά από επιτυχημένες ταινίες, δηλώνει στην ανακοίνωσή της ότι το νέο της μυθιστόρημα θα είναι «πολύ διαφορετικό» από τα βιβλία που την έκαναν γνωστή.
«Η ελευθερία της εξερεύνησης νέων τόπων είναι ένα δώρο που μου έκανε η επιτυχία του “Χάρι” και με αυτούς τους νέους τόπους φαίνεται ως λογικό προχώρημα να έχω έναν νέο εκδότη», σημειώνει.
«Με μεγάλη χαρά βρήκα ένα δεύτερο σπίτι στον εκδοτικό οίκο “Little, Brown”, όπως και μια εκδοτική ομάδα που θα είναι ένας σπουδαίος συνεργάτης σε αυτήν τη νέα φάση της συγγραφικής μου ζωής», καταλήγει.
Οι λεπτομέρειες σχετικά με το νέο βιβλίο της Ρόουλινγκ φυλάσσονται ως επτασφράγιστο μυστικό και ο τίτλος του όπως και η ημερομηνία κυκλοφορίας του θα ανακοινωθούν αργότερα φέτος.


Χ. Αλεξίου - Δ. Γαλάνη στη Θεσσαλονίκη



Η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη ταξιδεύουν τα τραγούδια τους στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζουν τη μουσική τους παράσταση «Σε Μπλε Βελούδο» στο Μέγαρο Μουσικής από 29 Μαρτίου για τέσσερις παραστάσεις.

Το πρόγραμμα τους γεμάτο συγκίνηση και ζεστασιά με τραγούδια σταθμούς της μακρόχρονης και πολύχρωμης πορείας τους, γοήτευσε το αθηναϊκό κοινό που το ανέδειξε σε κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός.

Οι δύο ερμηνεύτριες ενώνουν τις φωνές τους και δημιουργούν έναν μαγευτικό μουσικό πίνακα με τραγούδια που λάμπουν ακούραστα σαν άστρα στο στερέωμα της σύγχρονης ζωής μας.Όπως φυλάμε κοσμήματα που αγαπάμε σε θήκες βελούδινες, όπως χαρακτηρίζουμε τις απαλές, ζεστές φωνές ίδιο βελούδο, όπως φωτίζει τ’ ουρανού το μπλε τη νύχτα. Κάτι ακριβό, λιτό, γερό και όμορφο, όπως αξίζει σε δυο τέτοιες διαδρομές.


Κατασχεμένα ρούχα, παπούτσια και κουζινικά, μοίρασε ο δήμος σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης



Είδη ένδυσης, υπόδησης αλλά και οικιακής χρήσης, απαραίτητα για την κάλυψη καθημερινών αναγκών, παρέδωσε σε ιδρύματα της πόλης ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα δεκάδες ζευγάρια παντόφλες, κάλτσες, γάντια, κασκόλ, φορέματα, παντελόνια, ζακέτες, μπουφάν, εσώρουχα, καθώς και παιχνίδια, κουζινικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης, τα οποία προέρχονται από κατασχέσεις και δόθηκαν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο Σπίτι της Άρσις και στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας, Άγιος Παντελεήμων.
Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα δήλωσε ότι ο νόμος επιτρέπει να διατεθούν τα προϊόντα για κοινωνικό σκοπό όταν δεν είναι επώνυμα.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha