Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Εντυπωσιακή διάσωση σε φλεγόμενο πλοίο





Mέσα από τις φλόγες και τους καπνούς του φλεγόμενου πλοίου τους σώθηκαν το πρωί ναυτικοί του φορτηγού "Konkge" με την καθοριστική συμβολή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας. Το φορτηγό πλοίο, σημαίας Λιβερίας, καιγόταν δέκα (10) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Λήμνου.  Δείτε το βίντεο. 

Στις 08:16, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης/Αεροδρόμιο Λήμνου, με σκοπό τη διάσωση του πληρώματος. Το ελικόπτερο παρέλαβε συνολικά πέντε (5) άτομα, πακιστανικής υπηκοότητας, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει το πλοίο και επέβαιναν σε σωσίβια λέμβο, και τους μετέφερε σώους στην 130 Σμηναρχία Μάχης/ Αεροδρόμιο Λήμνου στις 09:11. 


Το Ντουμπάι απέκτησε το υψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου


 Ο ξενοδοχειακός όμιλος Marriot ανήγγειλε σήμερα ότι πριν από την πρωτοχρονιά του '13 θα λειτουργεί -τμηματικώς- στο Ντουμπάι μονάδα του, η οποία θα είναι συγχρόνως το υψηλότερο κτήριο ξενοδοχείο του πλανήτη-355 μέτρα ύψος-με 1.608 δωμάτια σε όλες τις κατηγορίες. Η μονάδα ονομάστηκε "JW Marriot Marquis Dubai".

O Marriot International διευκρίνισε σήμερα ότι το κτίριο του στο Ντουμπάι είναι μόλις 26 μέτρα χαμηλότερο από τον ιστορικό ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης, το 'Εμπάιρ Στέιτ μπίλντινγκ'.

Από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο, φέτος, θα λειτουργούν τα πρώτα 804 δωμάτια του πολυτελούς ξενοδοχείου, μαζί με πολλά σαλόνια και εστιατόρια, διευκρίνισε στο Παρίσι ο ξενοδοχειακός όμιλος, προσθέτοντας ότι "πιστώνει ότι το Ντουμπάι θα έχει στο ορατό μέλλον σπουδαία οικονομική ανάπτυξη, διεθνούς εμβέλειας".

Το Ντουμπάι, ένα από τα 7 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει ήδη και τον υψηλότερο ουρανοξύστη του πλανήτη, τον Bourj Khalifa, που τα εγκαίνιά του έγιναν πρόπερσι τον Ιανουάριο.

Όμως αυτό το πολύ φιλόδοξο αρχιτεκτονικό επίτευγμα υπέστη αμέσως ισχυρό πλήγμα από τη διεθνή οικονομική κρίση.


Πτώση της στάθμης των υδάτων σε Εβρο και Αρδα



Πτώση της στάθμης των υδάτων σε Εβρο και Αρδα
Πτώση παρουσιάζει το τελευταίο 24ωρο η στάθμη των υδάτων των ποταμών Έβρου και Άρδα, αλλά, παρά ταύτα, σε ορισμένα σημεία παραμένουν υψηλότερα από το όριο επιφυλακής.

Για το λόγο αυτό η επιφυλακή των υπηρεσιών της περιφέρειας και των δήμων είναι εστιασμένη στις κεντρικές και νότιες παρέβριες ζώνες του ακριτικού νομού, όπου εξακολουθούν να γίνονται παρεμβάσεις ενίσχυσης των αναχωμάτων.

Πάντως, η περιφερειακή ενότητα Έβρου συνεχίζει να βρίσκεται για έβδομη ημέρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.


Στα μονοπάτια της Πιερίας




Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας για μια τριήμερη δημοσιογραφική αποστολή στο νομό με στόχο την ανάδειξή του ως τουριστικού προορισμού για όλες τις εποχές του χρόνου, αποτέλεσε την αφορμή για μια ακόμη περιήγηση στις ομορφιές του τόπου. Και μάλιστα, ενός τόπου που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές.
Το πρόγραμμα που ακολουθήσαμε στόχευε κυρίως στον ορεινό και εναλλακτικό τουρισμό επικεντρώνοντας στον Ολυμπο, το Λιτόχωρο και τα Πιέρια όρη, με το Ελατοχώρι και το χιονοδρομικό κέντρο.
Ξεκινάμε λοιπόν από την πρώτη μας στάση και το γραφικό Λιτόχωρο, εκεί όπου στο βραβευμένο εστιατόριο «Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω», ο ιδιοκτήτης του, Ανδρέας Γάβρης, επιμελήθηκε ένα μενού βασισμένο σε παραδοσιακές γεύσεις αλλά με γκουρμέ χαρακτήρα. Κατσικίσιο τυρί Ολύμπου ζυμωμένο με βασιλικό, εξαιρετική σούπα κακαβιά βελουτέ, χορτόπιτα, γεμιστό αρνάκι με συκωταριά, ρύζι και αρωματικά αλλά και μπακλαβάς με πλιγούρι και μέλι ήταν μερικά από τα πιάτα που δοκιμάσαμε.
Η νύχτα μάς βρήκε στο ξενοδοχείο «Poseidon Palace» μπροστά στην παραλία της Λεπτοκαρυάς, όπου στα άνετα και ευρύχωρα δωμάτια ξεκουραστήκαμε μαζεύοντας ενέργεια για την επόμενη ημέρα.


Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 διοργανώνει το Σώμα Εθελοντών Δήμου Χαλανδρίου



ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ








Χαλάνδρι, 10 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η ξενάγηση θα γίνει δωρεάν από το μέλος μας, Αρχαιολόγο – Ξεναγό Κα Αγγελική Μανσόλα.

Για δηλώσεις συμμετοχής θα απευθύνεστε στο Γραφείο του Σώματος Εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου (Ανδ. Παπανδρέου 28, Χαλάνδρι : 210-6811228) Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 – 12:00π.μ.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ

ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Σαλκιτζόγλου Κική


Κόρινθος: Δε θα γίνει το Φετινό Καρναβάλι...


Πελοπόννησος Κόρινθος: Δε θα γίνει το Φετινό Καρναβάλι...για εξοικονόμηση χρημάτων

Από τους υπευθύνους του δήμου Κορινθίων αναφέρεται ότι φέτος δεν θα γίνει καρναβάλι στην πόλη της Κορίνθου, λόγω των οικονομικών συγκυριών.

Προτιμούν τα χρήματα αυτά που θα διέθεταν για το καρναβάλι να τα δώσουν κάπου αλλού.

Το καρναβάλι στην πόλη της Κορίνθου τα τελευταία χρόνια είχε καθιερωθεί από τη δημοτική αρχή του Α. Πνευματικού και γνώριζε μεγάλη επιτυχία.

Φέτος οι δημότες της Κορίνθου δεν θα δουν καρναβάλι στην περιοχή τους όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.

isthmos.gr


Το νέο μνημόνιο και οι νέοι 8 νόμοι-φωτιά που θα έρθουν…



Με την εφαρμογή του νέου μνημονίου πρέπει να να θεσπιστούν 8 νέοι νόμοι που θα  προβλέπουν:
* Εργασιακός νόμος για   την άρση της μετενέργειας, κατάργηση της μονιμότητας, πάγωμα της «ωρίμανσης», κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας, μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% (επιπλέον 10% για τους νέους εργαζομένους).
* Λουκέτο στα μικρά ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και μείωση σε δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης «χαμηλής προτεραιότητας»
* Παρεμβάσεις στην αγορά με νέο νόμο για τον ορισμό των τιμών των αδειών των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, απελευθέρωση 20 επαγγελμάτων και νέες παρεμβάσεις στους δικηγόρους.


Ποιο ήταν το ιστορικό κτίριο του «Αττικόν» που καταστράφηκε ολοσχερώς



Η χθεσινή καταστροφή του κινηματοθεάτρου «Αττικόν» αποτελεί άλλη μια πληγή στο σώμα της πόλης των Αθηνών, καθώς επρόκειτο για ένα ιστορικό κτίριο, από τα πλέον εμβληματικά της πόλης.
Το διώροφο κτίριο που βρίσκεται στη γωνία των οδών Σταδίου και Χρήστου Λαδά είναι αποτέλεσμα πολλών διαδοχικών αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων. 
Αρχιτεκτονικά ανήκει στην περίοδο του εκλεκτικισμού (Νέος Νεοκλασσικισμός) που βασικό χαρακτηριστικό του έχει την εκλεκτική επιλογή αρχιτεκτονικών στοιχείων από διάφορα ρεύματα χωρίς να υπάρχει ένα ενιαίο ύφος. 

Το κτίριο οικοδομήθηκεto 1880  από τον Αλέξανδρο Νικολούδη σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ για λογαριασμό του Χιώτη τραπεζίτη Σταμάτη Δεκόζη-Βούρο.


Μάλιστα, στους χώρους του κτιρίου εγκαταστάθηκε για μικρό διάστημα το 1914, το νεοπαγές Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.


Την περίοδο 1914-1920 πραγματοποιήθηκε μια βασική επέμβαση σε ρυθμό «Νεομπαρόκ», όταν οικοδομήθηκε σε τμήμα του κτιρίου το κινηματοθέατρο «Αττικόν», επάνω σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Νικολούδη (1874-1944). Μάλιστα η αρχιτεκτονική επέμβαση είχε το πρωτοποριακό για την εποχή οπλισμένο σκυρόδεμα.


Αγίου Βαλεντίνου: Είσαι single;; Οι καλύτερες προτάσεις για να περάσεις καλά και μόνος σου!!



Αγίου Βαλεντίνου: Είσαι single;; Οι καλύτερες προτάσεις για να περάσεις καλά και μόνος σου!!
Η «γιορτή» του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να δημιουργήσει εμετικά συναισθήματα είτε είναι κανείς single είτε όχι. Οι δεύτεροι, βέβαια, έχουν έναν λόγο παραπάνω, καθώς ακόμα και στο "κράξιμο" της αυριανής ημέρας παραμένουν μόνοι. Ή μήπως όχι; Καταρχήν έχετε τον εαυτό σας. Τον ωραιότατο και αξιαγάπητο εαυτό σας που είναι πάντα δίπλα σας και που αξίζει τιμές και δόξες καθημερινά. Κατά δεύτερον έχετε εμάς που θα σας βοηθήσουμε να «την βγάλετε καθαρή» όταν οι υπόλοιποι θα αναζητούν τα πιο κόκκινα τριαντάφυλλα.


Νυχτοπερπάτησαν και έκλεισαν μαγαζιά!


Νυχτοπερπάτησαν και έκλεισαν μαγαζιά!
Έξι νυχτερινά μαγαζιά σφράγισε το ΣΔΟΕ τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά από έρευνα, που διενεργήθηκε σε 24 επιχειρήσεις με αντικείμενο τη διασκέδαση.
Σε 18 από αυτές διαπιστώθηκε η μη εφαρμογή των διατάξεων του φορολογικού νόμου, όπου καταλογίσθηκαν συνολικά 207 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
Τα νυχτερινά κέντρα, που σφραγίστηκαν είναι τα εξής:
- «Μπακόπουλος Δημ. & ΣΙΑ ΕΕ» με δ.τ. «Καρδιοφτερουγίσματα», οδός Δωδεκανήσου 37 – Άλιμος.
- «Dancing Music Theatre Video Κωνσταντίνος Μ. Σαρρής ΜΟΝ. ΕΠΕ» με δ.τ. «D C Dream City», Ιερά Οδός 30-32 – Γκάζι.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha