Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

"Μονιμοποιούν" τα γεύματα αγάπης δήμος Θεσσαλονίκης και ΑΠΘ



Μία νέα συμφωνία του ΑΠΘ με το δήμο Θεσσαλονίκης προέκυψε σήμερα, κατά την διάρκεια του γεύματος αγάπης που παρέθεσαν για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Τα Σαββατοκύριακα η φοιτητική λέσχη θα μένει ανοιχτή για να παρέχει γεύμα αγάπης στους Θεσσαλονικείς.
"Είναι το ελάχιστο που μπορούν κάνουν οι φορείς της πόλης σε μία τόσο δύσκολη εποχή, δήλωσε ο πρύτανης του Α.Π.Θ., Γιάννης Μυλόπουλος και πρόσθεσε: "οι συνέργειες μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του Α.Π.Θ., δύο μεγάλων θεσμών, αγκαλιάζουν όλη την πόλη και προσπαθούν να βοηθήσουν τους Θεσσαλονικείς να περάσουν την οικονομική κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες".
"Αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα της συνεργασίας που εδώ και πολύ καιρό συζητάμε και καταφέραμε να κάνουμε, επί ευκαιρία των Χριστουγέννων, με το Α.Π.Θ", δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
"Αυτό που κουβεντιάσαμε με τον Γιάννη Μυλόπουλο είναι το Γεύμα Αγάπης να γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια η Φοιτητική Λέσχη να αποτελεί ένα μόνιμο σημείο για τα γεύματα των απόρων, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Θα δούμε τις τεχνικές λεπτομέρειες. Η βούληση πάντως υπάρχει και από τις δύο πλευρές", πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


Διαψεύδει ο Ολυμπιακός για Βιεϊρίνια


Σε διάψευση δημοσιεύματος που ήθελε τον Ολυμπιακό να κινείται για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ προχώρησε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ
 

Για άλλη μια φορά επανήλθε στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό -μέσω δημοσιευμάτων βέβαια- η περίπτωση του Αντελίνο Βιεϊρίνια και επίσης για άλλη μια φορά οι ερυθρόλευκοι διέψευσαν τα γραφόμενα του Τύπου.
Σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας αναφέρεται στον παίκτη του ΠΑΟΚ που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να κατέβει στο Λιμάνι και να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα.
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν μπορούν να εξηγήσουν τη συντήρηση αυτού του "αστικού μύθου" περί ενδιαφέροντος τους για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό του Δικεφάλου και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διαψεύσουν για άλλη μια φορά τα σενάρια που εμφανίστηκαν ξανά. 


Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια - Ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Tο κοριτσάκι με τα σπίρτα


Ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Ήταν Παραμονή Χριστουγέννων και ο Τίνκερ, το σκιουράκι, φορώντας τα πιο ζεστά του ρούχα, χουζούρευε στο σπιτάκι του, μέσα στη μεγάλη βελανιδιά. Κοιτούσε μια από τις εικόνες του βιβλίου του. "Αχ !" αναστέναξε κλείνοντας το βιβλίο.

Εκείνη τη στιγμή περνούσε απέξω χοροπηδώντας η κυρία Κουνελίτσα, και άκουσε τον Τίνκερ ν' αναστενάζει. Η κυρία Κουνελίτσα συμπαθούσε τον Τίνκερ και ήξερε ότι συνήθως ήταν πολύ χαρούμενος. Της φάνηκε λοιπόν παράξενο, που τον άκουσε ν' αναστενάζει.
"Τι σου συμβαίνει, Τίνκερ;" τον ρώτησε με γλυκιά φωνή. 


Τα ήθη και τα έθιμα των εορτών στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία



Γεμάτα με έθιμα είναι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά και στη Ρούμελη. Ξεκινούν από τον τρόπο με τον οποίον θα σφάξουν τα γουρούνια και φτάνουν μέχρι το πάντρεμα της φωτιάς. Ξεκινούν από τα κάλαντα και φτάνουν μέχρι το βασιλόψωμο. Εκτός από τα κάλαντα που ακούγονται σε κάθε γωνιά της Ρούμελης, διατηρούνται ακόμη ορισμένα από τα παραδοσιακά έθιμα, όπως η χοιροσφαγή και το αρραβώνιασμα της φωτιάς. Το «αρραβώνιασμα» γίνεται ξημερώματα των Χριστουγέννων. Η νοικοκυρά βάζει ένα μεγάλο ξύλο στο τζάκι και σύμφωνα με την παράδοση εκείνη την ώρα ό,τι ζητήσεις -βεβαίως θα πρέπει να αφορά τα παιδιά και όχι τους παντρεμένους - μπορεί να γίνει. Αντίθετα το πάντρεμα της φωτιάς γίνεται τα ...ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Στο τζάκι μπαίνουν δύο μεγάλα ξύλα που φροντίζει ο νοικοκύρης να είναι ισομερή για να καίγονται το ίδιο. Σύμφωνα με την παράδοση εκείνη την ώρα που δεν αλλάζει μόνο ημέρα,


Χριστουγεννιάτικα καλαντα απ' όλη την Ελλάδα



Ας κάνουμε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο οδοιπορικό σ' όλη την Ελλάδα, για να ακουσουμε τα Κάλαντα έτσι όπως τραγουδιούνται στις ομορφες γωνιες της πατρίδας μας.
Ας κάνουμε κάτι διαφορετικό σήμερα... Άλλωστε Χριστούγεννα, δεν εχουμε κάθε μέρα.. 
Κι ας θυμηθούμε τα δικά μας παιδικά χρόνια. τότε που με τα τριγωνάκια στα χέρια, βγαίναμε γύρα στις γειτονιές..
Χρόνια πολλά σε όλους σας..

Κάλαντα Πελοποννήσου


Επόμενος σταθμός τα ....
Κάλαντα Μακεδονίας


Ο Βενιζέλος θα διαδεχόταν τον Παπαδήμο



Η εκτόνωση του ψυχρού κλίματος ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Συγγρού, έβαλε στον «πάγο» τα σενάρια που ήθελαν τον Λουκά Παπαδήμο να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλλει παραίτηση.

Σε μια τέτοια περίπτωση, που θα σηματοδοτούσε τη διάλυση της κυβέρνησής του, στο παρασκήνιο είχε αρχίσει να διακινείται η......
φημολογία ότι η χώρα δεν θα οδηγείτο σε εκλογές. Αλλά την εντολή θα την έπαιρνε και πάλι το ΠΑΣΟΚ, που διατηρεί την πλειοψηφία στη Βουλή.

Η εντολή ωστόσο, δεν θα πήγαινε στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο θα είχε κληθεί να επιλέξει εν τω μεταξύ ως επικεφαλής της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.


Τα ήθη και τα έθιμα των εορτών στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία





Γεμάτα με έθιμα είναι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά και στη Ρούμελη. Ξεκινούν από τον τρόπο με τον οποίον θα σφάξουν τα γουρούνια και φτάνουν μέχρι το πάντρεμα της φωτιάς. Ξεκινούν από τα κάλαντα και φτάνουν μέχρι το βασιλόψωμο. Εκτός από τα κάλαντα που ακούγονται σε κάθε γωνιά της Ρούμελης, διατηρούνται ακόμη ορισμένα από τα παραδοσιακά έθιμα, όπως η χοιροσφαγή και το αρραβώνιασμα της φωτιάς. Το «αρραβώνιασμα» γίνεται ξημερώματα των Χριστουγέννων. Η νοικοκυρά βάζει ένα μεγάλο ξύλο στο τζάκι και σύμφωνα με την παράδοση εκείνη την ώρα ό,τι ζητήσεις -βεβαίως θα πρέπει να αφορά τα παιδιά και όχι τους παντρεμένους - μπορεί να γίνει.


Αρχίζει το ξεπούλημα στην ΑΕΚ;


Αρχίζει το ξεπούλημα στην ΑΕΚ;Την ώρα που λέγεται ότι ο υποψήφιος επενδυτής στην ΑΕΚ έρχεται για να σώσει την ομάδα βάζοντας 10 εκ. ευρώ, στην Αγγλία το έγκυρο "skysports" γράφει ότι η Έβερτον παίρνει τον Μανωλά!

Μπορεί σήμερα να διαβάζουμε στο "κιτρινόμαυρο" ρεπορτάζ ότι ο ...σωτήρας της ΑΕΚ έρχεται με την πρόθεση να βάλει 10 εκ. ευρώ, αλλά στην Αγγλία γράφουν ότι η Έβερτονετοιμάζεται να αποκτήσει τον Κώστα Μανωλά! 

Συγκεκριμένα, το συνήθως έγκυρο "skysports" αναφέρει ότι οΝτέιβιντ Μόγιες ψάχνει ενίσχυση στην άμυνα από τη στιγμή που μοιάζει απίθανο να ανανεώσει το συμβόλαιό του ο Σιλβέν Ντιστέν.
Έτσι, έχει ως πρώτο το στόχο τον Κώστα Μανωλά της ΑΕΚ, ενώ τονίζεται ότι η κίνηση αυτή δεν προκαλεί εντύπωση, αφού πριν έναν χρόνο είχε αποκτηθεί ακόμη ένας Έλληνας, οΑπόστολος Βέλλιος από τον Ηρακλή.
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι για τον Μανωλά ενδιαφέρονται κι άλλες αγγλικές ομάδες (Μπλάκμπερν,ΝιούκαστλΓουίγκαν και Γούεστ Χαμ).
Τι να πιστέψουμε εμείς, λοιπόν, τώρα; Ότι έρχεται επενδυτής που θα σώσει την ΑΕΚ ή ότι αρχίζει το ξεπούλημα για να γλιτώσει η ομάδα από κανένα συμβόλαιο; Υπομονή. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε...


Θέλει τη... ρεβάνς ο ΠΑΟΚ


Εχθρός του καλού είναι... ο καλύτερος. Προφανώς λοιπόν, στον ΠΑΟΚ ήλπιζαν σε καλύτερη κλήρωση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Φαίνεται όμως ότι, η μοίρα ήθελέ να βρεθεί στον δρόμο του (και πάλι) η ΑΕΚ. Την ομάδα δηλαδή που πέρυσι τον απέκλεισε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης και (ουσιαστικά) του κατέστρεψε τη χρονιά. Φέτος όμως, όλα είναι διαφορετικά και στον ΠΑΟΚ «διψούν» για εκδίκηση. Και οι προϋποθέσεις χαρακτηρίζονται θετικές.


Βέβαια (και) ο ΠΑΟΚ διανύει μια μεταβατική περίοδο, καθώς αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις που σχετίζονται με το αγωνιστικό τμήμα. Οι δύο πρώτες σηματοδότησαν την αποχώρηση δύο παικτών (Αρίας και Λεονάρντο), το πιθανότερο είναι να παρθούν κι άλλες (βλέπε Σπαντάσιο).
Παράλληλα, ίσως δεν είναι τυχαίος ο «ντόρος» που έχει δημιουργηθεί - έπειτα από τη συνέντευξη Τύπου του Θοδωρή Ζαγοράκη - για ενδεχόμενες πωλήσεις παικτών και στη


Θέλει Καπίνο η Ίντερ


Στο στόχαστρο της Ίντερ είναι ο Στέφανος Καπίνο, τον οποίο έχουν τσεκάρει στο ΟΑΚΑ οι άνθρωποι των Ιταλών.



Η Ίντερ φέρεται να έχει ενημερώσει τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό ότι είναι διατεθειμένη να προσφέρει περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Στέφανο Καπίνο.

Η ιταλική ομάδα έχει παρακολουθήσει εντατικά το νεαρό τερματοφύλακα, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου είχαν στείλει σκάουτερ.
Ο Καπίνο γνωρίζει για το ενδιαφέρον των Ιταλών, αλλά η πλευρά του Παναθηναϊκού δύσκολα θα πει το "ναι".

sport24.gr


Στη Βουλή η μήνυση για "εσχάτη προδοσία" του Δ.Αντωνίου για το Μνημόνιο! - Βίντεο



Πολλοί τον ειρωνεύτηκαν,κάποιοι τον χλευάζανε,αλλά τελικά δικαιώθηκε και μάλιστα  εσαεί....
«Αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα» κυρίες και κύριοι της Αριστεράς και λοιποί αντιμνημονιακοί βουλευτές των κομμάτων.
Αρκούν μόλις 30 ψήφοι βουλευτών για να ασκηθεί δίωξη για "εσχάτη προδοσία"΄...Έχετε τα κότσια να υπογράψετε?
Ή είστε μόνο λόγια και δηλώσεις?

Στα πρακτικά της Ολομέλειας της Βουλής κατατέθηκε η μήνυση του γιατρού από την Εύβοια, Δημήτρη Αντωνίου, ο οποίος.......
κατήγγειλε τους βουλευτές που ψήφισαν το Μνημόνιο για "εσχάτη προδοσία".


Η Ελλάδα μας από ψηλά! Ένα θαυμάσιο Video. Δείτε το!



HALANDRI NEWS · Πεντέλη - Χαλάνδρι 53-56



basket-kalathi«Έπεσε» από την κορυφή της βαθμολογίας η Πεντέλη, μετά τη 2η συνεχόμενη ήττα της. Αυτή τη φορά η ομάδα του Αλέξη Καρατζά έχασε με 53-56 από το Χαλάνδρι, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α’ ΕΣΚΑ.
Πεντέλη (Καρατζάς): Μανιάτης 2, Κανταρτζής 18 (1), Χαρτοματσίδης 1, Αττίκος 12, Τσόπης 9 (1), Κουτσώνας, Δρακάκης 5, Μάντζιος 6.
Χαλάνδρι (Καρούτζος): Πετριανίδης 10 (2), Παπαδέας, Θέος 8 (1), Απέργης 14, Εμίρης 14 (1), Ζαχαρόπουλος 3, Γραμματόπουλος, Μωραΐτης, Σβορώνος 4, Γιαννάκης 3.


19 ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΧΟΛΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙ



ΤΟ απόγευμα τής Πέμπτης στην Αγία Παρασκευή, από Αστυνομικούς   της Άμεσης Δράσης  (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.) συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 26 και 32 ετών, διότι λίγο  πριν είχαν διαρρήξει οικία στη περιοχή της Αγίας Παρασκευής. 
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες προέβαιναν σε διαρρήξεις οικιών, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha