Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 9 ΙΟΥΝΙΟΥ



Εφραίμ ο Σύρος

68 πεθαίνει ο Ρωμαίος αυτοκράτορας, Νέρωνας.

373 πεθαίνει ο Εφραίμ ο Σύρος, χριστιανός συγγραφέας και υμνωδός. [γεν. 306]

1537 ο πάπας Παύλος Γ δηλώνει: "Οι Ινδιάνοι είναι άνθρωποι, με τις αρετές και τα ελαττώματα, που έχουν όλοι οι άνθρωποι".

1672 γεννιέται ο Μέγας Πέτρος, Τσάρος της Ρωσίας.

1781 γεννιέται ο Τζορτζ Στέφενσον, άγγλος μηχανικός, εφευρέτης της πρώτης ατμομηχανής. [θαν. 12/8/1848]

Τούρκοι παραδίδουν
την Ακρόπολη
1815 ολοκληρώνονται οι εργασίες του Συνεδρίου της Βιέννης. Υπό την προεδρία του αυστριακού πολιτικού Κλέμενς φον Μέτερνιχ, προσπάθησε να αναδιατάξει τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης, μετά την ήττα του Ναπολέοντα.

Κάρολος Ντίκενς
1822 κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης οι Τούρκοι παραδίδουν την Ακρόπολη των Αθηνών.

1843 γεννιέται η Μπέρτα Φελίς Σοφί φον Σούτνερ, συγγραφέας  του μυθιστορήματος "Κάτω τα Όπλα". Το 1905 της απονεμήθηκε το Νόμπελ της Ειρήνης.

1865 γεννιέται ο Δανός συνθέτης και φιλέλληνας Καρλ Νίλσεν. 

1870 πεθαίνει ο Άγγλος συγγραφέας Κάρολος Ντίκενς.

1883 ο πρώτος ηλεκτρικός σιδηρόδρομος τίθεται σε λειτουργία στο Σικάγο.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ - ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ... ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΘΕΛΕΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΚΩ...!!!


ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩ... ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΣΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ... ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΩ...!!! ΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ... ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Πολωνία - Ελλάδα 1-1 (VIDEO)


Η Εθνική Ελλάδος ισορρόπησε στο β΄ημίχρονο το παιχνίδι ενώ έχασε και πέναλτι με τον ΚαραγκούνηEuro 2012: Πολωνία - Ελλάδα 1- 1 (τελικό)
Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και με 10 παίκτες από το ημίχρονο, η εθνική μας απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Πολωνία στη Βαρσοβία, στην πρεμιέρα του EURO 2012. O Λεβαντόφσκι έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 17΄, ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ισοφάρισε στο 51΄. Η Ελλάδα έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 45΄ λόγω αποβολής του Παπασταθόπουλου, ενώ έχασε πέναλτι με τον Καραγκούνη στο 71΄, σε φάση από την οποία προήλθε και η αποβολή του Τσέζνι της Πολωνίας.

Δείτε την εξέλιξη του ματς.
90'+3'  Λήξη στην Βαρσοβία. Πολωνία-Ελλάδα 1-1.


Το μυστικό του Βισμαρκ,έρχεται στο φως 71 χρόνια μετά τη βύθισή του!





Το Βίσμαρκ, το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Γερμανίας, επιχείρησε να παραδοθεί στους Βρετανούς πριν τη βύθισή του! 71 χρόνια, από την επέτειο αυτού του γεγονότος,ένα βιβλίο με μαρτυρίες αποκαλύπτει αυτό το μυστικό,αποδεικνύοντας ότι οι Βρετανοί αγνόησαν τα σχετικά σήματα του Γερμανικού πλοίου. 


Οι Times οι οποίοι αναδημοσιεύουν στοιχεία από το βιβλίο το οποίο επικαλείται μαρτυρίες από μέλη του πληρώματος του HMS Rodney τα οποία λένε ότι είδαν τα σήματα της παράδοσης! Μια μαύρη σημαία, το διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα για τέτοιες περιπτώσεις αλλά και σήματα Μορς. 

Ο Tommy Byres, παρατηρητής βολής επί του σκάφους HMS Rodney ήταν “στοιχειωμένος” για το υπόλοιπο της ζωής του από το θάνατο 1.995 από τα 2.200 μελών του πληρώματος του Βίσμαρκ.

Σε μια συνέντευξη που καταγράφηκε πριν από το θάνατό του το 2004 ο Byers, που παρακολουθούσε με κιάλια, περιγράφει ότι είδε τα σχετικά σήματα:


«Το είπα στον αξιωματικό βολής, Πλωτάρχη Crawford κι εκείνος μου απάντησε:«Δεν θέλω να ξέρω για οποιοδήποτε σήμα τώρα».Στη συνέχεια είδα τη μαύρη σημαία, που σήμαινε θέλουμε να διαπραγματεύομαι μαζί σας », αλλά ο Crawford δεν έδωσε πάλι σημασία. Τότε άρχισε να αναβοσβήνει ο προβολέας με τα σήματα Μορς,αλλά ο πλωτάρχης μου επέμενε: «Δεν θέλω να ξέρω. Μην αναφέρετε τίποτα περισσότερο ".


Τεράστια έντομα κυριαρχούσαν πριν από 300 εκατ. χρόνια


Εξαφανίστηκαν όταν μειώθηκαν τα επίπεδα οξυγόνου στην ατμόσφαιρα 


Την ανάπτυξη των εντόμων διευκόλυνε η ατμόσφαιρα της Γης πριν από 300 εκατ. χρόνια, καθώς ήταν πλούσια σε οξυγόνο (περίπου 30% του αέρα). Τα γιγάντια έντομα, μερικά μεγάλα όσο τα σημερινά γεράκια επικρατούσαν στους προϊστορικούς ουρανούς του πλανήτη μας, μέχρι να εμφανιστούν τα πουλιά πριν από περίπου 150 εκατ. χρόνια, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.


Κατά τη διάρκεια της ύστερης Ανθρακοφόρου και της πρώιμης Πέρμιας περιόδου περνούσαν στον ουρανό τεράστια έντομα, όπως οι λιβελλούλες, με άνοιγμα φτερών έως 70 εκατοστά. Σύμφωνα με τους ερευνητές η αυξημένη εισροή οξυγόνου τροφοδοτούσε ένα πιο έντονο μεταβολισμό και συνεπώς την μεγέθυνση του σώματός τους.


H δεδομένη έξοδος από το ευρώ, ο Soros και τα Σκόπια…




 "Η Ελλάδα είναι νεκρή"


Ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες η περιβόητη ετήσια συνάντηση της Λέσχης Bildeberg, με τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα του εξωτερικού να μεταφέρουν ότι τα όσα ελέχθησαν και προβλέπονται για τη χώρα μας, αλλά και την Ισπανία, να είναι εξαιρετικά δυσάρεστα, με την επιστροφή της Ελλάδας στο ευρώ, σύμφωνα τουλάχιστον με τους κύκλους της Bildeberg, να θεωρείται δεδομένη.
Την άποψη ότι, η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ για να αναδομήσει την οικονομία της ένα δικό της νόμισμα, εξέφρασε μιλώντας στο Bloomberg, ο καθηγητής οικονομικών του Harvard, Martin Feldstein. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο διάσημος οικονομολόγος, δεν υπάρχει άλλη λύση και πρόσθεσε ότι, η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα δημιουργούσε χάος για μικρό όμως διάστημα ενώ η δραχμή θα μπορούσε να υποτιμηθεί έναντι των υπολοίπων νομισμάτων για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη και να δοθεί ώθηση στην απασχόληση. Επίσης, σύμφωνα με τον Feldstein η Ιταλία βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, ενώ τόνισε ότι, στην Ισπανία η κυβέρνηση πρέπει να εμποδίσει την περιφερειακές αρχές να αυξήσουν το έλλειμμα, που αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα από την τραπεζική κρίση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αντιληφθεί ότι η κρίση είναι σοβαρή και αν και τους λείπει η μακροπρόθεσμη στρατηγική.


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!




-Επιστολή της Επιτροπής Παμμακεδονικού Αγώνα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ 
 

-Ιδού κ. Ομπάμα η Αλήθεια που σας κρύβουν! 

 


Αδιάψευστος Αμερικανικός Χάρτης που δείχνει ελληνική τη Μακεδονία, κατά την εισβολή του Χίτλερ, Απρίλιος 1941

  
Τα διάφορα "προοδευτικά" κόμματα της Ελλάδας στον όνομα μιας δήθεν... δημοκρατικής αντίληψης των πραγμάτων, σε πολλές περιπτώσεις λαμβάνουν θέσεις που είναι αντιπατριωτικές (το λιγότερο), ανατρέποντας ακόμη και αυτήν την κοινή λογική. Έτσι, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Κουβέλη και άλλων "δημοκρατικών δυνάμεων" (για το ΚΚΕ δεν το συζητάμε αφού θεωρείται η πηγή του κακού στην περίπτωση του "Μακεδονικού ζητήματος") απέναντι στο θέμα που έχει ενσκήψει με το νεοσύστατο Αλβανο-σλαβο-κατοικούμενο (κυρίως) κρατίδιο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, δέχονται "σύνθετη ονομασία" στο πλαίσιο της... αυτοδιάθεσης ενός λαού (!). Αυτό σημαίνει ότι δέχονται να ονομαστούν τα Σκόπια "Βόρεια Μακεδονία" για να μπορούν σε μερικές δεκαετίες (ήδη το κάνουν και τώρα!) οι Σκοπιανοί να ζητούν και την... νότια Μακεδονία, δηλαδή τμήμα της Ελλάδας! Δεν γνωρίζουμε αν φταίνε οι βαθιές ρίζες που είχε από την αρχή της ιστορίας της η ελληνική Αριστερά   στους Σλάβους, ή κάτι άλλο πιο... εγκεφαλικό.
Όμως, είναι αδύνατον να αγνοεί η Αριστερά τις επιστολές της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας σχετικά με την ιστορία, τα αρχαιολογικά και γλωσσολογικά στοιχεία και πολλά άλλα που καταδεικνύουν ότι οι άνθρωποι εκεί πάνω είναι Σλάβοι, δεν έχουν καμία σχέση με Μακεδόνες και ότι ο αχταρμάς βουλγάρικων- σέρβικων και ελληνικών που παρουσιάζουν ως "μακεδονική γλώσσα" δεν έχει καμία σχέση με γλώσσα αλλά είναι ένα ιδίωμα που αναπτύχθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή. Τον Απρίλιο του 2009  η Επιτροπή Παμμακεδονικού Αγώνα, είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα με ένα αδιάσειστο στοιχείο: αμερικανικό χάρτη της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, έτους 1941 που αποδεικνύει και αυτός ότι η συγκεκριμένη περιοχή ΟΥΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ (όπως διατείνονται μερικοί αριστεροί) ανήκει στη Μακεδονία! Τι λοιπόν άλλαξε από το 1941 στις ΗΠΑ και εφαρμόζουν διαφορετική πολιτική; Ο κ. Σόρος, ο Κίσιντζερ και ο Νίμιτς (όλως τυχαίως και οι τρεις εβραϊκής καταγωγής και σιωνιστές!); Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι και τα λόμπυ που εξυπηρετούν να καθορίζουν την πολιτική μιας υπερδύναμης; Ή, τελικά, η πραγματική υπερδύναμη είναι αυτά τα λόμπυ; 


Σύνταξη και στα 80 προτείνει στέλεχος ασφαλιστικής εταιρίας




Ξάφνιασε με τις προτάσεις τους σχετικά με την αύξηση των ορίων για τις συντάξεις ακόμα και στα 80 χρόνια , ο διευθύνων σύμβουλος της American International Group (ΑΙG), Ρόμπερτ Μπένμος προτείνοντας να αυξηθεί το όριο στα 80χρονια .
Σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο 68χρονος διευθύνων σύμβουλος του αμερικάνικου ασφαλιστικού ομίλου είπε ότι «Οι ηλικίες συνταξιοδότησης θα....
πρέπει να ανέλθουν από τα 70 στα 80 χρόνια».
Μάλιστα αιτιολόγησε την πρότασή του λέγοντας: «Αυτό θα μπορούσε να καταστήσει περισσότερο προσιτές τις συντάξεις και τις ιατρικές υπηρεσίες. Εκτός αυτού, θα διατηρήσει τους ανθρώπους για περισσότερο καιρό στις θέσεις εργασίας τους και θα αφαιρέσει το συγκεκριμένο βάρος από τις νεότερες γενεές»


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 8 ΙΟΥΝΙΟΥ



218 πεθαίνει ο Ρωμαίος αυτοκράτορας, Μάρκους Οπέλιους Μάκρινους.

492 οι Ούννοι, με επικεφαλής των Αττίλα, εισβάλλουν στην Ιταλία.

632 πεθαίνει ο ιδρυτής της μουσουλμανικής θρησκείας, Μωάμεθ.

793 ξεκινά η εισβολή των Βίκινγκ στην Βρετανία.

1625 γεννιέται ο Τζιοβάνι Κασσίνι, Ιταλός αστρονόμος, που παρατήρησε πρώτος τέσσερα από τα φεγγάρια του Κρόνου και ανακάλυψε τη Μεγάλη Κόκκινη Κηλίδα, έναν αντικυκλώνα στον πλανήτη Δία.

1637 ο Καρτέσιος εκδίδει το βιβλίο του «Λόγος περί μεθόδου για την ορθή καθοδήγηση του Λογισμού και την αναζήτηση της αλήθειας δια μέσου των επιστημών», που θεωρείται ένα από σπουδαιότερα έργα των μαθηματικών και γενικότερα της επιστήμης.

1743 γεννιέται ο Αλεσάντρο Καλιόστρο, γνωστός Ιταλός αλχημιστής του 18ου αιώνα.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha