Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Σαν σήμερα, 11 Δεκεμβρίου - 1922 γεννιέται ο τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης.


Γρηγόρης Μπιθικώτσης 

 Ο σερ του ελληνικού πενταγράμμου, όπως χαρακτηρίστηκε, γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίουτου 1922 στο Περιστέρι. Πρωτότοκος ήταν ο Χρήστος και ακολουθούσαν η Κοντιλιώ, ο Γιώργος, ο Κώστας και τελευταίος ο Γρηγόρης. Φτωχή οικογένεια, πάλευαν να τα βγάλουν πέρα. Μέσα στη θύελλα του ’40 τα αδέλφια του έφυγαν για το Μέτωπο, στην Αλβανία. Εκείνος έκανε τα πρώτα του βήματα σ’ ένα ταβερνάκι της γειτονιάς του, τραγουδώντας με μία κιθάρα, ευρωπαϊκά. Όλα άλλαξαν, όταν μια κρύα νύχτα του χειμώνα του 1937 πήγε ν’ ακούσει τρεις μουσικούς που έπαιζαν με τα μπουζούκια τους σ’ ένα κουτούκι. Ήταν ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Μανώλης Χιώτης και ο Στράτος Παγιουμτζής. Ο μικρός Γρηγόρης ενθουσιάστηκε κι από τότε ασπάστηκε το ρεμπέτικο και το λαϊκό. Το 1947 εκτοπίστηκε μαζί με εκατοντάδες άλλους Έλληνες στη Μακρόνησο, όπου τα βράδια έπαιζε στη Λέσχη Αξιωματικών. Εκεί έγραψε τα πρώτα του τραγούδια και γνωρίστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη. Μετά την απελευθέρωσή του, δημιούργησε το δικό του συγκρότημα και το 1949 μπήκε στη δισκογραφία ως συνθέτης. Τίτλος του πρώτου του δίσκου το Καντήλι τρεμοσβήνει, σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη. Στο τραγούδι, ο ίδιος ο Μπιθικώτσης, μαζί με τον Βαμβακάρη. Από τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι είχε το δικό του τρόπο ερμηνείας, συνεργάσθηκε με τους σπουδαιότερους συνθέτες -Θεοδωράκη (Της δικαιοσύνης, Ένα το χελιδόνι, Στο περιγιάλι το κρυφό,Βράχο – βράχο, Γωνιά – γωνιά), Χατζιδάκι (Ειμ’ αϊτός χωρίς φτερά, Πάει ο καιρός, Στο Λαύριο γίνεται χορός, Μίλησέ μου), Τσιτσάνη κ.α.- έγραψε ο ίδιος τραγούδια που έγιναν επιτυχίες (Επίσημη Αγαπημένη, Το μεσημέρι καίει το μέτωπό μου, Μία γυναίκα φεύγει, Αμφιβολίες κ.ά.), εμφανίσθηκε στα κοσμικότερα κέντρα των Αθηνών κι ένιωσε τη χαρά της ανακάλυψης νέων, πολλά υποσχόμενων φωνών, ανάμεσά τους η Βίκυ Μοσχολιού και η Πόλυ Πάνου. Η «δωρική» φωνή του αγκάλιασε τη μεταπολεμική Ελλάδα, έδωσε το δικό της βάρος και τη δική της λαϊκότητα στα μεγάλα έργα του Θεοδωράκη, που έγινε ο πιο αποτελεσματικός καταλύτης στο να φτάσουν οι στίχοι του Σεφέρη, του Ελύτη, του Ρίτσου, του Λειβαδίτη, του Χριστοδούλου, στις πιο απόμερες γωνιές της Ελλάδας.

 greecepedia.wordpress.com


Ανταλλαγή banners και links


Αν ενδιαφέρεστε για ανταλλαγή banner με το BloggerTricks ,μπορείτε να συμμετάσχετε στο δίκτυο ανταλλαγής banners .

 Η επίτευξη της συνεργασίας είναι πολύ απλή και δεν είναι υποχρεωτικό να είστε εγγεγραμμένοι στο συγκεκριμένο blog .

 Απλά στείλτε μου ένα email εδώ που να περιέχει :

 - Μια περιγραφή για την θεματολογία της Ιστοσελίδας σας
- Την διεύθυνση της Ιστοσελίδας σας
- Ένα Banner σας
- Με θέμα ¨Ανταλλαγή συνδέσμων" ή "Ανταλλαγή Banner"

Σημειωση : Η ανάρτηση των banners και links δεν θα γίνουν με αλφαβητική σειρά . Όσο πιο νωρίς στείλετε το banner η links σας τόσο πιο πάνω θα αναρτηθεί



Οι 10 δημοφιλέστεροι προορισμοί Χριστουγέννων



Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πολλοί είναι αυτοί που θα βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη για να πάνε διακοπές.



Δείτε ποιοι είναι οι 10 δημοφιλέστεροι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί, σύμφωνα με τα ξένα ειδικά περιοδικά


Και ανακαλύψτε την Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη σε πολύ τιμητικές θέσεις! 
Aρ. 10 : Ντίσελντορφ



Πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στη Γερμανία, στις όχθες του Ρήνου, το Ντίσελντορφ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτισμικά, οικονομικά και εμπορικά κέντρα


Στο νοσοκομείο ο Φερέιρα!


Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έχει απλά ένα κρύωμα αλλά έχει ανεβάσει 39 πυρετό και τελικά πήγε στο «Υγεία» όπου θα παραμείνει το βράδυ!

Σαν να μην τον έφταναν τα προβλήματα των παικτών του και το άγχος για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι ασθενής και δεν πήγε στην Παιανία, καθώς ξέχωρα από τον φόβο μην κολλήσει κανέναν ήταν καταβεβλημένος και δεν μπορούσε να πάει στην προπόνηση.

Το ζητήμα είναι πως ο Πορτογάλος δεν έχει απλά μια ίωση αλλά ταλαιπωρείται από υψηλό πυρετό που έφτασε μέχρι και 39! Μάλιστα, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» ανυσήχησαν αρκετά και αρχικά ο 65χρονος τεχνικός δεν πήγε στο νοσοκομείο αλλά στο σπίτι του. Τελικά ο πυρετός δεν υποχωρούσε και πήγε στο «Υγεία» όπου θα παραμείνει την νύχτα! Μάλιστα είναι... αμφίβολος για το ματς της Νέας Σμύρνης!


HALANDRI NEWS · Φιλανθρωπικό παζάρι από τη «Φλόγα»



Θα ενισχυθεί και φέτος ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» από τα έσοδα του 10ου Φιλανθρωπικού Bazaar που οργανώνουν τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού της Ελληνοελβετικής Σχολής.
Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή από τις 10:30 έως τις 17:00 στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στο Χαλάνδρι, οδός Μακεδονίας 33.
Στο Bazaar της Ελληνοελβετικής Σχολής θα διατίθενται, μεταξύ άλλων, πρωτότυπες κατασκευές από τους μαθητές, σπιτικά γλυκά, χειροποίητα γούρια και κοσμήματα, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και γλυκά, αντικείμενα, ρούχα και παιχνίδια από δεύτερο χέρι αλλά σε καλή κατάσταση και σε τιμές που σπάνια θα ξεπερνούν το ένα ευρώ.










Από 15 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο


Από 15 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο“Από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν τα καταστήματα να δουλεύουν σε εορταστικούς ρυθμούς, αυξάνοντας τις ώρες λειτουργίας τους σε μία προσπάθεια να καλύψουν τις ζημιές που έχουν επιφέρει τα...” 


HALANDRI NEWS · Σημερινά αποτελέσματα ΕΠΣΑ




Τα σημερινά αποτελέσματα στους αγώνες των πρωταθλημάτων της Αθήνας είναι τα εξής:
Ελπίδα Αγ. Αναργύρων-Φωστήρας Ηλ.: 2-3
Άφοβος-Γαλαξίας: 4-0
Βριλλήσια-Κουκάκι: 1-0
Ποσειδών Γλυφ.-Χαλκηδονικός: 1-0
ΑΕ Αιγάλεω-Αναγέννηση Πετρ.: 3-1
Ιάσων-Αθηναϊκός: 3-0
Παγκράτι-Βύρωνας: 3-1
ΑΠΟ Κηφισιάς-Παλ. Φάληρο: 2-2
Διάνα Ηλιούπ.-Αστέρας Ζωγρ.: 2-2
Ήφαιστος- ΑΕ Ηράκλειο: 0-0
ΠΟΨ-Κορωνίδα: 0-3
Γκυζιακός-Κηπούπολη: 0-2
Νεοπεντελικός-Θρίαμβος Αθηνών: 0-1
ΠΑΣ Γαλάτσι-Καματερό,: 0-1
Αστέρας 2004-Ελευθερούπολη: 1-2
Ιεράπολη-Αμπελόκηποι: 1-1
Ειρήνη Πετρ.-Αγ. Θωμάς: 2-1
Μαρούσι-ΑΟ Ν.Φ Άτταλος: 0-2
Πετράλωνα-Ακάδημος: 1-5
Πέρα Κλούμπ-Φωστήρας Καις: 0-1
Θρίαμβος Χαιδαρίου-Λαρισαϊκός: 3-1
Φοίνικας Καλ.-Τριφυλλιακός: 3-0
Υμηττός-Τόλμη Περιστ: 1-3
Χαλάνδρι-Λαύρα Αργ.: 0-0
Άρης Χολαργού-Κρόνος Αθ: 1-0
Χρυσούπολη-Πατήσια: 3-2
Απόλλων Περ-Αρμενική: 1-


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ




Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha