Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Σοκολατένια καρυδόπιτα



Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα καρύδια αλεσμένα
  • 1/4 κουταλάκι σόδα
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 6 κουταλιές γάλα
  • 250 γρ. λιωμένη σοκολάτα
  • 1/2 κουταλάκι ξύδι
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα λάδι

Για το σιρόπι:
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Δυσκολία
Περιέχει
Σερβίρει
8-10 μερίδες

Πως το κάνουμε:


ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ



1/2 κιλό λεπτά φύλλα για μπακλαβά και βούτυρο φυτικό, ζωικό ή λάδι για το άλειμμα των φύλλων.
Βουτυρώνω ένα ταψί που να χωράει το μέγεθος των φύλλων και στρώνω τα μισά, αλειμμένα το κάθε ένα από την μια πλευρά με βούτυρο. Από πάνω στρώνω την κρέμα, συμπληρώνω με τα άλλα μισά βουτυρωμένα φύλλα. Χαράσσω σε κομμάτια και ψήνω στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου. Περιχύνω με καυτό σιρόπι το γαλακτομπούρεκο μόλις βγει από τον φούρνο.
Κρέμα 
Υλικά: 6 φλιτζάνια γάλα, 3/4 φλ σιμιγδάλι ψιλό, 3/4 φλ ζάχαρη, 5 αυγά χτυπημένα στο πιάτο, ξύσμα ενός λεμονιού.
ΕκτέλεσηΖεσταίνω το γάλα, ρίχνω  το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη ανακατεύοντας απαλά μέχρι να πήξει (σε χαμηλή φωτιά). Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω τα αυγά και το ξύσμα.
Σιρόπι: βράζω για 5 λεπτά 3 κούπες ζάχαρη, 1 1/2 κούπα νερό, 3 κουταλιές γλυκόζη και 2 βανίλιες.


Βασιλόπιτα



Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 gr. βούτυρο μαλακό ή γάλακτος
  • 8 αυγά
  • 900 gr. αλεύρι
  • 100 gr. κονιάκ
  • 500 gr. ζάχαρη
  • 6 - 7 πορτοκάλια μόνο το χυμό
  • 1 κουτ. γλ. σόδα
  • 1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη


ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ



Τυρόπιτα



Τυρόπιτα
 
 
 Yλικά για 1 ταψί του φούρνου
1 πακέτο φύλλο κρούστας
για τη γέμιση
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
3 κουτ σούπας αλεύρι
1 νεροπότηρο χλιαρό γάλα
3 αβγά
200 γραμ φέτα
1 φλιτζ τσαγιού τριμμένο κασέρι
1 φλιτζ του καφέ παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
χοντροτριμμένο πιπέρι
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τις 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο τις ζεσταίνουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι, το σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνει και στη συνέχεια αδειάζουμε μέσα το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κάνουμε μια καλή μπεσαμέλ.


ΣΑΛΑΤΕΣ


ΣΑΛΑΤΕΣ
Απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος και του μεταβολισμού μας.Από μόνες τους (εμπλουτισμένες) ισοδυναμούν με ένα πλήρες  γεύμα.Σε όλες προσθέτουμε ελιές , αν έχουμε βραστά αυγά, στις κόκκινες τυρί φέτα και στις πράσινες σκληρό τυρί.Αν μας περίσσεψε ψωμί προηγούμενων ημερών το κόβουμε λεπτές φέτες το στρώνουμε στο πιάτο,από πάνω κόβουμε τη σαλάτα,την αλατίζουμε, προσθέτουμε λάδι, λεμόνι ή ξύδι, την αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν τα υλικά.
Μια γρήγορη σάλτσα πράσινης σαλάτας είναι η εξής: ανακατεύουμε 1 φλιτζανάκι λάδι,1 κουταλάκι μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι,  1 κουταλιά ξίδι βαλσαμικό για ωμές ή 1 χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο σκόρδο για βραστές σαλάτες.


Σούπα των Χριστουγέννων για ανήμερα τα Χριστούγεννα το μεσημέρι



Μαγειρεύεται όπως η αυγοκομμένη κρεατόσουπα με υλικά 1-2 μερίδες μοσχάρι και τις φτερούγες, τον λαιμό και τα πόδια της γαλοπούλας.
Τα κρέατα και τα λαχανικά σουρώνονται, τοποθετούνται σε διαφορετικές πιατέλες, πασπαλίζονται με αλάτι χονδρό και πιπέρι. Σκεπάζονται για να διατηρηθούν  ζεστά και μαλακά. Στον ζωμό βράζουμε ρύζι και αυγοκόβουμε.


Πατάτες στρογγυλές φούρνου


Στον σούγο της γαλοπούλας ή του χοιρινού ψήνω στους 180β στον αέρα για 1 ½ ώρα αλατοπιπερωμένες  στρογγυλές πατάτες. Προσθέτω λίγο νερό αν χρειάζεται και στο τέλος λεμόνι.


ΜΠΟΥΤΙ ΧΟΙΡΙΝΟ



Υλικά
  • 1 χοιρινό μπούτι 3-5 κιλά

  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού

  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού

  • 1/2 κούπα χυμό ανανά

  • ολόκληρα γαρύφαλλα

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • Ατομα: 20-30 (για μπουφέ)
    Χρόνος προετοιμασίας: 30'
    Χρόνος ψησίματος: 7 ώρες
    Εκτέλεση
    Πλύντε καλά το μπούτι με νερό, στρ


    Αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες


    Αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες
    Υλικά: 
    • 2 κ  ιλά αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι (ή όποιο άλλο μέρος του μας αρέσει)
    • 4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδο
    • αλάτι- πιπέρι
    • ρίγανη
    • 1 1/2-2 κιλά πατάτες κομμένες σε χοντρές ή λεπτές φέτες
    • 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
    • 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
    Εκτέλεση: 
    Βάζουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα ανακατεύουμε καλά και κόβουμε τα σκόρδα στα δύο.


    ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΦΡΙΚΑΣΕ



    Σοτάρουμε σε 2-3 φλιτζανάκια λάδι  3-4 μερίδες γαλοπούλας. Προσθέτουμε 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι,ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Σβήνουμε με νερό και την αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μαζί με 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες, άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε με νερό κάθε φορά που χρειάζεται.15 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα τρυφερά φύλλα από ένα μαρούλι (πλυμένα) και δοκιμάζουμε για αλάτι. Αυγοκόβουμε με ένα αυγό.
    Φροντίζουμε το φαγητό μας να έχει ζωμό για το αυγόκομα.


    ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ


    Σε ένα τηγάνι σοτάρω στο ελαιόλαδο τα επιθυμητά κομμάτια γαλοπούλας. Αν έχω προσθέτω και μια μερίδα διαφορετικού κρέατος (μοσχάρι ή χοιρινό) για περισσότερη νοστιμιά. Τα μεταφέρω στην κατσαρόλα. Στο λάδι του τηγανιού τσιγαρίζω ντομάτα πελτέ, την σβήνω με ένα ποτήρι νερό ή κόκκινο κρασί και  αφήνω να πάρει μια δυο βράσεις. Περιχύνω την γαλοπούλα με τον ζωμό, προσθέτω ένα μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο multi, λίγους κόκκους μπαχάρι, 1 φύλλο δάφνης, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 ξύλο κανέλας λίγο αλάτι και σιγομαγειρεύω μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Λίγο πριν το τέλος αλατίζω και πιπερώνω.


    Γαλοπούλα στον φούρνο για την παραμονή των Χριστουγέννων



    Καθαρίζουμε την γαλοπούλα από υπολείμματα φτερών  και αφαιρούμε τα πόδια με τα δάκτυλα, τις φτερούγες  και τον λαιμό ( τα χρειαζόμαστε για την σούπα). Πλένουμε καλά την κοιλιά, κόβουμε την άκρη του πρωκτού. Με μακρύ κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά σε 4-5 σημεία το στήθος  και σε 2-3 σε κάθε μπούτι. Με το δάκτυλο σε κάθε χαραξιά  σπρώχνουμε αλάτι χονδρό, πιπέρι και 1 σκελίδα σκόρδο. Τρίβουμε την γαλοπούλα με αλάτοπίπερο εξωτερικά και εσωτερικά. Στην κοιλιά προσθέτουμε περισσότερο πιπέρι,2-3 σκελίδες σκόρδο, ένα λεμόνι σε φέτες και αν θέλουμε τηνσυκωταριά κομμένη σε κομμάτια και αλατοπιπερωμένη. Την  αλείφουμε μέσα στο ταψί με λάδι  και συμπληρώνουμεδυο φλιτζάνια νερό και μισό ποτήρι του κρασιού λάδι. Το ταψί θα το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο, με ένα άλλο παρόμοιο ταψί ή αν έχουμε,  καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα.
    Ψήσιμο:  Χρειάζεται υπομονή αλλά στο τέλος η γαλοπούλα ανοίγει σαν μπουμπούκι. Για 3 ώρες ψήνεται στους 150β χωρίς να ανοιχτεί η γάστρα. Μετά κάθε μια ώρα και για 3 ώρες ελέγχεται, περιχύνεται από τον σούγο της και αλλάζει  η θέση της στο ταψί. Στο τέλος με ανοικτό το ταψί ροδοψήνεται με προσοχή και από τις δυο πλευρές της στο γκριλ.

    Συνήθως μαγειρεύουμε την γαλοπούλα από το προηγούμενο  βράδυ και τις πατάτες την παραμονή.


    Το σπίτι της Τζέην Όστιν εντόπισαν Βρετανοί αρχαιολόγοι


    Πρόκειται για το πρεσβυτάριο του Στίβεντον

    Το σπίτι της Τζέην Όστιν εντόπισαν Βρετανοί αρχαιολόγοιΤα ίχνη του  πρώτου σπιτιού  της  Τζέην Οστεν στο Στίβεντον  πιστεύουν  ότι εντόπισαν  βρετανοί αρχαιολόγοι,  οι οποίοι πραγματοποιούν  έρευνες για το κτίριο  όπου  η  διάσημη  βρετανίδα συγγραφέας  έζησε τα  μισά  σχεδόν  χρόνια της  ζωής  της.
    Πρόκειται  για το πρεσβυτέριο  του  Στίβεντον  καθώς  ο πατέρας  της  ήταν  κληρικός,  το  οποίο  όμως  κατεδαφίστηκε στις  αρχές  του  19ου αιώνα,  λίγο  μετά  από την  εγκατάσταση  της οικογένειας  της  Οστεν στο  Μπαθ.
    Ηδη  όμως  από το 1775  ως το 1801 όσο  ζούσαν  σ΄ αυτό το σπίτι,  η Τζέην  Οστεν είχε  αρχίσει  να  γράφει  τρία  από  τα  μυθιστορήματά  της:  «Λογική και Ευαισθησία»,  « Περηφάνια και Προκατάληψη»  και «Το αβαείο του Νόρθανγκερ».


    ΚΑΙΡΟ Κάηκε βιβλιοθήκη 200 ετών



    Ο,τι απέμεινε από την ιστορική βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου της Αιγύπτου, που βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Ταχρίρ
    Ο,τι απέμεινε από την ιστορική βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου της Αιγύπτου, που βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Ταχρίρ
    Είχε ιδρυθεί το 1798 από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη και είχε πάνω από 200.000 βιβλία. Από βόμβες μολότοφ ξ
    εκίνησε η φωτιά

    Η μοίρα των βιβλιοθηκών στην Αίγυπτο φαίνεται πως δεν είναι καλή. Η ιστορική βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου της Αιγύπτου, μαζί με ολόκληρο το κτίριο, παραδόθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε λίγες ώρες μετά. Η έκταση των ζημιών δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.


    Το «The Artist» πάει με... Σφαίρες (video)



    Για να σας πούμε την αλήθεια, έτσι κι αλλιώς, οι Χρυσές Σφαίρες, τα βραβεία δηλαδή που δίνει η ιδιαίτερα περιορισμένη Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ, μάλλον εθιμικά θεωρούνταν πως ήταν προάγγελλοι των Οσκαρ. Πάντα είχαν κάποιες περίεργες επιλογές και βέβαια την πιο περίεργη όλων, να χωρίζουν τις ταινίες σε δράματα και σε κωμωδίες ή μιούζικαλ, λες και ο διαχωρισμός είναι πάντα δεδομένος και ασφαλής...
    Τέλος πάντων, χτες ανακοινώθηκαν οι υποψήφιες ταινίες που θα συμμετέχουν στη βραδιά απονομής στις 15 Ιανουαρίου, με οικοδεσπότη τον Ρίκι Τζερβές. Το «The Artist» του Μισέλ Χαζαναβίσιους, μια γαλλική ταινία γυρισμένη στο Χόλιγουντ και ασπρόμαυρη ρομαντική ιστορία - φόρος τιμής για τη βωβή κι ασπρόμαυρη περίοδο του κινηματογράφου που ξεκίνησε με φόρα από τις φετινές Κάννες, είναι η μεγάλη κερδισμένη ταινία, αφού απέσπασε έξι υποψηφιότητες (καλύτερης ταινίας για κωμωδία ή μιούζικαλ, πρώτου ανδρικού ρόλου για τον Ζαν Ντιζαρντέν, δεύτερου γυναικείου για την 
    Μπερενίς Μπεζό, σκηνοθεσίας και σεναρίου για τον Χαζαναβίσιους και μουσικής).


    Θεσσαλονίκη: Νεκρός, δεμένος χειροπόδαρα, βρέθηκε γιατρός στο ιατρείο του, που τυλίχθηκε στις φλόγες



    Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται, σύμφωνα με τις ενδείξεις, η πυρκαγιά που ξέσπασε απόψε σε πολυκατοικία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς στο διαμέρισμα-ιατρείο που εκδηλώθηκε βρέθηκε νεκρός, δεμένος σε καρέκλα, ο γιατρός.
    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε στις 8:40 στην οδό Καρόλου Ντηλ 20, σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, όπου ο γιατρός χρησιμοποιούσε ως ιατρείο και όπου είχε την άδεια να χορηγεί μεθαδόνη σε χρήστες ναρκωτικών.
    Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άνδρες και έσβησαν την πυρκαγιά, η οποία δεν πρόλαβε να καταστρέψει το διαμέρισμα κι έτσι οι πυροσβέστες βρήκαν το πτώμα του γιατρού να μη φέρει εγκαύματα.
    Αδιευκρίνιστα παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ τα αίτια θανάτου του γιατρού, καθώς οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για ασφυξία από αναθυμιάσεις, ενώ στη συνέχει


    Μία ημέρα αποβολή για τη μούντζα



    thumbΜία ημέρα αποβολή ήταν η τιμωρία για τον μαθητή από τη Λάρισα που μούντζωσε τους επισήμους κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Όπως γράφει η λαρισαϊκή εφημερίδα «Ελευθερία», οι καθηγητές του 3ουνυχτερινού ΕΠΑΛ Λάρισας συνεδρίασαν την Παρασκευή και αποφάσισαν τη συγκεκριμένη ποινή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συνεδρίαση μετείχε και  εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ η οποία από την αρχή είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει την πράξη του 16χρονου μαθητή αλλά και να ενισχύσει την οικογένεια του, καθώς πρόκειται για πολύτεκνη οικογένεια με οικονομικά προβλήματα.
    Πηγή: www.lifo.gr


    Label 14

    Followers

    VIDEO

    ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

    RECENT POSTS

    ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

    POPULAR POSTS

    ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
     

    HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha