Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Aυτή η κυβέρνηση "δεν τραβάει" - Ένα μήνα μετά... ανασχηματισμός!



Ίσως θα είναι ο πιο σύντομος ανασχηματισμός στην ιστορία μιας κυβέρνησης αφού μόλις πριν από λίγες ημέρες έκλεισε ένα μήνα ζωής.Ούτως ή άλλως όμως, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με όλες τις άλλες που έχουμε ζήσει στην πορεία των χρόνων.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι εμφανές ότι δεν τραβάει και αυτό γιατί πολλά από τα μέλη της δεν είναι προσηλωμένα στο έργο που πρέπει να γίνει ώστε να κλείσει ο κύκλος της και να οδηγηθούμε σε εκλογές.

Ο πρώτος μήνας του χρόνου θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικός για την πορεία της χώρας και όπως λένε όλοι, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν κορυφαίοι υπουργοί οι οποίοι αντί να ασχολούνται με τα καυτά ζητήματα που πρέπει να λυθούν, να ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους. Για παράδειγμα, πως να είναι προσηλωμένοι στα καθήκοντάς τους οι κύριοι Βενιζέλος, Λοβέρδος και Χρυσοχοϊδης, ακόμα και η κα Διαμαντοπούλου, όταν έχει ανοίξει η κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ;
Γι' αυτό και αυτό που προκρίνεται είναι ένα μικρότερο σχήμα με κυβέρνηση τεχνοκρατών όπως στην Ιταλία.
Για να γίνει όμως ο ανασχηματισμός πρέπει να συμφωνούν όλοι. Και απ' ότι φαίνεται, εκτός από τον Γ.Καρατζαφέρη που το έθεσε και επίσημα στον πρωθυπουργό, σύμφωνος φέρεται να είναι και ο Γ.Παπανδρέου.
Όσο για τον Α.Σαμαρά, δεν φαίνεται κι εκείνος να είναι αρνητικός όπως για παράδειγμα στο θέμα της παράτασης της ζωής της κυβέρνησης. Ισα - ίσα, έλεγαν πηγές από τη ΝΔ, αν βελτιωθεί το σχημα και προχωρήσει με πιο γρόγορους ρυθμούς το έργο του, τόσο πιο γρήγορα θα πάμε σε εκλογές.



Προφητικό μήνυμα για τις αλλαγές που έρχονται


Ο Πλανήτης Γη από το 1996 άνοιξε τις πύλες του μαζί με όλο το Ηλιακό σύστημα στον Γαλαξία της 5ης Διάστασης. Πεμπτοδιαστατικές ριπές άρχισαν να διαπερνούν την Γη και τα ψυχικά σώματα των ανθρώπων. Οι αλλαγές στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία της Γης ξεκίνησαν το 2000.Οι αλλαγές αυτές σηματοδοτήθηκαν από γεννήσεις προηγμένων ψυχών με ενισχυμένο DNA. Τα παιδιά αυτά τα ονόμασαν «Κρυσταλλικά» λόγω του ότι η δομή των ψυχικών τους κυττάρων πάλλεται στις κρυσταλλώσεις της 5ης διάστασης. Το 2011 η Γη καθώς και η ανθρωπότητα, λόγω επιτάχυνσης του ...μαγνητικού πεδίου της Γης, μπήκαν στο πρώτο μεγάλο άλμα γρήγορων γεγονότων που σηματοδοτούν το κλείσιμο του τελευταίου κύκλου εξέλιξης του πλανήτη. Το δεύτερο εξελικτικό άλμα θα ξεκινήσε τον Δεκέμβριο του 2011 και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2012. Κατά την διάρκεια του 2ου άλματος, το φως θα αυξηθεί και στον ουρανό θα παρουσιάζονται δίνες χρωμάτων αλλά και σφαιρών. Οι σφαίρες είναι πεμπτοδιαστατικοί πυρήνες σπερμάτων που θα κυοφορήσει η Γη μπαίνοντας σε μια άλλη εποχή.


Η νεότερη εξερευνήτρια του κόσμου




Γίνε μπάλα για να σωθείς απο ατύχημα με μοτοσυκλέτα!


altΠρωτοποριακός αερόσακος που μετατρέπεται σε ολοστρόγγυλη μπάλα κατα τη πτώση απο μοτοσυκλέτα αποτελεί την νέα πρόταση ασφάλειας για τους λάτρεις της μοτοσυκλέτας και της ταχύτητας. Το Safety Sphere του καναδού εφευρέτη Rejean Neron, είναι μια προστατευτική στολή που φουσκώνει και μετατρέπεται σε μια τεράστια μπάλα, στο μέγεθος ενός ανθρώπου, στην περίπτωση που ο αναβάτης εμπλακεί σε ατύχημα. Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου και η φουσκωμένη στολή προστατεύει τον αναβάτη από τραυματισμό κατά την πτώση και σύγκρουση. Η στολή είναι κατασκευασμένη από δύο στρώματα υλικού και, σύμφωνα με τον εφευρέτη της, το εξωτερικό στρώμα είναι υψηλής αντοχής, με υλικά που χρησιμοποιούνται και σε αλεξίπτωτα, ενώ το εσωτερικό στρώμα είναι κατασκευασμένο από ένα λεπτό και σχετικά ελαστικό συνθετικό υλικό.


Πρόγραμμα Live Stream 17/12/2011







  • 17:00 Μπάσκετ Α1: Άρης - Ηλυσιακός
  • 17:15 Superleague: Λεβαδειακός - Εργοτέλης
  • 19:00 Μπάσκετ Α1: ΚΑΟ Δράμας - Καβάλα
  • 19:30 Superleague: Ξάνθη - Πανιώνιος
  • 19:30 Superleague: Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης


Ζωή να ’χουμε να τα θυμόμαστε...




thumb
Είναι πολύ πιθανό το φετινό δώ­ρο των Χριστουγέννων να είναι και το… τελευταίο για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αφού η τρόικα βάζει πλέον ξεκάθαρα «χέρι» και στον ιδιωτικό τομέα ζητώ­ντας κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Εν τω μεταξύ, εν όψει της επερχό­μενης κατάργησης, αρκετοί επιχειρη­ματίες πληρώνουν μόνο το δώρο, το οποίο είναι υποχρεωτικό, αλλά δεν πληρώνουντους μισθούςΣύμφω­να με την ΕΣΕΕ, οι προβλέψεις για το μέλλον είναι δυσοίωνες, αφού ανα­μένεται να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών εντός του 2012 περισσό­τερες από 145.000 επιχειρήσεις!
Και σαν μην έφταναν αυτά για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, συ­ζητιέται και η κατάργηση των αυξή­σεων που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά και η άρση των περιορισμών σχετικά με τις απολύσεις για τις επι-χειρήσεις που εντάσσο­νται στα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Παράλλη­λα, οι ελεγκτές εξε­τάζουν την πορεία των ήδη θεσμοθε­τημένων αλλαγών στα εργασιακά με την πλήρη απελευθέ­ρωση σύναψης ατομι­κών συμβάσεων.


Φονικές πλημμύρες στις Φιλιππίνες



Φονικές πλημμύρες στις ΦιλιππίνεςΤουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την τροπική καταιγίδα στις νότιες Φιλιππίνες, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της χώρας .

Η τροπική καταιγίδα Ουάσι -ή Σεντόνγκ- έπληξε την περιοχή Μιντανάο στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων χθες, προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις που αύξησαν το επίπεδο του νερού σε πολλά ποτάμια.

Ο Μπενίτο Ράμος, εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, είπε ότι 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στη νήσο Μιντανάο, ανάμεσά τους 40 μόνο στην πόλη Ιλίγκαν, και πέντε άλλοι από κατολίσθηση στο ανατολικό τμήμα της νήσου.


Το νέο cd του Αλκίνοου Ιωαννίδη



Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης στο Σύνταγμα ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ηUniversal Music θα παρουσιάσουν το νέο διπλό δίσκο του καλλιτέχνη με τίτλο «Γυάλινος Κόσμος» (ζωντανή ηχογράφηση από το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο) και τη συλλεκτική κασετίνα«Συγκομιδή», η οποία περιέχει οκτώ άλμπουμ (από το «Ο Δρόμος, ο Χρόνος και ο Πόνος» του 1997 έως το καινούργιο «Γυάλινος Κόσμος») μαζί με τις αντίστοιχες εκτυπώσεις των έργων του Άντη Ιωαννίδη για τα εξώφυλλά των δίσκων.
Info
Πανεπιστημίου 11 και Αμερικής, Σύνταγμα στον 1ο όροφο.


Δεκάδες χιλιάδες τα κακοποιημένα παιδιά στην Ολλανδία


Μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με την αντίστοιχη υπόθεση στην Ιρλανδία λαμβάνει το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς της καθολικής εκκλησίας στην Ολλανδία. Σύμφωνα με το πόρισμα ανεξάρτητης επιτροπής, δεκάδες χιλιάδες παιδιά ήταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από το 1945 μέχρι το 1981 όταν διακόπηκε η λειτουργία της πλειοψηφίας των καθολικών σχολείων, ορφανοτροφείων και ινστιτούτων, ενώ φαινόμενα του είδους υπήρξαν και στη συνέχεια. Η καθολική εκκλησία στην Ολλανδία εξέφρασε τη λύπη της, επισημαίνοντας ότι οι πρακτικές που αποκαλύφθηκαν προκαλούν σοκ, ενώ ένοχοι δεν είναι μόνον οι δράστες αλλά και οι εκκλησιαστικές αρχές οι οποίες αδιαφόρησαν και δεν έθεσαν στις προτεραιότητές τους τη συνδρομή στα θύματα.


Ξεπουλούν «40 χρόνια ζωής»



ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΑΚΗ

Την περασμένη Κυριακή, το ρεπορτάζ του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής» για την έξαρση της δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη –αλλά και σε όλη την Ελλάδα- επιχειρήσεων που αγοράζουν κοσμήματα, χρυσό, ασήμι και πολύτιμες πέτρες, που ξεπουλούν οι νεοέλληνες για να καλύψουν τις πιεστικές οικονομικές τους ανάγκες, έκανε αίσθηση. Κι αυτό διότι όλοι λίγο πολύ που κυκλοφορούν στην αγορά αντιλαμβάνονται τόσο το τι συμβαίνει όσο και τι πρόκειται να συμβεί. Κειμήλια, ενθύμια, αλλά και κόποι δεκαετιών βγαίνουν στη διατίμηση, ορισμένες φορές πολύ φτηνά.

Εκτός, όμως, από τα μεμονωμένα σχόλια, το μέγεθος αυτής της υπόθεσης επιβεβαιώνεται τώρα από το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας, που προβλέπει ότι τα επόμενα δύο χρόνια οι Ελληνες θα εκποιήσουν χρυσαφικά και πολύτιμα αντικείμενα που συσσώρευσαν εδώ και 40 χρόνια. Προσωπικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησαν σε εποχές ευμάρειας και που πολλά από αυτά θυμίζουν και συμβολίζουν σημαντικές προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές στιγμές. Οσο κι αν ακούγεται βαρύ, οι νεοέλληνες –όλο και περισσότεροι- ξεπουλούν στα ενεχυροδανειστήρια τις αναμνήσεις και τα τεκμήρια της ζωής τους. Εν τέλει την ίδια τους τη ζωή.


Χριστουγεννιάτικες κατασκευές - Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα γούρια



Στην οικογένειά μου ακολουθούμε κάθε Χριστούγεννα το έθιμο ανταλλαγής δώρων. Έχουμε δεν έχουμε χρήματα, πάντα θα σκαρφιστούμε ένα γλυκό δωράκι για το κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά. Τραγούδια, φυτά, γλυκά, πλεχτά, ζωγραφιές. Και πάντα το δέντρο είναι φίσκα στα πακετάκια. Φέτος, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για όλους ενώ η οικογένεια συνεχίζει να μεγαλώνει επικίνδυνα.
Η ιδέα μου φάνηκε φανταστική. Πάντα μου άρεσαν τα γούρια, ενώ βρίσκω πολύ γλυκό να χαρίσω προσωποποιημένα γούρια που μάλιστα τα έφτιαξα εγώ.
2085686588 3a53a66688 Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα γούρια
Photographer: kelleyboone
Η κατασκευή τους είναι απλή. Λίγες πολύχρωμες χάντρες, μία αλυσίδα, μια κορδέλα ή ένα σύρμα και ένα όμορφο κόκκινο φιογκάκι θα πλαισιώσουν τέλεια το γούρι. Το πώς θα το φτιάξεις όμως, ποικίλει ανάλογα τα γούστα και τις δεξιότητές σου. Ορίστε μερικές ιδέες:


ΣΟΚ! video game δείχνει την Ακρόπολη να καταλαμβάνεται από Τούρκους



Πρόκειται για το online διαδικτυακό ηλεκτρονικό «παιχνίδι» eRepublik το οποίο έχει εμπνευστεί από την οικονομική κρίση και εξηγεί που μπορούν δήθεν να φτάσουν τα πράγματα. Ο παίκτης, που βέβαια δεν έχει με τι άλλο να ασχοληθεί στην ζωή του, παρά να εξασκεί την «στρατηγική» του ανοησία σε παιχνίδια, επιλέγει μία χώρα που επιθυμεί ο ίδιος να είναι και εξαπολύει επιθέσεις σε άλλες.
Στην δική μας περίπτωση για παράδειγμα έχει Τούρκους, που απεικονίζονται να καταλαμβάνουν τον βράχο της Ακρόπολης, με τον Παρθενώνα φλεγόμενο και τους Τούρκους στρατιώτες να καρφώνουν τον ιστό με την σημαία τους σε αυτόν. Απορούμε! Υπάρχει κράτος να παρέμβει προς την συγκεκριμένη εταιρεία και να διαμαρτυρηθεί για την τουλάχιστον …άστοχη επιλογή των μνημείων μας;


HALANDRI NEWS · Α.Ο.Κ Χαλάνδρι: Απώλεια και παράπονα!


Η α’ ομάδα ηττήθηκε με 61-59 από τον Γ.Σ Κερατέας εκτός έδρας.

 Την ήττα με 61-59 από τον Γ.Σ Κερατέας γνώρισε ο Α.Ο.Κ Χαλάνδρι την περασμένη Παρασκευή, με τους ανθρώπους του τμήματος να έχουν παράπονα, λόγω της διαιτητικής αντιμετώπισης την οποία έχαιραν. Στο συγκεκριμένο ματς ως πλέι-μέικερ αγωνίστηκε ο Αρσενίδης και ο Μάϊνας κατά τη διάρκεια του ματς. Ως γκαρντ αγωνίστηκε ο Σιδερίδης και ο Κολοκυθάς κατά τη διάρκεια του ματς. Ως σμολ-φόργουορντ αγωνίστηκαν οι Γιανάκας, Κωτούλας και Αμπελάς κατά τη διάρκεια του ματς. Ως φόργουορντ χρησιμοποιήθηκαν οι Φύτρας, Λάζος και Κωτούλας, ενώ ως σέντερ οι Δημητριάδης και Μπατάκας. «Η ομάδα μας σκόραρε στην εκπνοή του ματς, αλλά το καλάθι δεν μέτρησε! Ο ένας διαιτητής του αγώνα υπέδειξε φάουλ, ενώ ο άλλος ρέφερι υπέδειξε λήξη του αγώνα. Στο συγκεκριμένο ματς δεν έδωσε το παρών ο πλέι-μέικερ μας, Δεδέογλου, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ είμαις καλούμαστε να προετοιμαστούμε για την επόμενη μάχη της ανδρικής ομάδας με αντίπαλο τον Α.Ο Λαγονησίου εντός έδρας», ήταν τα λόγια του Αντώνη Λέκκα στην «ΑΘΛΗΣΗ», πριν λίγες ημέρες.


HALANDRI NEWS ·ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Η ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑ



 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ κα ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha