Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Επιτέλους φτηνό σουβλάκι



Του Γιώργου Καισάριου
Μου έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει. Μου έλεγαν ότι δεν έχει γίνει ποτέ και δεν θα ζήσουμε να το δούμε. Αυτό που έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει, είναι να δούμε μείωση στην τιμή του εθνικού fast food, το σουβλάκι.
Ναι αγαπητέ αναγνώστη, όσο δύσκολο κι αν είναι να το πιστέψετε, οι τιμές στις ψησταριές για ένα σουβλάκι πέφτουν. Και μάλιστα, πέφτουν κατακόρυφα.
Ενώ μέχρι πέρυσι η τιμή για ένα σουβλάκι στις περισσότερες ψησταριές που εγώ έχω επισκεφτεί ήταν περίπου 2 ευρώ, φέτος βλέπω ότι όλο και περισσότεροι χρεώνουν κοντά στο 1,50 ευρώ. Ποσοστιαία, αυτό είναι μια μείωση περίπου 25%.

Μου έλεγαν (το αιώνιο παραμύθι) ότι ανέβηκε ο ΦΠΑ και θα πρέπει να ανέβει αναγκαστικά και η τιμή στο σουβλάκι. Το πρόβλημα είναι ότι η συνολική τιμή ανέβαινε περισσότερο από το συνολικό ΦΠΑ.
Τους έλεγα ότι 2 ευρώ ήταν υπερβολικά ακριβά, όχι μόνο τηρουμένων των αναλογιών για το τι παίρναμε, αλλά συγκριτικά με πολλές άλλες χώρες στον κόσμο και με κορόιδευαν.
Τους έλεγα να στριμώξουν τους προμηθευτές τους για καλύτερες τιμές και μου έλεγαν ότι δεν γίνεται. Πως είναι δυνατόν οι τιμές στην λιανική να πέφτουν και στην χοντρική πάντα να ανεβαίνουν, ποτέ δεν το έχω καταλάβει.
Η αλαζονεία πολλών που είχαν ψησταριές ήταν απίστευτη. Πίστευαν, (όπως οι αγοραστές ακινήτων) ότι δεν θα έρθει ποτέ η μέρα όπου θα αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές. Πίστευαν ότι δεν θα εκτεθούν ποτέ στον έντονο ανταγωνισμό.
Τους έλεγα ότι έρχεται έντονος αποπληθωρισμός και με κοίταζαν σαν να είμαι τρελός. Όπου πήγαινα, προσπαθούσα να μεταδώσω στην διοίκηση της ψησταριάς την ιδέα να ρίξει τις τιμές αν θέλει να επιβιώσει και μου έλεγαν ότι αυτό δεν γίνεται.
Πριν 3 χρόνια, άρχισα να προειδοποιώ την αγαπημένη μου ψησταριά στον Πύργο (Το Σπιτικό, απέναντι από το παλαιό νοσοκομείο) να ρίξει τις τιμές διότι θα υπάρξει έντονος ανταγωνισμός στο μέλλον. Όχι μόνο διότι ήθελα να ψωνίζω φτηνότερα, αλλά και διότι δεν ήθελα να κλείσει.
Το 2010 μου είπε ότι ο τζίρος του ήταν μειωμένος κατά 30% σε σχέση με το 2009. Το 2011 μου είπε ότι ο τζίρος του ήταν μειωμένος κατά 50% σε σχέση με το 2010. Παρ΄ όλ΄ αυτά όμως, ανέβασε τις τιμές!!!
Θυμάμαι πολύ καλά ότι του άσκησα έντονη κριτική για αυτή την αύξηση, στο βαθμό μάλιστα που παραλίγο να παρεξηγηθώ. Του εξήγησα ότι θα πρέπει επειγόντως να μειώσει τις τιμές, διότι σε διαφορετική περίπτωση, ο όγκος των πωλήσεων θα πέσει σε τέτοιο επίπεδο, που θα μπαίνει μέσα.
Δυστυχώς φέτος το καλοκαίρι η ψησταριά αυτή έκλεισε (κλαψ, κλαψ). Δεν ξέρω αν δεν ήθελε, αν δεν μπορούσε, αν δεν το έβλεπε ή απλά αν αποφάσισε να κάνει stop loss -σημασία έχει ότι η αγαπημένη μου ψησταριά δεν υπάρχει πια.
Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξει η αντίληψη στο γύρισμα της τάσης. Είναι επίσης πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξουν οι εδραιωμένες αντιλήψεις, που έχουν εδραιωθεί μετά από δεκαετίες παρατήρησης.
Μια τέτοια αντίληψη είναι ότι η γη ποτέ δεν χάνει. Μια άλλη αντίληψη είναι (ήταν) ότι το σουβλάκι ποτέ δεν πέφτει.
Αυτές οι εδραιωμένες αντιλήψεις πλέον αλλάζουν. Δυστυχώς λόγω οικονομικής συγκυρίας. Θα ήταν καλό αυτές οι αντιλήψεις να είχαν αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε σαν κράτος και σαν κοινωνία να εδραιώσουμε τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των εμπλεκομένων της αγοράς (είτε είναι εμπορικά είτε σουβλατζίδικα).
Όπως νοσεί ο κρατικός τομέας, άλλο τόσο νοσεί στην Ελλάδα και ένα μεγάλο μέρος του ιδιωτικού τομέα. Ένας από αυτούς τους κλάδους, κατά την άποψη μου, είναι το μοντέλο της ψησταριάς – σουβλατζίδικου.
Υπάρχει όμως ελπίδα αγαπητέ αναγνώστη. Οι τιμές στο σουβλάκι είναι πλέον καθοδικές. Επιπλέον, αν δει κανείς τις τιμές των “lunch special“ στα κινέζικα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, αντιλαμβάνεται ότι οι τιμές ακόμα θα πρέπει να πέσουν πάρα πολύ.
Ενδεικτικά, στο Περιστέρι (ο δήμος διαμονής και καταγωγής μου), Κωνσταντινουπόλεως και Θηβών, στη βορειοανατολική γωνία, πίτα με καλαμάκι από όλα (full extra) θα σας κοστίσει μόνο 90 cents!!
Ναι σωστά ακούσατε… 90 cents. Θα χρειαστεί όμως 20 λεπτά αναμονή (τουλάχιστον) να παραλάβετε την παραγγελία σας, διότι με αυτές τις τιμές, η ουρά είναι αρκετά μεγάλη.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΤΕΛΕΤΗ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ...!!! ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ..


«Θα ήθελα να κάνω μια καταγγελία.
Χθες το βράδυ κατά τις 11:30 στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Πεντέλη κοντά στο σπήλαιο Νταβέλη, πάρκαρα το αυτοκίνητό μου και κατέβηκα με μια φίλη μου για να περπατήσουμε και να δούμε την θέα.

Παρατηρήσαμε ένα περίεργο φως μέσα από τους θάμνους και πλησιάσαμε από φόβο μήπως είχε πάρει κάποια φωτιά.

Προς μεγάλη μας έκπληξη ανακαλύψαμε πως το φως προερχόταν μάλλον από κάποιο κερί που μόλις το πλησιάσαμε έσβησε -πιθανότατα από τον αέρα. Αν και η αλήθεια είναι πως το φως ήταν πολύ δυνατό για να προέρχεται από ένα τόσο μικρό κερί.

Φωτίσαμε με τα κινητά και είδαμε τοποθετημένα γύρω από το κερί διάφορα αντικείμενα και χαρτιά με παράξενα σύμβολα. Εκείνη την στιγμή –που παρεμπιπτόντως τραβούσα τις φωτογραφίες που σας έστειλα- ακούσαμε ένα γρύλισμα και ένας σκύλος πετάχτηκε μέσα από τους θάμνους και μας κυνήγησε. Φυσικά εγκαταλείψαμε το σημείο τρέχοντας.»
από το enikos.gr


Όταν η «ριζοσπαστική» αριστερά συναντιέται με έναν εγκληματία του απαρτχάιντ!




* Το “έργο” έχει δυστυχώς ξαναπαιχτεί… Παίζεται και με την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας...Όταν στις ιταλικές εκλογές, τον Απρίλη του 2006, η «Κομμουνιστική Επανίδρυση» στην Ιταλία με Γενικό Γραμματέα τον Μπερτινότι (πρόεδρο της ιταλικής ΓΣΕΕ... CGIL), ήταν στην πρώτη γραμμή των κινημάτων για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, καίγοντας μάλιστα ισραηλινές σημαίες στις πλατείες και τις διαδηλώσεις.
Και… την επόμενη των εκλογών στο κυβερνητικό σχήμα Πρόντι ο Μπερτινότι γίνεται πρόεδρος της ιταλικής βουλής και η «Κομμουνιστική Επανίδρυση» συμμετέχει στην κυβέρνηση… δηλώνει: «Πρέπει να σταματήσουν οι διαδηλώσεις εναντίον του Ισραήλ και να δούμε εκ νέου τις σχέσεις μας μαζί του…».
Που..να διαπλοκή, που..να εξουσία, δεν έχεις τίμημα!
Τότε, εκείνη την κυβέρνηση Πρόντι έριξε με την ψήφο του ένας κομμουνιστής, ο Fernando Rossi, τώρα στο κίνημα “Per il Bene Comune”, δηλώνοντας: «Δεν είναι δυνατόν οι κομμουνιστές να είναι στις μασονικές στοές και στο Βατικανό…». Είχε άδικο;
H φωτογραφία του Fernando Rossi από την "Ελληνοπαλαιστινιακή Φιλία"

από filistina, μέσω "Σχολιαστές χωρίς Σύνορα"
Κι εσύ τέκνον Βρούτε;  
Όταν η «ριζοσπαστική» αριστερά συναντιέται με έναν εγκληματία του απαρτχάιντ.
 
του Γ.Κ.
 
Δεν προκαλεί έκπληξη ούτε η επίσκεψη του προέδρου του Ισραηλινού Απαρτχάιντ, Σιμόν Πέρες, στην Αθήνα, ούτε η χρονική περίοδος (αφού ο Αύγουστος ενδείκνυται για διακοπές στα ελληνικά νησιά και αντενδείκνυται για διαδηλώσεις διαμαρτυρίας), ούτε οι συνομιλίες με τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τον συγκυβερνώντα αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, στους χαλεπούς καιρούς της ελληνο-ισραηλινής συμμαχίας και της μνημονιακής υποτέλειας.
Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι η συνάντηση του Σιμόν Πέρες με τον Αλέξη Τσίπρα, ηγέτη μιας παράταξης που θέλει να...
ονομάζεται «ριζοσπαστική» αριστερά.
Το έγκλημα του Απαρτχάιντ
Υπενθυμίζω ότι ο Σιμόν Πέρες είναι πρώτος πολίτης ενός απαρτχάιντ που εδώ και 45 χρόνια ....κρατά τον παλαιστινιακό πληθυσμό υπό κατοχή, χωρίς δικό του κράτος αλλά και χωρίς δικαίωμα να συμμετέχει στην εκλογή της ηγεσίας του κράτους που κανονίζει τις τύχες του, χωρίς το δικαίωμα να καθορίζει την νομοθεσία του αλλά αντίθετα υπό ισραηλινή στρατιωτική νομοθεσία, χωρίς το δικαίωμα σε δίκαιες δίκες, αλλά αντίθετα υπό την αρμοδιότητα ισραηλινών στρατοδικείων, ακόμα και σε υποθέσεις ανηλίκων.
Ένα απαρτχάιντ που κρατά χιλιάδες Παλαιστίνιους στις φυλακές, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά, που φυλακίζει επ’ αόριστον ακόμα και χωρίς απαγγελία κατηγοριών ή δίκη, που βασανίζει συστηματικά άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Ένα απαρτχάιντ που συνεχίζει να χτίζει παράνομους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εποικισμούς και ένα Τείχος, παράνομο σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του διεθνούς δικαστηρίου, που κλέβει ακόμα περισσότερη γη και μετατρέπει τα παλαιστινιακά εδάφη σε απομονωμένους μεταξύ τους θύλακες, σε μπαντουστάν. Ένα απαρτχάιντ που ...φτιάχνει δρόμους και έχει λεωφορεία μόνο για εποίκους και συλλαμβάνει όσους Παλαιστίνιους επιχειρήσουν να τα χρησιμοποιήσουν. Ένα απαρτχάιντ που αφαιρεί παρανόμως τους φυσικούς πόρους από τα κατεχόμενα με πρώτο και ζωτικότερο το νερό – κάνοντας ακόμα και τη Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του γαλλικού κοινοβουλίου να μιλήσει σε σχετική έκθεσή της για «απαρτχάιντ» σε ό,τι αφορά το νερό στα κατεχόμενα .
Ταυτόχρονα πρόκειται για ένα απαρτχάιντ που κρατά πάνω από 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, στην πλειονότητά τους παιδιά, σε έναν απάνθρωπο και παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αποκλεισμό, αφού αποτελεί συλλογική τιμωρία του άμαχου πληθυσμού.
Ένα απαρτχάιντ που έχει αφαιρέσει τις ζωές χιλιάδων Παλαιστινίων, στην πλειονότητά τους αμάχων, όλα αυτά τα χρόνια.
Με άλλα λόγια ένα απαρτχάιντ που αφαιρεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα (ζωής, περίθαλψης, πρόσβασης σε νερό, ελεύθερης μετακίνησης, στέγασης κ.λπ.) από 4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που ζουν στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Ιερουσαλήμ και στη Λωρίδα της Γάζας.
Ακόμα ένα απαρτχάιντ που επιτρέπει σε οποιονδήποτε άνθρωπο εβραϊκής καταγωγής ή εβραίο στο θρήσκευμα να εγκατασταθεί στα εδάφη της ιστορικής Παλαιστίνης που κατακτήθηκαν το 1948 και να γίνει ισραηλινός πολίτης, αλλά απαγορεύει την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων όπως επιτάσσει το διεθνές δίκαιο γενικά αλλά και συγκεκριμένα η απόφαση 194 του ΟΗΕ.
Και ένα απαρτχάιντ όπου το 20% των πολιτών του ίδιου του κράτους του Ισραήλ, δηλαδή 1,2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι με ισραηλινή υπηκοότητα ζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν τους αφήνουν να επιστρέψουν στα χωριά τους ή κατεδαφίζουν κάποια από αυτά, προσπαθούν να τους απολύσουν από όπου εργάζονται, αποφεύγουν τις κοινωνικές παροχές, καταστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους, προσπαθούν να απαγορέψουν τα κόμματά τους, διώκουν τους ηγέτες τους, διαγράφουν τα τοπωνύμια στη γλώσσα τους και προωθούν την απαγόρευση των εορτασμών της παλαιστινιακής Νάκμπα (καταστροφής).
Ας υπενθυμίσει επιτέλους κάποιος στην ελληνική πολιτική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας του Συνασπισμού «Ριζοσπαστικής» Αριστεράς – ΕΚΜ, ότι το απαρτχάιντ αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τόσο σύμφωνα με τη Διεθνή Συνθήκη για την Καταστολή και Τιμωρία του Εγκλήματος του Απαρτχάιντ, (του 1973), όσο και σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης, για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, (του 1998) – ασχέτως αν το Ισραήλ δεν τολμά να αποδεχθεί κανένα από τα δύο κείμενα του διεθνούς δικαίου για να μην χρησιμοποιηθούν εναντίον του…
Ως εκ τούτου ο Σιμόν Πέρες θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας και όχι ως αξιότιμος συνομιλητής.
Αλήθεια,  θα συναντούσε ο κ. Τσίπρας τον Pieter Willem Botha, την εποχή του Νοτιοαφρικανικού Απαρτχάιντ;
Βίος και πολιτεία ενός εγκληματία
Πέραν όμως από τις ευθύνες που βαραίνουν τον οποιονδήποτε Πρόεδρο του ΙσραηλινούΑπαρτχάιντ, καλό είναι να μην ξεχνάμε ποιος είναι συγκεκριμένα ο Σιμόν Πέρες. Ο Πέρες αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ηγέτες του σιωνιστικού καθεστώτος. Ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας για λογαριασμό της Χαγκάνα, η οποία μετεξελίχθηκε στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις γνωστές ως IDF και μαζί με τις άλλες ισραηλινές παραστρατιωτικές ομάδες πραγματοποίησαν την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων, το 1948, γνωστή ως Νάκμπα. Ο Πέρες συνέχισε κατέχοντας διευθυντικές θέσεις στο Υπουργείο «Άμυνας», ενώ θεωρείται σημαντικός παράγοντας της ανάπτυξης του πυρηνικού προγράμματος του Ισραήλ που κατέληξε στην παραγωγή όπλων μαζικής καταστροφής. Ακολούθως εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους σιωνιστές πολιτικούς ηγέτες έχοντας υπάρξει τρεις φορές πρωθυπουργός, έχοντας συμμετάσχει ως υπουργός σε 12 κυβερνήσεις, κατέχοντας δύο φορές το θώκο του Υπουργού «Άμυνας». Ως Υπουργός «Άμυνας» στα μέσα της δεκαετίας του ’70 υποστήριξε τον παράνομο εποικισμό των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών από την οργάνωση εποίκων Gush Emunim.
Ως Πρωθυπουργός το 1996 βαρύνεται μεταξύ άλλων με τη σφαγή της Κανά, στο Λίβανο, όταν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «τα σταφύλια της οργής», βομβάρδισαν εγκαταστάσεις του ΟΗΕ σκοτώνοντας πάνω από εκατό Λιβανέζους άμαχους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που είχαν καταφύγει εκεί. Οι Ισραηλινοί τότε μίλησαν για λάθος, αλλά η σχετική έκθεση του ΟΗΕ σχεδόν απέκλειε τέτοιο ενδεχόμενο ενώ η Διεθνής Αμνηστία μετά από επιτόπια έρευνα θεώρησε την επίθεση εσκεμμένη.
Η σφαγή στην Κανά το 1996 επί πρωθυπουργίας του Σιμόν Πέρες
Ως Πρόεδρος δε του Ισραήλ, από το 2007 και έως σήμερα, ο Πέρες δεν έχει απλώς συνδέσει το όνομά του αλλά έχει υποστηρίξει ξεκάθαρα όχι μόνο τον παράνομο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας αλλά και την επιχείρηση Χυτό Μολύβι κατά την οποία σκοτώθηκαν πάνω από 1.400 Παλαιστίνιοι στην πλειονότητά τους άμαχοι, μεταξύ των οποίων και πάνω από 300 παιδιά, αλλά και τη σφαγή στο Στόλο της Ελευθερίας. Στις πειρατικές επιθέσεις του ισραηλινού ναυτικού εναντίον αποστολών δια θαλάσσης προς την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, επί προεδρίας Πέρες, έχουν απαχθεί, κακοποιηθεί, φυλακιστεί, καταληστευθεί και απελαθεί, μεταξύ άλλων και Έλληνες πολίτες, ναυτικοί, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές.
Από την εθνοκάθαρση ως την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής, από τους εποικισμούς ως το απαρτχάιντ, και από τη σφαγή στην Κανά ως τις σφαγές στη Γάζα και στο Μαβί Μαρμαρά, ο Σιμόν Πέρες είναι ο νομπελίστας ειρήνης που ξεπερνά σε εγκλήματα τον Ομπάμα ή ίσως και τον Κίσινγκερ.
Αλήθεια δε γνωρίζω τι διημείφθη μεταξύ Τσίπρα και Πέρες στη συνάντηση μιας περίπου ώρας, που είχαν. Τα μέσα μετέδωσαν ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εξερχόμενος δεν έκανε δηλώσεις, ενώ μέχρις στιγμής δεν έχει εκδοθεί καμία ανακοίνωση από το κόμμα.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι απέναντι στα εγκλήματα, η σιωπή είναι συνενοχή…
 
Γ.Κ.
 
 
http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/ 


Το χρονικό του Ολοκαυτώματος των Aνωγείων τον Aύγουστο του 1944




Φωτό από το Axortagos.gr
 Του Γιώργου Αεράκη*
.
Τον Ιούλιο του 1945, ένα σχεδόν χρόνο μετά την καταστροφή των Ανωγείων από τους Γερμανούς ναζιστές, ο Νίκος Καζαντζάκης θα επισκεφθεί τα Ανώγεια ως υπεύθυνος της Κεντρικής Επιτροπής για τη διαπίστωση των γερμανικών ωμοτήτων κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Κρήτη.
Στις σελίδες που θα αφιερώσει στα Ανώγεια διαβάζουμε: «Σήμερον από τας 940 οικίας των Ανωγείων δεν έχει απομείνει ούτε μία. Το νεόδμητον σχολείον ανετινάχθη, αι τρεις εκκλησίαι τας οποίας οι Γερμανοί είχον μεταβάλει εις στάβλους έχουν υποστεί ζημίας εκ των πέριξ ανατινάξεων».
Γιατί όμως τόσο μίσος των Γερμανών εναντίων των Ανωγειανών; Γιατί αυτή η μανία καταστροφής; Αξίζει τον κόπο να κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή.
Η καταβολή του φόρου αίματος αρχίζει για τους Ανωγειανούς από την πρώτη μέρα που οι Γερμανοί επιχειρούν να καταλάβουν την Ελλάδα. Οι Ανωγειανοί στρατιώτες θα αποτελέσουν επίλεκτη ομάδα του Τάγματος των Κρητών στα αλβανικά σύνορα και θα γράψουν σελίδες δόξας πολεμώντας εναντίον των Ιταλών φασιστών, το χειμώνα του 1940-1941. Το αίμα των πρώτων Ανωγειανών νεκρών ποτίζει τα χιονισμένα βουνά της Πίνδου.

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Τον Μάη του 1941 κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης, οι Ανωγειανοί που βρέθηκαν στις πόλεις που έπεσαν οι κατακτητές, υπακούοντας στα κελεύσματα του αρχαίου προγόνου, θα αντισταθούν έως θανάτου. Στην περιοχή Λατζιμά του Ρεθέμνους και στην πόλη του Ηρακλείου το ανωγειανό αίμα ποτίζει την ανοιξιάτικη γη.
Μετά την κατάληψη της Κρήτης, οι Ανωγειανοί θα φιλοξενήσουν και θα βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους Βρετανούς, Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς υπερασπιστές του νησιού να φτάσουν στα νότια παράλια και από εκεί στη Μέση Ανατολή. Ορισμένοι δε από αυτούς θα τους συνοδεύσουν στο ταξίδι τους, ξαναγυρίζοντας όμως σύντομα για την οργάνωση σαμποτάζ.
Πολύ γρήγορα οι Ανωγειανοί θα συστήσουν ένοπλες ομάδες που θα στελεχωθούν με Ανωγειανούς και Ανωγειανές κάθε κοινωνικής τάξης και ηλικίας, με σκοπό την απώθηση του κατακτητή. Οι οργανώσεις αυτές ήταν η Εθνική Απελευθερωτική Οργάνωση (ΕΑΟ) “Ο Ψηλορείτης” και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Σε όλη τη διάρκεια της κατοχής οι οργανώσεις αυτές θα δραστηριοποιηθούν στον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη και στην περιοχή του Ηρακλείου.
Οι Γερμανοί θεωρώντας – όχι άδικα – τα Ανώγεια αντάρτικη φωλιά, θα απαγορεύσουν στους κατοίκους του χωριού να ανεβάζουν τα κοπάδια τους στο Πάνω Αόρι που ήταν απαγορευμένη ζώνη. Αυτό βέβαια δεν έγινε ποτέ σεβαστό από τους Ανωγειανούς, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να κάνουν συχνές επιδρομές, να..
αρπάζουν τα κοπάδια και να εκτελούν τους βοσκούς που τύχαινε να συναντήσουν. Αρκετοί θα πιαστούν αιχμάλωτοι και στη συνέχεια θα εξαφανιστούν.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΓΙΑΝΝΗ

Χιλιάδες χρόνια πριν, ο Δίας ζητούσε καταφύγιο και προστασία στον Ψηλορείτη προσπαθώντας να σωθεί από τον παιδοφάγο πατέρα του Κρόνο. Πριν έξι δεκαετίες η Νίδα, η Μύθια, τα Τσουνιά, τα Πετραδολάκια, η Κορακόπετρα, το Κορίτσι καθώς και κάθε μητάτο, θα γίνει φωλιά ανθρώπων που διψούν για ελευθερία και λημέρι κάθε καταδιωκόμενου.
Τον Φλεβάρη του 1944 οι Γερμανοί θα κυκλώσουν αιφνιδιαστικά τα Ανώγεια και θα συλλάβουν τον αρχηγό της Ομάδας “Ψηλορείτης”, Γιάννη Δραμουντάνη γνωστό σαν Στεφανογιάννη, χαρισματική φυσιογνωμία της τοπικής κοινωνίας που βρέθηκε μέσα στον κλοιό. Θα εκτελεστεί με συνοπτικές διαδικασίες, παρουσία της οικογένειάς του και ολόκληρου του χωριού. Στην αρχηγία θα τον διαδεχθεί με επιτυχία ο Μιχάλης Ξυλούρης (Χριστομιχάλης) ήρωας των Βαλκανικών και του Μικρασιατικού πολέμου.
Στις 27 Απριλίου του 1944 οι Βρετανοί αξιωματικοί συνεπικουρούμενοι από Κρητικούς αγωνιστές θα απαγάγουν λίγο έξω από το Ηράκλειο τον στρατηγό Φον Κράιπε, επιτυχία που άφησε άναυδη τη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη. Οι απαγωγείς θα μεταφέρουν τον στρατηγό πού αλλού; στα Ανώγεια όπου θα περάσουν τη νύχτα. Ξημερώματα θα φυγαδευτούνε από ντόπιους οδηγούς στον Ψηλορείτη και από εκεί στα νότια παράλια για να πάνε με υποβρύχιο στη Μ. Ανατολή.

Ο ΛΟΧΙΑΣ ΤΩΝ SS
Στις 7 Αυγούστου 1944, ο Γερμανός λοχίας των SS Γιόζεφ Ολενχάρουερ, γνωστός σαν «Σήφης» συνοδευόμενος από ομάδα Γερμανών και Ιταλών στρατιωτών, θα έρθει στα Ανώγεια από το γειτονικό χωριό Γενί-Γκαβέ που είχε την έδρα του και θα συλλάβει 96 γυναικόπαιδα, με σκοπό να τα μεταφέρει στο Ρέθυμνο και από εκεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας.
Η εννεαμελής ομάδα του ΕΛΑΣ Ανωγείων υπό την αρχηγία του Μανόλη Μανουρά (Σμαϊλομανόλη) που παρακολουθεί από τους γύρω λόφους θα αιφνιδιάσει με την τόλμη της τον περιβόητο «Σήφη» και την ομάδα του και θα ελευθερώσει από τα χέρια τους τα γυναικόπαιδα. Οι Γερμανοϊταλοί σκοτώνονται ή αιχμαλωτίζονται.
Την επόμενη μέρα, στις 8 Αυγούστου, Ανωγειανοί αντάρτες, συνεπικουρούμενοι από Ρώσους κομάντος και υπό την αρχηγία του Βρετανού λοχαγού Στάνλεϋ Μοςς θα πραγματοποιήσουν το Σαμποτάζ της Δαμάστας όπως ονομάστηκε, επειδή πραγματοποιήθηκε πλησίον του ομώνυμου χωριού.
Με πρωτοφανή τόλμη θα εξουδετερώσουν τρία γερμανικά αυτοκίνητα καθώς και ένα τεθωρακισμένο που μετέφερε την αλληλογραφία του Γερμανικού Στρατηγείου Ηρακλείου στην Διοίκηση του Φρουρίου Κρήτης στα Χανιά. Ελάχιστοι Γερμανοί γλίτωσαν. Από την αντιστασιακή ομάδα θα σκοτωθεί ο Ρώσος υπολοχαγός Βάνια και θα τραυματιστεί βαρύτατα ο Νταμπακομανόλης.
Μετά και από αυτό, οι Γερμανοί αποφασίζουν να χαλάσουν την αντάρτικη φωλιά που λέγεται Ανώγεια. Ο φρούραρχος Κρήτης σπεύδει θα εκδώσει την παρακάτω διαταγή: «Επειδή η πόλις των Ανωγείων είναι κέντρο της αγγλικής κατασκοπείας εν Κρήτη και επειδή οι Ανωγειανοί εξετέλεσαν τον φόνο του λοχίου φρουράρχου Γενί-Γκαβέ και της υπ’ αυτών φρουράς και επειδή οι Ανωγειανοί εξετέλεσαν το σαμποτάζ της Δαμάστας, επειδή εις Ανώγεια ευρίσκουν άσυλον και προστασίαν οι αντάρται των διαφόρων ομάδων αντιστάσεως και επειδή εκ των Ανωγείων διήλθον και οι απαγωγείς με τον στρατηγόν Φον Κράιπε χρησιμοποιήσαντες ως σταθμόν διαμετακομιδής τα Ανώγεια, διατάσσωμεν την ισοπέδωσιν τούτων και την εκτέλεσιν παντός άρρενος Ανωγειανού όστις ήθελεν ευρεθεί εντός του χωρίου και πέριξ αυτού εις απόστασιν ενός χιλιομέτρου».

Χανιά 13 Αυγούστου 1944
Ο Στρατηγός Διοικητής Φρουρίου Κρήτης, Χάινριχ Μίλλερ”.



«ΕΠΕΙΔΗ»
Ποτέ κατά την ταπεινή μου γνώμη τόσες λίγες γραμμές, που περιέχουν πέντε «επειδή» γραμμένες μάλιστα από τον κατακτητή, δεν απέδωσαν καλύτερα την Ιστορία των Ανωγείων κατά την περίοδο ‘41- ‘44.
Ξημερώματα της 13ης Αυγούστου 1944, σαν σήμερα πριν από 61 χρόνια, εκατοντάδες Γερμανοί στρατιώτες θα κυκλώσουν τα Ανώγεια. Με την υποστήριξη του πυροβολικού τους, θα αρχίσουν το καταστροφικό τους έργο.
Όσοι Ανωγειανοί – κυρίως γέροντες – βρέθηκαν εντός του κλοιού θα εκτελεστούν μαζί τις γυναίκες που δεν θέλησαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες. Για 23 μέρες θα ανατινάζουν ένα-ένα τα 940 σπίτια του χωριού. Πριν επιδοθούν στο άθλιο έργο τους, θα λεηλατήσουν τις περιουσίες των Ανωγειανών.
Για τρίτη φορά στην Ιστορία τους οι Ανωγειανοί θα πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς. Το 1822 ο Σερίφ Πασσάς και το 1867 ο Ρεσίτ Πασσάς θα πυρπολήσουν το χωριό αφανίζοντας ανθρώπους και περιουσίες, ζητώντας έτσι να τιμωρήσουν τους κατοίκους του για το αδούλωτο φρόνημά τους, παρόντες πάντα στα εθνικά προσκλητήρια.


«ΤΣ΄ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ»…
Όταν μετά από μήνες οι Ανωγειανοί θα επιστρέψουν στο χωριό τους, από το Ηράκλειο και τα χωριά του Μυλοποτάμου που είχαν καταφύγει, η Ειρήνη Αναγνωστάκη αντικρίζοντας τα χαλάσματα, σαν σύγχρονη Εκάβη στο μοιρολόγι της θα πει πολύ παραστατικά:
” Ηρθαν τσ’ Αιγύπτου τα πουλιά για να παραθερίσουν, στ’ Ανώγεια δεν εβρήκανε τοίχους, φωλιά να χτίσουν”.
Μετά την απελευθέρωση το ελληνικό κράτος, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης θα απονείμει στα Ανώγεια τον Πολεμικό Σταυρό Πρώτης Τάξεως – ο οποίος αποτελεί και τη μεγαλύτερη διάκριση – και συγχρόνως θα ανακηρύξει την κοινότητα σε Δήμο. “.. δια τας καταστροφάς ας υπέστη κατά την περίοδο της γερμανοϊταλικής κατοχής, των κατοίκων επιδειξάντων αξιοθαύμαστον διαγωγή, αντοχήν απαράμιλον, και ηρωισμό μέχρις αυτοθυσίας”.

127 ΝΕΚΡΟΙ
Συνολικά οι νεκροί Ανωγειανοί του Αλβανικού Πολέμου και της κατοχής θα φτάσουν τους 127. Στην συλλογική ιστορική μνήμη του λαού μας τα Ανώγεια θα πάρουν τη θέση που τους αξίζει δίπλα στο Μεσολόγγι, τα Καλάβρυτα, το Αρκάδι, την Κάνδανο και τόσους άλλους μαρτυρικούς τόπους.
Σήμερα, τα Ανώγεια εορτάζουν την 61η επέτειο του Ολοκαυτώματός τους και οι Ανωγειανοί θυμούνται και τιμούν όλες και όλους, γυναίκες και άνδρες που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Εμείς οι απόγονοί τους σε μια πρωτοφανή για τη χώρα μας σε διάρκεια ειρηνική περίοδο, ας προσπαθήσουμε να τους μοιάσουμε. Η αντρειά του καθενός μας μετριέται καθημερινά με τον αγώνα που δίνουμε για την ευημερία του τόπου μας, τον σεβασμό και την ανοχή απέναντι στο διπλανό μας.
Αιωνία η μνήμη των νεκρών μας!
*Το κείμενο βασίζεται στην ομιλία του συγγραφέα, στην εκδήλωση για την επέτειο του ολοκαυτώματος των Ανωγείων που έγινε στις 13 Αυγούστου 2005.

Πηγή: ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΩΝ


Σε εγκατάλειψη η ιστορική «Αλάσκα»



alaska-2«Μήλον της Έριδος» αποτελεί η ανακαίνιση του ιστορικού ζαχαροπλαστείου «Αλάσκα» της Κηφισιάς, που βρίσκεται στην πλατεία Κεφαλαρίου, καθώς οι απόψεις για τη νομιμότητά του ή μη διχάζουν τους δημοτικούς συμβούλους.
Το κτήριο, που καταστράφηκε ολοσχερώς ύστερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε το 2003, παραμένει κλειστό έκτοτε, παρά τις κατά καιρούς προτάσεις που διατυπώθηκαν για την επαναλειτουργία του, οι οποίες όμως δεν βρήκαν ποτέ τον δρόμο της υλοποίησης  τους.
Έτσι, η σημερινή του εικόνα σε τίποτα δεν θυμίζει την «Αλάσκα» που συνηθίζαμε να βλέπουμε στις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, στην οποία έχουν γυριστεί αμέτρητες σκηνές από ελληνικές κωμωδίες και δράματα, ερωτικά και αστυνομικά φιλμ. Αυτό που έχει απομείνει είναι ένα κτήριο - φάντασμα που στοιχειώνει τις αναμνήσεις των Κηφισιωτών, αλλά και του συνόλου των επισκεπτών του πάρκου.
Νίκος Παναγιώτου
«Η Αλάσκα είναι νόμιμη»


Συνεχίζει και στην Αγία Παρασκευή η Ντορίτα Δέδε



Σε δηλώσεις της στο μπλογκ η Ντορίτα Δέδε που ως γνωστόν ανέλαβε πριν από λίγες μέρες την τεχνική ηγεσία του Εύνικου, διαψεύδει κατηγορηματικά φήμες που κυκλοφορούσαν ότι θα σταματήσει από την Αγία Παρασκευή όπου βρίσκεται ως συνεργάτης του Γιώργου Κάββουρα.

«Δεν έφυγα από την Αγία Παρασκευή, όπου θα συνεργαστώ με τον Γιώργο Κάββουρα. Η συμφωνία που είχα κάνει με την ομάδα ισχύει κανονικά. Σε ότι αφορά δημοσίευμα ιστοσελίδας έχω να πως ότι σε Εθνικές κατηγορίες έχω δουλέψει αρκετά χρόνια πριν αναλάβω πρώτη προπονήτρια στο τοπικό την τελευταία πενταετία», αναφέρει χαρακτηριστικά.


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ


Στη συνέχεια της ανάλυσής μας στα οικονομικά του δήμου και σε ερωτήματα αναγνωστών μας αν ο δήμος δημιούργησε επενδύσεις ώστε να έχει έσοδα από την εκμετάλλευση της περιουσίας του σχολιάζουμε τα εξής.


Είναι της μόδας σήμερα να συζητούμε τα περί εκμετάλλευσης της περιουσίας του δήμου και γενικά της δημόσιας περιουσίας αφού οι περικοπές προς την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν αυξηθεί επικίνδυνα. Βλέπετε η ανάγκη προκαλεί να ληφθούν μέτρα ή να ληφθούν αποφάσεις που ήταν πάντα υποχρέωση των δημοτικών αρχών όταν αναλάμβαναν τα καθήκοντά τους. Ίσως να ΄΄ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα΄΄ τελικά κάνοντας αυτές τις σκέψεις.

Ο δήμος, δυστυχώς, δεν κατάφερε ποτέ να δημιουργήσει επενδύσεις, που να έχουν αποδοτικό χαρακτήρα, εκμεταλλευόμενος την ίδια την περιουσία.

Το μόνο περιουσιακό στοιχείο που βρίσκεται στα χέρια ιδιώτη, είναι το Ο.Τ. 365, που βρίσκεται στη διασταύρωση Μητροπούλου και Κισσάβου.

Το Ο.Τ. 365 έχει ενοικιαστεί από το 2003-4 σε ιδιωτική εταιρεία. Ο χώρος αυτός έχει έκταση περίπου 9,5 στρέμματα και έχει δοθεί στον ιδιώτη αντί 3500 ευρώ, ως μίσθωμα αναπροσαρμοζόμενο κάθε χρόνο.

Διαβάζοντας τους προϋπολογισμούς και τους ισολογισμούς παρατηρούμε τα εξής.

Το 2010 προβλέφθηκαν για μισθώματα από ακίνητα 73.700 ευρώ, βεβαιώθηκαν 74.273 ευρώ και εισπράχθηκαν 53.624 ευρώ.

Από την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων προβλέφθηκαν 80.000 ευρώ, βεβαιώθηκαν 4.000 και εισπράχθηκαν 4.000 ευρώ.

Είναι φανερό μόνο από την εικόνα του 2011 ότι ο δήμος δεν έχει δημιουργήσει συνθήκες εκμετάλλευσης της περιουσίας του αλλά και από αυτό που έχει κάνει δεν εισπράττει τα νόμιμα και τα συμφωνηθέντα.

Για το 2011 είχαν προβλεφθεί και διαμορφωθεί έσοδα από μισθώματα από ακίνητα 78.000 ευρώ, βεβαιώθηκαν 75195 ευρώ. Δεν γνωρίζουμε από τα στοιχεία που διαθέτουμε πόσα εισπράχθηκαν.

Από παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων είχαν προβλεφθεί 4.000 ευρώ δεν βεβαιώθηκε κανένα ποσό κι ασφαλώς δεν εισπράχθηκε κανένα ποσό.

Για το 2012, έχουν προβλεφθεί έσοδα από μισθώματα ακινήτων ποσό 95.000 ευρώ και από παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων ποσό 4.000 ευρώ.
Δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής τι έχει υλοποιηθεί από αυτά για το 2012.

Στα ερωτήματα, λοιπόν, που δεχθήκαμε υπάρχει σαφής απάντηση από τις επίσημες σελίδες των ισολογισμών και προϋπολογισμών του δήμου.

Παρ΄όλο που ο δήμος έχει στην κατοχή του ακίνητη περιουσία προς εκμετάλλευση, παραχωρεί και ενοικιάζει ένα μέρος από την περιουσία του (κι αυτό τυχαίως θα λέγαμε) αλλά στην ουσία δεν εισπράττει τα ανάλογα ούτε καν τα συμφωνηθέντα. Πόσο μάλλον να τεθεί ερώτημα αν θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί όλη την ακίνητη περιουσία του.

Ασφαλώς αυτό απαιτεί γνώση αποφασιστικότητα, βούληση και ενδιαφέρον, στοιχεία που δεν υπάρχουν στη σημερινή διοίκηση.


http://operiigitisv.blogspot.gr 


Ισχυρός σεισμός 7,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία



Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές και δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές και
δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών έπληξε σήμερα περιοχές στ' ανοικτά της ανατολικής Ρωσίας και της βόρειας και βορειοανατολικής Ιαπωνίας, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές και δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:01 ώρα Ιαπωνίας (06:00 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στ΄ανοικτά του ιαπωνικού νησιού Χοκάιντο σε βάθος 590χλμ.


Φροντιστήρια προσφέρουν δωρεάν μαθήματα στην Πάτρα



Σε παιδιά οικογενειών με οικονομικά προβλήματα

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα Δωρεάν Φροντιστήρια για παιδιά οικονομικά αδυνάτων οικογενειών» στην Πάτρα. 

Η κατάθεση των αιτήσεων θα διαρκέσει όλο τον Αύγουστο. Σκοπός του προγράμματος σύμφωνα με το dete.gr είναι να βοηθηθούν όσα παιδιά ανήκουν σε οικογένειες της πόλης της Πάτρας με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά έχουν θέληση για μόρφωση και πρόοδο.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στην συμβολή κάποιων ευαισθητοποιημένων συμπολιτών - Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι αφιλοκερδώς δέχονται τα παιδιά οικονομικά αδυνάτων οικογενειών να παρακολουθούν δωρεάν τα μαθήματα που γίνονται στα Φροντιστήριά τους.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:
-Φωτοτυπία εκκαθαριστικού 2011 ή 2012
-Φωτοτυπία Ε1
-Φωτοτυπία Ε9
-Βεβαίωση μόνιμου κατοίκου Δήμου Πατρέων
-Βεβαίωση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Στήριξης Απόρων (Γραφείο Δημοτικής Μέριμνας - Κοραή 5)
-Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
-Αποδεικτικό για ύπαρξη στην οικογένεια ατόμου με αναπηρία ή με σοβαρό πρόβλημα υγείας
-Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας
-Απόδειξη καταβολής ενοικίου ή φωτοτυπία συμβολαίου
-Φωτοτυπία δικαστικής απόφασης επιμέλειας παιδιών

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού - Γούναρη 76, 3ος όροφος, 09:00-13:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2610-390961 και 2610-390969 (κυρία Ειρήνη Παπαδοπούλου-Κοινωνική Λειτουργός).

Οι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων που θέλουν να ενημερωθούν ή να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παραπάνω τηλέφωνα. 


newsbeast.


Έδεσαν ηλικιωμένη με καλώδιο


Τη φρίκη έζησε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην κοινότητα Ραγίου Φιλιατών Θεσπρωτίας. Η .....
άτυχη γυναίκα δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι της από τέσσερις δράστες, οι οποίοι με τη χρήση βίας κατάφεραν να την ακινητοποιήσουν. Στη συνέχεια την έδεσαν με καλώδιο και της απέσπασαν 50 ευρώ.


Μνημόσυνα για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος»





Με τη συμπλήρωση επτά χρόνων σήμερα από τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους της «Ήλιος», στις 14 Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό, τελέσθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Συγγενών των Θυμάτων τής αεροπορικής τραγωδίας, μνημόσυνο των 121 θυμάτων στην εκκλησία Αποστόλου Μάρκου στο Παραλίμνι, από όπου κατάγονταν πολλοί από τους νεκρούς.
Το απόγευμα θα τελεσθεί επίσης μνημόσυνο στην εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας στη Μοσφιλωτή, κοντά στη Λευκωσία.


Πολλοί συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας πήγαν στο Γραμματικό, για το μνημόσυνο των θυμάτων στο εκκλησάκι, το οποίο κτίσθηκε στη μνήμη των προσφιλών τους.
Στο μεταξύ, ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, με δηλώσεις του στον σημερινό «Πολίτη» υπεραμύνθηκε της απόφασής του για διεξαγωγή της δίκης των υπευθύνων της «Ήλιος» στην Κύπρο, που κατέληξε στην αθώωσή τους.
Ο Πέτρος Κληρίδης είπε ότι η κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε κατά την περίοδο της άσκησης της ποινικής δίωξης δεν άφηνε περιθώρια για διαφορετικό χειρισμό, γιατί θα αφήνονταν σκιές.
Εναντίον της αθωωτικής απόφασης, πριν από οκτώ μήνες, έχει καταχωρηθεί έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία θα εκδικασθεί τον ερχόμενο μήνα.
Όπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα εκκρεμεί η έφεση εναντίον της καταδίκης των υπευθύνων της εταιρείας, γεγονός που εγείρει νομικό ζήτημα ως προς το τι θα ισχύσει τελικά, ανάλογα και με την τελική κατάληξη των δύο υποθέσεων.
Πηγή: ΑΜΠΕ


Επίθεση του ΚΚΕ στον δήμαρχο Καλαμάτας επειδή ζήτησε την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από την πόλη του!




Το ΚΚΕ Πελοποννήσου, με ανακοίνωσή του, επιτίθεται στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, με αφορμή την επιστολή του στην αστυνομία και την εισαγγελία, με την οποία ζητά την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, που δημιουργούν πρόβλημα σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης.

Το ΚΚΕ Πελοποννήσου σημειώνει μεταξύ των άλλων ότι, ..«ο δήμαρχος Καλαμάτας συνδέει -κατά την προσφιλή τακτική της ΝΔ, των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και της "Χρυσής Αυγής"- την άνοδο της εγκληματικότητας και τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών με την παρουσία των μεταναστών- προσφύγων προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις». Προσθέτοντας πως, «το αίτημά του είναι συνέχεια της άθλιας επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" με την οποία έχει εξαπολυθεί ένα άγριο κυνηγητό σε βάρος των μεταναστών με το επιχείρημα της "ανακατάληψης της πόλης" και της "εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας"».

Υπογραμμίζει επίσης ότι, «η συγκυβέρνηση και οι Δημοτικές Αρχές που είναι στην ίδια γραμμή (και ο δήμαρχος Καλαμάτας) κάνουν επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα της μετανάστευσης».

Επιπλέον το ΚΚΕ Πελοποννήσου, απευθυνόμενο στους εργαζόμενους, τους καλεί, «να παλέψουν για:

- Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα προκειμένου να διευκολυνθεί η έξοδός τους προς τα κράτη που επιθυμούν. Να νομιμοποιηθούν όσοι παραμένουν στην Ελλάδα.

- Τη δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών, όπου θα παρέχεται ποιοτική και δωρεάν σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα γίνονται προληπτικές εξετάσεις, εμβολιασμοί και περίθαλψη (όπου χρειάζεται) και θα χορηγείται πιστοποιητικό υγείας στους νεοεισερχόμενους μετανάστες.


- Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. κατά των λαών της Αφρικής και της Ασίας. Να μη συμμετέχει η χώρα με κανέναν τρόπο στις επεμβάσεις και στον πόλεμο στη Συρία.

- Να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, είτε αυτό διαπράττεται από μετανάστες είτε από ντόπιους». 



enikos 

http://www.eglimatikotita.gr/2012/08/blog-post_2696.html


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)



Ο δρ Simoncini, ο οποίος είναι ογκολόγος (ειδικός στον καρκίνο), απομακρύνθηκε από την ιατρική κοινότητα, όταν αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει συμβατικές μεθόδους θεραπείας του καρκίνου και αντί του όξινου ανθρακικού νατρίου.
Αυτό, παρά το γεγονός ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το 99 τοις εκατό του καρκίνου του μαστού και της ουροδόχου κύστης μπορεί να θεραπευθεί σε μόλις έξι ημέρες, χωρίς την χρήση..

χειρουργικής επέμβασης, χημειοθεραπείας ή ακτινοβολίας, χρησιμοποιώντας απλά μια τοπική συσκευή διείσδυσης (όπως καθετήρα) για να βάλει το διττανθρακικό νάτριο άμεσα με την μολυσμένη περιοχή στον ιστό του μαστού ή στην ουροδόχο κύστη σας!


Στο βιβλίο του «Κερδίζοντας τον πόλεμο με τον Καρκίνο», ο δρ Sircus γράφει:
«Το όξινο ανθρακικό νάτριο είναι η γρηγορότερη μέθοδος για να την επιστροφή της αλκαλικότητας του σώματος σε κανονικά επίπεδα. Το όξινο ανθρακικό είναι ανόργανο, πολύ αλκαλικό και όπως και άλλες ορυκτές ουσίες, στηρίζει έναν μεγάλο αριθμό βιολογικών λειτουργιών.
Το όξινο ανθρακικό νάτριο συμβαίνει να είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φάρμακά μας επειδή η αλκαλική φυσιολογία είναι θεμελιώδους σημασίας για την ζωή και την υγεία».

Πολλές χημειοθεραπείες πράγματι περιλαμβάνουν σόδα για την προστασία των νεφρών του ασθενούς, την καρδιά και του νευρικού συστήματος. Έχει ειπωθεί ότι η χημειοθεραπεία χωρίς την ταυτόχρονη χορήγηση σόδας θα μπορούσε ενδεχομένως να σας σκοτώσει επί τόπου.




Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha