Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

HALANDRI NEWS · Σαν σήμερα, 27 Δεκεμβρίου



537 τελούνται τα θυρανοίξια της Αγια-Σοφιάς, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου. Ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός αναφωνεί θριαμβευτικά: «Νενίκηκά σε Σολομών».

1571 γεννιέται ο Γερμανός αστρονόμος και φιλόσοφος Γιόχαν Κέπλερ, που διατύπωσε τους τρεις περίφημους νόμους, οι οποίοι έδειξαν στο Νεύτωνα το δρόμο προς τη θεωρία της παγκόσμιας έλξης.

1654 γεννιέται ο Ελβετός μαθηματικός Ζαν Μπερνουλί, γνωστός για το θεώρημά του.

1822 γεννιέται ο Γάλλος χημικός και βιολόγος Λουί Παστέρ, που θεωρείται ιδρυτής της μικροβιολογίας. Ο Παστέρ απέδειξε τη θεωρία των μικροβίων σχετικά με τις ασθένειες, εφηύρε τη διαδικασία της παστερίωσης και ανέπτυξε εμβόλια για διάφορες ασθένειες μεταξύ των οποίων και η λύσσα.

1825 η πρώτη ατμομηχανή κάνει την εμφάνισή της στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μ. Βρετανίας.

1829 αρχίζει στο Ορφανοτροφείο της Αίγινας η λειτουργία μικρής βιβλιοθήκης, η οποία θα


Οι Ελληνες «δεν έκαναν Χριστούγεννα» αλλά δέντρο στόλισαν


Οι Ελληνες «δεν έκαναν Χριστούγεννα» αλλά δέντρο στόλισανΕρευνα της Focus Bari δείχνει την άλλη όψη σχετικού άρθρου των βρετανικών Times

Κόντρα στις γενναίες περικοπές μισθών και συντάξεων και τη μιζέρια της καθημερινότητας, οι Ελληνες, σε πείσμα της οικονομικής κρίσης, στόλισαν και φέτος χριστουγεννιάτικο δέντρο, ίσως και λίγο νωρίτερα από ότι έκαναν παλιότερα. 
Αν και οι βρετανικοί Times υποστηρίζουν σε δημοσίευμά τους ότι «οι Ελληνες φέτος δεν κάνουν Χριστούγεννα», οn-line έρευνα για τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα (focusonline.gr της Focus Bari) καταγράφει ότι το 55% των ερωτηθέντων επιμένει να μην αλλάζει φέτος χριστουγεννιάτικες συνήθειες λόγω ΔΝΤ. Μάλιστα, το 11% στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο πριν «μπει» ο Δεκέμβριος.


Μεγάλη ανταπόκριση των Κυπρίων στην εκστρατεία «Δέματα Αγάπης»



Μεγάλη ανταπόκριση των Κυπρίων στην εκστρατεία «Δέματα Αγάπης»
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εκστρατεία «Δέματα Αγάπης» που διοργανώνει στην Κύπρο ο ραδιοφωνικός σταθμός Άστρα και η μη κυβερνητική οργάνωση "Cyprus Stop Trafficking" ,για στήριξη 200 νηπίων στην Αθήνα, τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης.

Η εν λόγω εκστρατεία οργανώθηκε έπειτα από έκκληση του Δήμου Αθηναίων και σύμφωνα με ανακοίνωση του ραδιοσταθμού, στις κεντρικές αποθήκες των Κυπριακών Ταχυδρομείων έχουν ήδη συγκεντρωθεί 2.000 πακέτα, υλικό που ξεπερνά τα δύο εμπορευματοκιβώτια


Δεκαήμερη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας



Δεκαήμερη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας
Παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2012 αναμένεται να δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της διήμερης απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η παράταση αναμένεται να έχει δεκαήμερη διάρκεια (έως και τις 10 Ιανουαρίου) ενώ σε ότι αφορά την πληρωμή των άλλων φορολογικών υποχρεώσεων, όπως των δόσεων του φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης θα δοθεί προθεσμία τουλάχιστον έως τις 2 Ιανουαρίου.


Αφγανιστάν: 15χρονη βασανιζόταν για 5 μήνες επειδή δεν δεχόταν να εκπορνευθεί



Για περισσότερο από πέντε μήνες βασανιζόταν μία 15χρονη Αφγανή από τους γονείς του συζύγου της επειδή δεν δεχόταν να εκπορνευτεί.
Σήμερα η αφγανική αστυνομία έδωσε τέλος στο μαρτύριο της. Η Σάχαρ Γκουλ εντοπίστηκε χθες Δευτέρα στην τουαλέτα του υπογείου του σπιτιού του συζύγου της, στη βορειοανατολική επαρχία Μπάγλαν, αφού οι γονείς της δήλωσαν την εξαφάνισή της στην αστυνομία.
«Είχε χτυπηθεί. Της είχαν βγάλει τα νύχια και της είχαν σπάσει το ένα χέρι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Φάζελ Ράχμαν. Τρεις γυναίκες, ανάμεσά τους και η πεθερά της κοπέλας, συνελήφθησαν, όμως ο σύζυγός της κατάφερε να διαφύγει, πρόσθεσε ο Ράχμαν.
«Η έφηβη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ», δήλωσε από τη μεριά του ο διευθυντής του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε. «Φέρει τραύματα στα πόδια και το πρόσωπο, ενώ της έχουν βγάλει και τα νύχια από το αριστερό της χέρι», πρόσθεσε.


Στο Aγιο ορος,παπαδες Προσευχονται υπέρ του Χίτλερ



Την ώρα που χιλιάδες Έλληνες άφηναν τη ζωή τους στα βουνά της Αλβανιας, και ο ελληνικος λαός πέθαινε από την πείνα, κι έκανε αντίσταση, οι Αγιορείτες Μοναχοί.... καλοπαιρνούσαν.
Οι μεγαλύτεροι εχθροί του Χριστιανισμού, είναι οι ίδιοι οι εκπρόσωποί του...
Έχετε καμία αμφιβολία γι αυτό;
Πριν λίγη ώρα στον τηλεοπτικό SKAI, ο ...παπα-ροκάς κ. Μουλασιωτης, τόλμησε να συγκρίνει τον  Εφραίμ του Βατοπαιδίου, με τον Χριστό.!!!!
Βρε δε πάτε στο Διάολο, βρωμορασοφόροι του Σατανά, γιατί εκεί ανήκετε...


Και τώρα, η αλλεργία στο χριστουγεννιάτικο δέντρο..



Αντί να αυξάνει το εορταστικό αίσθημα, το παραδοσιακό φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο αρρωσταίνει πολλούς ανθρώπους, αναφέρουν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Το σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, όπως αποκαλούν το φαινόμενο, προκαλείται από διάφορα είδη μούχλας που αναπτύσσονται πάνω του. Αυτά υπάρχουν εκ φύσεως στο δέντρο, αλλά αναπαράγονται ταχέως μόλις το δέντρο βρεθεί στη θαλπωρή των σπιτιών με την κεντρική θέρμανση.
Το όλο πρόβλημα φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα μελέτη του πνευμονολόγου δρα Λώρενς Κερλάντσκυ, ειδικού σε θέματα αλλεργιών, ο οποίος θέλησε να μάθει γιατί αυξάνονται τα αναπνευστικά προβλήματα κατά την εορταστική περίοδο.
Έτσι, ζήτησε από συναδέλφους του στο πανεπιστήμιο να του φέρουν δείγματα από τον φλοιό και τις βελόνες των χριστουγεννιάτικων δέντρων που είχαν στα σπίτια τους.
Αναλύοντας τα δείγματα από 28 χριστουγεννιάτικα δέντρα, ο δρ Κερλάντσκυ και οι συνεργάτες του εντόπισαν 53 διαφορετικά είδη μυκήτων μούχλας.
Το 70% από αυτά είναι του είδους που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα, όπως κρίσεις άσθματος, δακρύρροια, βήχα, δύσπνοια, συριγμό, πόνο στο στήθος, «μπούκωμα», αίσθημα κόπωσης αλλά και διαταραχή του ύπνου.
Μάλιστα μερικά από τα είδη μούχλας που εντοπίστηκαν μπορεί να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμα πνευμονολογικά προβλήματα, όπως η βρογχίτιδα και η πνευμονία. 


Ιταλία: Σημαντική πτώση στις πωλήσεις των Χριστουγέννων



Σημαντική πτώση στις αγορές των Χριστουγέννων σημειώθηκε φέτος στην Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία των ενώσεων καταναλωτών. Όπως έκανε γνωστό η ένωση Codacons, οι Ιταλοί ξόδεψαν φέτος, συνολικά, 400 εκατομμύρια ευρώ λιγότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2010.
Κάθε οικογένεια διέθεσε για τα δώρα των Χριστουγέννων 166 ευρώ, 48 ευρώ το κάθε μέλος της. Ο τύπος σημειώνει σήμερα ότι «πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση της τελευταίας δεκαετίας, από τότε, δηλαδή, που ο κόσμος είχε τρομάξει με την κατάρρευση των δίδυμων πύργων».
Οι προβλέψεις είναι αρνητικές και σε ότι αφορά τις επικείμενες εκπτώσεις, οι οποίες θα αρχίσουν στη Ρώμη στις 5 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την Codacons και τον πρόεδρό της Κάρλο Ριέντσι, «αναμένεται να σημειωθεί πτώση των πωλήσεων από 30% μέχρι και 40%. Σε μια φάση σοβαρής οικονομικής κρίσης, οι πολίτες δεν πρόκειται να επωφεληθούν των εκπτώσεων και θα συνεχίσουν να περικόπτουν τις αγορές τους. Η μείωση, κατά συνέπεια, θα είναι άκρως


Αυστραλία: «Μαύρα» Χριστούγεννα για χρηματιστήριο και πολυκαταστήματα



Η τελευταία οικονομική κρίση που απειλεί πλέον με ύφεση ολόκληρο τον πλανήτη και όχι μόνο την Ευρώπη που δοκιμάζεται τους τελευταίους μήνες, δεν άφησε εκτός την οικονομία της Αυστραλίας. Σημαντικά είναι τα πλήγματα τόσο στο χρηματιστήριο, όσο και στα πολυκαταστήματα που ακόμη και στις γιορτινές μέρες που διανύουμε δεν υπήρξε η αναμενόμένη αύξηση των κερδών.
Παρά το γεγονός ότι η Αυστραλία που κατάφερε να ξεπεράσει χωρίς μεγάλες απώλειες τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, έχει αρχίσει να επηρεάζεται αρνητικά από την κρίση χρέους της ευρωζώνης και να οργανώνεται προκειμένου να αντιμετωπίσει τα χειρότερα. \Τις τελευταίες ημέρες, τα χρηματιστήρια ολόκληρου του κόσμου,συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Αυστραλίας, έπαθαν καθίζηση, με τις μετοχές των μεγάλων εταιριών λιανικής πώλησης να σημειώνουν πρωτοφανή πτώση.


Ενδιαφέρον της Μανίσασπορ για Μαρσελίνιο


Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Μαρσελίνιο έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον της τουρκικής Μανίσασπορ, που ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στην Ξάνθη.



Ο Μαρσελίνιο Λέιτε αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μονάδες της Ξάνθης στην πολύ καλή πορεία που πραγματοποιεί φέτος.

Οι εμφανίσεις του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες ούτε στη γειτονική Τουρκία, με τη Μανίσασπορ να έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Βραζιλιάνου.
Όλα ξεκίνησαν από το περασμένο καλοκαίρι, όταν στο φιλικό που είχαν δώσει μεταξύ τους οι δύο ομάδες, οι άνθρωποι των Τούρκων είχαν δηλώσει πως από πλευράς Ξάνθης είχε ξεχωρίσει ο Μαρσελίνιο. Τελικά, λίγους μήνες αργότερα, η Μανίσασπορ θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον 24χρονο μεσοεπιθετικό.

Από την πλευρά της Ξάνθης, τίποτα δεν αποκλείεται, καθώς αν υπάρξει μία καλή προσφορά από τους Τούρκους, ο Χρήστος Πανόπουλος θα πει λογικά το "ΟΚ", αφού και ο ποδοσφαιριστής δεν έχει πρόβλημα να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.




ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΦΗ Ο ΣΟΥΜΠΙΝΙΟ



Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει μετά τον Αλεξάνταρ Κάταϊ (που ούτως ή άλλως δεν υπολογιζόταν) παρελθόν από τον ΟΦΗ θα αποτελέσει τελικά και ο Σουμπίνιο.

Παρά τη σχετική φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες στο Ηράκλειο, η είδηση κάθε δεν αντιμετωπίστηκε ως αναμενόμενη, ενώ διάφορα δημοσιεύματα θέλουν τον Νίκο Αναστόπουλο να μην είχε ούτε και εκείνος γνώση του θέματος.

Οι λόγοι της αποχώρησης του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, ο οποίος απείχε από τις προπονήσεις του Σαββάτου και της Δευτέρας φέρονται να είναι δυο:

Πρώτον, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές (αν και ο Νίκος Μαχλάς δήλωσε πρόσφατα ότι οι όλοι οι παίκτες έχουν εξοφληθεί το 95% των φετινών οφειλομένων). Και δεύτερον, σχετική εντολή που δόθηκε από πρόσωπο, το όνομα του οποίου έπαιξε πρόσφατα για να εμπλακεί στα διοικητικά του ΟΦΗ και φέρεται να έχει αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον του.

Όπως και να έχει, ο Σουμπίνιο, ο οποίος είχε δοθεί δανεικός για ένα χρόνο από τον Ολυμπιακό, θεωρείται πλέον παρελθόν για τον ΟΦΗ και δεδομένου ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε,πολύ πιθανόν να δοθεί δανεικός μαζί με τον Χαβίτο -είτε στον ΠΑΣ Γιάννινα, είτε στην Κέρκυρα.


Παίρνει Ανάκογλου ο Παναθηναϊκός


Ο Δημήτρης Ανάκογλου αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Ο 20χρονος παίκτης του Πανσερραϊκού απασχολεί από το καλοκαίρι τους «πράσινους» και, όπως φαίνεται, σύντομα θα μετακομίσει στην Αθήνα. 

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει δώσει το «ok» για τη μετεγγραφή και ο Δημήτρης Γόντικας προχωράει την περίπτωση του νεαρού. Όσο για το οικονομικό μέρος, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πρόβλημα, αφού θα αποδεσμεύσει τον Νταμιέν Πλεσί.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης
 zougla.gr


ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ-ΑΣΙΜΟΣ



Στην Ελλάδα παραμονή των Χριστουγέννων φυλακίζουν μοναχούς και στη Νιγηρία ανήμερα οι Ισλαμιστές σκοτώνουν τους πιστούς στις εκκλησίες



Διεθνής καταδίκη για τις επιθέσεις στη Νιγηρία

Τη διεθνή κατακραυγή έχουν προκαλέσει οι βομβιστικές επιθέσειςπου σημειώθηκαν ανήμερα τα Χριστούγεννα σε εκκλησίες της Νιγηρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 37 άνθρωποι. ΟΛευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για τρομοκρατικές ενέργειες, και η Βρετανία τις χαρακτηρίζει «άνανδρες επιθέσεις», ενώ ο πρόεδρος της Νιγηρίας μίλησε για αδικαιολόγητη επίθεση στη συλλογική ασφάλεια και την ελευθερία. Τη βαθιά του λύπη εξέφρασε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ'. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η οργάνωση «Μπόκο Χαράμ», η οποία προσπαθεί να επιβάλει στη χώρα τον ισλαμικό νόμο, τη γνωστή «σαρία».
«Οι βιαιότητες κατά αθώων πολιτών, αποτελούν αδικαιολόγητη επίθεση στη συλλογική μας ασφάλεια και ελευθερία», δήλωσε ο ...


Ένα... γιγάντιο τσίρκο στο Σύνταγμα!


Ένα... γιγάντιο τσίρκο στο Σύνταγμα!
27 Δεκεμβρίου 2011 - 29 Δεκεμβρίου 2011

Τα φετινά Χριστούγεννα το καλλιτεχνικό δυναμικό της Αθήνας συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, γίνεται «η ψυχή της πόλης». Δέκα θεματικά φεστιβάλ δίνουν τον παλμό των γιορτών για 30 μέρες και νύχτες με τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά σε πρώτο πλάνο ενώ ταυτόχρονα η γιορτή θα απλώνεται σε 17 γειτονιές. Συμμετέχουν πάνω από 700 καλλιτέχνες: μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ...
Η ''Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ'' στην Πλατεία Συντάγματος και στο Κλειστό Γυμναστήριο "Παναγιώτης Γκάζκας", στο Μετς (Μάρκου Μουσούρου 70) από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, με το φεστιβάλ Juggling «Η Γειτονιά των Παιχνιδιών». Η κεντρική


Συλληψη 22χρονου που «άνοιγε» αυτοκίνητα σε Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή


13Έναν αλλοδαπό υπήκοο της Γεωργίας συνέλαβαν οι αστυνομικές... Αρχές, προχθές στην Αγία Παρασκευή, αφού λίγο πριν τη σύλληψή του είχε προσπαθήσει να διαρρήξει ένα Ι.Χ αυτοκίνητο.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, ο 22χρονος Γεωργιανός, στοπαρελθόν είχε διαρρήξει 27 αυτοκίνητα στο Χαλάνδρι και την Αγία Παρασκευή, αφαιρώντας χρήματα, κινητά τηλέφωνα και gps. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στουςιδιοκτήτες τους.


Κάτι σοβαρό συμβαίνει με τις "καταθέσεις" Ελλήνων πολιτικών στις Ελβετικές (και οχι μόνο) τράπεζες




Όλα δείχνουν ότι κάτι, σοβαρό, συμβαίνει με την υπόθεση των πιθανών καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών σε ελβετικές Τράπεζες.
 Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε από τα κόμματα να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το που μπορούν να φθάσει ο έλεγχος για τυχόν καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό.

Είναι προφανές ότι ο κ. Βενιζέλος ή γνωρίζει κάτι ή κάτι υποπτεύεται, αλλά δεν λέει τίποτα απ΄ όλα αυτά στον ελληνικό λαό, που υποτίθεται ότι πρέπει να μάθει την αλήθεια.

Σε συνδυασμό με όσα είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, οι υπόνοιες πολλαπλασιάζονται. Τι είπε ο κ. Πατσάλνικος; Υπήρξαν, λέει, επαφές, προφανώς από τον ίδιο ή τον αρμόδιο αντιπρόεδρο, με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για το θέμα, και τι αποφάνθηκαν οι Τραπεζίτες; Πρέπει, λένε, να τους


«Η τύχη του ευρώ θα κριθεί στην Ιταλία»



«Αν βγει από την ύφεση το 2013 θα αποτελέσει πρότυπο». 
 Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει τις εξελίξεις και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Τόμας Μάιερ.

Σε συνέντευξή του προς την Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Γερμανός οικονομολόγος προβαίνει στην εκτίμηση ότι η τύχη του ευρώ θα κριθεί την επόμενη χρονιά στην Ιταλία, η οποία στις αρχές του 2012 θα έλθει αντιμέτωπη με μια βαθειά ύφεση.

«Εάν η Ιταλία καταφέρει πριν από τις εκλογές του 2013 να βγει από την ύφεση, κάτι που αναμένω, τότε η χώρα αυτή θα καταστεί πρότυπο για όλες τις νοτιοευρωπαϊκές χώρες. Στην αντίθετη περίπτωση, η Ευρωζώνη θα διαλυθεί», τόνισε ο Τόμας Μάιερ.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha