Popular Post

Blogger Themes

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Την καταδίκη Βαξεβάνη πρότεινε ο εισαγγελέας



Συνεχίζεται η δίκη Βαξεβάνη με την αγόρευση του εισαγγελέα, ο οποίος εισηγήθηκε την καταδίκη του δημοσιογράφου.
Τώρα αγορεύουν οι συνήγοροι του Βαξεβάνη ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται περίπου σε 2 ώρες. 


Tο Ελεγκτικό Συνέδριο βάζει “βόμβα” στο 3ο Μνημόνιο – Αντισυνταγματικό το μαχαίρι σε συντάξεις και των δώρων



 

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, της τάξεως από 5% έως 15%, ενώ με την είσοδο του νέου έτους (1.1.2013) αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο έτη και φτάνει στο 67-ο έτος της ηλικίας και από την ίδια χρονική στιγμή (1.1.2013) καταργούνται για τους συνταξιούχους τα επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα θερινής άδειας.

Και τώρα πλέον το Μαξίμου είναι σε κόκκινο συναγερμό, καθώς πέρα από τους κυβερνητικούς τριγμούς που κάνουν αμφίβολη την ψήφιση των μέτρων, πλέον έχει να αντιμετωπίσει και το γεγονός πως οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για πρώτη φορά, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, έκριναν σχέδιο νόμου, μη συμβατό με ..τις συνταγματικές επιταγές.


Το 1ο τους Συνέδριο πραγματοποιεί το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας


Στην Ελλάδα το Κόμμα έλαβε 1% με πεντάμηνη ζωή, και στην Γερμανία, απειλούν την Μέρκελ






Το 1ο Συνέδριο του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, στην Αθήνα, στις 3 και 4 Νοεμβρίου.
Στη σελίδα https://www.pirateparty.gr/synedrio/ υπάρχουν όλες οι σχετικές πληροφορίες.
Στο Συνέδριο θα επικυρωθούν το καταστατικό και οι αρχές του κόμματος και θα αναδειχθεί η πρώτη εκλεγμένη Διοικούσα Επιτροπή. Πρόκειται για κορυφαία πολιτική διαδικασία για το κόμμα Πειρατών Ελλάδας.
Με μόλις  δέκα μήνες στην πολιτική σκηνή και εμπειρία από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας άγγιξε το 1% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC 
Οι συνθήκες στην Ελλάδα, με την αποτυχία του σημερινού πολιτικού συστήματος να βρει λύσεις στο πρόβλημα κρίσης χρέους, δημιουργούν τα κίνητρα στους ανθρώπους να στραφούν προς τα νέα κόμματα, που φιλοδοξούν να γίνουν κυρίαρχα ιδεολογικά ρεύματα.
Πολλοί νέοι άνθρωποι κινητοποιήθηκαν και εντάχθηκαν στην αναδυόμενη δύναμη του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας πρεσβεύει την άμεση συμμετοχική δημοκρατία και αποζητά τηδιαφάνεια, υπερασπίζεται τα ψηφιακά δικαιώματα και τις ελευθερίες, προσδοκά τησυμμετοχική ψηφιακή διακυβέρνηση και τη συλλογική διαχείριση φυσικών και οικονομικών πόρων .

 Από το Προεδρείο του Συνεδρίου


Στην Άνδρο ξέρουν από ΑΓΩΝΕΣ!



17Η ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΔΟΥ ΑΝΔΡΟΥ



Συνεχίζεται για 17η μέρα η κατάληψη στη ΔΟΥ Άνδρου από τους εργαζόμενους στη τοπική ΔΟΥ αλλά και κατοίκους του νησιού. Οι Ανδριώτες διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ΔΟΥ από το Υπουργείο Οικονομικών. Καμία συναλλαγή στην Εφορία Άνδρου δεν έχει γίνει από τις 16 Οκτωβρίου, πρώτη μέρα της κατάληψης. Η συνέχιση της λειτουργίας των Δημόσιων υπηρεσιών στα νησιά είναι ζήτημα ύπαρξης των νησιωτικών κοινωνιών. Ο αγώνας για επιβίωση συνεχίζεται.

Οι Ανδριώτες συνεχίζουν για 17η μέρα την κατάληψη της ΔΟΥ Άνδρου με αίτημα την παραμονή της Εφορίας και όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών στο νησί.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι λογιστές του νησιού, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας της ΔΟΥ  Άνδρου, αλλά και οποιασδήποτε άλλης δημόσιας υπηρεσίας, τόσο στο νησί τους, όσο και στην υπόλοιπη ελληνική επαρχία.
Οι Δικηγόροι της Άνδρου, δημοσίευσαν επιστολή που μεταξύ άλλων


Χρονοταξιδιώτης «πιάστηκε» σε φωτογραφία του ’40;




Το μουσείο «VMC» (Virtual Museum of Canada) κατέχει μία πολύ παράξενη φωτογραφία στη συλλογή του… Πρόκειται για αναμνηστική φωτογραφία από την επαναλειτουργία της γέφυρας South Fork το 1940 στον Καναδά....
Αν προσέξετε, όμως, πιο προσεχτικά την φωτογραφία, θα παρατηρήσετε έναν άνθρωπο στα δεξιά της φωτογραφίας που φοράει μοντέρνα γυαλιά ηλίου, έχει νεανικό και πιο μοντέρνο χτένισμα μαλλιών, ένα t-shirt που σίγουρα δεν είναι της εποχής εκείνης ενώ κρατάει, επίσης, μία φωτογραφική μηχανή που δεν υπήρχε καν το 1940! 

 Πρόκειται άρα για Χρονοταξιδιώτη ή, άραγε, μπορούν να δωθούν εξηγήσεις για τα παραπάνω; Μήπως πρόκειται για μία καλοστημένη -ψηφιακή;- απάτη; [Ας θυμηθούμε εδώ πέρα και τον


«Αντισυνταγματικές οι νέες περικοπές στις συντάξεις»




Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο σύνολό τους οι διατάξεις του νέου μνημονιακού νομοσχεδίου που προβλέπουν μειώσεις στις συντάξείς, περικοπή του ΕΚΑΣ και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.
Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά από δύο συνεδριάσεις της, έκρινε ως αντίθετες στα άρθρα 2,4,25, και 22 του συντάγματος τις διατάξεις εκείνες του νέου μνημονιακού νομοσχεδίου που προβλέπουν:
-Μειώσεις στις συντάξεις από 5 έως 10% από 1/1/2013
-Περικοπή δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων αλλά και επίδομα αδείας
-Περικοπή του ΕΚΑΣ λόγω της αύξησης του ορίου ηλικίας στα 65 έτη
- Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από το 65ο έτος της ηλικίας στο 67 


Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ




Γράφει ο :Σταύρος Καρεφυλλάκης 

Ο Ιωάννης Μεταξάς , ο πρωθυπουργός του "ΟΧΙ" , δολοφονήθηκε ! Την αποκάλυψη έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής της Ιστορίας κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος. Στο σπίτι του Λαμπράκη δηλητηριάστηκε ο Μεταξάς. Τυχαίο; Το πιστοποιητικό θανάτου του το υπέγραψε ο μεγλογιατρός...
της εποχής κος Γερουλάνος , παππούς του σημερινού υπ. Πολιτισμού κου Γερουλάνου!


 Κι αυτό τυχαίο; Η φοβερή αποκάλυψη που ήρθε στο φως της δημοσιότητα, δείχνει πως ο Ιωάννης Μεταξάς δολοφονήθηκε στο σπίτι του εκδότου του «Βήματος» και των «Νέων» Δημητρίου Λαμπράκη (πατρός του Χρήστου Λαμπράκη, του δημιουργού του Μεγάρου Μουσικής). Την παραμονή του θανάτου του 25 ή 26 Γενάρη 1941, ο Ιωάννης Μεταξάς πήγε επίσκεψη στο σπίτι του Δημητρίου Λαμπράκη κι εκεί τον κέρασαν, σύμφωνα με τον καθηγητή μία δηλητηριασμένη πορτοκαλάδα. 

Ο γιος του γιατρού του Μεταξά αποκάλυψε το φρικτό μυστικό, αφού ξέραμε μεν πως οι Άγγλοι σκότωσαν τον Μεταξά, αλλά αγνοούσαμε ποιος ήταν το εκτελεστικό τους όργανο. Ήταν ο γνωστός για τις σχέσεις του με την Ιντέλλιτζενς Σέρβις, Δημήτριος Λαμπράκης; Κι άλλα φοβερά πράγματα αποκάλυψε και ο καθηγητής της Ιστορίας Δημήτρης Μιχαλόπουλος: Το πιστοποιητικό θανάτου του Μεταξά, το οποίο έπρεπε να «καλυφθεί» το υπέγραψε ο μέγας γιατρός της εποχής Γερουλάνος, παππούς του σημερινού υπουργού Πολιτισμού). Τυχαίο; Επίσης δεν έχει ακόμη εκδοθεί το πιστοποιητικό θανάτου του Παπάγου, τον οποίον επίσης δολοφόνησαν οι Άγγλοι, κατά τον καθηγητή Μιχαλόπουλο, διότι τα είχε βρει με τους Γερμανούς. Φαίνεται ότι οι «επιταγές» που εισέπραξαν κάποιοι εκείνη την εποχή έφταναν και για εγγόνια τους. 


Η γενοκτονία συνεχίζεται: Και άλλη γερόντισσα δολοφονημένη με βασανιστήρια από ορκς.



Φρίκη: Βασάνισαν 84χρονη και την άφησαν να πεθάνει από ασφυξία


Φρίκη: Βασάνισαν 84χρονη και την άφησαν να πεθάνει από ασφυξία

Το τέλος για την 84χρονη ήταν τραγικό, καθώς οι δράστες σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ιατροδικαστής κ. Τζιόλα στο PatrasTimes.gr χρησιμοποίησαν αυτοκόλλητη ταινία την οποία πέρασαν γύρω από το κεφάλι της προκειμένου να της κλείσουν το στόμα και τη μύτη.
Αποτέλεσμα ήταν η άτυχη γυναίκα να πεθάνει 


Δικάζεται ο Βαξεβάνης...



Με την εξονυχιστική κατάθεση του προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων, Jim Boumelha , έχει αρχίσει η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη, που κατηγορείται για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο ... μάρτυρας που κατοικεί στην Αγγλία, μίλησε για την αξιοποίηση της λίστας σε άλλες χώρες της Ευρώπης και ότι στην Ελλάδα κρυβόταν για 2 χρόνια, πράγμα που γίνεται στο Κονγκό ή σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1940 - Ο υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος είναι ο πρώτος νεκρός έλληνας αξιωματικός του ελληνοϊταλικού πολέμου.



Ο Αλέξανδρος Διάκος, από την ιταλοκρατούμενη Χάλκη της Δωδεκανήσου, γνώρισε την αθανασία σε ηλικία 29 ετών. Είναι ο πρώτος νεκρός από τους εφέδρους αξιωματικούς κατά την αντεπίθεση της 1ης Νοεμβρίου 1940.
Αλέξανδρος Διάκος ο πρώτος νεκρός αξιωματικός του 1940

Σε 13.748 ανήλθαν συνολικώς οι Έλληνες νεκροί και οι αγνοούμενοι κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάποιοι όμως είχαν τη θλιβερή τύχη να είναι οι πρώτοι που έπεσαν και έγιναν οι πρώτοι που έσυραν το χορό προς την τελική νίκη του Ελληνισμού.
Κατά την αντεπίθεση της 1ης Νοεμβρίου (ο διοικητής του 2ου Λόχου του 4ου Συντάγματος Πεζικού) , επετεύχθη η ανακατάληψη της Γραμμής "Γύφτισσα - Οξυά" συνελήφθησαν τρείς Ιταλοί αξιωματικοί και διακόσιοι είκοσι δύο οπλίτες, και περιήλθαν στα ελληνικά τμήματα 140 άλογα και αρκετά εφόδια, αλλά εκεί άφησε την τελευταία του πνοή και ο πρώτος 'Ελληνας αξιωματικός του πολέμου, ο Υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος.
Η αναφορά που έφθασε στα χέρια του θρυλικού συνταγματάρχη Δαβάκη αναφέρει:
«Πολλαπλάσιαι ιταλικαί δυνάμεις αντεπετέθησαν κατά των οπλιτών του λόχου… Με αδάμαστον αποφασιστικότητα και ακλόνητον θάρρος ο υπολοχαγός Διάκος Αλέξανδρος κατόρθωσε ν’ ανασυντάξη εκ τρίτου τον λόχον, να τον εμψυχώση και να τον ρίψη μετά νέας ορμής εναντίον των λυσσωδώς αμυνομένων Ιταλών. Καθ’ ον δε χρόνον διά τετάρτην φοράν ο δοκιμασθείς λόχος εκαλείτο με την λόγχην εφ’ όπλου ν’ αντιμετωπίση νέαν, θραυσθείσαν και αυτήν, αντεπίθεσιν του εχθρού διά της τελικής εφόδου του, ο δε ηρωικός διοικητής του λόχου αυτού, τεθείς επί κεφαλής, εκραύγαζε με φωνήν Άρεως: «Εμπρός, παιδιά, για μια μεγάλη Ελλάδα και μίαν ελεύθερη Δωδεκάνησο», ριπή πολυβόλου τον εφόνευσε».


Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου



Η παραχώρηση συντάγματος και η εκδίωξη των Βαυαρών ήταν τα αιτήματα των πολιτικοκοινωνικών δυνάμεων που συσπειρώθηκαν στην αντιπολίτευση, στην οποία από τις αρχές του 1843 μετείχε η πλειονότητα των σημαντικότερων πολιτικών προσωπικοτήτων και των τριών κομμάτων. Και στην περίπτωση αυτή εφαρμόστηκε ο συνωμοτικός τρόπος δράσης, δηλαδή μια μορφή αντιπολίτευσης οικεία στην εσωτερική πολιτική ζωή τόσο στα χρόνια της Επανάστασης και της διακυβέρνησης από τον Καποδίστρια όσο και μετά την εγκαθίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού βασιλείου. Αποτέλεσμα της συνωμοτικής αυτής δράσης υπήρξε το Κίνημα της 3ης Σεπτεμβρίου 1843, το οποίο επέφερε πολιτειακή αλλαγή στην κατεύθυνση της συνταγματικής μοναρχίας. Οι πολιτικοί οργανωτές του κινήματος (Α. Μεταξάς, Αν. Λόντος, Κ. Ζωγράφος, Μ. Σούτσος, Ρ. Παλαμήδης) είχαν από τον Αύγουστο προσεταιριστεί αξιωματικούς που κατείχαν σημαντικές θέσεις στο στρατιωτικό μηχανισμό. H συμμετοχή τους συνεπώς κατά την εκδήλωση του κινήματος κρινόταν απαραίτητη για την επιτυχία του. Oι συνταγματάρχες Καλλέργης (διοικητής ιππικού Αθηνών), Σκαρβέλης (διοικητής πεζικού Αθηνών) και Σπυρομήλιος (διοικητής Σχολής Ευελπίδων) ήταν εκείνοι που, σύμφωνα με το σχέδιο, θα στασίαζαν την καθορισμένη ημερομηνία, θέτοντας το Παλάτι προ τετελεσμένων γεγονότων. Η αρχική ημερομηνία εκδήλωσης του κινήματος είχε ορισθεί να είναι η 25η Μαρτίου 1844, ώστε να συμπίπτει με τον εορτασμό της Επανάστασης. Έτσι, θα εμπεδωνόταν και συμβολικά ότι το κίνημα συνιστούσε συνέχεια και ολοκλήρωση της Επανάστασης.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha