Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Γεμιστό κοτόπουλο με ρύζι



Περιγραφή

Χωριάτικο κοτόπουλο γεμιστό ψημένο στη λαδόκολα.


Το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζεται στη Θράκη…



Ζώνη ελεύθερων συναλλαγών, με στόχο την ανάπτυξη, θέλουν τη Θράκη η τρόικα και ο Γερμανός επιτηρητής της Α. Μέρκελ στην Ελλάδα, Φούχτελ. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Τουρκία σπεύδει να «αξιοποιήσει» την ευκαιρία.

Τουρκικές τράπεζες προσφέρουν χαμηλότοκα δάνεια σε τουρκογενείς μουσουλμάνους, που αγοράζουν τα πάντα (επιχειρήσεις, χωράφια, οικόπεδα, ξενοδοχεία, διαμερίσματα)! Επίσης, η ισλαμική κυβέρνηση του Τ. Ερντογάν κλιμακώνει τις προκλήσεις της και επισήμως, πλέον, αναφέρεται στην τουρκική μειονότητα της Ελλάδας, στην οποία περιλαμβάνει, όχι μόνο τη Θράκη, αλλά και την Κω και τη Ρόδο!

Τα «αλυτρωτικά» σωματεία


Σαν σήμερα 27 Οκτωβρίου 312: Ο Μέγας Κωνσταντίνος υψώνει ως έμβλημά του τον σταυρό ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ



1700 χρόνια από τη μάχη στη Μουλβία. Επέτειος Άλωσης της Πόλης

1700 χρόνια πριν …
συμπληρώνονται φέτος 1700 χρόνια από το 312 μ.Χ., από τότε που ο Μέγας Κωνσταντίνος είδε το όραμα του Σταυρού στον ουρανό και το θεϊκό πρόσταγμα «εν τούτω νίκα», για να νικήσει στη συνέχεια τον Μαξέντιο στη μάχη στην Μουλβία γέφυρα, έξω από την Ρώμη. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επέτειο για τον χριστιανικό κόσμο, γιατί το 312 μ.Χ. σηματοδοτεί την μεταστροφή του Μεγάλου Κωνσταντίνου από την ειδωλολατρία στον Χριστιανισμό και την ιστορική επικράτηση του Χριστιανισμού στην τότε Ρωμαϊκή Οικουμένη και στη συνέχεια σε όλη την ιστορική διαδρομή της ανθρωπότητας.
Χάρη στην μεταστροφή αυτή του Μεγάλου Κωνσταντίνου έπαψαν οι διωγμοί των Χριστιανών και ο χριστιανισμός έγινε επίσημη θρησκεία του Ρωμαϊκού κράτους, μια παρακαταθήκη την οποία παρέλαβε ο νέος ελληνισμός και συνεχίζει την παράδοση της αδιάρρηκτης ένωσης εκκλησίας και πολιτείας, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.  
Η ομάδα εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός» τιμά αυτή την επέτειο, γιατί θεωρεί ότι είναι


Σαν σήμερα 27 Οκτωβρίου 1822: Στολίσκος των Ψαρών, Επιτίθενται στον τουρκικό στόλο στο λιμάνι της Τενέδου.


1822: Στολίσκος των Ψαρών, αποτελούμενος από δύο πλοία και δύο πυρπολικά, επιτίθενται στον τουρκικό στόλο στο λιμάνι της Τενέδου. Ο Κωνσταντίνος Κανάρης ανατινάζει ένα δίκροτο, που είναι η υποναυαρχίδα του στόλου τους. 


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha