Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Μάνος Λοΐζος (1937 – 1982) (VIDEO)


Μάνος Λοΐζος
Κυπριακής καταγωγής μουσικοσυνθέτης, με σπουδαία προσφορά στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι.
Ο Εμμανουήλ Λοΐζος γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1937 στο χωριό Άγιοι Βαβατσινιάς της επαρχίας Λάρνακας. Ήταν το μοναδικό παιδί του Ανδρέα Λοΐζου και της Δέσποινας Μανάκη, κόρης γεωπόνου από τη Ρόδο. Η οικογένειά του μετακόμισε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, όταν ο Μάνος ήταν επτά ετών.


1940 γεννιέται ο ηθοποιός Σωτήρης Μουστάκας που έφυγε από κοντά μας το 2007.







Ένας μικρός φόρος τιμής στον τεράστιο κωμικό Σωτήρη Μουστάκα. Σε αυτό το topic θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω όσο το δυνατόν περισσότερες ταινίες που πρωταγωνίστησε ή είχε συμμετοχή ο Σωτήρης Μουστάκας. Οι ταινίες που ακολουθούν δεν θα είναι κατά σειρά παραγωγής, όποια ταινία μπορώ να βρω και όποτε μπορώ θα την προσθέτω στο topic. Ο Σωτήρης Μουστάκας πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες και είναι πραγματικά αρκετά δύσκολο να τις βρεις σε ψηφιακή μορφή. 

Πραγματικά στεναχωρήθηκα όταν άκουσα για τον χαμό του Σωτήρη. Μου (μας) χάρισε άφθονες στιγμές γέλιου, σε στιγμές πραγματικές δύσκολες και στενάχωρες. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω ποιος ήταν ο λόγος που πρωταγωνίστησε σε τόσες πολλές σκουπιδό- video ταινίες (ίσως τα χρήματα?). Αν και "σκουπίδια" ο Σωτήρης είναι μια ταινία μόνος του! Απολαυστικός και ξεκαρδιστικός σε κάθε λεπτό του ρόλου του! Πιστεύω ότι έφυγε "παρεξηγημένος" λόγο πάντα αυτών των ταινιών. Ο Σωτήρης είναι μια μορφή της Ελληνικής κωμωδίας, ένας ηθοποιός που έπαιζε άνετα στα σαλόνια (Επίδαυρο, Εθνικό) και στα αλώνια (Video ταινίες του εκατομμυρίου). Το αφιέρωμα αυτό είναι ένας μικρός φόρος τιμής. Πιστεύω ότι και αυτός θα συμφωνούσε σε αυτό το αφιέρωμα, άσχετα αν το συγκεκριμένο αφιέρωμα είναι παράνομο και κατακριτέο. Ο Σωτήρης ήταν κοινοκτήμονας και ελπίζω εκεί ψηλά που είναι να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο και να βλέπει ότι δεν τον ξεχνάμε... 

Καταγόταν από το χωριό Πλάτρες Λεμεσού και ήταν το τελευταίο παιδί πολυμελούς οικογένειας (είχε άλλα επτά αδέρφια). Σε ηλικία 15 χρονών, συμμετείχε ενεργά στον Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, όπου μοίραζε φυλλάδια και έγραφε συνθήματα στους τοίχους. Συνελήφθη από τους Άγγλους και φυλακίστηκε για περίοδο εφτά μηνών.


Ή μάχη του Μυριοκεφάλου (1176)




 
Ό βυζαντινος αυτοκράτωρ Μανουηλ Α' Κομνηνος (1143-1180)


Όταν ο Μανουήλ παραιτήθηκε από τις μεγαλεπήβολες βλέψεις του στη Δύση, ανακάλυψε ότι ή ισορροπία δυνάμεων με τους Σελτζούκους είχε ανατραπεί και επί πλέον, ότι οι νομάδες είχαν και πάλι διεισδύσει βαθιά στα αυτοκρατορικά εδάφη. Το 1175-1176 βρήκε μια πολύ σημαντική τουρκομανικη εγκατάσταση στο Δορύλαιο, πόλη που ήλεγχε τις προσβάσεις ανάμεσα στο μικρασιατικό υψίπεδο, στα ανατολικά, και στις αυτοκρατορικές κτήσεις, στα δυτικά. Ό Ιωάννης Κίνναμος περιγράφει την εικόνα που αντίκρισε ο αυτοκράτωρ ως έξης:

«Κάποτε το Δορύλαιο ήταν μια από τις μεγάλες και πιο αξιόλογες πόλεις της Ασίας. Μια ευχάριστη αύρα φυσά στην περιοχή, που είναι γεμάτη από πεδιάδες πάνω σε οροπέδια μεγάλης ομορφιάς και πολύ πλούσια και γόνιμα, που παράγουν παχύ χορτάρι και μεστά δημητριακά. Ένα ωραίο ποτάμι διατρέχει την περιοχή και το νερό του είναι πολύ γλυκό. Τα ποταμόψαρα είναι τόσο άφθονα, ώστε παρά την εντατική αλιεύσει δεν λείπουν ποτέ. Παλιά είχε κτισθεί εδώ μια λαμπρή κατοικία του Καίσαρος Μελισσηνου, τα χωριά ήταν πολυάνθρωπα και υπήρχαν φυσικές θερμές πηγές με στοές και λουτρά και όλα τα αλλά αγαθά που προσφέρουν ευχαρίστηση στους ανθρώπους και που τα παρήγαγε η γη με αφθονία. Οι Πέρσες (Τούρκοι), όμως, όταν ή εισβολή τους στη χώρα των Ρωμαίων έφθασε στο αποκορύφωμά της κατέστρεψαν την πόλη εκ θεμελίων και την μετέβαλλαν σε ακατοίκητη περιοχή, εξαλείφοντας τα πάντα, ακόμα και το μικρότερο ίχνος του παλαιού της μεγαλείου... Κατόπιν 2.000 περίπου Πέρσες (Τούρκοι) νομάδες εγκαταστάθηκαν γύρω από την πόλη μέσα σε σκηνές, όπως συνηθίζουν».


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ



Γράφει ο Δημήτρης Αντωνίου, ιατρός

Η Ανωτάτη Αρχή Δικαίου στην Δημοκρατία είναι το Δημόσιο 
συμφέρον του Λαού (Συντ. 1 και 106 παρ.3). Συνεπώς, σε καταστάσεις οικονομικών δυσχεριών και αδυναμίας του κράτους για την ταυτόχρονη αποπληρωμή και των εξωτερικών δανείων και των εσωτερικών του υποχρεώσεων, το κάθε κράτος είναι υποχρεωμένο κατά ΑΠΟΛΥΤΗ προτεραιότητα να καλύψει τις δεύτερες και να αρνηθεί....
μονομερών να εξοφλήσει τους ξένους δανειστές (μονομερής διαγραφή του χρέους) (βλ. άρθρο μου «Το δόγμα του Calvo «Το δόγμα του Calvo: H Μονομερής διαγραφή του εξωτερικού χρέους στο Ελληνικό και Διεθνές Δίκαιο (δικό μου άρθρο, γράφει ο Δημ. Αντωνίου: http://www.elzoni.gr/html/ent/817/ent.14817.asp
Το δικαίωμα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ αυτή της κάθε ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας προβλέπεται και στο Διεθνές Δίκαιο και συνιστά την ουσιαστικότερη και πρωταρχική έκφραση της Εθνικής Κυριαρχίας των Κρατών (συνθ. Βερσαλλιών 1919), η οποία είναι η Υψίστη μορφή Εθνικού Συμφέροντος. Το δικαίωμα αυτό έχουν ασκήσει ΟΛΕΣ οι υπερχρεωμένες χώρες, με πρώτη την Γερμανία δύο φορές των 20ο αιώνα, εκτός μιας…της Ελλάδος…


H ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε αρχαιολογικούς χώρους απαγορεύεται από το 1981!



Για να μην έχουμε αυταπάτες από πότε 
άρχισε να συντελείτε η καταστροφή 
της χώρας 
Πρόκειται για μια απίστευτη και όμως αληθινή
 διάταξη του κανονισμού λειτουργίας των 
μνημείων της εθνικής
 μας κληρονομιάς που ισχύει τα τελευταία 
30 χρόνια, προκαλώντας εύλογες απορίες... 
για τη 
χρησιμότητα της στις παρούσες συνθήκες.

Η απαγόρευση της ανάρτησης του εθνικού μας

 συμβόλου σε όλους τους χώρους πολιτισμικής 
αναφοράς του
 Ελληνισμού είναι νόμος του κράτους από το 1981, 


ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ! ΤΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ!



Ήπιατε ποτέ από ένα πλαστικό
 μπουκάλι και είδατε ένα τριγωνικό
 σύμβολο στον πάτο με έναν
 αριθμό μέσα; ...














Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός;

Υποθέσατε ότι είναι για την ανακύκλωση;

όχι βέβαια !!!

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ...


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Θερμόαιμο Zευγαράκι έκανε σεξ στο βαγόνι και αναστάτωσε τους επιβάτες




Ο λόγος για ένα αγόρι και ένα κορίτσι όχι πάνω από 17 ετών, που είχαν επιβιβαστεί και καθίσει στο τελευταίο κάθισμα, έχοντας όμως πίσω τους τους υπόλοιπους επιβάτες. Αυτό προφανώς τους έκανε να νομίζουν πως δεν γίνονται αντιληπτοί, ό,τι κι αν κάνουν.



Όπως αναφέρει το dete.gr, άρχισαν να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται και ο νεαρός δεν δίστασε να ...ξεγυμνώσει το κορίτσι τραβώντας επαρκώς την μπλούζα της προς τα πάνω. Και οι δυο νέοι είχαν αφεθεί κυριολεκτικά, με αποτέλεσμα οι κραυγές τους να ακούγονται σε όλο το βαγόνι.


Η Αλβανία κινείται για ΑΟΖ.



ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΝΟΤΑΝ...ΠΟΡΝΗ...!!!



ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ... ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...!!!

...«Πολύ αθλητική», έγραφε η αγγελία στην Ρουμάνικη ιστοσελίδα όπου οι ιερόδουλες διαφήμιζαν τα κάλλη τους.
Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ωστόσο πως πίσω από αυτήν την αγγελία κρυβόταν μία Ρουμάνα π. πρωταθλήτρια,

της ενόργανης γυμναστικής, η Φλόριτσα Λεονίντα!
Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα «Κανκάν» και έχει προκαλέσει σάλο στη Ρουμανία.
                                         -- *********--  
Η 25χρονη Λεονίντα, που πριν από εννέα χρόνια είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ζούσε διπλή ζωή.


Παγκόσμια παράκρουση: Πολιορκείται και η ιαπωνική πρεσβεία στο Πεκίνο!






Στα όρια της παράκρουσης κινείται όλος ο πλανήτης καθώς μετά τις επιθέσεις χιλιάδων μουσουλμάνων σε αμερικανικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο, τη σκυτάλη φαίνεται πως πήραν οι Κινέζοι. 
Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο στην ιαπωνική πρεσβεία στο Πεκίνο, επιδεινώνοντας και άλλο την ήδη τεταμένη κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ ήδη τα περιπολικά ανοικτής θαλάσσης (πρακτικά, κορβέτες) των δύο χωρών αναμετρώνται στην θαλάσσια περιοχή του συμπλέγματος των νησιών Senkaku όπως το ονομάζουν οι Ιάπωνες ή   Diaoyu όπως τα ονομάζουν οι Κινέζοι. 
Το σύμπλεγματο οποίο ...
αποτελείται από τα πέντε νησιά, το Taishō-jima, το Uotsuri-jima, το   Minamikojima, το Kitakojima και το  Kuba-jima  και βρίσκεται 200 νμ από τις ακτές της Κίνας και της Ιαπωνίας και 120 νμ από τις ακτές της Ταιβάν. 
Χιλιάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον της ιαπωνικής πρεσβείας με τις ειδικές μονάδες της κινεζικής αστυνομίας να προσπαθούν να αναχαιτίσουν τους υποψήφιους εισβολείς ενώ αυτοί έκαιγαν ιαπωνικές σημαίες.  


Το γλύψιμο του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ Mitt Romney στους Εβραίους! (VIDEO)





Το βίντεο είναι απόσπασμα απο την ομιλία του επόμενου υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Mitt Romney,στο Ισραήλ.

Ο Romney προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος στις ΗΠΑ πρέπει να πείσει τους απανταχού Εβραίους οτι θα δουλέψει πρώτα απ' όλα για τα συμφέροντα του Ισραήλ και των Εβραίων.

Παρόλο που οι Εβραίοι στις ΗΠΑ..
αποτελούν μόνο το 2% του πληθυσμού της χώρας είναι αυτοί που εκλέγουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ λόγω της συσπείρωσής τους,της αποχής του 50% και πλέον των Αμερικανών απο τις κάλπες και φυσικά του εβραϊκού λόμπι που ελέγχει τις τράπεζες και τα ΜΜΕ.

Έτσι ο Romney το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ένα τερατώδες γλύψιμο των Εβραίων για να γίνει πρόεδρος.


Στα δέκα πλυσίματα, δώρο το... σεξ!


Έναν πικάντικο τρόπο είχε βρει ένα πλυντήριο αυτοκινήτων στη Μαλαισία για να κρατήσει τους πελάτες του. Η αστυνομία δεν "εκτίμησε" το επιχειρηματικό δαιμόνιο του ιδιοκτήτη


Ένας οίκος ανοχής  και ένα πλυντήριο αυτοκινήτων στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας είχαν δώσει ένα νέο νόημα στη φράση "αφοσίωση των πελατών" που δεν διδάσκεται σε κανένα πανεπιστήμιο.
Ο "δημιουργικός" τρόπος για να προσελκύσουν πελάτες περνούσε μέσα από τις υπηρεσίες σεξουαλικής ανακούφισης των πελατών.


ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΑ!



ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!
«Θέλετε κοινοποιήσει δια ζώσης φωνής εις τους υπαλλήλους σας ή τους υπό την οδηγίαν σας αξιωματικούς το περιεχόμενον της παρούσης, και θέλετε τους κάμει να σας φανερώσουν αν ανήκουν εις καμμίαν των Μυστικών Εταιρειών, ή όχι. 
Αν είναι το πρώτον, θέλετε τους παρατηρήσει, ότι εάν εις την παρελθούσαν κατάστασιν της αναρχίας, και της αταξίας ήταν ίσως αναγκαίον εις τους πολίτας να ζητήσωσι προσωπικήν ασφάλειαν δια του δεσμού μυστικής τινος Εταιρείας, ο δεσμός ούτος διαλύεται καθ' ήν στιγμήν ο του νομίμου όρκου και προς την Κυβέρνησιν, και προς τους Νόμους, χορηγεί εις ένα έκαστον και εις όλους, όλας τας απαραιτήτους ασφαλείας.


Δίγλωσσα νηπιαγωγεία στην Θράκη ζητά βουλευτής του “ΣΥΡΙΖΑ”




Του Θωμά Σταμούλη
για τον Παρατηρητή της Θράκης

Ο βουλευτής Ροδόπης κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ υποστηρίζει το... δικαίωμα της μειονότητας να έχει δίγλωσσα νηπιαγωγεία, όπως ...
τα δίγλωσσα μειονοτικά Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εφαρμογή του νόμου περί υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, ως προϋπόθεση για την εγγραφή των παιδιών στα δημοτικά σχολεία.


Θυμίζουμε πως το όλο ζήτημα προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την άρνηση των αρμόδιων διευθύνσεων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Ροδόπη και Ξάνθη να εγγράψουν στην πρώτη τάξη του δημοτικού συνολικά 40 παιδιά από τη μειονότητα, για το λόγο ότι δεν είχαν 
φοιτήσει πρωτύτερα σε νηπιαγωγεία.


SOS εκπέμπει το Αγαθονήσι...120 οι κάτοικοι...170 οι λαθρομετανάστες...οι οποίοι επειδή δεν μεταφέρονται στην Αθήνα...ξεσπούν στους κατοίκους.



SOS εκπέμπουν οι 120 κάτοικοι του Αγαθονησίου, εξαιτίας των 170 λαθρομεταναστών που έφτασαν στο νησί, 58 από τους οποίους την περασμένη Τρίτη. Πριν από λίγο, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο του νησιού προκειμένου να βρεθεί λύση για την μεταφορά των μεταναστών σε κατάλληλο χώρο φιλοξενίας.
Ο δήμαρχος του νησιού, Βαγγέλης Κοττόρος μιλώντας, στους Άκη Παυλόπουλο και Μάνο Νιφλή, στον Real fm, ανέφερε ότι επειδή η πολιτεία δεν τους παραλαμβάνει για να τους μεταφέρει σε κατάλληλο χώρο, κάποιοι από τους μετανάστες, ξεσπούν στην τοπική κοινωνία με αποτέλεσμα.....
να υπάρχει ο κίνδυνος της συμπλοκής.“Θα πάρουν τα όπλα”, είπε


ΣΗΜΕΡΑ...!!! ΑΛΛΟΙ 8 ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ PKK ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...!!! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ



Οκτώ Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν από την έκρηξη
νάρκης που είχε τοποθετηθεί στη συνοικία Καρλιόβα της επαρχίας Μπινγκόλ στη Νότια Τουρκία, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι ασφαλείας. Η νάρκη πυροδοτήθηκε από αντάρτες που φέρεται ότι ανήκουν στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) την ώρα που από την περιοχή διερχόταν λεωφορείο της αστυνομίας, είπαν οι αξιωματούχοι.


Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, Αρεοπαγίτης, που αρνήθηκε να συναντήσει την τρόικα Πηγή: http://pieria-net.blogspot.com/2012/09/blog-post_5013.html#ixzz26dKZrNf9


Φαίνεται πως υπάρχουν δικαστές και μάλιστα γυναίκες που είπαν όχι στην Τρόικα και δεν της άνοιξαν την πόρτα και δεν την υποδέχτηκαν με χαιρετούρες και τα τοιαύτα για να συζητήσουν τα προβλήματα στην ελληνική δικαιοσύνη. "Όχι" είπε στην τρόικα η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, Αρεοπαγίτης, όταν έλαβε προ καιρού έγγραφο από την Τρόικα, η οποία ζητούσε συνάντηση με τον διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης. Αμέσως η κυρία Θάνου με έγγραφο της Ένωσης τους απάντησε χωρίς περιστροφές: 


Βάζουν χέρι στις καταθέσεις... Εξαιρετική ιδέα, αφού τώρα οι τράπεζες δεν έχουν ανάγκη από αυτές...




Βάζουν χέρι στις καταθέσεις... Εξαιρετική ιδέα, αφού τώρα οι τράπεζες δεν έχουν ανάγκη από αυτές...

…Μας πήραν τσαμπουκά τα λεφτά μέσω της “ανακεφαλαίωσης” που θα την πληρώνουν και τα εγγόνια μας.

Η Εφορία εισβάλλει στις τραπεζικές καταθέσεις με στόχο να φορολογήσει πιο άγρια τους πολίτες!

Διάταξη-βόμβα, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, επιτρέπει στην Εφορία να παρακάμπτει το τραπεζικό απόρρητο, να ανοίγει τους τραπεζικούς λογαριασμούς μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών κ.λπ., να ...επαναπροσδιορίζει, με βάση τις καταθέσεις, τα φορολογητέα εισοδήματα των πολιτών και να επιβάλλει αυθαίρετα πρόσθετους φόρους! Οι καταθέσεις, όπως αναφέρεται, θα συνδυάζονται με τις δαπάνες σε μετρητά του φορολογουμένου και το ύψος της περιουσίας του.


O “Περίανδρος” σπάει την σιωπή του και “καρφώνει” ωμά την Χρυσή Αυγή και τον αρχηγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο



Το άλλοτε ηγετικό μέλος της Χ.Α. Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Περίανδρος», ήταν για 4 χρόνια καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές, κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και του τότε αδιόριστου εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη. 

Η επίθεση είχε στόχο τον Δημήτρη Κουσουρή, μέλους τότε της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης της Φιλοσοφικής και του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ και στελέχους της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. 
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2005 ο «Περίανδρος» παραδόθηκε στις αρχές. 

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2006 ο «Περίανδρος» καταδικάστηκε ομόφωνα για τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε 21 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή. 


Η ντροπή και η προδοσία αυτής της γενιάς έχει όνομα (νεοέλληνες)!



Εμείς θα βλέπουμε τον Σουλεϊμάν και στην Τουρκία;

Σε άπταιστα τούρκικα θα απολαμβάνουμε από αύριο στην primetime (όπως τη λένε η «ειδικοί») ζώνη του ΑNT1 (δηλαδή στις 9 το βράδυ) τη νέα σειρά: «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής».Φανταστείτε σε τούρκικο κανάλι να παίζεται η ταινία:  "Ο Παπαφλέσσας"!!

Ξέρετε τα παιδιά παλιά μεγάλωναν με πρότυπο τον Κολοκοτρώνη και τον Παπαφλέσσα και άκουγαν να ομιλείται στην τηλεόραση η ελληνική γλώσσα.Τώρα θα ακούμε  στα τούρκικα και όχι μεταγλωτισμένα ένα ιστορικό σίριαλ της Τουρκίας και,  αν τα παιδιά, σας γράψουν σε κανένα διαγώνισμα, πως στην Επανάσταση του ’21 ήρωας ήταν ο Σουλεϊμάν τότε θα φταίνε οι δάσκαλοι που δεν μαθαίνουμε σωστά ιστορία και... γραμματική στα παιδιά. Πώς να αντιμετωπίσουν άραγε οι δάσκαλοι τη δύναμη της τηλεόρασης;


Δείτε το Μυστικό Σχέδιο για την Κρήτη...Γιατί την θέλουν ανεξάρτητη!!!


ΚΡΗΤΗ.jpgΝα Διευκρινήσουμε ενα πράγμα:

O Κρητικός είναι αλλά και ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του Ελληνα και ποτέ απο τα βάθη της αρχαίας Ιστορίας του Κρητικού Λαού δεν 
αμφισβητηθηκε αυτό. Αλλωστε οι Θυσιες του Κρητικού Λαού εναντίον των κατακτητων το απέδειξαν αυτο με τον πιό περιτρανο τρόπο. Ωστόσο μια μικρή ομαδα Κρητικών με υποπτη δραστηριότητα ζητούν την ανεξαρτησία της Κρητης.


ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ;
Η Κρήτη λόγο της θέσης της εχει τεράστια Στρατηγική σημασία. Ελέγχει την Ευρωπη, την Αφρική, την μέση Ανατολή και την Ασία καθως και τις Θαλλάσιες οδούς εμπορίου και τα πετρελαια της διορυγας του Σουέζ.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ


Αυστραλία: Σε κέντρα κράτησης οι Ελληνες που «δεν πείθουν» για τουρίστες



ΔΕΚΆΔΕΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΊΤΕΣ, ΚΆΤΟΧΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΏΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΊΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΈΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ ΩΣ ΤΟΥΡΊΣΤΕΣ ΟΔΗΓΉΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΆ ΚΈΝΤΡΑ ΚΡΆΤΗΣΗΣ, ΠΡΙΝ ΣΤΑΛΟΎΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΔΙΑΘΈΣΙΜΗ ΠΤΉΣΗ ΠΊΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ. 
Αυτό προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν στο «Νέο Κόσμο», τα οποία, όμως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως από το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης.
Όπως είναι γνωστό, τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτονται την Αυστραλία είτε ως τουρίστες, είτε ως μετανάστες, είτε ως ομογενείς (κάτοχοι αυστραλιανών διαβατηρίων) που παλιννοστούν.Η Αυστραλία εφαρμόζει μια ιδιαίτερα αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Το ίδιο αυστηρή είναι και με όσους δηλώνουν ότι έρχονται στην χώρα για τουρισμό.


Ερευνητές εξερεύνησαν τελικά τη λίμνη που είχε κοστίζει την ζωή ανθρώπων! Που βρίσκεται αυτή;





Κάποτε οι ερευνητές τη φοβούνταν και την απέφευγαν γιατί η κατάβαση σε αυτή θεωρείτο πολύ δύσκολη ως και μοιραία. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν πως τελικά ο άνθρωπος τόλμησε να την εξερευνήσει με κόστος όμως και σε ανθρώπινες ζωές.

Σε βάθος που ξεπερνά τα χιλιόμετρο, έξι άνθρωποι- ανάμεσά τους και μία Βρετανή, έχασαν τη ζωή τους εξερευνώντας την ασβεστολιθική σπηλιά Gouffre Berger στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Ήταν η πρώτη σπηλιά με βάθος που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, η οποία εξερευνήθηκε, και πήρε το όνομά της από τον άνθρωπο που την ανακάλυψε, τον Γάλλο Joseph Berger.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η κατάβαση 200 ατόμων (!), μέλη μίας αποστολής, όπως την κατέγραψε ο φακός του 32χρονου Βρετανού φωτογράφου Robbie Shone.


Ο Ισλανδικός λαός φτιάχνει μόνος του το Σύνταγμά του.




Όπως είναι γνωστό, στην Ισλανδία χρεοκόπησαν οι εκεί τράπεζες, χρωστώντας πολλά χρήματα ιδίως σε Αγγλία και Ολλανδία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ και να ...
μεταφέρει τα χρέη των τραπεζών στον Ισλανδικό λαό. Ο λαός ξεσηκώθηκε και.... άρχισε τις συγκρούσεις με την Αστυνομία, αλλά ευτυχώς η χώρα διέθετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματικό δημοκράτη και πατριώτη ο οποίος άσκησε βέτο στην απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και ταυτόχρονα προσέφυγε στο λαό, ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός εάν ήθελε να αυτοκτονήσει. Ο Ισλανδικός λαός αποφάσισε με ποσοστό 93% «ΟΧΙ».


Θρίλερ με το θάνατο ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας στην Πάτρα


Νεκρός βρέθηκε το χθες το απόγευμα εν ενεργεία ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού του στην περιοχή της Ανθούπολης στην Πάτρα.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ασφαλείας Πατρών και αξιωματικοί και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έμπειρο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., Διοικητή Ειδικής Υπηρεσίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Ο 52χονος που ήταν παντρεμένος αλλά τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, είχε ζητήσει και είχε πάρει το Σάββατο ρεπό από την υπηρεσίας


Τι έλεγε η Deutche Bank για τις Ελληνικές τράπεζες; Άκρως αποκαλυπτικό…



Διαβάστε με προσοχή και θα καταλάβετε το μέγα σκάνδαλο που θα κάνει τον Κοσκωτά να θυμίζει κλοπή τσίχλας από περίπτερο. Δείτε ΠΟΙΑ τράπεζα σώθηκε,.Με ΠΟΙΑ λογική είναι πλέον εύκολο να καταλάβει κανείς… 
Τι λέει η Deutsche Bank για το PSI των ελληνικών τραπεζών
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011
Τις πιθανολογούμενες επιπτώσεις από το PSI στις ελληνικές τράπεζες εξετάζει η Deutsche
Bank σε έκθεση της με ημερομηνία 22 Ιουλίου.
Η τράπεζα παρουσιάζει ένα εναλλακτικό σενάριο για τον αντίκτυπο από μείωση 21% της παρούσας καθαρής αξίας (NPV) στα ποσοστά βασικών ιδίων κεφαλαίων (core capital ratios) των τραπεζών.
Στο πλαίσιο της ανάλυσης της η Deutsche Bank καταλήγει ότι οι περισσότερες τράπεζες 


ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΔΙΑΝΕΛΛΟΣ ( 16/9/2012 πεθαίνει ο ηθοποιός Λαυρέντης Διανέλλος)


Λαυρέντης Διανέλλος
Ο Λαυρέντης Διανέλλος γεννήθηκε το 1911 στον Άγιο Λαυρέντιο Μαγνησίας και πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου 1978 στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Σύζυγος της επίσης ηθοποιού και τραγουδίστριας δημοτικών τραγουδιών Φρόσως Κοκόλα, υπήρξε ο πιο παραγωγικός ηθοποιός του Ελληνικού κινηματογράφου (ακολουθούν κατά πόδας ο Νάσος Κεδράκας και ο Γιώργος Βελέντζας), έπαιξε κατά τη διάρκεια της 25ετίας (1948-1973) σε 195 ταινίες. Κηδεύτηκε στη Ραφήνα. Σπούδασε στη Σχολή Θέατρου Τέχνης. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1936 και άρχισε τη θεατρική του σταδιοδρομία. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1948 στην ταινία ''Οι γερμανοί ξανάρχονται''. Είχε παίξει τους περισσότερους παπάδες-διάκους-καλόγερους. Επίσης εχεί παίξει πολλές φορές και τον ρόλο του πατέρα όπως της Αλίκης Βουγιουκλάκη σε δύο ταινίες. Στην ταινία Η κάλπικη λίρα επαίξε το ρόλο ενος φτωχού ελαιοχρωματιστή που καταδυναστεύεται από τον πλούσιο σπιτονοικοκύρη του (Ορέστης Μακρής). Όταν ο πρώτος πεθαίνει βλέπουμε τον σκληρό σπιτονοικοκύρη να μαλακώνει στη θέα της ορφανής κόρης του ελαιοχρωματιστή.
ΦιλμογραφίαΣτα Δίχτυα του Τρόμου (1975)
Εσμέ, η Τουρκοπούλα (1974)


Ντόναλντ Ντακ (VIDEO)


Ο Ντόναλντ Ντακ (πλήρες όνομα Ντόναλντ Φάουντλιροϊ Ντακαγγλ. Donald Duck) είναι χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϋ. Η πρώτη του εμφάνιση σε ταινία έγινε το 1934. Ο Ντόναλντ Ντακ σχεδιάστηκε από τους Αρτ Μπάμπιτ και Ντικ Χουέμερ, ενώ είναι και ο χαρακτήρας που έχει παίξει στις περισσότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων (173 συνολικά, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε μέχρι το 1995). Η πρώτη εμφάνιση του Ντόναλντ ήταν στο καρτούν της Silly Symphonies The Wise Little Hen Ως το 1985 η χαρακτηριστική φωνή του Ντόναλντ ανήκε στον ηθοποιό Κλάρενς Νας. Μετά το θάνατο του Νας, στη διάσημη πάπια δάνεισε τη φωνή του ο Τόνι Ανσέλμο. 

Προφίλ


Ο Ντόναλντ Ντακ είναι ένα παπί που λατρεύει τη δράση, είναι έξυπνος, πονηρός και οξύθυμος και κατά καιρούς τεμπέλης. Ζει μαζί με τα 3 ανίψια του (Χιούη, Λιούη, Ντιούη) στην Λιμνούπολη. Στην ίδια πόλη μένουν και άλλοι χαρακτήρες όπως ο Σκρουτζ Μακ Ντακ (ο τσιγκούνης θείος του), ο Φέθρυ (ξάδερφος του Ντόναλντ και μεγάλος γκαφατζής), ο Γκαστόνε (ο τυχερός του ξάδερφος που είναι και αντίζηλός του) και η μεγάλη αγάπη του, η Νταίζυ Ντακ. Επίσης στην ίδια πόλη μένει ο εφευρέτης Κύρος Γρανάζης, καθώς και μία πληθώρα άλλων χαρακτήρων που πλαισιώνουν πολύ όμορφα το Duck Universe. Τις νύχτες ο Ντόναλντ φοράει την μάσκα του και μάχεται ενάντια σε εγκληματίες ως υπερήρωας με το όνομα Φάντομ Ντακ, και σώζει την πόλη από το κακό.


Απελευθέρωση Πελοποννήσου 1827


(στο......επετειακό κείμενο του κ. Πιμπλή στο φύλλο των "ΝΕΩΝ" της 25/03/10 αναφέρεται ο ισχυρισμός των έγκυρων "Ιστορικών", που επιμένουν κιόλας, ότι "Στρατιωτικά, η Ελλάδα ηττήθηκε κατά κράτος. Στα τέλη του 1827 ο Ιμπραήμ ήλεγχε την Πελοπόννησο και ο Κιουταχής τη Στερεά. Ο Γάλλος στρατηγός Μαιζόν έδιωξε από την Πελοπόννησο τον Ιμπραήμ." Αποφάσισα να σας εξηγήσω εν συντομία πως ο στρατηγός Μαιζόν έδιωξε από την Πελοπόννησο τον Ιμπραήμ, αλλά και τους υπόλοιπους Τούρκους από τα φρούρια της Πελοποννήσου, για να έχετε άποψη για ένα θέμα που πολύ λίγοι έχουν ασχοληθεί από ότι βλέπω. Κύριος οδηγός μου θα είναι ο Σπυρίδων Τρικούπης και μια-δυό βοηθητικές πηγές. Θα καταλάβετε αμέσως γιατί επιμένω και θεωρώ πως η εξιστόρηση έχει και ένα εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον, καθώς δεν συνάντησα πουθενά στο Ελληνικό διαδίκτυο σχετικές πληροφορίες.)


Μετά την καταστροφή του Τουρκοαιγυπτιακού στόλου στην ναυμαχία του Ναβαρίνο, οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) είχαν καταστήσει σαφές στην 
Οθωμανική Αυτοκρατορία ότι επιθυμούσαν να γίνει ανακωχή των εμπολέμων και διαπραγματεύσεις για την τελική μορφή του αναδυόμενου Ελληνικού κρατιδίου. Βασική προϋπόθεση ήταν η απομάκρυνση όλων των Τούρκων και Αιγυπτίων από την Πελοπόννησο.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha