Popular Post

Blogger Themes

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ



Dante alighieri.jpg
Δάντης, εθνικός ποιητής

1265 γεννιέται ο Ντάντε Αλιγκιέρι, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Δάντης, εθνικός ποιητής της Ιταλίας. («Θεία Κωμωδία») [θαν. 14/9/1321]

1495 η πρώτη καταγεγραμμένη παραγωγή σκοτσέζικου ουίσκι, από τον μοναχό Τζον Κορ.

1815 γεννιέται ο Όθων (Βίτελσμπαχ), ο πρώτος Βασιλιάς των Ελλήνων. [θαν. 26/7/1867]

1840 ο Σάμιουελ Κούναρντ φτάνει στο Χάλιφαξ με ένα ατμόπλοιο με το οποίο είχε ξεκινήσει από το Λίβερπουλ.

1831 ο Τζέιμς Κλαρκ Ρος ανακαλύπτει τον Βόρειο μαγνητικό πόλο.

1841 πεθαίνει ο Νικολά Απέρ, γάλλος σεφ, που ανακάλυψε τη διατήρηση των τροφών δια της κονσερβοποίησης. [γεν. 17/11/1749]


Ο καρκίνος δεν υπήρχε στην αρχαιότητα…






Η ασθένεια του καρκίνου για πολλούς είναι προϊόν της σύγχρονης εποχής.
Μια έρευνα μάλιστα, έχει καταλήξει στο γεγονός πως στα αρχαία χρόνια δεν υπήρχε αυτή η πάθηση. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν τα παραπάνω, αλλά και άλλοι τόσοι που είναι πολέμιοι της θεωρίας αυτής.


Η καθηγήτρια Ροζαλί Ντέηβιντ και η ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ όπως και ο καθηγητής Ζίμερμαν του Πανεπιστημίου Βιλανόβα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο καρκίνος οφείλεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Ισχυρίζονται ότι στην αρχαιότητα δεν υπήρχει καμία γενεσιουργός αιτία για τον καρκίνο. Η νόσος οφείλεται στη διατροφή, στις συνήθειες και
στο περιβάλλον.


«Πέταξαν» τρίχρονο από το αεροπλάνο γιατί έκανε φασαρία!



Ένα τρίχρονο αγόρι βρήκαν τα μέλη του πληρώματος αεροπορικής εταιρίας να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους, όταν εκείνο δεν ήθελε να μείνει δεμένο με τη ζώνη ασφαλείας. Εντάξει, είναι θέμα ασφάλειας.
 Σωστό. Αλλά φτάνεις στο σημείο να βγάλεις ένα τρίχρονο από το αεροπλάνο γι’ αυτό;
Φτάνεις, όπως αποδείχθηκε. Ο πιτσιρίκος είχε... τα νεύρα του και δεν ήθελε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της αεροσυνοδού. Να καθίσει ήσυχος στο κάθισμά του, με τη ζώνη ασφαλείας δεμένη δηλαδή.
 Ο μικρός Ντανιελ με την οικογένειά του θα ταξίδευαν από το Σιάτλ στο Μαϊάμι με πτήση της Alaska Airlines. Όταν το αεροσκάφος μπήκε στο διάδρομο για να ξεκινήσει η διαδικασία της απογείωσης, ο μικρός δεν ήθελε να κάτσει σε θέση του αλλά να πάει στον μπαμπά του. Ο οποίος βρισκόταν στο ακριβώς διπλανό κάθισμα. «Ήταν νυσταγμένος. Άρχισε να φρικάρει και να κλαίει», είπε στο kirotv.com ο πατέρας του, Μαρκ Γιαντσουκ.


Αρπαγές ανηλίκων: εκατοντάδες κλήσεις από αναστατωμένους γονείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες


ΦΗΜΕΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; 

Προσωπικά, η παρακάτω ανακοίνωση από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ουδόλως με καθησυχάζει. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ!

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και... φωτιά...

Τις τελευταίες μέρες, κυκλοφορούν φήμες, ότι μετανάστες που  βρίσκονται για συγκεκριμένο σκοπό στην Ελλάδα, απαγάγουν παιδιά για αφαίρεση οργάνων.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν ισχύουν οι φήμες αυτές. Παρ' όλα αυτά..

Το νου σας στα παιδιά σας!

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και κάποια γεγονότα (αν συμβαίνουν), ίσως πρέπει να μείνουν στην αφάνεια, για να προστατεύσουν το status qvo, ενός σάπιου πολιτικού συστήματος.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!

Πόπη Σουφλή


O επικεφαλής του Bilderberg Group ετοιμάζεται ακόμη και για την διάλυση της ευρωζώνης!


Είναι τόσο κολασμένη η οικονομική συγκυρία που ούτε καν οι λεγόμενοι κυριάρχοι του κόσμου μπορούν να ελέγξουν. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της οικονομικής σύμπραξης των δύο πανίσχυρων οικογενειών του πλανήτη-των Ρότσιλντ και Ροκφέλερ- που απεκάλυψε χθες το"Κουρδιστό Πορτοκάλι".
 Σήμερα μια νέα αποκάλυψη αποδεικνύει πως ο πλανήτης θυμίζει κινούμενη άμμο: Ο επικεφαλής του γαλλικού ασφαλιστικού κολοσσού AXA και πρόεδρος του club Bilderberg (η σύνοδος στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη) Henri de Castries, όχι μόνο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης αλλά η εταιρεία του προετοιμάζεται γι αυτό το ενδεχόμενο. Διαβάζουμε σχετικά στο πολύ ενδιάφερον ρεπορτάζ του Βασίλη Γεώργα στο Capital.gr>


Αλλο ένα σενάριο της σχολής Σικάγου: Σχεδιάζουν να κλείσουν τα σύνορα στους Ελληνες αν βγούμε από το Ευρώ




Aυτές οι γελοιότητες δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες στα όργανα της Ε.Ε.
Εύα Σερκίζη
aegeantimes.gr 




"Ελληνική κρίση: Η Ε.Ε ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα" είναι ο τίτλος της Der Standard, της μεγαλύτερης εφημερίδας στην Αυστρία, η οποία επικαλούμενη πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, δημοσιεύει σχέδιο της Ευρωπαικής Ένωσης για κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα και απαγόρευση της ελεύθερης κυκλοφορίας των Ελλήνων πολιτών στην Ευρώπη.

Πρόκειται στην ουσία, για ένα σενάριο πρόκλησης πανικού στους Ελληνες ψηφοφόρους, από την Ευρωπαϊκή Σχολή Σικάγου, που προσπαθεί να προτρέψει τους Ελληνες να ψηφίσουν Μνημονιακά κόμματα. Πρόκειται για ένα "πληρωμένο" δημοσίευμα, το οποίο, προσβάλει τη νοημοσύνη όλων, αλλά κυρίως δείχνει τον πανικό που έφερε στους Τραπεζίτες ο Ελληνας ψηφοφόρος.


2002 πεθαίνει, σε ηλικία 65 ετών, η ηθοποιός Κάκια Αναλυτή.



Η Κάκια Αναλυτή γεννήθηκε το 1934 στον Πειραιά. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, όπου δίδασκε ο Δημήτρης Ροντήρης, και το 1955 έκανε το ντεμπούτο της στο θεατρικό σανίδι με τον θίασο του Διονύση Παγουλάτου, στο «Φιόρε του λεβάντε» του Γρηγόρη Ξενόπουλου. Ακολούθησε συνεργασία με το θίασο του Αδαμάντιου Λεμού στον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας» και με το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του Μάνου Κατράκη στο έργο «Βαθιές είναι οι ρίζες».
Συνεργαζόμενη με το θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη, έπαιξε σε πολλά έργα, κυρίως κωμωδίες («Μάμα», «Η κυρία δε με μέλλει», «Κλέφτρα αγάπη μου», «Άσπρο, μαύρο, κόκκινο», «Μαθήματα ηθικής», «Μαριάνα Πινέδα»). Στο θίασο αυτό γνώρισε και παντρεύτηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’50 τον Κώστα Ρηγόπουλο, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη, την ηθοποιό Ζωή Ρηγοπούλου.


1974 γεννιέται ο παλαίμαχος πρώην ποδοσφαιριστής Άκης Ζήκος



Ο Άκης Ζήκος (πραγματικό όνομα Ανδρέας Βασίλειος Ζήκος· Αθήνα, 1 Ιουνίου 1974) είναι απερχόμενος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στο χώρο του κέντρου, κυρίως ως αμυντικό χαφ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Α΄ Εθνική παίζοντας στην Ξάνθη το 1993. Το 1998 πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, με την οποία αγωνίστηκε 99 φορές σε 5 σεζόν (1998-2002)και κατέκτησε 2 Κύπελλα Ελλάδας το 2000 και το 2002.
Το καλοκαίρι του 2002 πήγε στη Γαλλία κουβαλώντας τη φήμη του καλύτερου Έλληνα μέσου αμυντικού και υπέγραψε συμβόλαιο 3 ετών με τη Μονακό. Την πρώτη σεζόν η παρουσία του εκεί τερματίστηκε πρόωρα μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο, το Φεβρουάριο του2003. Την ίδια σεζόν πανηγύρισε με τη Μονακό την κατάκτηση του γαλλικού Λίγκ Καπ. Μετά το χειρουργείο και το διάστημα αποθεραπείας που ακολούθησε επανήλθε στην ενεργό δράση για την περίοδο 2003-2004. Το 2004 έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που συμμετείχε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ (με τη Μονακό), παρά την ήττα της ομάδας του από την Πόρτο στον τελικό με 3-0.


Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band - (1967) (videos)



1930 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-2 (videos)




Ιστορική μέρα αποδείχθηκε για τον Παναθηναϊκό η 1η Ιουνίου του 1930, καθώς σημείωσε την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, συντρίβοντάς τον με 8-2!

Οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν τους «ερυθρόλευκους» στη διεκδίκηση του πρώτου τους τίτλου, με τον κάτοχο του τροπαίου, Άρη Θεσσαλονίκης να έχει τεθεί νοκ άουτ. Οι ευρηματικοί φίλοι των Πειραιωτών σίγουροι για την ανωτερότητα της ομάδας τους, έφτασαν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κρατώντας ένα φέρετρο για να «κηδέψουν» τον Παναθηναϊκό, όμως τα σχέδιά τους ανατράπηκαν. Τότε οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονταν με την μεγάλη ομάδα των αδερφών Ανδριανόπουλων, ενώ στον πάγκο τους  καθόταν ο Τσεχοσλοβάκος Γιαν Κοψίβα με θητεία στην Μπαρτσελόνα. Προπονητής των «πράσινων» ήταν ο Ούγγρος Γιόσεφ Κίνσλερ. 


ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ!




Αγιορείτες Γέροντες, λένε πως ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς είναι ο Άγιος Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο Ελεήμων, ο Αυτοκράτορας δηλαδή Νικαίας, ο οποίος βρέθηκε παντελώς άφθαρτος στον,...

τάφο του στην Μικρασία, τόσο ο ίδιος, όσο και τα βασιλικά του ενδύματα!

Όμως με τις αλώσεις των Φράγκων και των Τούρκων, χάθηκαν τα ίχνη του αγίου άφθαρτου και ολόσωμου λειψάνου, το οποίο βρίσκεται όπως φαίνεται στην Κωνσταντινούπολη, κεκρυμμένο, σε μυστικό σπήλαιο, τοοποίο γνωρίζουν μόνο λίγοι κρυπτοχριστιανοί, που φυλούν το ιερό μυστικό για αιώνες, αναμένοντας την έγερση του μαρμαρωμένου!


Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - δεκαετία 1950
Την πρώτη βάσιμη και αξιόπιστη μαρτυρία την έχουμε δια στόματος του μεγάλου Γέροντος Εφραίμ της Αμερικής, τέως Καθηγουμένου της Ι. Μ. Φιλοθέου Αγίου Όρους, ο οποίος έχει διηγηθεί ότι την πληροφορία για την ύπαρξη του Ιωάννη, τους την μετέφερε πριν το 1955 στο Άγιον Όρος ο Αρχιερεύς Ιερόθεος εκ Μικρασίας, ο οποίος μάλιστα τον είχε χειροτονήσει! Αυτός ο Αρχιερέας Ιερόθεος τους είπε πως είχε δει με τα ίδια του τα μάτια τον κοιμώμενο Βασιλέα Ιωάννη!
Να τι είχε διηγηθεί συγκεκριμένα ο Γέροντας Εφραίμ της Αμερικής, το οποίο πρωτακούσαμε άφωνοι πριν 14 σχεδόν χρόνια στο Άγιον Όρος από κασέτα με τη φωνή του ίδιου του γέροντα:
" …Υπάρχει κοιμώμενος Στρατηγός ονόματι Ιωάννης, ο οποίος, τότε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θα υποδείξει εις τους Χριστιανούς ότι αυτός θα βασιλεύσει τώρα. Θα τους υποδείξει με το δάχτυλό του τον τόπο και θα τον καλέσουν να ηγηθεί και να βασιλεύσει εις τον ελληνικό και ορθόδοξο λαό. Και θα γίνει αυτό.


Οικογενειακή υπόθεση των Παπακωνσταντίνου το εργοστάσιο της ΔΕΗ



Στο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα αποδεικνύεται πως ο υπουργός των Μνημονίων έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα αδιαφορώντας για την εξόφληση των κατοχικών δανείων. Η σχέση της οικογένειας Παπακωνσταντίνου με ... το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα περιγράφεται στο νέο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα «Μια οικογένεια για όλες τις εποχές», που διατρέχει τη σύγχρονη ελληνική ιστορία από το 1941 μέχρι σήμερα.......

Μέσω σπάνιων φωτογραφιών - ντοκουμέντων, ο ιστορικός και δημοσιογράφος Δημοσθένης Κούκουνας παραθέτει στοιχεία για το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που η οικογένεια Παπακωνσταντίνου και συγκεκριμένα ο Γεώργιος Μ. Παπακωνσταντίνου, είχε αποκτήσει το 1941 σύμφωνα με το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα που του είχε παραχωρήσει ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου.
Ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ως υπουργός Οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολόκογλου, υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια, που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), υιός του Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη. Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως, αδιαφόρησε για την είσπραξη των κατοχικών δανείων.


Σουηδοί επιστήμονες "Η αλήθεια για τα UFO είναι εκεί έξω στην Βαλτική Θάλασσα"




Σουηδοί επιστήμονες σκοπεύουν να εξερευνήσουν ένα μυστήριο που "άρπαξαν" κατευθείαν από τα "The X-Files".

Αντί όμως για Μώλντερ και Σκάλλυ, αυτή η περιπέτεια διαθέτει Σουηδούς ερευνητές τον Πίτερ Λίντμπεργκ και την Ντένις Asberg. Και αυτοί ξέρουν ότι η αλήθεια είναι εκεί έξω, και για αυτό σχεδιάζουν να επισκεφθούν και να ερευνήσουν αυτό που αποκαλούν «Ανωμαλία της Βαλτικής». 

Το περασμένο καλοκαίρι, ενώ βρίσκονταν σε ένα κυνήγι θησαυρού μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, η έρευνα που έκανε το ζευγάρι και οι συνεργάτες του έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο, με την ανακάλυψη ενός 200πόδια ευρύ αντικείμενου αγνώστου ταυτότητας στο κάτω μέρος της Βαλτικής Θάλασσας.Τώρα μια ομάδα ωκεανογράφων, μηχανικών και δυτών θα επιστρέψουν στην βαθιά θάλασσα την Παρασκευή, 1 Ιουνίου σε ένα ταξίδι 6-10 ημερών.Θέλουν να μάθουν μια για πάντα αυτό που πραγματικά βρίσκετε εκεί. 

"Θα πρέπει να ψάξουμε την περιοχή με διάφορους τρόπους," εξήγησε ο Λίντμπεργκ. «Θα χρησιμοποιήσουμε το σόναρ για να κάνουμε 3D εικόνες του βυθού, θα στείλουμε δύτες και ένα ρομπότ με κάμερα,θα λαμβάνουμε δείγματα από το βυθό της θάλασσας και θα κάνουμε μέτρηση για τοξικότητες και ακτινοβολία. " 


Όταν ο κόσμος πέρνει τον νόμο στα χέρια του. Ξύλο από επιβάτες του ΗΣΑΠ σε επίδοξους ελαφροχέρηδες



6:04 μμ. Λίγο μετά τις 06.00 τα ξημερώματα, μια ομάδα αλλοδαπών επιβιβάστηκε σε συρμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο και απέσπασαν τα πορτοφόλια των επιβατών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους υπόλοιπους επιβάτες, οι οποίοι κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους ξυλοκοπήσουν.

Zougla.gr


Δείτε τα όλοι!!!Σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...Μετά από όλα αυτά θα τους ξαναψηφίσετε;





ΠΑΣΟΚ


1. Υπερχρέωση της χώρας και διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114%, όταν το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 29%, υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού και χωρίς κοινοτικά πλαίσια στήριξης. Το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ.

2.Δάνεια, υπανάπτυξη, πληθωρισμός, την περίοδο 81-89: κατά την είσοδο της χώρας...
στην ΕΟΚ , το 1981, ήταν η πρώτη χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη με ρυθμό ανάπτυξης 3,1%, έναντι 0,8% που ήταν ο μέσος όρος των υπολοίπων κρατών-μελών! Παρά την εισροή των μεγαλύτερων οικονομικών πακέτων από τη σύσταση του ελληνικού κράτους και παρά τη θετική διεθνή συγκυρία(κυρίως της μείωση της τιμής του πετρελαίου):


-το ΑΕΠ κινήθηκε σε ρυθμούς αισθητά μικρότερους απ' αυτούς των χωρών της ΕΟΚ(μέσος όρος για την Ελλάδα 1,7%, για δε την ΕΟΚ 2,7%) …. για πρώτη φορά από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Ζωντανά από την λέσχη Bildeberg



Συγκλονιστική προφητεία Αγίου Νείλου



Ο Όσιος Νείλος καταγόταν από τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας και έζησε κατά το πρώτο ήμισυ του 17ου αιώνα μ.Χ. Από νεαρή ηλικία παρελήφθη από τον θείο του, ιερομόναχο Μακάριο, στην εκεί ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την καλουμένη του Μαλεβή, όπου και αφού εκπαιδεύθηκε με θεοσέβεια, χειροτονήθηκε διάκονος. Ποθώντας όμως και οι δυο ακόμη πιο ασκητικό βίο, μετέβησαν στο Άγιον Όρος, όπου, αφού για λίγο χρόνο ασκήτεψαν στο σπήλαιο
πού είχε ασκητέψει ο Όσιος Πέτρος ο Αθωνίτης (τιμάται 12 Ιουνίου), στη συνέχεια μετέβησαν σε έρημη έκταση κοντά στη Λαύρα του Οσίου Αθανασίου, έκτισαν ναό τιμώμενο στο όνομα της Υπαπαντής και παρέμειναν εκεί ασκητεύοντας με αυστηρότητα.
Αργότερα ο Όσιος Νείλος, για μεγαλύτερη άσκηση, κατέφυγε σε σπήλαιο πού βρισκόταν σε πολύ απόκρημνο βράχο, όπου, αφού ανήγειρε μικρό ναό, παρέμεινε ασκούμενος και νυχθημερόν προσευχόμενος καθ’ όλο τον υπόλοιπο βίο αυτού.
Ο Όσιος Νείλος κοιμήθηκε με ειρήνη στις 12 Νοεμβρίου του 1651 και ενταφιάσθηκε πλησίον του σπηλαίου του. Μετά την οσία ταφή του, μύρο ευώδες ανέβλυσε από τον τάφο του, πού παρείχε την ίαση σε όσους ασθενείς προσέφευγαν εκεί με πίστη.
Αργότερα, λόγω εδαφικών μεταβολών, ο τάφος του Οσίου εξαφανίσθηκε και παρέμεινε άγνωστος για πολλά χρόνια. Το 1815, ο Όσιος Νείλος παρουσιάσθηκε σε κάποιον μοναχό, πού ονομαζόταν Αιχμάλωτος και αφού του προείπε πολλά μέλλοντα, στην συνέχεια τον





Η παράδοση χάνεται στα βάθη των αιώνων. Παρ’ όλα αυτά, διατηρείται αμείωτα ζωντανή: δώδεκα αόρατοι καλόγεροι κατοικούν σιην κορυφή του Άθω, μερικές φορές εμφανίζονται για λίγο και χάνονται ξανά στην «ανυπαρξία» τους. Δώδεκα παράξενοι άγιοι, που προκαλούν τη σκέψη και τη φαντασία μας. Πόσο μυθικοί και πόσο πραγματικοί άραγε είναι;

Στο Άγιον Όρος υπάρχει μια παλαιά και άγραφη παράδοση που λέει ότι κοντά στην κορφή του Αθωνα χειμώνα-καλοκαίρι ζουν, τρεφόμενοι από την ευχή, δώδεκα μοναχοί αόραται. Όταν ένας απ’ αυτούς κοιμηθεί, άλλος τον αντικαθιστά. Και η δωδεκάδα μένει πάντοτε… ακεραία, χωρίς να της λείπει κανείς.

Λέγεται ότι κάποιοι τους είδαν και αμέσως τους έχασαν. Κάποιοι άλλοι τους είδαν και χάθηκαν μαζί τους. Ένας νέος υποτακτικός είδε έναν απ’ αυτούς. Διηγήθηκε στον γέροντά του το γεγονός και ο γέροντας του είπε «έπρεπε να τον ακολουθήσεις».

Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Γοντικάκης
Ηγούμενος της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους

Μαρτυρία επίσημη δεν υπάρχει για τους περιβόητους -κατά τα άλλα- δώδεκα αόρατους μοναχούς του Αγίου Όρους. Στο εύλογο και λογικό ερώτημα: θρύλος ή πραγματικότητα; δεν υπάρχει «λογική» απάντηση.


Σοκ από τους New York Times> Να πως η Τρόικα δολοφονεί την Ελλάδα!




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Το πώς τα χρήματα του ελληνικού δανείου επιστρέφουν στους δανειστές της Ελλάδας, αφήνοντας ελάχιστα για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας, εξηγεί σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να... λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο. Oπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας - ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει». «Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Όπως εξηγεί στους New York Times ο Τόμας Μάγιερ,


Ας μην καταστρέψουν οι Γερμανοί για τρίτη φορά την Ευρώπη!





Του Γιόσκα Φίσερ. 

Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι σοβαρή – πάρα πολύ σοβαρή. Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα καλούσε τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να μαζέψουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μια δημοσιονομική ένωση – με κοινό προϋπολογισμό και φορολογική πολιτική και κοινές εγγυήσεις για το δημόσιο χρέος; Και τον Κάμερον να υποστηρίζει ότι μόνο η εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης μπορεί να σταματήσει τη διάρρηξη του ευρώ…
Ένας συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε τέτοια πράγματα! Το ευρωπαϊκό σπίτι καίγεται και ο Κάμερον ζητά μια ορθολογική και αποφασιστική απάντηση από την Πυροσβεστική.
Δυστυχώς όμως επικεφαλής της Πυροσβεστικής είναι η Γερμανία και διοικητής της είναι η καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ. Κατά συνέπεια η Ευρώπη συνεχίζει τις προσπάθειες να σβήσει τη φωτιά ρίχνοντας βενζίνη – την γερμανικής έμπνευσης και επιβολής λιτότητα – με συνέπεια μέσα σε 3 μόλις χρόνια η χρηματοπιστωτική κρίση της Ευρωζώνης να έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκή υπαρξιακή κρίση.


ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΥΚΟΛΟ ΦΟΡΕΜΑ ΣΟΥΡΑ - ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ



Χαλάνδρι-Εθελοντικό πρόγραμμα Πυροπροστασίας Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 & την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 στον Ιερό




 Χαλάνδρι-Εθελοντικό πρόγραμμα Πυροπροστασίας  Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 & την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 στον Ιερό

Ναό του ΑγΑθανασίου και ώρα 19.00.
Η προστασία και η λήψη όλωντων προληπτικών μέτρων κατάτους μήνες της θερινής περιόδου,αποτελεί καθήκον όλων μας.

Γα το λόγο αυτό το ΣώμαΕθελοντών του ΔήμουΧαλανδρίου 


Στο Χαλάνδρι το F4 παγκορασίδων ΕΣΠΑΑΑ


Μια σημαντική διοργάνωση πρόκεται να αναλάβει το τμήμα βόλεϊ του


Γ.Σ. Χαλανδρίου. Συγκεκριμένα, το διήμερο 02-03/06, στο κλειστό του Δ.Γ. 


Χαλανδρίου "Ν. Πέρκιζας", είναι προγραμματισμένο να γίνει το F4 των


παγκορασίδων της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. Οι αγώνες θα γίνουν στις 18:00 και στις

20:00, ενώ ο πρώτος ημιτελικός είναι ανάμεσα στο Ζ.Α.Ο.Ν. και τον 


1989 το θρυλικό συγκρότημα των Pink Floyd δίνει συναυλία στην Αθήνα.



1954 γεννιέται ο κορυφαίος Έλληνας σκόρερ, ο θρυλικός επιθετικός της ΑΕΚ, Θωμάς Μαύρος.



Θωμάς Μαύρος αφιέρωμα
Ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο θεός!
Θωμάς Μαύρος
Στις 31 Μαΐου 1954, την ώρα που το φίλαθλο κοινό της Υφηλίου περίμενε την έναρξη του Μουντιάλ της Ελβετίας, γεννήθηκε ο δεύτερος γιος μίας οικογένειας από την Καλλιθέα. Μη βιάζεστε να μας «την πείτε», διότι το γεγονός αυτό έμελλε… να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το αγόρι που γεννήθηκε τότε και σήμερα κλείνει τα 57 του χρόνια, δεν είναι άλλος από τον Θωμά Μαύρο, τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών στην Α’ Εθνική και έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα!Από μικρό παιδί ακόμα, όταν ως μασκότ (!) του Πανιωνίου εντυπωσίαζε τον κόσμο με τα κόλπα του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, μέχρι το 1991, όταν κρέμασε οριστικά τα παπούτσια του στο ίδιο γήπεδο, η ζωή του Μαύρου ήταν συνυφασμένη με το ποδόσφαιρο. Από μικρός εντάχθηκε στις ακαδημίες των


Η δολοφονία του Θεόδωρου Δηλιγιάννη.




Του Παντελή Στεφ. Αθανασιάδη
Η δολοφονία του πρωθυπουργού Θεόδωρου Δηλιγιάννη από ένα μπράβο χαρτοπαικτικής λέσχης, στα σκαλοπάτια της Βουλής, υπήρξε ένα από δραματικότερα γεγονότα της Ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Συνέβη 64 χρόνιαμετά την τραγική δολοφονία του Ιωάννη Καποδιστρία στο Ναύπλιο.
Ήταν 5 το απόγευμα της 31ης Μαΐου 1905. Ο πρωθυπουργός Θεόδωρος Δηλιγιάννης επιβαίνοντας στην άμαξά του, με μαύρη ρεντιγκότα και γκρίζο ημίψηλο καπέλο, προσέρχεται στο Μέγαρο της Βουλής, που τότε ήταν στον οδό Σταδίου, για να πάρει μέρος στη συνεδρίαση. Τον συνόδευε μόνο ο πιστός ακόλουθός του Γιάννης Πάνου.
Η άμαξα στάθμευσε λίγο πιο πίσω από εκεί που σήμερα βρίσκεται το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, μέσα στον περιφραγμένο χώρο. Στο προαύλιο της Βουλής κάτω από τα δύο δέντρα ήταν μαζεμένα στη σκιά λίγα άτομα, μαζί με τους στρατιώτες της φρουράς. Μόλις επιχείρησε ο πρωθυπουργός να ανεβεί τα σκαλιά, συνέβη το μοιραίο. 


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 31 ΜΑΙΟΥ



1279 π.Χ. ο Ραμσής ο δεύτερος ανεβαίνει στο θρόνο της Αιγύπτου.

455 πεθαίνουν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες Βαλεντινιανός Γ και Πετρόνιος Μάξιμος.

526 ένας καταστροφικός σεισμός στην Αντιόχεια αφήνει πίσω του 250.000 νεκρούς.

1050 γεννιέται ο Πέρσης ποιητής, αστρονόμος και φιλόσοφος Ομάρ Καγιάμ.

1594 πεθαίνει ο Ιταλός μανιεριστής ζωγράφος Τιντορέντο.

1678 αρχίζουν στο Κόβεντρι της Αγγλίας οι εορτασμοί σε ανάμνηση της πορείας της θρυλικής Λαίδης Γκοντάιβα. Σύμφωνα με την παράδοση, η Λαίδη Γκοντάιβα ίππευσε γυμνή στους δρόμους του Κόβεντρι τον 11ο αιώνα, προκειμένου να πείσει τον σύζυγό της Λόρδο Λίοφρικ να καταργήσει τη δυσβάσταχτη φορολογία που είχε επιβάλλει στους υπηκόους του.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha